Swden Politik

Nyliga inlägg

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Politik / SV: Recept för ett rättvist och solidariskt Sverige?
« Senaste inlägg av Cougar skrivet maj 12, 2018, 11:07 »
2. Bidragsberoende immigranter som söker sig till Sverige för att få ett bättre liv och som itne har som mål att bli en del i samhället och försörja sig själva.

Detta är ju en gammal högermyt som tagits upp av SD och omformats till en självklar sanning.

Om du någon gång sett ett nyhetsinslag från tex. Aleppo; Raqqa, Kobane så vet du vad de flyr från.
Att de sedan har svårt att få jobb och hamnar i ett bidragsberoende är ett problem som måste lösas, men att gå in i diskussionen med vinkeln att de kommit hit med inställningen att bli bidragstagare hjälper ingen.
det är lätt att sparka på någon som redan ligger ner men det är extremt ovärdigt.

För att komma in i ett samhälle är det A och O att lära sig språket, det måste läggas mycket mer resurser att lära sig Svenska och först efter det utbilda/fortbilda sig inom ett yrke.
22
Politik / SV: Recept för ett rättvist och solidariskt Sverige?
« Senaste inlägg av Cougar skrivet maj 12, 2018, 10:49 »
Tunga frågor med en hel massa förutfattade meningar.
Tiggeriet.
Det är högst osannolikt att det alls rör sig om "organiserad människohandel" med inblandning av "maffia" i någon större utsträckning. den enda stora forskningsundersökningen som gjorts  (FAVO) visade tvärtom att det var synnerligen ovanligt med "organiserat tiggeri under tvångsmässiga förhållanden" om man med "organiserad" inte menar familj, bysamhörighet eller kompisrelation.

Med det sagt så påstår jag inte att det aldrig förekommer, bara att det inte är särskilt vanligt.

Det säger ju sig själv att Maffian inte är särskilt intresserad av de skrala hundralappar en tiggare kan skramla ihop men den apparat det måste innefatta att förflytta så många människor för så lite inkomst.

Prostitution och Narkotikahandel är en helt annan fråga som har väldigt lite med tiggare att göra.

Det enda sättet jag ser problemet kan lösas på är att EU sätter hård press på Rumänien och Bulgarien att de får ta krafttag för att reda ut sina sociala problem och att den stigmatisering som pågår mot främst Romer i deras respektive länder måste upphöra.
Detta kan göras med ekonomiska sanktioner genom att minska EU bidragen till de länder som inte sköter sin socialpolitik då deras problem "spiller över" till andra EU länder.

Ett tiggeriförbud skulle göra så du och jag slipper se tiggare men deras situation skulle inte förbättras ett dugg.


23
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / SV: Tips rörande Global Gaming 555
« Senaste inlägg av Rickard skrivet maj 10, 2018, 15:09 »
Då fick man så man teg, först upp 11 procent i tisdags, och sedan som genom ett trollslag ned över 27% på en vinstvarning från VD.
Totalt förlust på dessa hittills 10,8%.
Men de kommer att generera vinster framöver så jag försöker nog rida ut stormen.
Däremot finns det rätt mycket som sammantaget gör att jag nog kommer att dra mig ur det kommande halvåret istället för om ca 2 år som var planen, allt fler länder inför regleringar, licenser och skatter vilket gör att det kommer att bli mer pressat med pengar att annonsera för, och mindre att dela ut i vinster till de som spelar, sammantaget bör det plana ut framöver både annonsering, vinstmedel att dela ut, och nya spelare som tillkommer.
24
Politik / SV: Vart är Sverige på väg
« Senaste inlägg av Rickard skrivet maj 10, 2018, 09:10 »
Det är väl snarare möjligheten att få bidrag (t.ex. föräldrapenning) retroaktivt, och kombinera olika typer av bidrag på ett otillbörligt sätt (T.ex. flera familjer i en lägenhet och alla får fullt bidrag) som kan diskuteras.
Här har man väl börjat styra upp det lite, men det finns mycket att göra, problemet är att vi har en helt värdelös kontrollapparat i Sverige, allt kontrolleras bara på papper - och det är ju därför det är vanligt med "15 skilda män" på en adress, och så får deras fru med 5 barn vårdnadsbidrag från staten istället.
Register får inte samköras, så det är omöjligt att upptäcka för myndigheterna att det bor 15 män på en adress där lägenheten si själva verket stor tom.

Problemen har egentligen inte med bidragen att göra, utan att vi har regler som inte är utformade med tanke på att någon skulle vilja missbruka dem.
Det är där vi måste täppa till kryphålen.
Och straffa hårt om och när missbruk fastställs.
Oavsett vem som missbrukar dem.

Vi har en nytt mysterium i byn nu, en immigrant som köpt ett hus (Bra för vår friskola tänkte vi) men nu efter 6 månader har knappt någon sett dem i huset.
Man undrar ju vad ett hus i en by kan användas för om man inte tänkt bo i det?
Förhoppningsvis är det bara så att det inte passat dem att flytta in ännu, men det känns liiite märkligt.
25
Politik / Recept för ett rättvist och solidariskt Sverige?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet maj 10, 2018, 08:20 »
Denna typ av diskussion utmynnar ofta i ett gäng mer eller mindre rasistiska inlägg, jag hoppas att vi kan föra diskussionen på en saklig och respektfull nivå där vi diskuterar problemen, OCH vad som kan göras för att komma tillrätta med dem.
Nedanstående problem anser jag beror på naiva politiker som inte tillräckligt tidigt och tydligt sett vad som var på väg att hända, det har i sin tur gett grogrund för SD och än mer extrema politiska partier att bildas och frodas, något som jag anser vara negativt för Sverige, dels för att det inte speglar vilka människor vi i grunden är (Solidariska, jämställda, goda världsmedborgare med stor empati för både våra egna svaga, men även för svaga och utsatta runt om i världen) men även för att det bildat låsningar i politiken som har gjort, och kommer att göra det svårt att bedriva en effektiv demokratisk politik i Sverige under lång tid då vi har ett parti som gjort sig mer eller mindre omöjliga i Riksdagen (SD).
INGEN vinner på att ha ett parti som är helt oresonliga i riksdagen.

Jag har noterat ett antal problem som vi har idag (ingen inbördes rangordning):

1. Tiggeriet, det är inte bara otrevligt och förnedrande, det står ju också allt mer klart att det rör sig om organiserad människohandel, "maffia", prostitution och narkotikahandel.

2. Bidragsberoende immigranter som söker sig till Sverige för att få ett bättre liv och som itne har som mål att bli en del i samhället och försörja sig själva.

3. Män bland olika kulturella folkgrupper som inte respekterar sina egna kvinnor, och än mindre våra, leder till kvinnoförtryck, sexuella trakasserier och våldtäkter i en omfattning som vi inte skådat i detta land under modern tid i alla fall.

4. Det stora antalet utvisade som fortfarande vistas i landet även efter att de fått utvisningsbeslut. Det förstår alla att det är en grogrund för alla former av kriminella handlingar, bara för att lista några så hittar vi här t.ex.: Svartjobb, stölder, bedrägerier, import och försäljning av alkohol, droger och vapen, bidragsutnyttjande i den omfattning det är möjligt. Det håller även "Maffian" som hyr ut bostäder till skyhöga priser under armarna.

Lösningarna då?

Ja, det finns ju ett antal lösningar som det talats om länge nu, och sen har jag några som jag tycker är lite nytänkande som jag tror skulle ha bra effekt.

1. Man får kvalificera sig för att ta del av det Svenska trygghetssystemet, med det menar jag att det är rimligt att man kan för föräldrapenning för 1 barn upp till 12 månaders ålder som nysvensk. Det är INTE rimligt att man kan få retroaktivt för flera barn som redan är gamla nog att gå i förskola. Tuffare krav på nysvenskar helt enkelt - i åtminstone 5 år, det skulle öka chanserna för kvinnorna att bli en del av samhället (få jobb/utbildning) vilket jag tror är extremt viktigt för att bryta segregationen.

2. Tiggeriet bör förbjudas. Exakt hur det skall gå till vet jag inte men jag har en ide.
På större shoppingytor (Willys, IKEA, ICA, COOP o.s.v) så måste man ansöka och få tillstånd av ledningen för att få tigga, och då räknar jag in både rädda barnen, de som säljer bingolotter och de som tigger för sin maffiaboss i samma kategori av tiggare. Ägaren/ledningen skall alltså få bestämma - och Polisen skall avhysa och straffa de som tigger utan tillstånd. En ny straffskala som innebär utvisning vid upprepade lagbrott av EU-migranter skulle nog ha en bra effekt. Man skulle här även kunna tänka sig att ge kommunerna långtgående makt att avhysa och bestraffa de som begår brott, t.ex. kunde  man administrera register som lämnades över till polisen när det fanns bevis nog för utvisning av ickesvenskar som inte respekterar lagen.
I centralare delar av städer kunde man dela upp "gatuutrymmet" i fyrkanter utanför varje butik där varje fyrkant tillhörde den näringsidkare eller fastighetsägare som påverkades mest av tiggeriet.
Kommunen skulle ha ett register, och "lapplisorna" och "väktare" kunde avhysa och registrera de som inte följer reglerna.

3. Mäns syn på kvinnor, här är det ju uppenbart att alla män som kommer till Sverige skall gå en obligatorisk kurs i jämställdhet, kvinnors rätt i samhället, och vilka sexuella kulturella spelregler som finns i Sverige, utbildningen skall vara obligatorisk och det skall finnas ett strikt kunskapskrav som måste uppfyllas för att man skall kunna få uppehållstillstånd i Sverige.
Utbildningen är lika viktig för kvinnor, så de skall veta vilka rättigheter de har.
Våldtäkt skall innebära obligatorisk utvisning om det sker de första 5-10 åren som en nysvensk finns i landet. (kanske redan är så, vet inte)

4. Nu till ett par saker som jag tror är rätt nya. Jag anser att varje beslut om uppehållstillstånd eller utvisning i en asylprocess skall ges på immigrationsverket - om beslutet innebär utvisning skall personen/personerna i fråga omedelbart hållas i förvar till dess att transport till hemlandet kan ordnas.
Inte bara skulle en regel som denna göra att risken för terrordåd minskade, det skulle även minska risken för andra våldsbrott som desperata människor begår efter att ha fått beslutet, om inte annat så för att få hamna i fängelse p.g.a. mord eller dråp, vilket vi sett ett flertal exampel på de senaste åren.
Nu hävdas ju från vissa håll att vi inte har plats för fler i förvar, men visst är det märkligt att det gick skaka fram hur många asylboenden som helst?
Det är alltså inte alls omöjligt, men det kostar - frågan är vad som kostar mer, att släppa ut dem vind för våg, eller att på ett säkert sätt se till att de lämnar landet. JAg vet i alla fall vad jag tror.
Detta skulle dessutom få bort en massa oro och sökande efter lösningar hos de som fått ett utvisningsbeslut, vi skulle på ett strukturerat, säkert och respektfullt sätt kunna hjälpa dem hem. Har vi råd så tycker jag dessutom att de skall kunna få en hemreseersättning så att de kan återanpassa sig i sitt eget samhälle.

5. Ännu en ny ide, Jag anser att polisen skall införa "aktivitetsveckor" liknande de som de har i trafiken då de kollar hastighet, körkort och nykterhet, men nu med fokus på ID/Passkontroll - både generella som drabbar alla som vistas ute, men även specifika insatsveckor där polisens specialgrupper utifrån den kunskap som finns hos fastighetsägare, poliser, väktare, socialtjänst med fler VET var det finns bosättningar med folk som lever otillåtet i Sverige.
Jag skulle dessutom gärna se att Polisen fick en bonus på 1000 kr varje gång de kunde sätta en otillåten immigrant i förvar för transport till hemlandet.
Polisfacket kan bestämma reglerna kring denna typ av bonus.

Jag har identifierat ett antal problemområden och ett antal förslag till lösningar som INTE inskränker friheten bland vanligt folk oavsett nationalitet som vistas i detta land.
Förslaget till lösningar skall dels förhindra pågående brott (att vistas olovligt i landet) men även skicka signaler om att vi har ett samhälle som inte accepterar eller tål att bidrag överutnyttjas. Jämställdhetsfrågor och kunskapen om kvinnors rätt till sin sexualitet och frihet skall vara självklar bland alla som vistas i landet mer än tillfälligt.
Då vi vet att tiggeriet är en täckmantel för en mängd kriminella aktiviteter som begås så måste det försvinna, även om tiggeriet i sig kanske inte är ett stort problem.

Mycket av den personal som skulle krävas för dessa arbetsuppgifter kunde skötas av arbetslösa invandrare, som t.ex. väktare, vårdare, städpersonal, i kök o.s.v. på de förvar som under en tid behöver byggas upp i Sverige.

Jag tror att dessa begränsade men solklara gränsdragningar skulle stoppa tillflödet av det klientel av immigranter som skadar vårt land, det skulle dessutom möjliggöra ett mycket bättre omhändertagande av de som kommer hit och får uppehållstillstånd.
De värsta avarterna av "flyktingar" skulle nog aldrig ens tänka tanken på att åka till Sverige med vetskapen om utbildningskraven både i Svenska språket, jämställdhet och sexualitet, och att godkända prov krävs för att få uppehållstillstånd.
Många andra som kommer hit bara för att leva utanför samhället skulle inte heller ta risken - om de vet att det finns en aktiv Polis som får bonus för att hitta dem och sätta dem i förvar inför hemtransporten.

Jag tycker dessutom personligen att gränskontroller borde återinföras, inte minst på tunga transporter då vi vet att det förs UT mycket stöldgods den vägen.
Samma sak här, det finns arbetslösa som behöver jobb, och för samhället måste det vara en god affär att minska på smugglingen in i och ut ur landet.
Det förhindrar dessutom att redan utvisade får svårt att ta sig in i landet igen.

Mer kameraövervakning med ansiktsigenkänning vore också bra för att kunna förhindra att folk som inte har något här att göra vistas här.
Inte minst kunde det vara en bra "gränskontroll light" på de ställen där man inte stoppar alla som vill in i landet.

Utöver att lagar och regler som ligger i linje med vad jag beskriver ovan skulle minska inflödet av "oönskat klientel" skulle det återupprätta förtroendet för våra samhällsinstitutioner, det skulle öka attraktiviteten för jobb inom skola, vård, omsorg, socialtjänst, Polis, tull o.s.v.
Det skulle också göra att vi även kunde vara fortsatt generösa med hjälp till krigsdrabbade som behöver skydd, och kanske uppehållstillstånd i vårt land.
Jag tror även att det skulle öka på respekten för Sverige som nation inom gruppen immigranter som nog idag har en rätt usel syn på, och lågt förtroende för, "det Svenska systemet".
Jag tror helt enkelt att tydliga och tuffa regler och handlingar skulle göra det bättre för alla, gammelsvenskar, nysvenskar, asylsökanden och krigsdrabbade.
26
Politik / SV: Vart är Sverige på väg
« Senaste inlägg av Cougar skrivet maj 09, 2018, 07:25 »
Fast det är väl ett ganska rimligt system som Sverige har haft i många år, går ju att likna med.
Arbetslösersättning= du måste vara arbetslös för att erhålla ersättning.
Sjukpenning= du måste vara sjuk för att få ersätning.
Bostadsbidrag= du måste ha lägre inkomst än taket för bidragsberättingande.
Som arbetsgivare får du bidrag om du anställer någon som har varit långtidssjukriven mm. mm.
I stort sett alla bidragsformer har en klausul som gör att inte ALLA här rätt till bidraget, varför är det då så svårt att acceptera att en invandrare är berättigad till vissa bidragsformer?
som för övrigt, i de flesta fall,  är utformade för att invandraren ska komma i arbete.

Lika synsätt för alla fungerar ju bara om alla är lika, med lika förutsättningar.

Sedan kan man ju tycka att bidragen är för höga i många fall så det inte finns tillräckligt incitament för att få folk i arbete, jag skulle visstidsanställa en grabb för ett tag sedan och erbjöd honom 19.000kr i månaden men han hade inte råd att ta jobbet för med resor osv skulle han få ut mindre än han hade nu med bidrag.  :o
27
Politik / Vart är Sverige på väg
« Senaste inlägg av Tony B skrivet maj 07, 2018, 19:53 »
Hej

Jag undrar vart Sverige är på väg.
I dag så finns det i princip 2 st Svenska( säg ) Familjer.
Detta har ingen som helst koppling till Rasism. Jag är bara trött på våra flata Svenska politiker.

Den ena svenska familjen har ett antal lagar och regler som styr livet och man kan få bidrag och hjälp (socialt skyddsnät)

Den andra Svenska familjen har också samma lagar och regler men då finns det undantag som gör att det finns mera bidrag, annat stöd osv.

Jag anser att samma regler ska gälla för hela Sverige?

Kommentarer på detta?

Det har gått så långt att jag faktiska funderar på att flytta till ett annat land som värdesätter lika synsätt för alla oavsett var du kommer ifrån.
MVH
Tony
28
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / Köpt Like A boss games, onoterat
« Senaste inlägg av Rickard skrivet april 19, 2018, 11:28 »
Köpte för snart ett år sedan in mig i ett nytt bolag som är onoterat, börsintroduktion detta eller nästa år om allt går enligt planerna.
Affärsiden är att ta fram fotbollsspel för mobiltelefoner, första spelet, där Neymar är med som affischnamn finns att provspela med särskild länk till google play.
Har nu fått utlåtanden från två yngre killar som testat och säger att det är väldigt bra gjort.
Plattformen går använda för att ta fram andra liknande spel, hockey, handboll o.s.v. vilket finns i pipeline.
Min förhoppning är någonstans mellan 400 och 2000% utveckling på investerade medel inom ett par år från idag.
Den som lever får se!
https://twitter.com/likeabossdev
29
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / SV: 80000 rikare
« Senaste inlägg av Rickard skrivet april 19, 2018, 09:55 »
Så var det all time high igen för mig, har varit ned några procent i flera veckor, men igår och idag har saldot ökat med över 100 000 kr.  :)
Global Gaming, Gaming innovation group, Enquest och LEOVEGAS är de stora loken för mig i denna uppgång.
30
Politik / SV: KD + Bert Karlsson?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet mars 26, 2018, 08:49 »
Mmm, men 50% av väljarbasen är kvinnor, men tycker ju att det borde kunna ha ett värde för de väljarna med en kvinnlig partiledare?
Å andra sidan, det kanske är en rätt stor andel av de religiösa väljarna som tycker att kvinnan skall tiga i församlingen, och i så fall kan man säga att Ebba har fel kön, eller att han valt fel parti att engagera sig i.
Personligen tror jag att det har väldigt lite  med kön att göra och mer att göra med personliga egenskaper.
Vare sig Ebba eller M:s förra partiledare AK har väl framstått som några direkta stjärnor när det kommer till att samla massorna och vinna gillande?
På något sätt verkar det vara ett drag som jag tycker många kvinnliga partiledare har, att de framstår som "oresonabla" om man jämför med t.ex. De nuvarande partiledarna i M, S eller V.
Själv röstar jag i alla fall hellre på någon som i intervjuer och i den politiska debatten kan resonera och är beredda att samarbeta och kompromissa.
I realiteten är nog kvinnorna mer benägna att göra det än män, men i debatten tycker i vart fall jag att alla kvinnor vi idag har i politiken vill framställa sig som kompromisslösa och det det minsann är de som har rätt oavsett vad det gäller - jag tror inte att det är ett vinnande koncept.
Som jag ser det finns det nog väldigt små utsikter att få en majoritetsregering efter valet, frågan är om det blir borgarna med stöd av SD eller S + MP med stöd av V.
Oavsett så kommer det att bli bökigt att driva igenom några större reformer så länge det är svårt att samla en majoritet.
Jag anser att vi borde ha någon form av extraval som gör att vi röstar tills vi har ett majoritetsstyre.
Kanske höja gränsen för hur många procent som krävs för att komma in i riksdagen?
Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10