Swden Politik

Författare Ämne: Hur kan partierna agera för att stoppa SD?  (läst 4843 gånger)

Utloggad Rickard

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Antal inlägg: 192
    • Visa profil
Hur kan partierna agera för att stoppa SD?
« skrivet: juni 11, 2018, 09:25 »
Som jag ser det finns det bara 2 möjliga lösningar om etablissemanget vill stoppa SD i kommande val.

1. S och M går ihop redan före valet och säger att de KOMMER att samarbeta för att stoppa SD från att få makt, de måste också klargöra hur de skall styra upp invandrings och immigrationsfrågan tillsammans. OM de väntar till efter valet med att samarbeta, eller låta folk förstå att de kommer att samarbeta så lämnar de spelplanen helt öppen för SD att ta stora väljarskaror som annars ser hur vare sig alliansen eller S, MP och V skall kunna enas om en invandrings och immigrationspolitik för framtiden.
Ingen tror väl att Centern, MP eller V kommer att gå med på "hårdare tag" eller större krav inom detta område, så dessa tre partier kommer att blockera de förändringar som jag tror att många inser är nödvändiga framöver när det gäller just denna del av politiken.

2. S och M går ihop efter valet, för att försöka stoppa att SD för någon makt.
Då det enligt mig kommer att göra SD till största parti, och både S och M till partier med mindre än 20% av väljarnas stöd så innebär det att S och M måste bilda en bred koalitionsregering med i princip alla partier utom kanske C, V och MP.
Frågan är dock om S, M, L, och KD tillsammans blir tillräckligt stora för att få egen majoritet, vilket innebär att övriga partier (C, MP och V) tillsammans med SD kan stoppa förslag som den breda koalitionen lägger fram...

OM S och M redan innan valet går ut med att de kommer att bilda regering tillsammans så tror jag att de tillsammans kan få egen majoritet i riksdagen, och Sverige skulle bli väldigt lätt att regera, visst skulle de få kompromissa lite när det gåller deras hjärtefrågor, men knappast mer än de tvingas göra med sina nuvarande "stödpartier".

Diskussionsforum

Hur kan partierna agera för att stoppa SD?
« skrivet: juni 11, 2018, 09:25 »

 
Sitemap 1 2 3