Swden Politik

Nyliga inlägg

Sidor: 1 ... 8 9 [10]
91
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / SV: Var placera nu?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet december 05, 2017, 18:33 »
Ingen annan som spekulerar med pensionspengarna?
92
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av Rickard skrivet december 05, 2017, 11:12 »
När har jag uttalat mig nedsättande om en grupp?
Jag har problematiserat viss avarter inom många grupper, både politiska partier, religiösa samfund, religion rent generellt, och islam och kristendom speciellt.
Men aldrig har jag påstått att muslimer som kollektiv på något sätt är mindre värda eller på annat sätt som är menat att nedvärdera dem.
Det finns flera problem inom den gruppen, barnäktenskap, ofrivillig omskärelser, bortgifte av döttrar, hederskultur, utsmuggling av unga flickor för att de skall gifta sig med gamla gubbar och en hel del mer.
I stora stycken rör "avarterna" förtryck av kvinnor på många olika sätt.
Att diskutera sakfrågor får aldrig bli ansett som varande nedsättande för alla i den gruppen enbart baserat på religion.
Det jag talar om är rena lagbrott så länge de utförs i Sverige.
Samma sak när det gäller de som deltar på något sätt i IS aktiviteter, det måste kunna diskuteras utan att man skall stämplas med rasiststämpeln.
Att blunda för de problem som finns är kontraproduktivt, och de flesta inser nog nu att vi kanske varit nog så naiva och släpphänta när det gäller att ge folk sin religionsfrihet trots att den i flera delar bryter mot svensk lag.

Om de etablerade partierna hade tagit tag i problemen tidigare så hade vi sluppit SD.
Ser man det på detta sätt så är muslimerna i sig inget problem, utan det är politikerna som är grunden till problemet.
Som muslim hade jag väl troligen fortsatt i samma hjulspår även jag om ingen hindrat mig.

Såg för övrigt att det finns problem närmare oss också, någon by i nordnorge där "samerna" och deras religiösa samfund tydligen har ett nedärvt sätt att agera sexuellt mot främst unga flickor.
Troligen har det funnits helt eller delvis sedan urminnes tider och tystats ned även om "alla" vetat att det är fel och bryter mot lagen i dagens samhälle.
Följdfrågan blir då, skall man ge dem amnesti för att de bara följt sitt kulturella mönster, eller skall de dömas och straffas för att de brutit mot dagens lagar?

Och åter igen, vi bör städa vår egen byk och se till att staten och kyrkan verkligen har vattentäta skott mellan sig.
93
Politik / SV: går det att prata om SDs partiprogram?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet december 05, 2017, 11:04 »
OM det verkligen är som de religiösa du känner säger så kunde de väl istället vara humanister och läsa på om moral och etik.
Då behöver man inte stöjda de maktmissbrukare som använder religion för att ställa länder, folkgrupper och personer mot varandra.

Du har inte fel när du säger att "de vita" pekar ut alla muslimer som potentiella islamister "IS", men tyvärr tvingas vi ju inse att det är naivt att tro att de inte är oerhört överrepresenterade just för att de tillhör kollektivet muslimer.
När uppdrag granskning granskar muslimska ledare med hög svansföring som varande "sekulariserande" så ser vi att ytan som visas upp innehåller stora sprickor, i många fall är de fullständigt medvetna om de grupperingar som utgör ett hot, inte sällan är de aktiva i dessa, och framförallt så motarbetas de inte aktivt annat än "imaginärt" för media och regeringens integrationsexperter.
För mig som är ateist är det lätt att se, och det gör att jag ställer mig väldigt frågande till hur kristna kan välkomna islam som de gör.
94
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av Cougar skrivet december 05, 2017, 09:47 »
Frågan är väl om inte ett inlägg som det du citerar är olagligt?
Hets mot folkgrupp?
Den juridiska definitionen av "Hets mot folkgrupp" enligt åklagarmyndigheten:
Att offentligt sprida uttalanden som hotar eller är nedsättande om en grupp av personer, med anspelning på ras, hudfärg, nationalitet eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.

Så med handen på hjärtat är väl varken du, oraklet eller Boek oskyldiga, särskilt inte när det kommer till uttalanden om Muslimer.
Att försöka med att säga att "Muslimer är ingen ras, därför är mitt uttalande inte rasistiskt" fungerar alltså inte.
95
Politik / SV: går det att prata om SDs partiprogram?
« Senaste inlägg av Cougar skrivet december 04, 2017, 07:10 »
Den allmänna hållningen i frågan är väl att stora delar av den västerländska världen som har att bedöma USA också är Kristna och kan acceptera USA:s extremsim.
Jag glömmer aldrig när bush talade och sa att Gud hade sagt till honom att anfalla Irak.
https://www.theguardian.com/world/2005/oct/07/iraq.usa

Det har varit liknande uttalanden i de flesta väpnade konflikter som USA agerat i de senaste åren.
Om man inte då anser att religionen är en avgörande faktor i de flesta av krigen så menar jag att västvärldens befolkning är precis lika blind som SD:arna på sin kongress. Att ledare använder religion i sin retorik får ju de flesta av oss sekulariserade Svenskar att skruva på sig av avsky, jag också.
Men jag anser inte att religionen är den utlösande faktorn i de flesta konflikter, däremot så används den som maktfaktor i konflikter.
krig handlar om till 99% om mark/råvaror/handel och makt, när kriget väl är igång försöker krigsherrarna på alla sätt hitta skillnader  som separerar de krigande sidorna på och då ligger religionen nära till handsDen där nazisten utpekades väl som nazist?
Och alla nazister i sin helhet fick lida för vad en av dem gjort?
Faktum är att är man med i en "ism" eller "ist" så får man nog acceptera att det som går över gränsen svärtar ned hela gruppen.

Precis, när det kommer till vita, kristna kan vi direkt göra distinktioner som separerar "oss" från "dem"
När det kommer till IS så är ju dom Islams Nazister, vi borde kunna göra samma distinktion där men nä, istället så skuldbelägger vi en hel religion för vad dessa idioter gör


Jag har extremt svårt att förstå religion men de jag pratat med som är religiösa (både kristna och muslimer) inser samma sak som vi andra, att religion används som maktmedel och dom är noga med att ge akt för när det händer.
som en kompis sa till mig:
 " religionen jag utövar är till för mig, för att jag ska bli en god människa för andra.
 så fort någon annan vill få mig att göra något i religionens namn så är det ett maktmedel och inte religion längre"
96
Politik / SV: går det att prata om SDs partiprogram?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet december 01, 2017, 07:47 »
Den allmänna hållningen i frågan är väl att stora delar av den västerländska världen som har att bedöma USA också är Kristna och kan acceptera USA:s extremsim.
Jag glömmer aldrig när bush talade och sa att Gud hade sagt till honom att anfalla Irak.
https://www.theguardian.com/world/2005/oct/07/iraq.usa

Det har varit liknande uttalanden i de flesta väpnade konflikter som USA agerat i de senaste åren.
Om man inte då anser att religionen är en avgörande faktor i de flesta av krigen så menar jag att västvärldens befolkning är precis lika blind som SD:arna på sin kongress. 

Den där nazisten utpekades väl som nazist?
Och alla nazister i sin helhet fick lida för vad en av dem gjort?
Faktum är att är man med i en "ism" eller "ist" så får man nog acceptera att det som går över gränsen svärtar ned hela gruppen.

Målet för islam är väl som många andra religioners mål, att omvända de som inte är troende, till sin egen tro.
Grunden till många av de krig och det förtryck vi sett och ser.
Ser vi till den grupp som är islamister så har de ju ett uttalat mål att ta över hela världen, liknande det som Hitler hade, men med helt motsatt drivkraft och med terror som verktyg som komplement till det konventionella kriget.
Läser man på lite mer så kan man se att "jihad" inom islam ses som OK i extremt pressade situationer, och jag kan tänka mig att islamisterna ser en allt mer sekulariserad värld som ett skäl till jihad i formen av ett krig som skall utplåna alla som motsätter sig koranen.
Mot den bakgrunden agerar de rationellt, och i enlighet med sin religion, även om de flesta inte håller med så finns bevisligen tillräckligt många som gör det för att ställa till med oreda och elände i hela världen.

Religion är i grunden ett maktmedel som i alla tider använts av eliten/makten för att hålla resten av mänskligheten på mattan, det var så när Sverige kristnades, och det är så i många mindre utvecklade länder idag.
Våld, maktbegär, penningsbegär och kvinnoförtryck genomsyrar de flesta religioner historiskt, och på många håll än idag.
Ju  mer rättvist, socialt och jämställt religionerna utövas (som i Svenska kyrkan t.ex.) desto mer urvattnas bibelns budskap och religionen blir mer av ett kulturarv som man modifierar för att passa dagens samhälle.
Idag finns inte många Svenskar som öppet vågar ta ställning till att de tror på gud, och allt som står i bibeln - utan det blir  mer att diskuterande om det osannolika i att evolutionen skulle kunna skapa nåt så fantastiskt som människan.
Vetenskapliga bevis för guds, utomjordingars, eller någon annan typ av övermänsklighet verkar för de djupast troende vara helt ovidkommande.
97
Politik / SV: går det att prata om SDs partiprogram?
« Senaste inlägg av Cougar skrivet december 01, 2017, 07:22 »
största hotet i USA kommer nog från galningen med aktiveringskoderna..

Jag pratar ju inte om vad DU tycker utan mer den allmänna hållningen i frågan.
Ta tex händelsen där en nazist med berått mod körde ihjäl en demonstrant i USA, tänk dig samma incident med en muslim vid ratten. hur skulle det rapporteras då? på samma sätt eller skulle muslimerna som helhet få sig en känga?
jag tror vi vet svaret på den frågan, jag kan inte dra mig till minnes att det någonstans rapporterades om vilken religion nazisten hade.

Jag tror inte alla på SD's landsdagar ser Muslimer som ickemänniskor, men jag tror att människosynen hos de närvarande har trubbats av såpass att de låter de flesta rasistiska uttalanden passera utan vidare.

att kyrkan tar emot Muslimer ser jag inte som konstigare än att de tar emot katoliker eller Baptister.
vad är målet för Islam?

98
Politik / SV: går det att prata om SDs partiprogram?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet november 30, 2017, 15:51 »
Jag påstår att hotet från USA beror på att de är sjukligt Kristna.
Så du är nog inte helt uppdaterad.
Alla krig och allt elände har med religion att göra.
Antingen är det religiösa som skall omvända världen, eller icke religiösa som slåss mot religionen.

Vill vi få fred i världen så måste folket utbildas och religionen på sikt utrotas.
Inte med krig, utan med kunskap och humanism.
(Om det nu går, i USA finns ju t.o.m kristna vetenskapsmän, hur nu det går ihop)  ;D

Jag tror inte att alla på SD:s kongress ser Muslimer som ickemänniskor, är det inte märkligt att ens skriva på det sättet cougar, eller tror du verkligen på det själv?
Det rimliga är att de flesta är sekulariserade, och de som är religiösa är kristna.
Att kristna ser ett hot i att det blir allt fler muslimer i landet ser jag som historiskt relevant - det har alltid stridits mellan olika religioner - så på det sättet är det inget konstigt med det.
Då tycker jag det är mer konstigt att Svenska Kyrkan bjuder in muslimer med öppen famn.
Helt sjukt faktiskt, som att de inte läst på när det gäller målet för islam.
99
Politik / SV: går det att prata om SDs partiprogram?
« Senaste inlägg av Cougar skrivet november 29, 2017, 11:34 »
..eller också råkade han säga vad han tyckte och ingen reagerade därför att alla höll med.

att SD skulle vara för religionsfrihet håller jag inte med om, i deras principprogram står det att "Sverige ska vila på en Kristen grund" och att "andra religioner KAN accepteras men att inga andra än stadskyrkan ska få status"

Hotet kommer ju inte från Islam, det kommer från Islamistiska extremister.
Ingen säger ju att hotet i USA kommer från kristna trots att tusentals skjutningar och terrordåd utförs av Kristen höger där
100
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av Rickard skrivet november 28, 2017, 08:45 »
För övrigt är väl inte islam ensamt om att vara trögt att reformera, tex så är Vatikanstaten väldens enda land där inte kvinnor har rösträtt.
Skulle påstå att islam varken är bättre eller sämre än andra religioner.

Vi Svenskar är dessutom inte annorlunda, om vi flyttar utomlands så vill vi ofta bo i "svensktäta" områden, inte minst för att det underlättare umgänget och det dagliga livet att umgås med de som talar samma språk och har samma kultur.
Att människor från vissa länder vill bo nära varandra ser jag inget problem med egentligen, frågan är om det är OK att försöka "tvångssprida ut dem" som nu görs genom kommunplaceringar där vi vet att de absolut inte vill bo?
Sidor: 1 ... 8 9 [10]