Swden Politik

Författare Ämne: Sossarna trampar i klaveret angående vinsttak i välfärden  (läst 6845 gånger)

Utloggad Rickard

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Antal inlägg: 192
    • Visa profil
Man behöver itne vara särskilt bevandrad i affärer och företagande för att inse att det förslag som röstades ned för 14 dar sedan var idiotiskt, vinsttaket var satt så lågt att det var helt omöjligt att efterleva i praktiken, några få procent av insatt arbetande kapital är omöjligt att justera ett resultat till i praktiken.
Ren idioti om jag får säga vad jag tycker.
Att Sossarna nu i panik griper efter halmstrån för att få in väljare till partiet igen genom att göra valet i höst till en "folkomröstning" om vinster i välfärden är inget annat än ett rejält klavertramp.
Skälen:
1. Det har redan gått för långt med privatiseringarna i Sverige, allt för många är beroende av friskolor, sjukvård och omsorg som sköts av privata intressen, dessa kommer inte att rösta för förslag som kan påverka deras, eller deras anhörigas vardag negativt. Räknar man in alla Svenskar som själva - eller någon anhöring - påverkas så är det nog en stor del av Svenskarna som skulle kunna beröras negativt om staten reglerar detta så hårt att det inte går fortsätta.

2. Jag tror att stora delar av den borgerliga väljarskaran tycker att privata alternativ är bra, de kommer absolut inte att rösta på sossarna bara av den enkla anledningen.

3. Många som lever i segregerade områden väljer skolor med bättre förutsättningar (inte sällan privata) - de vill inte rösta på en kommunalisering i skolan igen.

Lägger man ihop alla som inte vill påverkas negativt av förändringarna (den omöjliga vinstbegränsningen som gör att många privata alternativ läggs ned), de som vill ha kvar priovata alternativ rent politiskt, och de som erbjuds en chans att bryta sitt utanförskap tack vare detta så blir det nog inte många kvar som vill rösta på sossarna.

Visst, det är lätt att i en gallupundersökning säga att man är emot vinster i välfärden, men det är nåt helt annat att reflektera över vad det skulle innebära om skolor med 400 000 elever plötsligt lades ner.
Skulle kommunerna snabbt kunna växla upp och ta över? Knappast.
Samma sak inom vård och omsorg.

Dessutom så uppfattar jag sossarna som "dåliga förlorare" i detta ärende.
OM de nu verkligen vill stoppa vinsterna i välfärden så får de väl i så fall:

1. Stoppa alla nya privata alternativ helt.

2. Köpa ut de som redan har startat, precis som regeringar får köpa ut de som driver kärnkraft när de bestämmer sig för att avveckla, man får helt enkelt försöka förhandla fram en lösning som är bra för båda parter, nåt som ger de som driver skolorna en bra förtjänst, men som ändå på lång sikt gynnar kommunerna och de som går i skolorna eller omfattas av vård och omsorg i privata bolag.
Här får man helt enkelt vara ödmjuk och inse att man historiskt gjorde ett misstag, och att staten är den som får betala notan för detta, de privata ägarna skall inte behöva gå i konkurs för att staten väljer att ändra förutsättningarna så det blir omöjligt att driva verksamheten vidare.
På det sätt som Sossarna lägger fram sitt förslag så påminner det starkt om kommunistiskt förstatligande av privat egendom. ILLA!

3. Som jag ser det finns inga skäl att köpa upp och lägga ned ideologiskt drivna skolor utan vinstintresse, som t.ex. vår friskola som startades för att kommunen valde att lägga ned vår byaskola, de kan få leva kvar tills de självdör p.g.a. sviktande ekonomi eller för att de inte kan uppfylla skolverkets krav, eller helt enkelt för att föräldrarna hellre väljer kommunens alternativ.

Sossarnas förslag är illa genomtänkt och kommer att kosta dem ytterligare några procent väljare, det är i alla fall min slutsats, detta förutsatt att fler tänker på samma sätt som jag.
Man KAN vara emot privatiseringarna, men man behöver inte tycka att de förslag som S saluför för att stoppa det hela är bra, eller ens genomförbara utan att det drabbar tredjepart på ett oproportionerligt sätt.

Diskussionsforum


 
Sitemap 1 2 3