Swden Politik

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Off-Topic / SV: Nytt tema, vad tycker ni?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet juni 26, 2019, 15:38 »
Ja, det är synd, det finns många i mina andra forum som är väldigt intresserade av att prata politik (där det inte är tillåtet, eller i vart fall inte önskvärt).
Men det är svårt att få över dem hit.
I grund och botten tror jag det har mycket att göra med att många diskussioner slutar i frågan om SD och deras politik, och hur andra partier ställer sig till dem.
2
Politik / SV: Vem vinner nästa val?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet juni 26, 2019, 15:31 »
Allt handlar om SD och de andra partiernas syn på dem.

Med tanke på att Liberalerna snart väljer Saboni som partiledare, som är rätt mycket höger, och för stramare flyktingpolitik så är det inte omöjligt att L, KD, M och SD kan bilda det överlägset största blocket i kommande val, men för att det skall ske så måste ju först de andra partierna börja prata med SD.
Min gissning är att SD kan vara rätt flexibla på mycket om de bara får gehör för vissa bitar av sin egen politik, i princip skulle de väl lämna fältet fritt för de andra tre partierna om de kunde frysa dagens regler för mottagningen av asylsökande, alltså inga permanenta uppehållstillstånd, och en starkt begränsad anhöriginvandring.

Men, om M och KD även fortsatt vägrar samarbeta med SD ser jag inga som helst möjligheter att det skall kunna sluta med annat än den regeringskonstellation vi har just nu.

Vad tror du?
3
Politik / Vem vinner nästa val?
« Senaste inlägg av kaknando skrivet juni 26, 2019, 14:13 »
Vem tror ni vinner nästa val och varför? 8)
4
Off-Topic / SV: Nytt tema, vad tycker ni?
« Senaste inlägg av kaknando skrivet juni 26, 2019, 14:13 »
Exprimenterar med ett nytt tema som är mer uppdaterat, vad tycker ni?

Bra tema, har märkt att det är väldigt få som hänger här på forumet generellt?
5
Politik / SV: Nya regeringen
« Senaste inlägg av Rickard skrivet februari 27, 2019, 07:41 »
HEHE, jag skriver ju på en vanlig stationär dator med tangentbord, så det blir fort många ord...
Inga andra synpunkter på det jag skrev?
6
Politik / SV: Nya regeringen
« Senaste inlägg av jernet skrivet februari 27, 2019, 01:33 »
Om vi kan ta det liiiiite lugnare kanske? Inlägg som täcker hela datorn lär aldrig få ett svar! ? Tänkte skriva några ord här igen, men blir skrämd av en massa ord i en hoper samling :-)
7
Politik / Göran Perssons två stora klavertramp
« Senaste inlägg av Rickard skrivet januari 22, 2019, 08:56 »
1. Kommunaliseringen av skolan
Detta har inneburit en minskad kompetens bland beslutsfattarna, en sämre styrning, och ständig press på kostnaderna i form av löner, likvärdighet och skolnedläggningar då den kommunala budgeten alltid är för liten.

2. Utvidgningen av EU österut.
Här var Göran drivande, och jag anser att en stor del av den högervridning vi ser i västländerna beror på den fria rörligheten som gjort att vi idag har "problem" med mer eller mindre okontrollerad arbetskraftsinvandring, tiggeri, internationella stöldligor, trafficking, droger, vapen med mera. Jag tror dessutom att detta är själva grunden för att befolkningen i Storbritannien valde brexit.
Som jag ser det så riskerar denna utvidgning att spräcka hela EU på sikt, eller att det bildas ett A och ett B-lag med allt vad det kan innebära, t.ex. i form av risk för konflikter och i värsta fall krig.
8
Politik / Nya regeringen
« Senaste inlägg av Rickard skrivet januari 22, 2019, 08:37 »
Välkommen tillbaka Anders Ygeman.
En av de politiker som jag verkligen gillar, han har verkligen koll på läget och hanterar alltid inverjuer på ett bra sätt, kan resonera och ändra på sina svar när journalisterna "frågar om" istället för att sitta och repetera samma svar som en bandspelare.
Att våga uppträda på ett sånt sätt anser jag indikerar intelligens, och inger förtroende.
Jag hatar "mediatränade" som inte vågar tänka själva.

I övrigt tror jag faktiskt att det här kan vara början på en ny blockpolitik, det känns naturligare att sossarna söker stöd högerut än att de säker stöd hos Vänstern med tanke på att folk i allmänhet blivit mer "höger".

Åkesson har dessutom rätt, skall M och KD någonsin mer få makten så lär de behöva börja prata med SD och bilda en gemensam opposition.

Hur detta sedan utvecklar sig är jag osäker på.
OM EU och S, MP, C och L kan föra en ansvarsfull invandrings och integrationspolitik, och om polisen och SÄPO kan stoppa maffian och gängkriminaliteten så kan vi ha sett SD:s peak i detta val.
En ansvarfull politik från nu sittande regering i kombination med att M och KD tar ett klarare ställningstagande för en mer begränsad invandring (som jag tror att många väljare vill se) så kommer SD:s väljare åter att gå tillbaks till sina gamla partier, eller i vart fall välja något av de andra etablerade partierna som tar ställning i invandringsfrågan.

Som jag ser det befinner vi oss nu i en avgörande fas, uppskattningsvis ca 50% av befolkningen tycker att vår invandringspolitik har varit för slapphänt, det faktum att alla partier utom SD har haft beröringsskräck när det gäller dessa frågor har gett ett "fascistiskt" parti möjligheten av växa i Sverige då det för många (19% av väljarna) inte funnits något annat parti att rösta på.
De som tagit klivet över skammens gräns och röstat på SD är nog i de allra flesta fall inte fascister, men ser den stora invandringen som roten till många av de samhällsproblem vi idag ser.

Lösningen på SD:s ökade stöd ligger i att EU tar ett samlat grepp i frågan, och att något eller några av de etablerade partierna inser att de flesta i Sverige visst vill hjälpa, men kanske inte alltid genom att öppna gränserna för alla som det är synd om.
Inte ens Hans Rosling tyckte att det var en bra ide.
Jag har inte lösningarna, men någon form av numerär gräns för vad vi anser oss klara av kanske inte vore helt fel, för vi kan aldrig hjälpa alla som har behov.

Största risken för att den nu tillträdande regeringen inte skall kunna lyckas regera vidare efter nästa val är nog om MP, C, L och V lyckas manövrera över S i en icke ansvarstagande position när det gäller immigrationen, går de åt det hållet så ser jag en stor risk eller möjlighet (beroende på hur man ser på saken) att KD, M och SD kan vinna nästa val, om de formerar en gemensam opposition.
Fortsätter KD och M att vägra prata med SD så har vi nog en lång period av S, C och L - regering framför oss.
Jag tror att dessa tre partier gärna släpper MP "vänsterut" om de bara får tillräckligt stöd att bilda nästa regering utan dem.

Hel avgörande för utvecklingen framöver är vad M och KD väljer att göra när det gäller SD, DET kommer att forma politiken i Sverige under låg tid.
Jag bygger detta resonemang på följande saker:

1. Jag tror att S, C och L är tre partier som kan och bör samarbeta framöver.
2. OM M och KD INTE bildar opposition med SD så ligger de extremt långt ifrån någon möjlighet att åter få makt, alliansen borde vara död.
3. Jag tror att många tycker att V och MP är lite väl flummiga och extrema i sina åsikter både när det gäller invandring, skatter och miljö och skulle gärna se dem tillsammans längst ut till vänster i politiken.
9
Politik / Så har man röstat, förtidsröstat!
« Senaste inlägg av Rickard skrivet september 03, 2018, 16:34 »
Skönt att ha det gjort.
Blev tre olika partier i Landsting, Kommun och Riksdag - det ökar väl chanserna att man blir en vinnare. HEHE.
Hoppas Sossarna i Piteå får rejält med däng i alla fall, det är riktigt uselt här nu.
10
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / SV: Var placera nu?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet augusti 03, 2018, 22:53 »
Kolla på spectracure nu...
Sidor: [1] 2 3 ... 10