Swden Politik

Nyliga inlägg

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Politik / Recept för ett rättvist och solidariskt Sverige?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet maj 10, 2018, 08:20 »
Denna typ av diskussion utmynnar ofta i ett gäng mer eller mindre rasistiska inlägg, jag hoppas att vi kan föra diskussionen på en saklig och respektfull nivå där vi diskuterar problemen, OCH vad som kan göras för att komma tillrätta med dem.
Nedanstående problem anser jag beror på naiva politiker som inte tillräckligt tidigt och tydligt sett vad som var på väg att hända, det har i sin tur gett grogrund för SD och än mer extrema politiska partier att bildas och frodas, något som jag anser vara negativt för Sverige, dels för att det inte speglar vilka människor vi i grunden är (Solidariska, jämställda, goda världsmedborgare med stor empati för både våra egna svaga, men även för svaga och utsatta runt om i världen) men även för att det bildat låsningar i politiken som har gjort, och kommer att göra det svårt att bedriva en effektiv demokratisk politik i Sverige under lång tid då vi har ett parti som gjort sig mer eller mindre omöjliga i Riksdagen (SD).
INGEN vinner på att ha ett parti som är helt oresonliga i riksdagen.

Jag har noterat ett antal problem som vi har idag (ingen inbördes rangordning):

1. Tiggeriet, det är inte bara otrevligt och förnedrande, det står ju också allt mer klart att det rör sig om organiserad människohandel, "maffia", prostitution och narkotikahandel.

2. Bidragsberoende immigranter som söker sig till Sverige för att få ett bättre liv och som itne har som mål att bli en del i samhället och försörja sig själva.

3. Män bland olika kulturella folkgrupper som inte respekterar sina egna kvinnor, och än mindre våra, leder till kvinnoförtryck, sexuella trakasserier och våldtäkter i en omfattning som vi inte skådat i detta land under modern tid i alla fall.

4. Det stora antalet utvisade som fortfarande vistas i landet även efter att de fått utvisningsbeslut. Det förstår alla att det är en grogrund för alla former av kriminella handlingar, bara för att lista några så hittar vi här t.ex.: Svartjobb, stölder, bedrägerier, import och försäljning av alkohol, droger och vapen, bidragsutnyttjande i den omfattning det är möjligt. Det håller även "Maffian" som hyr ut bostäder till skyhöga priser under armarna.

Lösningarna då?

Ja, det finns ju ett antal lösningar som det talats om länge nu, och sen har jag några som jag tycker är lite nytänkande som jag tror skulle ha bra effekt.

1. Man får kvalificera sig för att ta del av det Svenska trygghetssystemet, med det menar jag att det är rimligt att man kan för föräldrapenning för 1 barn upp till 12 månaders ålder som nysvensk. Det är INTE rimligt att man kan få retroaktivt för flera barn som redan är gamla nog att gå i förskola. Tuffare krav på nysvenskar helt enkelt - i åtminstone 5 år, det skulle öka chanserna för kvinnorna att bli en del av samhället (få jobb/utbildning) vilket jag tror är extremt viktigt för att bryta segregationen.

2. Tiggeriet bör förbjudas. Exakt hur det skall gå till vet jag inte men jag har en ide.
På större shoppingytor (Willys, IKEA, ICA, COOP o.s.v) så måste man ansöka och få tillstånd av ledningen för att få tigga, och då räknar jag in både rädda barnen, de som säljer bingolotter och de som tigger för sin maffiaboss i samma kategori av tiggare. Ägaren/ledningen skall alltså få bestämma - och Polisen skall avhysa och straffa de som tigger utan tillstånd. En ny straffskala som innebär utvisning vid upprepade lagbrott av EU-migranter skulle nog ha en bra effekt. Man skulle här även kunna tänka sig att ge kommunerna långtgående makt att avhysa och bestraffa de som begår brott, t.ex. kunde  man administrera register som lämnades över till polisen när det fanns bevis nog för utvisning av ickesvenskar som inte respekterar lagen.
I centralare delar av städer kunde man dela upp "gatuutrymmet" i fyrkanter utanför varje butik där varje fyrkant tillhörde den näringsidkare eller fastighetsägare som påverkades mest av tiggeriet.
Kommunen skulle ha ett register, och "lapplisorna" och "väktare" kunde avhysa och registrera de som inte följer reglerna.

3. Mäns syn på kvinnor, här är det ju uppenbart att alla män som kommer till Sverige skall gå en obligatorisk kurs i jämställdhet, kvinnors rätt i samhället, och vilka sexuella kulturella spelregler som finns i Sverige, utbildningen skall vara obligatorisk och det skall finnas ett strikt kunskapskrav som måste uppfyllas för att man skall kunna få uppehållstillstånd i Sverige.
Utbildningen är lika viktig för kvinnor, så de skall veta vilka rättigheter de har.
Våldtäkt skall innebära obligatorisk utvisning om det sker de första 5-10 åren som en nysvensk finns i landet. (kanske redan är så, vet inte)

4. Nu till ett par saker som jag tror är rätt nya. Jag anser att varje beslut om uppehållstillstånd eller utvisning i en asylprocess skall ges på immigrationsverket - om beslutet innebär utvisning skall personen/personerna i fråga omedelbart hållas i förvar till dess att transport till hemlandet kan ordnas.
Inte bara skulle en regel som denna göra att risken för terrordåd minskade, det skulle även minska risken för andra våldsbrott som desperata människor begår efter att ha fått beslutet, om inte annat så för att få hamna i fängelse p.g.a. mord eller dråp, vilket vi sett ett flertal exampel på de senaste åren.
Nu hävdas ju från vissa håll att vi inte har plats för fler i förvar, men visst är det märkligt att det gick skaka fram hur många asylboenden som helst?
Det är alltså inte alls omöjligt, men det kostar - frågan är vad som kostar mer, att släppa ut dem vind för våg, eller att på ett säkert sätt se till att de lämnar landet. JAg vet i alla fall vad jag tror.
Detta skulle dessutom få bort en massa oro och sökande efter lösningar hos de som fått ett utvisningsbeslut, vi skulle på ett strukturerat, säkert och respektfullt sätt kunna hjälpa dem hem. Har vi råd så tycker jag dessutom att de skall kunna få en hemreseersättning så att de kan återanpassa sig i sitt eget samhälle.

5. Ännu en ny ide, Jag anser att polisen skall införa "aktivitetsveckor" liknande de som de har i trafiken då de kollar hastighet, körkort och nykterhet, men nu med fokus på ID/Passkontroll - både generella som drabbar alla som vistas ute, men även specifika insatsveckor där polisens specialgrupper utifrån den kunskap som finns hos fastighetsägare, poliser, väktare, socialtjänst med fler VET var det finns bosättningar med folk som lever otillåtet i Sverige.
Jag skulle dessutom gärna se att Polisen fick en bonus på 1000 kr varje gång de kunde sätta en otillåten immigrant i förvar för transport till hemlandet.
Polisfacket kan bestämma reglerna kring denna typ av bonus.

Jag har identifierat ett antal problemområden och ett antal förslag till lösningar som INTE inskränker friheten bland vanligt folk oavsett nationalitet som vistas i detta land.
Förslaget till lösningar skall dels förhindra pågående brott (att vistas olovligt i landet) men även skicka signaler om att vi har ett samhälle som inte accepterar eller tål att bidrag överutnyttjas. Jämställdhetsfrågor och kunskapen om kvinnors rätt till sin sexualitet och frihet skall vara självklar bland alla som vistas i landet mer än tillfälligt.
Då vi vet att tiggeriet är en täckmantel för en mängd kriminella aktiviteter som begås så måste det försvinna, även om tiggeriet i sig kanske inte är ett stort problem.

Mycket av den personal som skulle krävas för dessa arbetsuppgifter kunde skötas av arbetslösa invandrare, som t.ex. väktare, vårdare, städpersonal, i kök o.s.v. på de förvar som under en tid behöver byggas upp i Sverige.

Jag tror att dessa begränsade men solklara gränsdragningar skulle stoppa tillflödet av det klientel av immigranter som skadar vårt land, det skulle dessutom möjliggöra ett mycket bättre omhändertagande av de som kommer hit och får uppehållstillstånd.
De värsta avarterna av "flyktingar" skulle nog aldrig ens tänka tanken på att åka till Sverige med vetskapen om utbildningskraven både i Svenska språket, jämställdhet och sexualitet, och att godkända prov krävs för att få uppehållstillstånd.
Många andra som kommer hit bara för att leva utanför samhället skulle inte heller ta risken - om de vet att det finns en aktiv Polis som får bonus för att hitta dem och sätta dem i förvar inför hemtransporten.

Jag tycker dessutom personligen att gränskontroller borde återinföras, inte minst på tunga transporter då vi vet att det förs UT mycket stöldgods den vägen.
Samma sak här, det finns arbetslösa som behöver jobb, och för samhället måste det vara en god affär att minska på smugglingen in i och ut ur landet.
Det förhindrar dessutom att redan utvisade får svårt att ta sig in i landet igen.

Mer kameraövervakning med ansiktsigenkänning vore också bra för att kunna förhindra att folk som inte har något här att göra vistas här.
Inte minst kunde det vara en bra "gränskontroll light" på de ställen där man inte stoppar alla som vill in i landet.

Utöver att lagar och regler som ligger i linje med vad jag beskriver ovan skulle minska inflödet av "oönskat klientel" skulle det återupprätta förtroendet för våra samhällsinstitutioner, det skulle öka attraktiviteten för jobb inom skola, vård, omsorg, socialtjänst, Polis, tull o.s.v.
Det skulle också göra att vi även kunde vara fortsatt generösa med hjälp till krigsdrabbade som behöver skydd, och kanske uppehållstillstånd i vårt land.
Jag tror även att det skulle öka på respekten för Sverige som nation inom gruppen immigranter som nog idag har en rätt usel syn på, och lågt förtroende för, "det Svenska systemet".
Jag tror helt enkelt att tydliga och tuffa regler och handlingar skulle göra det bättre för alla, gammelsvenskar, nysvenskar, asylsökanden och krigsdrabbade.
22
Politik / SV: Vart är Sverige på väg
« Senaste inlägg av Cougar skrivet maj 09, 2018, 07:25 »
Fast det är väl ett ganska rimligt system som Sverige har haft i många år, går ju att likna med.
Arbetslösersättning= du måste vara arbetslös för att erhålla ersättning.
Sjukpenning= du måste vara sjuk för att få ersätning.
Bostadsbidrag= du måste ha lägre inkomst än taket för bidragsberättingande.
Som arbetsgivare får du bidrag om du anställer någon som har varit långtidssjukriven mm. mm.
I stort sett alla bidragsformer har en klausul som gör att inte ALLA här rätt till bidraget, varför är det då så svårt att acceptera att en invandrare är berättigad till vissa bidragsformer?
som för övrigt, i de flesta fall,  är utformade för att invandraren ska komma i arbete.

Lika synsätt för alla fungerar ju bara om alla är lika, med lika förutsättningar.

Sedan kan man ju tycka att bidragen är för höga i många fall så det inte finns tillräckligt incitament för att få folk i arbete, jag skulle visstidsanställa en grabb för ett tag sedan och erbjöd honom 19.000kr i månaden men han hade inte råd att ta jobbet för med resor osv skulle han få ut mindre än han hade nu med bidrag.  :o
23
Politik / Vart är Sverige på väg
« Senaste inlägg av Tony B skrivet maj 07, 2018, 19:53 »
Hej

Jag undrar vart Sverige är på väg.
I dag så finns det i princip 2 st Svenska( säg ) Familjer.
Detta har ingen som helst koppling till Rasism. Jag är bara trött på våra flata Svenska politiker.

Den ena svenska familjen har ett antal lagar och regler som styr livet och man kan få bidrag och hjälp (socialt skyddsnät)

Den andra Svenska familjen har också samma lagar och regler men då finns det undantag som gör att det finns mera bidrag, annat stöd osv.

Jag anser att samma regler ska gälla för hela Sverige?

Kommentarer på detta?

Det har gått så långt att jag faktiska funderar på att flytta till ett annat land som värdesätter lika synsätt för alla oavsett var du kommer ifrån.
MVH
Tony
24
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / Köpt Like A boss games, onoterat
« Senaste inlägg av Rickard skrivet april 19, 2018, 11:28 »
Köpte för snart ett år sedan in mig i ett nytt bolag som är onoterat, börsintroduktion detta eller nästa år om allt går enligt planerna.
Affärsiden är att ta fram fotbollsspel för mobiltelefoner, första spelet, där Neymar är med som affischnamn finns att provspela med särskild länk till google play.
Har nu fått utlåtanden från två yngre killar som testat och säger att det är väldigt bra gjort.
Plattformen går använda för att ta fram andra liknande spel, hockey, handboll o.s.v. vilket finns i pipeline.
Min förhoppning är någonstans mellan 400 och 2000% utveckling på investerade medel inom ett par år från idag.
Den som lever får se!
https://twitter.com/likeabossdev
25
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / SV: 80000 rikare
« Senaste inlägg av Rickard skrivet april 19, 2018, 09:55 »
Så var det all time high igen för mig, har varit ned några procent i flera veckor, men igår och idag har saldot ökat med över 100 000 kr.  :)
Global Gaming, Gaming innovation group, Enquest och LEOVEGAS är de stora loken för mig i denna uppgång.
26
Politik / SV: KD + Bert Karlsson?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet mars 26, 2018, 08:49 »
Mmm, men 50% av väljarbasen är kvinnor, men tycker ju att det borde kunna ha ett värde för de väljarna med en kvinnlig partiledare?
Å andra sidan, det kanske är en rätt stor andel av de religiösa väljarna som tycker att kvinnan skall tiga i församlingen, och i så fall kan man säga att Ebba har fel kön, eller att han valt fel parti att engagera sig i.
Personligen tror jag att det har väldigt lite  med kön att göra och mer att göra med personliga egenskaper.
Vare sig Ebba eller M:s förra partiledare AK har väl framstått som några direkta stjärnor när det kommer till att samla massorna och vinna gillande?
På något sätt verkar det vara ett drag som jag tycker många kvinnliga partiledare har, att de framstår som "oresonabla" om man jämför med t.ex. De nuvarande partiledarna i M, S eller V.
Själv röstar jag i alla fall hellre på någon som i intervjuer och i den politiska debatten kan resonera och är beredda att samarbeta och kompromissa.
I realiteten är nog kvinnorna mer benägna att göra det än män, men i debatten tycker i vart fall jag att alla kvinnor vi idag har i politiken vill framställa sig som kompromisslösa och det det minsann är de som har rätt oavsett vad det gäller - jag tror inte att det är ett vinnande koncept.
Som jag ser det finns det nog väldigt små utsikter att få en majoritetsregering efter valet, frågan är om det blir borgarna med stöd av SD eller S + MP med stöd av V.
Oavsett så kommer det att bli bökigt att driva igenom några större reformer så länge det är svårt att samla en majoritet.
Jag anser att vi borde ha någon form av extraval som gör att vi röstar tills vi har ett majoritetsstyre.
Kanske höja gränsen för hur många procent som krävs för att komma in i riksdagen?
27
Politik / SV: Solna-domen sharia
« Senaste inlägg av Rickard skrivet mars 26, 2018, 08:31 »
Jag ber om ursäkt för att minnet sviker mig, det var ändå rätt länge sedan jag såg programmet.
Och när det gäller religion så är vanliga kristna inte bättre än muslimer eller ortodoxa, det är ju kristendomen som gjort att IS finns, och att USA blandar sig i oroligheterna i de muslimska länder.
Kanske är det t.o.m så att om USA inte vore så kristna som de är så hade mycket av oroligheterna i världen idag inte funnits.
Så i sak drar jag nog gärna alla kyrkor över samma kam, det finns ingen reell skillnad när det gäller maktmissbruket och förtrycket som de olika kyrkorna utöver på sina troende - även om det självklart finns kulturer/länder/församlingar där det är mer och mindre extremt.

När det gäller religion så borde det ju i princip förbjudas på samma sätt som vi borde avskaffa monarkin, men då jag inser att det är svårt så kan man i vart fall kräva att det inte skall få ha något som helst inflytande på det offentliga, möjligen med undantag av kulturella inslag som t.ex. skolavslutningar i kyrkan och liknande.
Att en kommun sponsrar religiösa församlingar med bidrag och gratis tomter borde absolut vara ett lagbrott.
Religiösa friskolor bör också stoppas.
Jag är även starkt emot att vår egen Kommun i Piteå samarbetar med Kyrkan för att erbjuda härbärge (nästan gratis hotell) för våra tiggare.
OM kommunen vill engagera sig så skall det i så fall vara helt skilt från kyrkan.

När det kommer till Sigtuna så får man i alla fall bilden av att det är mycket mer ruttet i verkligheten än vad någon vågar gå ut och säga offentligt, oavsett om det sker i sossarnas eller någon annan politisk konstellation.
Det är lika illa oavsett den politiska färgen.

När det gäller solnadomen som var det väl i alla fall muslimer som dömde?
Men som sagt, det spelar ingen roll vilken typ av religion som påverkar, det ska inte få påverka det offentliga rummet, när det gör det så är det ett riktigt lågvattenmärke.

Samtidigt så kan jag förstå att det är inbjudande för olika religiösa grupperingar att engagera sig politiskt, det är så få sekulära som vill/vågar/orkar engagera sig politiskt att denna arena lämnas mer eller mindre öppen för de religioner som gör en uttalad satsning på att engagera sig i de politiska partierna, eller utbilda sig till befattningar i samhället där de med sina beslut kan påverka utvecklingen.
Religion har alltid varit grundat i en vilja att ha och utöva makt över massorna, så att de religiösa grupperna skjuter fram sina positioner ser jag som helt naturligt, nu gäller det för de som har en annan världsbild att engagera sig för att vetenskap och evidensbaserad forskning skall ligga till grund för vår fortsatta utveckling och allas våra gemensamma lagar, regler och rättsväsendet.
28
Politik / SV: Solna-domen sharia
« Senaste inlägg av Cougar skrivet mars 22, 2018, 07:49 »
Tack perak för input.
Det är ju lite detta som är problemet när en religion blir utsatt som "bovar" och då får stå skott för allt skit som händer.
någon läser syrianer och drar då paralleller till Islam och antar att detta är en del av samhällets Islamisering och en snart förestående övergång till sharialagar..
Sedan att dom i verkligheten är ortodoxa är bortglömt.

Liknande har hänt i Eskilstuna där några killar från NMR försäkte bränna ner en Moske som i själva verket var en Syrisk ortodox kyrka, nu spelade det inte så stor roll för de här killarna för de bränner gladeligen ner allt som har med invandrare att göra, men bara det att dom TRODDE att det var en Moske trots Kors på taket osv, visar lite på bildningsnivån.

Det som händer Sigtuna och andra städer är naturligtvis inte OK vilken religion de än har, men lite känsla för nyans kan man i alla fall ha när man delar.
29
Politik / SV: Solna-domen sharia
« Senaste inlägg av Perak skrivet mars 21, 2018, 17:28 »
Föresten! Sossarna styr fortfarande.
30
Politik / SV: Solna-domen sharia
« Senaste inlägg av Perak skrivet mars 21, 2018, 17:26 »
Rickard! Lite rättelser!
Kyrkan i Sigtuna ligger inte centralt i sigtuna. Den ligger i en del av Sigtuna som heter Valsta. Ett område som är väldigt tätt med Syrianer. Valstas Syrianer består av i princip bara två familjer/släkter som kommer från samma by i Syrien. Dom är Inte muslimer utan Syrisk Ortotoxa, vilket också kyrkan är.
Jag lägger mig inte i det här för jag vill försvara det som sker i Sigtuna kommun. Tvärtom! Eftersom jag själv bor här så vet jag hur det gått till, och vad som sker. Det hela började inför valet 2006 tror jag det var. Man hade länge försökt att komma över en tomt för att bygga en kyrka. Det dåvarande borgerliga styret nekade och ville ha marknadspris för tomten. Möjligen något reducerat. Då gick Sossarna ut, med en nyrekryterad ordförande, som hade till uppgift att värva röster inför valet. Kommer inte ihåg just nu vad han hette, men han var etniskt svensk. Man gick ut till föreningar och samfund och lovade en massa. Nytt ridhus till ridklubben, tomt till kyrkan etc etc. Man vann valet och Syrisk ortodoxa församlingen fick köpa tomten för 1 krona. Skulle kunna sitta och rada upp en hel massa exempel på ny sosseledningen svågerpolitik, men ids inte nu. Jag blir bara förbannad.
Hur som helst, vad jag ville klargöra. Det är inte bara muslimer som inte kan klara av att rätta in sig i dom moraliska samhällsregler som folkhemmet en gång skapats för. Per Albin Hansson, Tage Erlander mfl, roterar säkert i sina gravar.   
Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10