Swden Politik

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Politik / KD + Bert Karlsson?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet februari 19, 2018, 14:58 »
Vad tror ni om Bert och KD, kan det bli nåt?
Personligen så tror jag att KD har misslyckats med sin partiledare, det hjälper nog dessutom föga att ta in en vilde som Bert i soppan för att det skall lyfta, snarare så är risken hög att det blir än värre.
Möjligen då om KD också tänkt strama upp sin flyktingpolitik och släpper Bert lös med sina enkla lösningar för hur man skall se till att styra upp den verksamheten på ett bra sätt, han sitter nog inne med en hel del inside info som ytterst få känner till.
2
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / SV: Tips rörande Global Gaming 555
« Senaste inlägg av Rickard skrivet februari 19, 2018, 14:54 »
De fick stryk i nedgången, men nu är dom tillbaks på en högre nivå än innan, plus 6.69% idag (när detta skrivs).
Har köpt mer av dessa, tyvärr missade jag sättningen och köpte redan innan, men nu har det ju hämtat sig och jag har 20% av mitt sparande (tjänstepension och ISK) i denna aktie nu.
En annan av mina aktier, Enquest ligger just nu på över +12% idag.
En bra dag.  :)

Totalt +2.1% idag på hela kontot trots att OMX30 är ned med några hundradelar.
3
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / Läge att köpa SAAB
« Senaste inlägg av Rickard skrivet februari 16, 2018, 12:11 »
Tvärt emot vad jag skrivit för bara 5 minuter sedan så köpte jag mer aktier istället för att sälja.
SAAB ned över 8% idag p.g.a. ett luddigt uttalande om tillväxten som jag tror är svammel och kommer att övertrumfas av den faktiska utvecklingen.
Jag ser inget som kan hindra att SAAB:s omsättning inom några år ligger minst 20% högre än idag, och med större vinstmarginaler.
Förhoppningsvis börjar dom dela ut lite större andel av vinsten också, men det tror jag knappast.
4
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / SV: 80000 rikare
« Senaste inlägg av Rickard skrivet februari 16, 2018, 12:02 »
5 dagar på raken med uppgång, vissa hävdar att nedgången är slut, andra att det liknar det som hänt just i början på de två förra krascherna.
Jag hoppas att allt stiger lite till i så fall, så hinner jag sälja av delar av det jag har till kurser som är acceptabla för mig.
Siktar som sagt på att försöka ha 30% i depån framöver, och så länge som krävs för att kunna handla "billigt" nästa gång det blir en rejäl sättning.
5
Politik / Vänsterpartiets makt på väg att försvinna?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet februari 09, 2018, 09:15 »
Nu är det stämma för vänsterpartiet, såg på nyheterna att de har fått bra genomslag i förhandlingarna med sittande regering, och det har man ju även kunnat se på den förda politiken.
Om Löven får som han vill efter valet så kommer vi att ha ett nytt ledarskap med ett mittenalternativ efter valet, detta baserat på spekulationerna om att SD kommer fortsätta växa och att inget av blocken kommer att kunna få egen majoritet.
Det är ju ingen drömsituation för Löven att välja mellan Vänstern och något borgerligt parti när det gäller samarbetspartners, men SD är ju helt uteslutet, så det finns liksom inga andra val än V eller något av de borgerliga partierna.
Som politiken utvecklat sig på senare tid så ser jag bara två möjliga alternativ på högerkanten som skulle kunna passa och det är L och M, speciellt M ligger ju väldigt nära S i många stora frågor, det är ju i princip bara när det gäller skattefrågor som de skiljer sig år, och jag har en känsla av att det finns rätt många bland väljarna som hellre ser sänkt skatt med M som förhandlingsmotståndare än höjd skatt med V som partner?
Liberalerna skulle också kunna funka, men de är ju så små att det kanske inte räcker.
KD, mmm, skulle kunna gå om de fick lite kred för satsningar på äldreomsorg och barnfamiljernas väl och ve.
Centern är helt utelsutet, som jag ser det är Centern det parti som på riksplanet avviker mest från klassisk Svensk politik med sina avvikande uppfattningar om mer eller mindre fri invandring och att vi skall skrota LAS och sänka lönerna för att försöka konkurrera med låga löner istället för med hög kompetens - som hittills visat sig vara en framgångsrik strategi för Sverige.

Personligen tror jag mer på att M tvingar övriga partier i alliansen att ta stöd från SD för att bilda regering än att något av de fyra i alliansen skulle hoppa över till S + MP.
Om jag har rätt så KOMMER det att bli regeringsskifte efter valet i höst, och det är jag nog rätt säker på.
Frågan är bara hur SD resonerar, nöjer de sig med att få vara med och rösta genom de förslag de gillar, eller kommer de att sätta käppar i hjulen på alla budgetar om de inte får sin vilja igenom på alla för dem viktiga punkter?
Med M.s nya inställning till invandring och integration så verkar ju M och SD ligga vädligt nära varann, frågan är om de kan få med C i gänget, eller om C i protest hoppar över till S + MP för att få större gehör för en generös invandringspolitik?
6
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / SV: 80000 rikare
« Senaste inlägg av Rickard skrivet februari 09, 2018, 07:56 »
Huvaligen, idag lär det väl rasa 3-4% till.
Skit att man inte sålde i onsdags när det trots allt hämtade sig lite.
Å andra sidan, jag ligger bara på -1,56 % hittills i år, så man har ju inte sumpat mer än en struntsumma jämför med de 7 senaste årens uppgångar.
Kanske inte är för sent att sälja, hur tänker ni?
7
Off-Topic / SV: Nytt tema, vad tycker ni?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet februari 07, 2018, 09:03 »
Nu börjar uppgraderingen av forumet vara färdig, forumet är nu responsivt, vilket gör att det skall fungera bra i mobil och på surfplatta, och ranka högre i googles sökmotor av den anledningen.
Kom gärna med synpunkter.
8
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / SV: 80000 rikare
« Senaste inlägg av Rickard skrivet februari 07, 2018, 08:27 »
Ser ut som att det kanske inte blir så farligt, om detta bara var ett skrämskott så kanske det inte blir mer än så här.
Det har i alla fall fått mig att omvärdera viktningen i min portfölj, jag kommer nog att följa marknaden noga den närmaste tiden och försöka sälja av de bolag som jag inte riktigt tror på långsiktigt när den stora nedgången väl kommer.
Jag kommer (om jag hinner) försöka ha minst 30% i depån framöver så jag har en bra slant att gå in med i den kommande nedgången.
Tyvärr så gjorde den till synes oändliga uppgången som hållit i sig i 10 år nu att jag på senare tid har investerat allt större andel av mina sparpengar i aktier och fonder så andelen kontanta medel i depån har nog aldrig varit längre än just nu, när denna hastiga nedgång kom.  ???
Det stämmer till ett visst mått av eftertänksamhet.
9
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / SV: 80000 rikare
« Senaste inlägg av Rickard skrivet februari 06, 2018, 11:13 »
Tja, är detta den stora kraschen?
De där 80 000 är i alla fall som bortblåsta med råge efter senaste tidens händelser. Det glädjer säkert någon.   ;)
Jag tror det blir såhär.
Fortsätter falla med totalt ca 15% innan USA:s riksbank i mars ger besked om räntorna, om de forsätter att höja så kan botten gå ur totalt och vi kan få se en minskning av börsvärdet på ca 50-60% inom loppet av 18 månader.
Om de istället lugnar marknaden med långsammare höjning av räntan samtidigt som de stramar åt den ekonomiska politiken för att undvika överhettning kan nedgången upphöra och vändas till en positiv trend, dock från en lägre nivå än idag.

Den som lever för se.
Jag har i alla fall minst 5 år kvar innan jag tänkt börja ta ut mina pengar från sparandet, så jag hoppas och tror att jag skall både hinna se nedgångens botten, invester mer när priserna är låga, och dessutom se ca 2-3 års uppgång på börsen igen innan jag behöver ta ut mitt sprarkapital.
Det är planen, vi får väl se hur det går.

CTT stiger i alla fall idag, alltid något.  :)
10
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / Tips rörande Global Gaming 555
« Senaste inlägg av Rickard skrivet januari 31, 2018, 08:15 »
Har försökt läsa på om detta företag och kan inte se annat än att de är lågt värderade och bör kunna stiga med upp till ca 100% inom ett år om nuvarande utveckling fortsätter.
En omsättning som pekar på över 400 miljoner med över 30% i nettomarginal ger ett PE-värde långt under 10 trots att tillväxtpotentialen är enorm och bevisad, de växer med över 30% för varje nytt kvartal!
Jag har gått in med ca 10% av mitt kapital i detta bolag men funderar på ytterligare 10%.
Skulle kännas nice att få 100% utveckling på så pass stor andel av sparandet.  :)

Är det andra som har liknande tips, starta gärna nya trådar med aktiens namn i ämnesrubriken.
Sidor: [1] 2 3 ... 10