Swden Politik

Författare Ämne: Yttrandefrihet inskränks, åsiktsregistrering och repressalier även i Sverige?  (läst 6478 gånger)

Utloggad Rickard

 • Administrator
 • Full Member
 • *****
 • Antal inlägg: 192
  • Visa profil
http://www.gp.se/ledare/det-fria-ordet-%C3%A4r-hotat-%C3%A4ven-i-sverige-1.5006055

Jag har läst artikeln och min slutsats är att man får en massa spekualtioner och påståenden om människor och grupper av människor som baserar sig på hörsägen, rykten, amatörmässigt framtagen statistik o.s.v. - inte sällan pekar dessa "nyheter" på att gruppen invandrare (som inte alls är homogen) står för en stor del av den brottslighet som vi i allmänhet anser vara grov, typ bedrägerier, våldtäkter, rån, mord, inbrott o.s.v..
En stor andel av fällda brottslingar tillhör gruppen utrikes födda, eller med en förälder som är utrikes född (enligt amatörer som försöker utreda detta).
Detta i sin tur skapar motsättnignar mellan grupper, motsättningar där de olika grupperna pekar på varann och säger att "den där statistiken eller uppfattningen stöds inte av någon verifierad statistik" just för att vi saknar just detta som grund för en saklig diskussion där det finns några som helst möjligheter att komma till konsensus.

Statens sätt att försöka mörka fakta genom att upphöra med statistikinsamling rörande brott och straff baserad på nationell tillhörighet tror jag är en stor anledning till att SD och andra mörka krafter har fått luft under vingarna.
JAG tror att den strategi som staten idag har är direkt skadlig för utvecklingen i samhället, och nu ser man dessutom signaler på att  man skall börja jaga och straffa de som framför "icke verifierade uppgifter" som kanske pekar ut vissa grupper som varande ett samhällsproblem.
Så, istället för att utreda och ta fram statistik över vilka som begår de allvarliga brotten i samhället och dra upp strategier och handlingsplaner för att förhindra att detta eskalerar ännu mer så skall man istället försöka tysta de som vågar tala öppet om vad de ser, eller får fram i sina egna privata utredningar. (T.ex. poliser, advokater, domare, privatutredare, författare och journalister).
Jag tycker att utvecklingen är extremt olycklig, och om den går vidare enligt artikeln som det länkas till ovan så är jag rädd för att SD med flera kommer att få än fler anhängare.
Tvärt emot vad vårt samhälle behöver.
Vi måste undersöka, samla in statistik, låta alla ta del av fakta och sedan gemensamt försöka stoppa de värsta avarterna i samhället.
Och det gäller allt från grova brott till utnyttjande av allmänna försäkringssystem.
Fortkörning och efterlevande av hjälmlag för cyklister känns inte som ett område som Polisen direkt behöver prioritera upp i dagens läge om jag säger så.  ::)
« Senast ändrad: januari 04, 2018, 09:33 av Rickard »

Utloggad Rickard

 • Administrator
 • Full Member
 • *****
 • Antal inlägg: 192
  • Visa profil
Testar ett inlägg med åäö 180122

Diskussionsforum


 
Sitemap 1 2 3