Swden Politik

Författare Ämne: Vänsterpartiets makt på väg att försvinna?  (läst 5102 gånger)

Utloggad Rickard

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Antal inlägg: 192
    • Visa profil
Vänsterpartiets makt på väg att försvinna?
« skrivet: februari 09, 2018, 09:15 »
Nu är det stämma för vänsterpartiet, såg på nyheterna att de har fått bra genomslag i förhandlingarna med sittande regering, och det har man ju även kunnat se på den förda politiken.
Om Löven får som han vill efter valet så kommer vi att ha ett nytt ledarskap med ett mittenalternativ efter valet, detta baserat på spekulationerna om att SD kommer fortsätta växa och att inget av blocken kommer att kunna få egen majoritet.
Det är ju ingen drömsituation för Löven att välja mellan Vänstern och något borgerligt parti när det gäller samarbetspartners, men SD är ju helt uteslutet, så det finns liksom inga andra val än V eller något av de borgerliga partierna.
Som politiken utvecklat sig på senare tid så ser jag bara två möjliga alternativ på högerkanten som skulle kunna passa och det är L och M, speciellt M ligger ju väldigt nära S i många stora frågor, det är ju i princip bara när det gäller skattefrågor som de skiljer sig år, och jag har en känsla av att det finns rätt många bland väljarna som hellre ser sänkt skatt med M som förhandlingsmotståndare än höjd skatt med V som partner?
Liberalerna skulle också kunna funka, men de är ju så små att det kanske inte räcker.
KD, mmm, skulle kunna gå om de fick lite kred för satsningar på äldreomsorg och barnfamiljernas väl och ve.
Centern är helt utelsutet, som jag ser det är Centern det parti som på riksplanet avviker mest från klassisk Svensk politik med sina avvikande uppfattningar om mer eller mindre fri invandring och att vi skall skrota LAS och sänka lönerna för att försöka konkurrera med låga löner istället för med hög kompetens - som hittills visat sig vara en framgångsrik strategi för Sverige.

Personligen tror jag mer på att M tvingar övriga partier i alliansen att ta stöd från SD för att bilda regering än att något av de fyra i alliansen skulle hoppa över till S + MP.
Om jag har rätt så KOMMER det att bli regeringsskifte efter valet i höst, och det är jag nog rätt säker på.
Frågan är bara hur SD resonerar, nöjer de sig med att få vara med och rösta genom de förslag de gillar, eller kommer de att sätta käppar i hjulen på alla budgetar om de inte får sin vilja igenom på alla för dem viktiga punkter?
Med M.s nya inställning till invandring och integration så verkar ju M och SD ligga vädligt nära varann, frågan är om de kan få med C i gänget, eller om C i protest hoppar över till S + MP för att få större gehör för en generös invandringspolitik?
« Senast ändrad: februari 15, 2018, 14:22 av Rickard »

Diskussionsforum

Vänsterpartiets makt på väg att försvinna?
« skrivet: februari 09, 2018, 09:15 »

 
Sitemap 1 2 3