Swden Politik

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Politik / SV: Nya regeringen
« Senaste inlägg av Rickard skrivet februari 27, 2019, 07:41 »
HEHE, jag skriver ju på en vanlig stationär dator med tangentbord, så det blir fort många ord...
Inga andra synpunkter på det jag skrev?
2
Politik / SV: Nya regeringen
« Senaste inlägg av jernet skrivet februari 27, 2019, 01:33 »
Om vi kan ta det liiiiite lugnare kanske? Inlägg som täcker hela datorn lär aldrig få ett svar! ? Tänkte skriva några ord här igen, men blir skrämd av en massa ord i en hoper samling :-)
3
Politik / Göran Perssons två stora klavertramp
« Senaste inlägg av Rickard skrivet januari 22, 2019, 08:56 »
1. Kommunaliseringen av skolan
Detta har inneburit en minskad kompetens bland beslutsfattarna, en sämre styrning, och ständig press på kostnaderna i form av löner, likvärdighet och skolnedläggningar då den kommunala budgeten alltid är för liten.

2. Utvidgningen av EU österut.
Här var Göran drivande, och jag anser att en stor del av den högervridning vi ser i västländerna beror på den fria rörligheten som gjort att vi idag har "problem" med mer eller mindre okontrollerad arbetskraftsinvandring, tiggeri, internationella stöldligor, trafficking, droger, vapen med mera. Jag tror dessutom att detta är själva grunden för att befolkningen i Storbritannien valde brexit.
Som jag ser det så riskerar denna utvidgning att spräcka hela EU på sikt, eller att det bildas ett A och ett B-lag med allt vad det kan innebära, t.ex. i form av risk för konflikter och i värsta fall krig.
4
Politik / Nya regeringen
« Senaste inlägg av Rickard skrivet januari 22, 2019, 08:37 »
Välkommen tillbaka Anders Ygeman.
En av de politiker som jag verkligen gillar, han har verkligen koll på läget och hanterar alltid inverjuer på ett bra sätt, kan resonera och ändra på sina svar när journalisterna "frågar om" istället för att sitta och repetera samma svar som en bandspelare.
Att våga uppträda på ett sånt sätt anser jag indikerar intelligens, och inger förtroende.
Jag hatar "mediatränade" som inte vågar tänka själva.

I övrigt tror jag faktiskt att det här kan vara början på en ny blockpolitik, det känns naturligare att sossarna söker stöd högerut än att de säker stöd hos Vänstern med tanke på att folk i allmänhet blivit mer "höger".

Åkesson har dessutom rätt, skall M och KD någonsin mer få makten så lär de behöva börja prata med SD och bilda en gemensam opposition.

Hur detta sedan utvecklar sig är jag osäker på.
OM EU och S, MP, C och L kan föra en ansvarsfull invandrings och integrationspolitik, och om polisen och SÄPO kan stoppa maffian och gängkriminaliteten så kan vi ha sett SD:s peak i detta val.
En ansvarfull politik från nu sittande regering i kombination med att M och KD tar ett klarare ställningstagande för en mer begränsad invandring (som jag tror att många väljare vill se) så kommer SD:s väljare åter att gå tillbaks till sina gamla partier, eller i vart fall välja något av de andra etablerade partierna som tar ställning i invandringsfrågan.

Som jag ser det befinner vi oss nu i en avgörande fas, uppskattningsvis ca 50% av befolkningen tycker att vår invandringspolitik har varit för slapphänt, det faktum att alla partier utom SD har haft beröringsskräck när det gäller dessa frågor har gett ett "fascistiskt" parti möjligheten av växa i Sverige då det för många (19% av väljarna) inte funnits något annat parti att rösta på.
De som tagit klivet över skammens gräns och röstat på SD är nog i de allra flesta fall inte fascister, men ser den stora invandringen som roten till många av de samhällsproblem vi idag ser.

Lösningen på SD:s ökade stöd ligger i att EU tar ett samlat grepp i frågan, och att något eller några av de etablerade partierna inser att de flesta i Sverige visst vill hjälpa, men kanske inte alltid genom att öppna gränserna för alla som det är synd om.
Inte ens Hans Rosling tyckte att det var en bra ide.
Jag har inte lösningarna, men någon form av numerär gräns för vad vi anser oss klara av kanske inte vore helt fel, för vi kan aldrig hjälpa alla som har behov.

Största risken för att den nu tillträdande regeringen inte skall kunna lyckas regera vidare efter nästa val är nog om MP, C, L och V lyckas manövrera över S i en icke ansvarstagande position när det gäller immigrationen, går de åt det hållet så ser jag en stor risk eller möjlighet (beroende på hur man ser på saken) att KD, M och SD kan vinna nästa val, om de formerar en gemensam opposition.
Fortsätter KD och M att vägra prata med SD så har vi nog en lång period av S, C och L - regering framför oss.
Jag tror att dessa tre partier gärna släpper MP "vänsterut" om de bara får tillräckligt stöd att bilda nästa regering utan dem.

Hel avgörande för utvecklingen framöver är vad M och KD väljer att göra när det gäller SD, DET kommer att forma politiken i Sverige under låg tid.
Jag bygger detta resonemang på följande saker:

1. Jag tror att S, C och L är tre partier som kan och bör samarbeta framöver.
2. OM M och KD INTE bildar opposition med SD så ligger de extremt långt ifrån någon möjlighet att åter få makt, alliansen borde vara död.
3. Jag tror att många tycker att V och MP är lite väl flummiga och extrema i sina åsikter både när det gäller invandring, skatter och miljö och skulle gärna se dem tillsammans längst ut till vänster i politiken.
5
Politik / Så har man röstat, förtidsröstat!
« Senaste inlägg av Rickard skrivet september 03, 2018, 16:34 »
Skönt att ha det gjort.
Blev tre olika partier i Landsting, Kommun och Riksdag - det ökar väl chanserna att man blir en vinnare. HEHE.
Hoppas Sossarna i Piteå får rejält med däng i alla fall, det är riktigt uselt här nu.
6
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / SV: Var placera nu?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet augusti 03, 2018, 22:53 »
Kolla på spectracure nu...
7
Politik / Sossarna trampar i klaveret angående vinsttak i välfärden
« Senaste inlägg av Rickard skrivet juni 21, 2018, 06:28 »
Man behöver itne vara särskilt bevandrad i affärer och företagande för att inse att det förslag som röstades ned för 14 dar sedan var idiotiskt, vinsttaket var satt så lågt att det var helt omöjligt att efterleva i praktiken, några få procent av insatt arbetande kapital är omöjligt att justera ett resultat till i praktiken.
Ren idioti om jag får säga vad jag tycker.
Att Sossarna nu i panik griper efter halmstrån för att få in väljare till partiet igen genom att göra valet i höst till en "folkomröstning" om vinster i välfärden är inget annat än ett rejält klavertramp.
Skälen:
1. Det har redan gått för långt med privatiseringarna i Sverige, allt för många är beroende av friskolor, sjukvård och omsorg som sköts av privata intressen, dessa kommer inte att rösta för förslag som kan påverka deras, eller deras anhörigas vardag negativt. Räknar man in alla Svenskar som själva - eller någon anhöring - påverkas så är det nog en stor del av Svenskarna som skulle kunna beröras negativt om staten reglerar detta så hårt att det inte går fortsätta.

2. Jag tror att stora delar av den borgerliga väljarskaran tycker att privata alternativ är bra, de kommer absolut inte att rösta på sossarna bara av den enkla anledningen.

3. Många som lever i segregerade områden väljer skolor med bättre förutsättningar (inte sällan privata) - de vill inte rösta på en kommunalisering i skolan igen.

Lägger man ihop alla som inte vill påverkas negativt av förändringarna (den omöjliga vinstbegränsningen som gör att många privata alternativ läggs ned), de som vill ha kvar priovata alternativ rent politiskt, och de som erbjuds en chans att bryta sitt utanförskap tack vare detta så blir det nog inte många kvar som vill rösta på sossarna.

Visst, det är lätt att i en gallupundersökning säga att man är emot vinster i välfärden, men det är nåt helt annat att reflektera över vad det skulle innebära om skolor med 400 000 elever plötsligt lades ner.
Skulle kommunerna snabbt kunna växla upp och ta över? Knappast.
Samma sak inom vård och omsorg.

Dessutom så uppfattar jag sossarna som "dåliga förlorare" i detta ärende.
OM de nu verkligen vill stoppa vinsterna i välfärden så får de väl i så fall:

1. Stoppa alla nya privata alternativ helt.

2. Köpa ut de som redan har startat, precis som regeringar får köpa ut de som driver kärnkraft när de bestämmer sig för att avveckla, man får helt enkelt försöka förhandla fram en lösning som är bra för båda parter, nåt som ger de som driver skolorna en bra förtjänst, men som ändå på lång sikt gynnar kommunerna och de som går i skolorna eller omfattas av vård och omsorg i privata bolag.
Här får man helt enkelt vara ödmjuk och inse att man historiskt gjorde ett misstag, och att staten är den som får betala notan för detta, de privata ägarna skall inte behöva gå i konkurs för att staten väljer att ändra förutsättningarna så det blir omöjligt att driva verksamheten vidare.
På det sätt som Sossarna lägger fram sitt förslag så påminner det starkt om kommunistiskt förstatligande av privat egendom. ILLA!

3. Som jag ser det finns inga skäl att köpa upp och lägga ned ideologiskt drivna skolor utan vinstintresse, som t.ex. vår friskola som startades för att kommunen valde att lägga ned vår byaskola, de kan få leva kvar tills de självdör p.g.a. sviktande ekonomi eller för att de inte kan uppfylla skolverkets krav, eller helt enkelt för att föräldrarna hellre väljer kommunens alternativ.

Sossarnas förslag är illa genomtänkt och kommer att kosta dem ytterligare några procent väljare, det är i alla fall min slutsats, detta förutsatt att fler tänker på samma sätt som jag.
Man KAN vara emot privatiseringarna, men man behöver inte tycka att de förslag som S saluför för att stoppa det hela är bra, eller ens genomförbara utan att det drabbar tredjepart på ett oproportionerligt sätt.
8
Politik / Hur kan partierna agera för att stoppa SD?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet juni 11, 2018, 09:25 »
Som jag ser det finns det bara 2 möjliga lösningar om etablissemanget vill stoppa SD i kommande val.

1. S och M går ihop redan före valet och säger att de KOMMER att samarbeta för att stoppa SD från att få makt, de måste också klargöra hur de skall styra upp invandrings och immigrationsfrågan tillsammans. OM de väntar till efter valet med att samarbeta, eller låta folk förstå att de kommer att samarbeta så lämnar de spelplanen helt öppen för SD att ta stora väljarskaror som annars ser hur vare sig alliansen eller S, MP och V skall kunna enas om en invandrings och immigrationspolitik för framtiden.
Ingen tror väl att Centern, MP eller V kommer att gå med på "hårdare tag" eller större krav inom detta område, så dessa tre partier kommer att blockera de förändringar som jag tror att många inser är nödvändiga framöver när det gäller just denna del av politiken.

2. S och M går ihop efter valet, för att försöka stoppa att SD för någon makt.
Då det enligt mig kommer att göra SD till största parti, och både S och M till partier med mindre än 20% av väljarnas stöd så innebär det att S och M måste bilda en bred koalitionsregering med i princip alla partier utom kanske C, V och MP.
Frågan är dock om S, M, L, och KD tillsammans blir tillräckligt stora för att få egen majoritet, vilket innebär att övriga partier (C, MP och V) tillsammans med SD kan stoppa förslag som den breda koalitionen lägger fram...

OM S och M redan innan valet går ut med att de kommer att bilda regering tillsammans så tror jag att de tillsammans kan få egen majoritet i riksdagen, och Sverige skulle bli väldigt lätt att regera, visst skulle de få kompromissa lite när det gåller deras hjärtefrågor, men knappast mer än de tvingas göra med sina nuvarande "stödpartier".
9
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / SV: Tips rörande Global Gaming 555
« Senaste inlägg av Rickard skrivet maj 30, 2018, 08:25 »
Nu är mina aktier i detta bolag ned 14% sedan köp, en dyrköpt läxa...
Är i valet och kvalet om jag skall sälja eller hoppas att analyserna som fortfarande pekar på err relevant värde om 35 kronor (28.80 kr idag) stämmer och att kursen skall stiga.
Någon med synpunkter?
10
Politik / Valkompassen
« Senaste inlägg av Rickard skrivet maj 30, 2018, 07:32 »
På Metros hemsida (bland annat) kan man hitta "Valkompassen", ett hjälpmedel för att se vilka partier som stämmer bäst in på ens egen uppfattning rörande 25 "viktiga" frågor.
Jag har gjort testen, och lite beroende på hur man tänker när man svarar så får man lite olika resultat.
Jag gjorde testet 4 gånger och fick 4 olika partier som toppade min lista.
Man kan ju svara på alla frågor som om de inte hängde ihop, och med det menar jag då att man hela tiden svarar att man vill göra sånt som kostar mer, ger kortare arbetstid, ingen höjd pensionsålder o.s.v. - även om man fattar att man inte kan få allt.
Eller så försöker man svara på frågorna på ett sätt som är rimligt sett till att det skall vara möjligt att åstadkomma med en budget i balans.
Eller så svarar man tvärsäkert på alla frågor.
Eller så svarar man mer tvekande där man inte är tvärsäker.

För mig kom S, L, M och SD upp som segrare, lite beroende på hur jag tänkte när jag fyllde i svaren.
Det styrker mig i min uppfattning om att det bästa för Sverige vore om M och S kunde samarbeta efter valet, möjligen också med L som regeringsmedlem, och SD som förhandlingspartner om inget annat parti ställer upp.

Jag vet ju att detta är en utopi, men jag är själv övertygad om att S och M ligger väldigt nära varandra politiskt, och att det mest är gamla låsningar som gör att de inte kommer att kunna samarbeta.

Hade varit lite kul med en omröstning lagd till detta ämne, men när så få är aktiva så skulle det:
1. Resultatet som testet visar skulle av många översättas till en sanning om vilken partitillhörighet de som svarat har (även om det bara är resultatet av frågeformuläret)
2. Troligen locka till sig skaror av SD-anhängare som på ett strukturerat sätt använder denna typ av omröstningar för att visa på det "stora stödet" för SD

Att de partier som kommer högt i mina olika svar kommer upp tror jag beror på att det är dessa partier som insett att en stor del av de problem vi nu ser i samhället har att göra med en mer eller mindre oreglerad invandring, och att det på sikt inte är hållbart om man vill bibehålla eller förbättra välfärden och livskvalitén i Sverige.
För mig är det en avgörande fråga och det glädjer mig att så pass många partier nu vaknat upp och insett att de varit naiva som inte tidigare insett hur Internet på senare tid har påverkat flödet av immigranter i världen till några få länder med små krav och generösa regler.
Inget land i världen klarar av hur stor immigration som helst per capita, alla länder måste agera på något sätt - det behöver därför inte vara främlingsfientligt eller rasistiskt, det är rationellt när man ser hur en för stor immigration innebär stora problem i samhället.
Nu har vi erfarenhet av vad vi inte klarat av, det borde gå resonera sig fram till hur många vi faktiskt klarar av att integrera och försöka hålla oss till det antalet.
Problem med immigration kommer alltid att finnas, men samtidigt får man inte heller stirra sig blind på dessa, Sverige behöver ett inflöde av folk utifrån om vi skall klara framtidens utmaningar (fortsatt tillväxt, arbetskraft inom välfärdssektorn i takt med stigande ålder, mm, mm) - så immigration är både nödvändigt och önskvärt så länge vi klarar av att hantera utmaningarna.

Mina resultat visar på ett visst mått av egoism, att jag inte är villig att få det sämre för att folk från andra länder skall få det bättre, men framförallt så är resultatet ett bevis på att jag verkligen ogillar hur aningslösa och naiva våra politiker varit under allt för lång tid.
Valstugedebatten som togs upp och exponerades av uppdrag granskning var ett talande exempel på hur många politiker som sett de problem vi ställer oss själva inför med de regler och rutiner vi haft - och det var målande hur falska de var.
De känner till problemen och orsakerna sedan länge, men har inte gjort något åt det - av rädsla för att bli stämplade som rasister.

Socialdemokraterna har tagit ett stort ansvar under innevarande mandatperiod, och måste ha fått riskera regeringskris och ett eget parti som splittras - för att få en majoritet av partierna med sig på de förändringar som gjorts när det gäller flyktingmottagandet, det skall de ha en eloge för, problemet för S är att de har samarbetspartier på sin sida av blockpolitiken som är rätt radikala när det gäller asylrätten och huruvida vi skall ha en reglerad invandring eller ej.
Varken MP eller V har ju några som helst intressen eller vilja till att på rationella grunder införa någon form av reglering av hur många immigranter som vårt samhälle klarar av att integrera på ett ansvarsfullt sätt.

Det enda möjliga alternativet som jag ser är att S helt enkelt svär sig trogna till Alliansen, och att SD, MP och V får stå utanför - om vi skall kunna få en stark regering efter nästa val.
Skall Centern kunna vara med i en sådan allians så får de nog svälja sina uppfattningar om invandringen, men de har ju slaktat många heliga kor på sistone, så det är nog inget problem.
Höstens val blir oavsett intressant, det kommer att bli svårt att få till någon vettig majoritet, om inte något av blocken accepterar att samarbeta med SD, eller hoppa över blockgränserna.
Det bästa kanske vore en samlingsregering där man bara utesluter de två extremare partierna SD och V?
De politiska skillnaderna mellan övriga partier är så små att de borde kunna komma överens om det allra mesta om de har inställningen att ett givande och ett tagande är kravet för att det skall fungera.
Sidor: [1] 2 3 ... 10