Swden Politik

Nyliga inlägg

Sidor: 1 ... 8 9 [10]
91
Politik / SV: går det att prata om SDs partiprogram?
« Senaste inlägg av Cougar skrivet december 04, 2017, 07:10 »
Den allmänna hållningen i frågan är väl att stora delar av den västerländska världen som har att bedöma USA också är Kristna och kan acceptera USA:s extremsim.
Jag glömmer aldrig när bush talade och sa att Gud hade sagt till honom att anfalla Irak.
https://www.theguardian.com/world/2005/oct/07/iraq.usa

Det har varit liknande uttalanden i de flesta väpnade konflikter som USA agerat i de senaste åren.
Om man inte då anser att religionen är en avgörande faktor i de flesta av krigen så menar jag att västvärldens befolkning är precis lika blind som SD:arna på sin kongress. Att ledare använder religion i sin retorik får ju de flesta av oss sekulariserade Svenskar att skruva på sig av avsky, jag också.
Men jag anser inte att religionen är den utlösande faktorn i de flesta konflikter, däremot så används den som maktfaktor i konflikter.
krig handlar om till 99% om mark/råvaror/handel och makt, när kriget väl är igång försöker krigsherrarna på alla sätt hitta skillnader  som separerar de krigande sidorna på och då ligger religionen nära till handsDen där nazisten utpekades väl som nazist?
Och alla nazister i sin helhet fick lida för vad en av dem gjort?
Faktum är att är man med i en "ism" eller "ist" så får man nog acceptera att det som går över gränsen svärtar ned hela gruppen.

Precis, när det kommer till vita, kristna kan vi direkt göra distinktioner som separerar "oss" från "dem"
När det kommer till IS så är ju dom Islams Nazister, vi borde kunna göra samma distinktion där men nä, istället så skuldbelägger vi en hel religion för vad dessa idioter gör


Jag har extremt svårt att förstå religion men de jag pratat med som är religiösa (både kristna och muslimer) inser samma sak som vi andra, att religion används som maktmedel och dom är noga med att ge akt för när det händer.
som en kompis sa till mig:
 " religionen jag utövar är till för mig, för att jag ska bli en god människa för andra.
 så fort någon annan vill få mig att göra något i religionens namn så är det ett maktmedel och inte religion längre"
92
Politik / SV: går det att prata om SDs partiprogram?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet december 01, 2017, 07:47 »
Den allmänna hållningen i frågan är väl att stora delar av den västerländska världen som har att bedöma USA också är Kristna och kan acceptera USA:s extremsim.
Jag glömmer aldrig när bush talade och sa att Gud hade sagt till honom att anfalla Irak.
https://www.theguardian.com/world/2005/oct/07/iraq.usa

Det har varit liknande uttalanden i de flesta väpnade konflikter som USA agerat i de senaste åren.
Om man inte då anser att religionen är en avgörande faktor i de flesta av krigen så menar jag att västvärldens befolkning är precis lika blind som SD:arna på sin kongress. 

Den där nazisten utpekades väl som nazist?
Och alla nazister i sin helhet fick lida för vad en av dem gjort?
Faktum är att är man med i en "ism" eller "ist" så får man nog acceptera att det som går över gränsen svärtar ned hela gruppen.

Målet för islam är väl som många andra religioners mål, att omvända de som inte är troende, till sin egen tro.
Grunden till många av de krig och det förtryck vi sett och ser.
Ser vi till den grupp som är islamister så har de ju ett uttalat mål att ta över hela världen, liknande det som Hitler hade, men med helt motsatt drivkraft och med terror som verktyg som komplement till det konventionella kriget.
Läser man på lite mer så kan man se att "jihad" inom islam ses som OK i extremt pressade situationer, och jag kan tänka mig att islamisterna ser en allt mer sekulariserad värld som ett skäl till jihad i formen av ett krig som skall utplåna alla som motsätter sig koranen.
Mot den bakgrunden agerar de rationellt, och i enlighet med sin religion, även om de flesta inte håller med så finns bevisligen tillräckligt många som gör det för att ställa till med oreda och elände i hela världen.

Religion är i grunden ett maktmedel som i alla tider använts av eliten/makten för att hålla resten av mänskligheten på mattan, det var så när Sverige kristnades, och det är så i många mindre utvecklade länder idag.
Våld, maktbegär, penningsbegär och kvinnoförtryck genomsyrar de flesta religioner historiskt, och på många håll än idag.
Ju  mer rättvist, socialt och jämställt religionerna utövas (som i Svenska kyrkan t.ex.) desto mer urvattnas bibelns budskap och religionen blir mer av ett kulturarv som man modifierar för att passa dagens samhälle.
Idag finns inte många Svenskar som öppet vågar ta ställning till att de tror på gud, och allt som står i bibeln - utan det blir  mer att diskuterande om det osannolika i att evolutionen skulle kunna skapa nåt så fantastiskt som människan.
Vetenskapliga bevis för guds, utomjordingars, eller någon annan typ av övermänsklighet verkar för de djupast troende vara helt ovidkommande.
93
Politik / SV: går det att prata om SDs partiprogram?
« Senaste inlägg av Cougar skrivet december 01, 2017, 07:22 »
största hotet i USA kommer nog från galningen med aktiveringskoderna..

Jag pratar ju inte om vad DU tycker utan mer den allmänna hållningen i frågan.
Ta tex händelsen där en nazist med berått mod körde ihjäl en demonstrant i USA, tänk dig samma incident med en muslim vid ratten. hur skulle det rapporteras då? på samma sätt eller skulle muslimerna som helhet få sig en känga?
jag tror vi vet svaret på den frågan, jag kan inte dra mig till minnes att det någonstans rapporterades om vilken religion nazisten hade.

Jag tror inte alla på SD's landsdagar ser Muslimer som ickemänniskor, men jag tror att människosynen hos de närvarande har trubbats av såpass att de låter de flesta rasistiska uttalanden passera utan vidare.

att kyrkan tar emot Muslimer ser jag inte som konstigare än att de tar emot katoliker eller Baptister.
vad är målet för Islam?

94
Politik / SV: går det att prata om SDs partiprogram?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet november 30, 2017, 15:51 »
Jag påstår att hotet från USA beror på att de är sjukligt Kristna.
Så du är nog inte helt uppdaterad.
Alla krig och allt elände har med religion att göra.
Antingen är det religiösa som skall omvända världen, eller icke religiösa som slåss mot religionen.

Vill vi få fred i världen så måste folket utbildas och religionen på sikt utrotas.
Inte med krig, utan med kunskap och humanism.
(Om det nu går, i USA finns ju t.o.m kristna vetenskapsmän, hur nu det går ihop)  ;D

Jag tror inte att alla på SD:s kongress ser Muslimer som ickemänniskor, är det inte märkligt att ens skriva på det sättet cougar, eller tror du verkligen på det själv?
Det rimliga är att de flesta är sekulariserade, och de som är religiösa är kristna.
Att kristna ser ett hot i att det blir allt fler muslimer i landet ser jag som historiskt relevant - det har alltid stridits mellan olika religioner - så på det sättet är det inget konstigt med det.
Då tycker jag det är mer konstigt att Svenska Kyrkan bjuder in muslimer med öppen famn.
Helt sjukt faktiskt, som att de inte läst på när det gäller målet för islam.
95
Politik / SV: går det att prata om SDs partiprogram?
« Senaste inlägg av Cougar skrivet november 29, 2017, 11:34 »
..eller också råkade han säga vad han tyckte och ingen reagerade därför att alla höll med.

att SD skulle vara för religionsfrihet håller jag inte med om, i deras principprogram står det att "Sverige ska vila på en Kristen grund" och att "andra religioner KAN accepteras men att inga andra än stadskyrkan ska få status"

Hotet kommer ju inte från Islam, det kommer från Islamistiska extremister.
Ingen säger ju att hotet i USA kommer från kristna trots att tusentals skjutningar och terrordåd utförs av Kristen höger där
96
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av Rickard skrivet november 28, 2017, 08:45 »
För övrigt är väl inte islam ensamt om att vara trögt att reformera, tex så är Vatikanstaten väldens enda land där inte kvinnor har rösträtt.
Skulle påstå att islam varken är bättre eller sämre än andra religioner.

Vi Svenskar är dessutom inte annorlunda, om vi flyttar utomlands så vill vi ofta bo i "svensktäta" områden, inte minst för att det underlättare umgänget och det dagliga livet att umgås med de som talar samma språk och har samma kultur.
Att människor från vissa länder vill bo nära varandra ser jag inget problem med egentligen, frågan är om det är OK att försöka "tvångssprida ut dem" som nu görs genom kommunplaceringar där vi vet att de absolut inte vill bo?
97
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av Rickard skrivet november 28, 2017, 08:41 »
Uppenbarligen är jag inte välkommen på detta forum och eftersom jag absolut inte vill vara till besvär så väljer jag att dra mig tillbaka. Om du Rikard vill radera mina inlägg så är det helt ok från min sida. Tack för mig.
Som sagt, jag vill inte att detta forum skall bli en central för länkar till diverse mer eller mindre extrema åsikter och personer.
Framhärdar du med att länka och citera olika extremister så drar jag slutsatsen att din insats i detta forum har varit just att använda detta forum som en politisk plattform för att gynna dessa sajter.
Det accepterar jag inte i några av mina forum, oavsett ämne.

Jag vill att vi skall föra sakliga diskussioner som inte är kränkande, eller gör att man behöver följa länkar till sidor som man kanske inte alls vill befatta sig med.
Jag kan ta bort möjligheten att länka, men tycker att det är bättre att säga till när jag ser en utveckling som jag inte vill ha i forumet.

Sakliga och objektiva diskussioner är vad jag vill se i detta forum.
Om man någon gång länkar så vill jag att det skall vara till källkontrollerad media, statistik från seriösa aktörer och liknande.
Men primärt vill jag alltså att forumet skall vara en plattform för diskussion, inte en megafon för ett visst parti eller vissa hemsidor.

Är man partibundet politiskt aktiv så är det bra om man kan sätta upp det i sin signatur, men inte nödvändigt.
(precis på samma sätt så vill jag att folk i branschen i mina andra forum upplyser om det)

Det finns en hel del i samhället som kan bli bättre, så det finns mycket att debattera, ALLT behöver inte landa i att det är invandrarnas fel...
98
Politik / SV: går det att prata om SDs partiprogram?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet november 28, 2017, 08:32 »
Dom kanske förstod vad han menade egentligen?
Och att han var urusel talare.

Troligen menade han att en fundamentalistisk muslim är så långt från de samhällsmedborgare vi behöver, och en ateist/humanist/agnostiker/eller sekulariserad "troende" är vad som eftersträvas.
Och att det finns en skala däremellan där folk är mer eller mindre skadliga för samhället.

Vi accepterar religionsfrihet i detta land, och jag tror bestämt att även SD gör det, så exakt hur de tänkt bemöta "hotet" som de ser från islam har jag svårt att se.
De som inte anser att det finns ett hot från islam kan man ju å andra sidan fundera över.
Du skulle aldrig få Löven att erkänna det t.ex....
Men att Ryssarna är ett hot det är det ingen som hymlar med.
Visst är det märkligt hur det kan bli?

Personligen skulle jag vilja sekularisera Sverige mycket mer än vi gjort.
Inte så att jag vill förbjuda folk att ha en åsikt eller tro på något, men det måste verkligen vara vattentäta skott mellan politiken, beskattningen, bidrag i olika former - och religion.

I Piteå har vi nu t.ex. Kommunen och kyrkan som tillsammans driver natthärbärge.
Man må ha vilken uppfattning man vill om att upplåta sovplatser åt tiggarna, men att politiken och kyrkan samarbetar i detta gör att jag har stora problem att rösta på den nu sittande majoritet i nästa val.
99
Politik / SV: går det att prata om SDs partiprogram?
« Senaste inlägg av Cougar skrivet november 27, 2017, 13:18 »
Martin strid..
Ännu en "surgubbe från gatan" men den här gången lyckades han slinka in som talare i SDs direktsända landsdagar.
"Muslimer är inte 100% människor" vräker han ur sig till en samlad SD trupp som inte reagerar eller säger emot, först dagen efter när media tar upp det så agerar dom.
OK att Martin kan avpolletteras som en knäppgök från gatan men avsaknaden av respons från den samlade partitoppen säger en hel del om människosynen i partiet.
100
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av Cougar skrivet november 22, 2017, 06:22 »
Uppenbarligen är jag inte välkommen på detta forum och eftersom jag absolut inte vill vara till besvär så väljer jag att dra mig tillbaka. Om du Rikard vill radera mina inlägg så är det helt ok från min sida. Tack för mig.
Tråkigt, trots att vi inte är överens i många frågor så har det varit intressant med ett nyktert samtal.
Ha det gott.
Sidor: 1 ... 8 9 [10]