Swden Politik

Nyliga inlägg

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Politik / SV: Recept för ett rättvist och solidariskt Sverige?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet maj 28, 2018, 16:11 »
Nu talade jag om killen som kommer och samlar in pengarna från tiggaren utanför "min ICA".
Och nej, jag har inte sett när pengarna överräcks, det har nog ingen, men att det är en boss av något slag går inte ta fel på, och att han har en penningsväska är jag så säker som man rimligt kan vara på.
Men visst, det skulle kunna vara en välklädd Rumänsk socialarbetare som bara tittar till tiggarna och frågar hur de mår och om de behöver nåt, det är alls inte omöjligt.
Men åter igen, om de tjänar 200 kr eller 1000 kr/dag spelar mindre roll - det jag tycker är så fantastiskt är att de flesta verkar tro på vad de själva säger när det rör hur mycket de tjänar.
Bara en ren idiot skulle väl berätta att de kan få in tusentals kronor/dag utan att betala skatt på intäkterna.
Det jag vet är vad jag själv sett, och det min dotter berättar om, och det är:
Jag såg tre personer ge sedlar i kaffekoppen under en tidsperiod på ca 3 minuter när jag stod och väntade på en kompis utanför affärn.
Dottern som jobbat i kassan på en annan butik ser samma människor panta för nära 1000 kr/dag - dag efter dag.
Det KAN förstås vara en av bossarna som hämtat in pant från 25 stycken som samlat in flaskor, och burkar men att det är samma personer som pantar för nära 1000 kr/dag i den affärn tvivlar jag i alla fall inte på.
Och du har dessutom rätt i att det skulle kunna vara nåt helt annat, det skulle ju t.ex. kunna vara någon hjälporganisation som arbetar med att samla in tomflaskor och burkar och ge åt dessa personer varje dag, det är inte alls omöjligt.
Så visst, jag kanske bygger mina påståenden på förutfattade meningar.

Sen är det ju självklart så att det går såga alla typer av bevis som folk ser och berättar om så länge det inte finns en dom, det har jag full förståelse för.
De problem vi har i Sverige idag beror ju till mångt och mycket på att folk som sågar alla "förutfattade meningar" och orosanmälningar som nonsens och rasism.
Nu sitter vi här med stora problem både med folk i utanförskap, stigande sociala kostnader, ökat dödande och med våldtäkter som blivit vardagsmat.
Men inte ens nu ser alla problemen som ett problem, utan bara som förutfattade meningar.
Måste vara oerhört skönt för vissa att det är förbjudet med statistik som visar sanningen som den är.

Nu skall det väl bli lite mer ordning på torpet, som jag fattat det i alla fall så skall ju myndigheterna åter börja forska i ämnet och föra statistik på brottmålen.
Det kommer att ge en aktuell bild över vilka som straffas och varför, men det kommer ju inte att visa på allt elände som pågår där ingen döms för brott.
Dels för att många brott aldrig utreds, och dels för att många brott aldrig anmäls längre.

När det gäller TV-programmen så är det ju bildbevis på vad som förekommer.
Att det är svårt att fälla dessa brottslingar är självklart, de som golar dör väl.
Och att det är omöjligt att få fram statistik är precis lika självklart.
Men att man med egna ögon kan se ett program som faktiskt visar vad som händer utan att tro på sina ögon det kräver sin man.
Man måste verkligen vara radikal för att misstro det som UG visar, det tycker i vart fall jag.
Och jag tror ABSOLUT inte att de överdriver ett ord av vad som sägs eller visas, snarast är det nog tvärt om, att de bara visar och berättar om det som de verkligen vet är sanningen.
Att det sedan är svårt att leda i bevis rättsligt, och få någon dömd för vad som påstås är en annan sak, det är ju juridik.

Förra sommarn tog de fast en stöldliga i grannbyn, de hade stulit begagnade lastbilsdäck från några bilfirmor i stan, samt lite maskiner och verktyg som de skulle lasta på en långtradare på väg till rumänien.
Som jag fattat det så var det privatpersoner som fattat misstanke om däckupplaget i byn som spanade på dessa typer och ringde polisen.
Polisen kom inte först utan sa bara att de kunde ringa om de såg någon lasta eller lossa mer stöldgods.
I vart fall så var det vad som till sist skedde, de tog dem alla på bar gärning, men de dömdes inte för stöld, bara för häleri, olovligt förfogande eller nåt liknande, för att man inte kunde bevisa att de haft något med stölderna att göra...
I statens ögon (eller dina) så tog de alltså ingen stöldliga...
Bara några olyckliga utländska medborgare som lurats dit för att lasta på nåt de trodde var "lagligt köpt" och som skulle transporteras ur landet, typ.

Sverige är fantastiskt.

Med detta sagt så är det självklart så att de som skulle lasta lastbilen kanske inte hade med stölderna att göra, de kanske bara skulle lasta på stöldgodset på lastbilen och lämna landet, så att de inte döms för stöld är väl iofs rättsäkert och bra, även om det med stor säkerhet är samma typer som både stulit och lastade så vet man ju inte med 100% säkerhet så länge de inte grips på bar gärning.
Så ja, även i detta fall så kan man med fog påstå att jag har förutfattade meningar.
12
Politik / SV: Recept för ett rättvist och solidariskt Sverige?
« Senaste inlägg av Cougar skrivet maj 26, 2018, 12:31 »


Kanske är det så att uppdrag gransking och deras norska motsvarighet har råkat hitta rötäggen i korgen när de gjort sina granskande reportage, det kan man ju aldrig veta säkert.
Jag är dock mycket mer benägen att tro på faktiska reportage där man med egna ögon får se hur det hela är uppbyggt, och vilka kriminella handlingar "familjer och släkten" i tiggerikretsarna håller på med.
Med facit från min egen dotter som från tid till annan Jobbat i en större matvarubutik kan jag dessutom med säkerhet säga att det inte rör sig om några hundralappar/dag som tiggarna drar in.
Bara på pantning kan vissa av dem dra in över 1000 kr/dag.
Härmoveckan stod jag själv utanför en mindre ICA-butik och väntade på en kompis som stod i kön bakom mig och som jag ville tala med, på de  kanske 3 minuter jag fick vänta så var det tre personer som la ned sedlar (vilken valör vet jag inte), men om vi utgår från att det var 20-lappar så är ju 60 kr på 3 minuter ingen dålig intäkt för att vara utanför en byabutik?
Hur mycket de tjänar på tiggeriet är dock mer eller mindre irrelevant, problemet är ju att de lurar med personer på "jobb" under vidriga förhållanden, med liten eller helt utebliven lön, och att de som håller i trådarna inte bara sköter tiggeri utan även i viss utsträckning tillhandahåller med prostituerade och narkotika.
Det finns ju en anledning att "bossarna" som de kallas kan bygga miljonvillor i sina hemländer på löpande band?
Inte sällan dessutom på mark som de inte ens äger utan "stjäl" för att bygga på, även detta enligt de granskande reportage som gjorts. Skiten sträcker sig med allra största sannolikhet ändå upp till polis och myndigheterna i hemländerna.
Några gånger har jag sett den lokala bossen men pengaväskan komma och banka in intäkterna som tiggaren vid min ICA-butik tagit in, det är så att man blir illamående, man ser på hela dem att de är "bossar" med huvudet högt, fina kläder och kör fina bilar.
Så sent som för någon månad sedan visade de ett ingripande i Luleå där den prostituerade var Rumänska, och hon gjorde ju inget olagligt, men killarna som filmades gjorde det... Nu verkade även dessa vara av utländsk härkomst utifrån deras brytning, men det gör ju inte saken bättre på något sätt.
En liten fotnot är att polisen tog av henne de 300 kr (eller hur mycket det nu var hon fått betalt).
Det visade sig senare att de var tvungna att lämna tillbaks pengarna till henne eftersom hon inte gjort något olagligt.
Visst är Sverige fantastiskt?
Prostituerade får uppmuntra till brott, men inte polisen, var är vi på väg?

Så olika man kan tänka, jag tänker precis tvärtom.
att det är lättare att fabricera "fakta" i ett TV program än en statistiskt underbyggd undersökning.

Du har ingen aning om vad en tiggare drar in på en dag, men du ANTAR över tusen per dag.
Du har ingen aning vem mannen som satte in pengar på banken är, men du ANTAR att han är maffiaboss.
Du har ingen aning om var han fått pengarna ifrån, men du ANTAR att det är från tiggare.
Du har ingen aning om ifall han har en miljonvilla i Rumänien, men du ANTAR att han har det och att han dessutom byggt den på mark han inte äger.

inte mycket förutfattade meningar här inte   :o :o


13
Politik / SV: Recept för ett rättvist och solidariskt Sverige?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet maj 14, 2018, 08:19 »
Utvisningar är ju en väldigt svår nöt att knäcka.

Många anses inte ha tillräckliga asylskäl men samtidigt är landet dom kommer ifrån för farligt för att skickas tillbaka till  :o

Principiellt är det rätt att människor med utvisningsbeslut ska lämna landet så fort som möjligt för att inte ges tillfälle att gå under jorden och skapa parallella samhällen utanför lag och rättvisa men då måste ju också de regler som asylrätten baseras på vara grundade i verkligheten så de GÅR att skicka tillbaka.

samtidigt måste EU enas om en "flyktingpott" där alla medlemsländer tar proportionerligt lika stort ansvar.

Visst, det finns problem, kanske framförallt när personer som söker asyl påstår att de kommer från ett land men i verkligheten kommer från ett annat, klart som korvspad att Algeriet inte vill känns vid en person som kanske kommer från Marocko.
I övrigt utvisas ju väldigt få till länder dit de inte kan skickas tillbaks, det stora problemet är väl att deras hemländer inte vill ha dem tillbaks och vägrar skriva avtal med Sverige om att ta emot sina egna medborgare.
Sen är det väl inte ovanligt att det kan vara osäkert i just den provins en viss person kommer ifrån, men samtidigt, om det är fred i 90% av ett land, skall det då vara omöjligt att få skicka hem de som flytt och inte bedöms ha asylskäl?
Men åter igen, de förslag jag gett skulle framförallt göra att många fler av de som vet redan innan dom kommer - att de inte har asylskäl, de skulle helt enkelt aldrig komma om de visste att de blev häktade och återbördade så snart de får sitt beslut redovisat för sig.
Och då primärt de som TÄNKT stanna och leva i parallellsamhället, om de vet att polisen aktivt arbetade med att rensa upp i de boendemiljöer som de hänvisas till.
Mina förslag skulle vara en tvåstegsraket som gjorde att väldigt många av de som idag kommer för att leva i utanförskap inte skulle komma alls.
Och det är ju där den stora vinsten skulle vara.
14
Politik / SV: Recept för ett rättvist och solidariskt Sverige?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet maj 14, 2018, 08:11 »
Tunga frågor med en hel massa förutfattade meningar.
Tiggeriet.
Det är högst osannolikt att det alls rör sig om "organiserad människohandel" med inblandning av "maffia" i någon större utsträckning. den enda stora forskningsundersökningen som gjorts  (FAVO) visade tvärtom att det var synnerligen ovanligt med "organiserat tiggeri under tvångsmässiga förhållanden" om man med "organiserad" inte menar familj, bysamhörighet eller kompisrelation.

Med det sagt så påstår jag inte att det aldrig förekommer, bara att det inte är särskilt vanligt.

Det säger ju sig själv att Maffian inte är särskilt intresserad av de skrala hundralappar en tiggare kan skramla ihop men den apparat det måste innefatta att förflytta så många människor för så lite inkomst.

Prostitution och Narkotikahandel är en helt annan fråga som har väldigt lite med tiggare att göra.

Det enda sättet jag ser problemet kan lösas på är att EU sätter hård press på Rumänien och Bulgarien att de får ta krafttag för att reda ut sina sociala problem och att den stigmatisering som pågår mot främst Romer i deras respektive länder måste upphöra.
Detta kan göras med ekonomiska sanktioner genom att minska EU bidragen till de länder som inte sköter sin socialpolitik då deras problem "spiller över" till andra EU länder.

Ett tiggeriförbud skulle göra så du och jag slipper se tiggare men deras situation skulle inte förbättras ett dugg.

Kanske är det så att uppdrag gransking och deras norska motsvarighet har råkat hitta rötäggen i korgen när de gjort sina granskande reportage, det kan man ju aldrig veta säkert.
Jag är dock mycket mer benägen att tro på faktiska reportage där man med egna ögon får se hur det hela är uppbyggt, och vilka kriminella handlingar "familjer och släkten" i tiggerikretsarna håller på med.
Med facit från min egen dotter som från tid till annan Jobbat i en större matvarubutik kan jag dessutom med säkerhet säga att det inte rör sig om några hundralappar/dag som tiggarna drar in.
Bara på pantning kan vissa av dem dra in över 1000 kr/dag.
Härmoveckan stod jag själv utanför en mindre ICA-butik och väntade på en kompis som stod i kön bakom mig och som jag ville tala med, på de  kanske 3 minuter jag fick vänta så var det tre personer som la ned sedlar (vilken valör vet jag inte), men om vi utgår från att det var 20-lappar så är ju 60 kr på 3 minuter ingen dålig intäkt för att vara utanför en byabutik?
Hur mycket de tjänar på tiggeriet är dock mer eller mindre irrelevant, problemet är ju att de lurar med personer på "jobb" under vidriga förhållanden, med liten eller helt utebliven lön, och att de som håller i trådarna inte bara sköter tiggeri utan även i viss utsträckning tillhandahåller med prostituerade och narkotika.
Det finns ju en anledning att "bossarna" som de kallas kan bygga miljonvillor i sina hemländer på löpande band?
Inte sällan dessutom på mark som de inte ens äger utan "stjäl" för att bygga på, även detta enligt de granskande reportage som gjorts. Skiten sträcker sig med allra största sannolikhet ändå upp till polis och myndigheterna i hemländerna.
Några gånger har jag sett den lokala bossen men pengaväskan komma och banka in intäkterna som tiggaren vid min ICA-butik tagit in, det är så att man blir illamående, man ser på hela dem att de är "bossar" med huvudet högt, fina kläder och kör fina bilar.
Så sent som för någon månad sedan visade de ett ingripande i Luleå där den prostituerade var Rumänska, och hon gjorde ju inget olagligt, men killarna som filmades gjorde det... Nu verkade även dessa vara av utländsk härkomst utifrån deras brytning, men det gör ju inte saken bättre på något sätt.
En liten fotnot är att polisen tog av henne de 300 kr (eller hur mycket det nu var hon fått betalt).
Det visade sig senare att de var tvungna att lämna tillbaks pengarna till henne eftersom hon inte gjort något olagligt.
Visst är Sverige fantastiskt?
Prostituerade får uppmuntra till brott, men inte polisen, var är vi på väg?
15
Politik / SV: Recept för ett rättvist och solidariskt Sverige?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet maj 14, 2018, 07:57 »
2. Bidragsberoende immigranter som söker sig till Sverige för att få ett bättre liv och som itne har som mål att bli en del i samhället och försörja sig själva.

Detta är ju en gammal högermyt som tagits upp av SD och omformats till en självklar sanning.

Om du någon gång sett ett nyhetsinslag från tex. Aleppo; Raqqa, Kobane så vet du vad de flyr från.
Att de sedan har svårt att få jobb och hamnar i ett bidragsberoende är ett problem som måste lösas, men att gå in i diskussionen med vinkeln att de kommit hit med inställningen att bli bidragstagare hjälper ingen.
det är lätt att sparka på någon som redan ligger ner men det är extremt ovärdigt.

För att komma in i ett samhälle är det A och O att lära sig språket, det måste läggas mycket mer resurser att lära sig Svenska och först efter det utbilda/fortbilda sig inom ett yrke.

Jag talar alltså inte primärt om de som flyr kriget i Syrien, utan alla som kommer från andra länder, som t.ex. Afghanistan, Uzbekistan och Arabländer som inte ligger i krig, men även från vissa Afrikanska länder.
Att arbetslösheten är så stor som den är inom vissa grupper av invandrare kan omöjligt ha att göra med enbart smygrasism, utan det finns självklart en andel som helt enkelt aldrig haft en tanke på att ta ett jobb i detta land så länge de inte blir tvingade.
Sen kanske det finns de som tror att alla flyktingar har det målet, det tror absolut inte jag, men tillräckligt många för att det skall skapa ett samhällsproblem. (Trångboddhet, segregation, problem för barnen att göra ett bra jobb i skolan, mm, mm.)
Dessutom är det inte ovanligt att föräldrarnas leverne överförs till barnen när de blir äldre.
Till stora delar ligger väl dessutom "problemen" inom gruppen äldre anhöriga som invandrar som ett resultat av en individ som fått in foten för familjen i Sverige.
16
Politik / SV: Recept för ett rättvist och solidariskt Sverige?
« Senaste inlägg av Cougar skrivet maj 12, 2018, 12:33 »
Utvisningar är ju en väldigt svår nöt att knäcka.

Många anses inte ha tillräckliga asylskäl men samtidigt är landet dom kommer ifrån för farligt för att skickas tillbaka till  :o

Principiellt är det rätt att människor med utvisningsbeslut ska lämna landet så fort som möjligt för att inte ges tillfälle att gå under jorden och skapa parallella samhällen utanför lag och rättvisa men då måste ju också de regler som asylrätten baseras på vara grundade i verkligheten så de GÅR att skicka tillbaka.

samtidigt måste EU enas om en "flyktingpott" där alla medlemsländer tar proportionerligt lika stort ansvar.
17
Politik / SV: Recept för ett rättvist och solidariskt Sverige?
« Senaste inlägg av Cougar skrivet maj 12, 2018, 11:07 »
2. Bidragsberoende immigranter som söker sig till Sverige för att få ett bättre liv och som itne har som mål att bli en del i samhället och försörja sig själva.

Detta är ju en gammal högermyt som tagits upp av SD och omformats till en självklar sanning.

Om du någon gång sett ett nyhetsinslag från tex. Aleppo; Raqqa, Kobane så vet du vad de flyr från.
Att de sedan har svårt att få jobb och hamnar i ett bidragsberoende är ett problem som måste lösas, men att gå in i diskussionen med vinkeln att de kommit hit med inställningen att bli bidragstagare hjälper ingen.
det är lätt att sparka på någon som redan ligger ner men det är extremt ovärdigt.

För att komma in i ett samhälle är det A och O att lära sig språket, det måste läggas mycket mer resurser att lära sig Svenska och först efter det utbilda/fortbilda sig inom ett yrke.
18
Politik / SV: Recept för ett rättvist och solidariskt Sverige?
« Senaste inlägg av Cougar skrivet maj 12, 2018, 10:49 »
Tunga frågor med en hel massa förutfattade meningar.
Tiggeriet.
Det är högst osannolikt att det alls rör sig om "organiserad människohandel" med inblandning av "maffia" i någon större utsträckning. den enda stora forskningsundersökningen som gjorts  (FAVO) visade tvärtom att det var synnerligen ovanligt med "organiserat tiggeri under tvångsmässiga förhållanden" om man med "organiserad" inte menar familj, bysamhörighet eller kompisrelation.

Med det sagt så påstår jag inte att det aldrig förekommer, bara att det inte är särskilt vanligt.

Det säger ju sig själv att Maffian inte är särskilt intresserad av de skrala hundralappar en tiggare kan skramla ihop men den apparat det måste innefatta att förflytta så många människor för så lite inkomst.

Prostitution och Narkotikahandel är en helt annan fråga som har väldigt lite med tiggare att göra.

Det enda sättet jag ser problemet kan lösas på är att EU sätter hård press på Rumänien och Bulgarien att de får ta krafttag för att reda ut sina sociala problem och att den stigmatisering som pågår mot främst Romer i deras respektive länder måste upphöra.
Detta kan göras med ekonomiska sanktioner genom att minska EU bidragen till de länder som inte sköter sin socialpolitik då deras problem "spiller över" till andra EU länder.

Ett tiggeriförbud skulle göra så du och jag slipper se tiggare men deras situation skulle inte förbättras ett dugg.


19
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / SV: Tips rörande Global Gaming 555
« Senaste inlägg av Rickard skrivet maj 10, 2018, 15:09 »
Då fick man så man teg, först upp 11 procent i tisdags, och sedan som genom ett trollslag ned över 27% på en vinstvarning från VD.
Totalt förlust på dessa hittills 10,8%.
Men de kommer att generera vinster framöver så jag försöker nog rida ut stormen.
Däremot finns det rätt mycket som sammantaget gör att jag nog kommer att dra mig ur det kommande halvåret istället för om ca 2 år som var planen, allt fler länder inför regleringar, licenser och skatter vilket gör att det kommer att bli mer pressat med pengar att annonsera för, och mindre att dela ut i vinster till de som spelar, sammantaget bör det plana ut framöver både annonsering, vinstmedel att dela ut, och nya spelare som tillkommer.
20
Politik / SV: Vart är Sverige på väg
« Senaste inlägg av Rickard skrivet maj 10, 2018, 09:10 »
Det är väl snarare möjligheten att få bidrag (t.ex. föräldrapenning) retroaktivt, och kombinera olika typer av bidrag på ett otillbörligt sätt (T.ex. flera familjer i en lägenhet och alla får fullt bidrag) som kan diskuteras.
Här har man väl börjat styra upp det lite, men det finns mycket att göra, problemet är att vi har en helt värdelös kontrollapparat i Sverige, allt kontrolleras bara på papper - och det är ju därför det är vanligt med "15 skilda män" på en adress, och så får deras fru med 5 barn vårdnadsbidrag från staten istället.
Register får inte samköras, så det är omöjligt att upptäcka för myndigheterna att det bor 15 män på en adress där lägenheten si själva verket stor tom.

Problemen har egentligen inte med bidragen att göra, utan att vi har regler som inte är utformade med tanke på att någon skulle vilja missbruka dem.
Det är där vi måste täppa till kryphålen.
Och straffa hårt om och när missbruk fastställs.
Oavsett vem som missbrukar dem.

Vi har en nytt mysterium i byn nu, en immigrant som köpt ett hus (Bra för vår friskola tänkte vi) men nu efter 6 månader har knappt någon sett dem i huset.
Man undrar ju vad ett hus i en by kan användas för om man inte tänkt bo i det?
Förhoppningsvis är det bara så att det inte passat dem att flytta in ännu, men det känns liiite märkligt.
Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10