Swden Politik

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Rickard

Sidor: [1] 2 3 ... 13
1
Off-Topic / SV: Nytt tema, vad tycker ni?
« skrivet: juni 26, 2019, 15:38 »
Ja, det är synd, det finns många i mina andra forum som är väldigt intresserade av att prata politik (där det inte är tillåtet, eller i vart fall inte önskvärt).
Men det är svårt att få över dem hit.
I grund och botten tror jag det har mycket att göra med att många diskussioner slutar i frågan om SD och deras politik, och hur andra partier ställer sig till dem.

2
Politik / SV: Vem vinner nästa val?
« skrivet: juni 26, 2019, 15:31 »
Allt handlar om SD och de andra partiernas syn på dem.

Med tanke på att Liberalerna snart väljer Saboni som partiledare, som är rätt mycket höger, och för stramare flyktingpolitik så är det inte omöjligt att L, KD, M och SD kan bilda det överlägset största blocket i kommande val, men för att det skall ske så måste ju först de andra partierna börja prata med SD.
Min gissning är att SD kan vara rätt flexibla på mycket om de bara får gehör för vissa bitar av sin egen politik, i princip skulle de väl lämna fältet fritt för de andra tre partierna om de kunde frysa dagens regler för mottagningen av asylsökande, alltså inga permanenta uppehållstillstånd, och en starkt begränsad anhöriginvandring.

Men, om M och KD även fortsatt vägrar samarbeta med SD ser jag inga som helst möjligheter att det skall kunna sluta med annat än den regeringskonstellation vi har just nu.

Vad tror du?

3
Politik / SV: Nya regeringen
« skrivet: februari 27, 2019, 07:41 »
HEHE, jag skriver ju på en vanlig stationär dator med tangentbord, så det blir fort många ord...
Inga andra synpunkter på det jag skrev?

4
Politik / Göran Perssons två stora klavertramp
« skrivet: januari 22, 2019, 08:56 »
1. Kommunaliseringen av skolan
Detta har inneburit en minskad kompetens bland beslutsfattarna, en sämre styrning, och ständig press på kostnaderna i form av löner, likvärdighet och skolnedläggningar då den kommunala budgeten alltid är för liten.

2. Utvidgningen av EU österut.
Här var Göran drivande, och jag anser att en stor del av den högervridning vi ser i västländerna beror på den fria rörligheten som gjort att vi idag har "problem" med mer eller mindre okontrollerad arbetskraftsinvandring, tiggeri, internationella stöldligor, trafficking, droger, vapen med mera. Jag tror dessutom att detta är själva grunden för att befolkningen i Storbritannien valde brexit.
Som jag ser det så riskerar denna utvidgning att spräcka hela EU på sikt, eller att det bildas ett A och ett B-lag med allt vad det kan innebära, t.ex. i form av risk för konflikter och i värsta fall krig.

5
Politik / Nya regeringen
« skrivet: januari 22, 2019, 08:37 »
Välkommen tillbaka Anders Ygeman.
En av de politiker som jag verkligen gillar, han har verkligen koll på läget och hanterar alltid inverjuer på ett bra sätt, kan resonera och ändra på sina svar när journalisterna "frågar om" istället för att sitta och repetera samma svar som en bandspelare.
Att våga uppträda på ett sånt sätt anser jag indikerar intelligens, och inger förtroende.
Jag hatar "mediatränade" som inte vågar tänka själva.

I övrigt tror jag faktiskt att det här kan vara början på en ny blockpolitik, det känns naturligare att sossarna söker stöd högerut än att de säker stöd hos Vänstern med tanke på att folk i allmänhet blivit mer "höger".

Åkesson har dessutom rätt, skall M och KD någonsin mer få makten så lär de behöva börja prata med SD och bilda en gemensam opposition.

Hur detta sedan utvecklar sig är jag osäker på.
OM EU och S, MP, C och L kan föra en ansvarsfull invandrings och integrationspolitik, och om polisen och SÄPO kan stoppa maffian och gängkriminaliteten så kan vi ha sett SD:s peak i detta val.
En ansvarfull politik från nu sittande regering i kombination med att M och KD tar ett klarare ställningstagande för en mer begränsad invandring (som jag tror att många väljare vill se) så kommer SD:s väljare åter att gå tillbaks till sina gamla partier, eller i vart fall välja något av de andra etablerade partierna som tar ställning i invandringsfrågan.

Som jag ser det befinner vi oss nu i en avgörande fas, uppskattningsvis ca 50% av befolkningen tycker att vår invandringspolitik har varit för slapphänt, det faktum att alla partier utom SD har haft beröringsskräck när det gäller dessa frågor har gett ett "fascistiskt" parti möjligheten av växa i Sverige då det för många (19% av väljarna) inte funnits något annat parti att rösta på.
De som tagit klivet över skammens gräns och röstat på SD är nog i de allra flesta fall inte fascister, men ser den stora invandringen som roten till många av de samhällsproblem vi idag ser.

Lösningen på SD:s ökade stöd ligger i att EU tar ett samlat grepp i frågan, och att något eller några av de etablerade partierna inser att de flesta i Sverige visst vill hjälpa, men kanske inte alltid genom att öppna gränserna för alla som det är synd om.
Inte ens Hans Rosling tyckte att det var en bra ide.
Jag har inte lösningarna, men någon form av numerär gräns för vad vi anser oss klara av kanske inte vore helt fel, för vi kan aldrig hjälpa alla som har behov.

Största risken för att den nu tillträdande regeringen inte skall kunna lyckas regera vidare efter nästa val är nog om MP, C, L och V lyckas manövrera över S i en icke ansvarstagande position när det gäller immigrationen, går de åt det hållet så ser jag en stor risk eller möjlighet (beroende på hur man ser på saken) att KD, M och SD kan vinna nästa val, om de formerar en gemensam opposition.
Fortsätter KD och M att vägra prata med SD så har vi nog en lång period av S, C och L - regering framför oss.
Jag tror att dessa tre partier gärna släpper MP "vänsterut" om de bara får tillräckligt stöd att bilda nästa regering utan dem.

Hel avgörande för utvecklingen framöver är vad M och KD väljer att göra när det gäller SD, DET kommer att forma politiken i Sverige under låg tid.
Jag bygger detta resonemang på följande saker:

1. Jag tror att S, C och L är tre partier som kan och bör samarbeta framöver.
2. OM M och KD INTE bildar opposition med SD så ligger de extremt långt ifrån någon möjlighet att åter få makt, alliansen borde vara död.
3. Jag tror att många tycker att V och MP är lite väl flummiga och extrema i sina åsikter både när det gäller invandring, skatter och miljö och skulle gärna se dem tillsammans längst ut till vänster i politiken.

6
Politik / Så har man röstat, förtidsröstat!
« skrivet: september 03, 2018, 16:34 »
Skönt att ha det gjort.
Blev tre olika partier i Landsting, Kommun och Riksdag - det ökar väl chanserna att man blir en vinnare. HEHE.
Hoppas Sossarna i Piteå får rejält med däng i alla fall, det är riktigt uselt här nu.

7
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / SV: Var placera nu?
« skrivet: augusti 03, 2018, 22:53 »
Kolla på spectracure nu...

8
Man behöver itne vara särskilt bevandrad i affärer och företagande för att inse att det förslag som röstades ned för 14 dar sedan var idiotiskt, vinsttaket var satt så lågt att det var helt omöjligt att efterleva i praktiken, några få procent av insatt arbetande kapital är omöjligt att justera ett resultat till i praktiken.
Ren idioti om jag får säga vad jag tycker.
Att Sossarna nu i panik griper efter halmstrån för att få in väljare till partiet igen genom att göra valet i höst till en "folkomröstning" om vinster i välfärden är inget annat än ett rejält klavertramp.
Skälen:
1. Det har redan gått för långt med privatiseringarna i Sverige, allt för många är beroende av friskolor, sjukvård och omsorg som sköts av privata intressen, dessa kommer inte att rösta för förslag som kan påverka deras, eller deras anhörigas vardag negativt. Räknar man in alla Svenskar som själva - eller någon anhöring - påverkas så är det nog en stor del av Svenskarna som skulle kunna beröras negativt om staten reglerar detta så hårt att det inte går fortsätta.

2. Jag tror att stora delar av den borgerliga väljarskaran tycker att privata alternativ är bra, de kommer absolut inte att rösta på sossarna bara av den enkla anledningen.

3. Många som lever i segregerade områden väljer skolor med bättre förutsättningar (inte sällan privata) - de vill inte rösta på en kommunalisering i skolan igen.

Lägger man ihop alla som inte vill påverkas negativt av förändringarna (den omöjliga vinstbegränsningen som gör att många privata alternativ läggs ned), de som vill ha kvar priovata alternativ rent politiskt, och de som erbjuds en chans att bryta sitt utanförskap tack vare detta så blir det nog inte många kvar som vill rösta på sossarna.

Visst, det är lätt att i en gallupundersökning säga att man är emot vinster i välfärden, men det är nåt helt annat att reflektera över vad det skulle innebära om skolor med 400 000 elever plötsligt lades ner.
Skulle kommunerna snabbt kunna växla upp och ta över? Knappast.
Samma sak inom vård och omsorg.

Dessutom så uppfattar jag sossarna som "dåliga förlorare" i detta ärende.
OM de nu verkligen vill stoppa vinsterna i välfärden så får de väl i så fall:

1. Stoppa alla nya privata alternativ helt.

2. Köpa ut de som redan har startat, precis som regeringar får köpa ut de som driver kärnkraft när de bestämmer sig för att avveckla, man får helt enkelt försöka förhandla fram en lösning som är bra för båda parter, nåt som ger de som driver skolorna en bra förtjänst, men som ändå på lång sikt gynnar kommunerna och de som går i skolorna eller omfattas av vård och omsorg i privata bolag.
Här får man helt enkelt vara ödmjuk och inse att man historiskt gjorde ett misstag, och att staten är den som får betala notan för detta, de privata ägarna skall inte behöva gå i konkurs för att staten väljer att ändra förutsättningarna så det blir omöjligt att driva verksamheten vidare.
På det sätt som Sossarna lägger fram sitt förslag så påminner det starkt om kommunistiskt förstatligande av privat egendom. ILLA!

3. Som jag ser det finns inga skäl att köpa upp och lägga ned ideologiskt drivna skolor utan vinstintresse, som t.ex. vår friskola som startades för att kommunen valde att lägga ned vår byaskola, de kan få leva kvar tills de självdör p.g.a. sviktande ekonomi eller för att de inte kan uppfylla skolverkets krav, eller helt enkelt för att föräldrarna hellre väljer kommunens alternativ.

Sossarnas förslag är illa genomtänkt och kommer att kosta dem ytterligare några procent väljare, det är i alla fall min slutsats, detta förutsatt att fler tänker på samma sätt som jag.
Man KAN vara emot privatiseringarna, men man behöver inte tycka att de förslag som S saluför för att stoppa det hela är bra, eller ens genomförbara utan att det drabbar tredjepart på ett oproportionerligt sätt.

9
Politik / Hur kan partierna agera för att stoppa SD?
« skrivet: juni 11, 2018, 09:25 »
Som jag ser det finns det bara 2 möjliga lösningar om etablissemanget vill stoppa SD i kommande val.

1. S och M går ihop redan före valet och säger att de KOMMER att samarbeta för att stoppa SD från att få makt, de måste också klargöra hur de skall styra upp invandrings och immigrationsfrågan tillsammans. OM de väntar till efter valet med att samarbeta, eller låta folk förstå att de kommer att samarbeta så lämnar de spelplanen helt öppen för SD att ta stora väljarskaror som annars ser hur vare sig alliansen eller S, MP och V skall kunna enas om en invandrings och immigrationspolitik för framtiden.
Ingen tror väl att Centern, MP eller V kommer att gå med på "hårdare tag" eller större krav inom detta område, så dessa tre partier kommer att blockera de förändringar som jag tror att många inser är nödvändiga framöver när det gäller just denna del av politiken.

2. S och M går ihop efter valet, för att försöka stoppa att SD för någon makt.
Då det enligt mig kommer att göra SD till största parti, och både S och M till partier med mindre än 20% av väljarnas stöd så innebär det att S och M måste bilda en bred koalitionsregering med i princip alla partier utom kanske C, V och MP.
Frågan är dock om S, M, L, och KD tillsammans blir tillräckligt stora för att få egen majoritet, vilket innebär att övriga partier (C, MP och V) tillsammans med SD kan stoppa förslag som den breda koalitionen lägger fram...

OM S och M redan innan valet går ut med att de kommer att bilda regering tillsammans så tror jag att de tillsammans kan få egen majoritet i riksdagen, och Sverige skulle bli väldigt lätt att regera, visst skulle de få kompromissa lite när det gåller deras hjärtefrågor, men knappast mer än de tvingas göra med sina nuvarande "stödpartier".

10
Nu är mina aktier i detta bolag ned 14% sedan köp, en dyrköpt läxa...
Är i valet och kvalet om jag skall sälja eller hoppas att analyserna som fortfarande pekar på err relevant värde om 35 kronor (28.80 kr idag) stämmer och att kursen skall stiga.
Någon med synpunkter?

11
Politik / Valkompassen
« skrivet: maj 30, 2018, 07:32 »
På Metros hemsida (bland annat) kan man hitta "Valkompassen", ett hjälpmedel för att se vilka partier som stämmer bäst in på ens egen uppfattning rörande 25 "viktiga" frågor.
Jag har gjort testen, och lite beroende på hur man tänker när man svarar så får man lite olika resultat.
Jag gjorde testet 4 gånger och fick 4 olika partier som toppade min lista.
Man kan ju svara på alla frågor som om de inte hängde ihop, och med det menar jag då att man hela tiden svarar att man vill göra sånt som kostar mer, ger kortare arbetstid, ingen höjd pensionsålder o.s.v. - även om man fattar att man inte kan få allt.
Eller så försöker man svara på frågorna på ett sätt som är rimligt sett till att det skall vara möjligt att åstadkomma med en budget i balans.
Eller så svarar man tvärsäkert på alla frågor.
Eller så svarar man mer tvekande där man inte är tvärsäker.

För mig kom S, L, M och SD upp som segrare, lite beroende på hur jag tänkte när jag fyllde i svaren.
Det styrker mig i min uppfattning om att det bästa för Sverige vore om M och S kunde samarbeta efter valet, möjligen också med L som regeringsmedlem, och SD som förhandlingspartner om inget annat parti ställer upp.

Jag vet ju att detta är en utopi, men jag är själv övertygad om att S och M ligger väldigt nära varandra politiskt, och att det mest är gamla låsningar som gör att de inte kommer att kunna samarbeta.

Hade varit lite kul med en omröstning lagd till detta ämne, men när så få är aktiva så skulle det:
1. Resultatet som testet visar skulle av många översättas till en sanning om vilken partitillhörighet de som svarat har (även om det bara är resultatet av frågeformuläret)
2. Troligen locka till sig skaror av SD-anhängare som på ett strukturerat sätt använder denna typ av omröstningar för att visa på det "stora stödet" för SD

Att de partier som kommer högt i mina olika svar kommer upp tror jag beror på att det är dessa partier som insett att en stor del av de problem vi nu ser i samhället har att göra med en mer eller mindre oreglerad invandring, och att det på sikt inte är hållbart om man vill bibehålla eller förbättra välfärden och livskvalitén i Sverige.
För mig är det en avgörande fråga och det glädjer mig att så pass många partier nu vaknat upp och insett att de varit naiva som inte tidigare insett hur Internet på senare tid har påverkat flödet av immigranter i världen till några få länder med små krav och generösa regler.
Inget land i världen klarar av hur stor immigration som helst per capita, alla länder måste agera på något sätt - det behöver därför inte vara främlingsfientligt eller rasistiskt, det är rationellt när man ser hur en för stor immigration innebär stora problem i samhället.
Nu har vi erfarenhet av vad vi inte klarat av, det borde gå resonera sig fram till hur många vi faktiskt klarar av att integrera och försöka hålla oss till det antalet.
Problem med immigration kommer alltid att finnas, men samtidigt får man inte heller stirra sig blind på dessa, Sverige behöver ett inflöde av folk utifrån om vi skall klara framtidens utmaningar (fortsatt tillväxt, arbetskraft inom välfärdssektorn i takt med stigande ålder, mm, mm) - så immigration är både nödvändigt och önskvärt så länge vi klarar av att hantera utmaningarna.

Mina resultat visar på ett visst mått av egoism, att jag inte är villig att få det sämre för att folk från andra länder skall få det bättre, men framförallt så är resultatet ett bevis på att jag verkligen ogillar hur aningslösa och naiva våra politiker varit under allt för lång tid.
Valstugedebatten som togs upp och exponerades av uppdrag granskning var ett talande exempel på hur många politiker som sett de problem vi ställer oss själva inför med de regler och rutiner vi haft - och det var målande hur falska de var.
De känner till problemen och orsakerna sedan länge, men har inte gjort något åt det - av rädsla för att bli stämplade som rasister.

Socialdemokraterna har tagit ett stort ansvar under innevarande mandatperiod, och måste ha fått riskera regeringskris och ett eget parti som splittras - för att få en majoritet av partierna med sig på de förändringar som gjorts när det gäller flyktingmottagandet, det skall de ha en eloge för, problemet för S är att de har samarbetspartier på sin sida av blockpolitiken som är rätt radikala när det gäller asylrätten och huruvida vi skall ha en reglerad invandring eller ej.
Varken MP eller V har ju några som helst intressen eller vilja till att på rationella grunder införa någon form av reglering av hur många immigranter som vårt samhälle klarar av att integrera på ett ansvarsfullt sätt.

Det enda möjliga alternativet som jag ser är att S helt enkelt svär sig trogna till Alliansen, och att SD, MP och V får stå utanför - om vi skall kunna få en stark regering efter nästa val.
Skall Centern kunna vara med i en sådan allians så får de nog svälja sina uppfattningar om invandringen, men de har ju slaktat många heliga kor på sistone, så det är nog inget problem.
Höstens val blir oavsett intressant, det kommer att bli svårt att få till någon vettig majoritet, om inte något av blocken accepterar att samarbeta med SD, eller hoppa över blockgränserna.
Det bästa kanske vore en samlingsregering där man bara utesluter de två extremare partierna SD och V?
De politiska skillnaderna mellan övriga partier är så små att de borde kunna komma överens om det allra mesta om de har inställningen att ett givande och ett tagande är kravet för att det skall fungera.

12
Politik / SV: Recept för ett rättvist och solidariskt Sverige?
« skrivet: maj 28, 2018, 16:11 »
Nu talade jag om killen som kommer och samlar in pengarna från tiggaren utanför "min ICA".
Och nej, jag har inte sett när pengarna överräcks, det har nog ingen, men att det är en boss av något slag går inte ta fel på, och att han har en penningsväska är jag så säker som man rimligt kan vara på.
Men visst, det skulle kunna vara en välklädd Rumänsk socialarbetare som bara tittar till tiggarna och frågar hur de mår och om de behöver nåt, det är alls inte omöjligt.
Men åter igen, om de tjänar 200 kr eller 1000 kr/dag spelar mindre roll - det jag tycker är så fantastiskt är att de flesta verkar tro på vad de själva säger när det rör hur mycket de tjänar.
Bara en ren idiot skulle väl berätta att de kan få in tusentals kronor/dag utan att betala skatt på intäkterna.
Det jag vet är vad jag själv sett, och det min dotter berättar om, och det är:
Jag såg tre personer ge sedlar i kaffekoppen under en tidsperiod på ca 3 minuter när jag stod och väntade på en kompis utanför affärn.
Dottern som jobbat i kassan på en annan butik ser samma människor panta för nära 1000 kr/dag - dag efter dag.
Det KAN förstås vara en av bossarna som hämtat in pant från 25 stycken som samlat in flaskor, och burkar men att det är samma personer som pantar för nära 1000 kr/dag i den affärn tvivlar jag i alla fall inte på.
Och du har dessutom rätt i att det skulle kunna vara nåt helt annat, det skulle ju t.ex. kunna vara någon hjälporganisation som arbetar med att samla in tomflaskor och burkar och ge åt dessa personer varje dag, det är inte alls omöjligt.
Så visst, jag kanske bygger mina påståenden på förutfattade meningar.

Sen är det ju självklart så att det går såga alla typer av bevis som folk ser och berättar om så länge det inte finns en dom, det har jag full förståelse för.
De problem vi har i Sverige idag beror ju till mångt och mycket på att folk som sågar alla "förutfattade meningar" och orosanmälningar som nonsens och rasism.
Nu sitter vi här med stora problem både med folk i utanförskap, stigande sociala kostnader, ökat dödande och med våldtäkter som blivit vardagsmat.
Men inte ens nu ser alla problemen som ett problem, utan bara som förutfattade meningar.
Måste vara oerhört skönt för vissa att det är förbjudet med statistik som visar sanningen som den är.

Nu skall det väl bli lite mer ordning på torpet, som jag fattat det i alla fall så skall ju myndigheterna åter börja forska i ämnet och föra statistik på brottmålen.
Det kommer att ge en aktuell bild över vilka som straffas och varför, men det kommer ju inte att visa på allt elände som pågår där ingen döms för brott.
Dels för att många brott aldrig utreds, och dels för att många brott aldrig anmäls längre.

När det gäller TV-programmen så är det ju bildbevis på vad som förekommer.
Att det är svårt att fälla dessa brottslingar är självklart, de som golar dör väl.
Och att det är omöjligt att få fram statistik är precis lika självklart.
Men att man med egna ögon kan se ett program som faktiskt visar vad som händer utan att tro på sina ögon det kräver sin man.
Man måste verkligen vara radikal för att misstro det som UG visar, det tycker i vart fall jag.
Och jag tror ABSOLUT inte att de överdriver ett ord av vad som sägs eller visas, snarast är det nog tvärt om, att de bara visar och berättar om det som de verkligen vet är sanningen.
Att det sedan är svårt att leda i bevis rättsligt, och få någon dömd för vad som påstås är en annan sak, det är ju juridik.

Förra sommarn tog de fast en stöldliga i grannbyn, de hade stulit begagnade lastbilsdäck från några bilfirmor i stan, samt lite maskiner och verktyg som de skulle lasta på en långtradare på väg till rumänien.
Som jag fattat det så var det privatpersoner som fattat misstanke om däckupplaget i byn som spanade på dessa typer och ringde polisen.
Polisen kom inte först utan sa bara att de kunde ringa om de såg någon lasta eller lossa mer stöldgods.
I vart fall så var det vad som till sist skedde, de tog dem alla på bar gärning, men de dömdes inte för stöld, bara för häleri, olovligt förfogande eller nåt liknande, för att man inte kunde bevisa att de haft något med stölderna att göra...
I statens ögon (eller dina) så tog de alltså ingen stöldliga...
Bara några olyckliga utländska medborgare som lurats dit för att lasta på nåt de trodde var "lagligt köpt" och som skulle transporteras ur landet, typ.

Sverige är fantastiskt.

Med detta sagt så är det självklart så att de som skulle lasta lastbilen kanske inte hade med stölderna att göra, de kanske bara skulle lasta på stöldgodset på lastbilen och lämna landet, så att de inte döms för stöld är väl iofs rättsäkert och bra, även om det med stor säkerhet är samma typer som både stulit och lastade så vet man ju inte med 100% säkerhet så länge de inte grips på bar gärning.
Så ja, även i detta fall så kan man med fog påstå att jag har förutfattade meningar.

13
Politik / SV: Recept för ett rättvist och solidariskt Sverige?
« skrivet: maj 14, 2018, 08:19 »
Utvisningar är ju en väldigt svår nöt att knäcka.

Många anses inte ha tillräckliga asylskäl men samtidigt är landet dom kommer ifrån för farligt för att skickas tillbaka till  :o

Principiellt är det rätt att människor med utvisningsbeslut ska lämna landet så fort som möjligt för att inte ges tillfälle att gå under jorden och skapa parallella samhällen utanför lag och rättvisa men då måste ju också de regler som asylrätten baseras på vara grundade i verkligheten så de GÅR att skicka tillbaka.

samtidigt måste EU enas om en "flyktingpott" där alla medlemsländer tar proportionerligt lika stort ansvar.

Visst, det finns problem, kanske framförallt när personer som söker asyl påstår att de kommer från ett land men i verkligheten kommer från ett annat, klart som korvspad att Algeriet inte vill känns vid en person som kanske kommer från Marocko.
I övrigt utvisas ju väldigt få till länder dit de inte kan skickas tillbaks, det stora problemet är väl att deras hemländer inte vill ha dem tillbaks och vägrar skriva avtal med Sverige om att ta emot sina egna medborgare.
Sen är det väl inte ovanligt att det kan vara osäkert i just den provins en viss person kommer ifrån, men samtidigt, om det är fred i 90% av ett land, skall det då vara omöjligt att få skicka hem de som flytt och inte bedöms ha asylskäl?
Men åter igen, de förslag jag gett skulle framförallt göra att många fler av de som vet redan innan dom kommer - att de inte har asylskäl, de skulle helt enkelt aldrig komma om de visste att de blev häktade och återbördade så snart de får sitt beslut redovisat för sig.
Och då primärt de som TÄNKT stanna och leva i parallellsamhället, om de vet att polisen aktivt arbetade med att rensa upp i de boendemiljöer som de hänvisas till.
Mina förslag skulle vara en tvåstegsraket som gjorde att väldigt många av de som idag kommer för att leva i utanförskap inte skulle komma alls.
Och det är ju där den stora vinsten skulle vara.

14
Politik / SV: Recept för ett rättvist och solidariskt Sverige?
« skrivet: maj 14, 2018, 08:11 »
Tunga frågor med en hel massa förutfattade meningar.
Tiggeriet.
Det är högst osannolikt att det alls rör sig om "organiserad människohandel" med inblandning av "maffia" i någon större utsträckning. den enda stora forskningsundersökningen som gjorts  (FAVO) visade tvärtom att det var synnerligen ovanligt med "organiserat tiggeri under tvångsmässiga förhållanden" om man med "organiserad" inte menar familj, bysamhörighet eller kompisrelation.

Med det sagt så påstår jag inte att det aldrig förekommer, bara att det inte är särskilt vanligt.

Det säger ju sig själv att Maffian inte är särskilt intresserad av de skrala hundralappar en tiggare kan skramla ihop men den apparat det måste innefatta att förflytta så många människor för så lite inkomst.

Prostitution och Narkotikahandel är en helt annan fråga som har väldigt lite med tiggare att göra.

Det enda sättet jag ser problemet kan lösas på är att EU sätter hård press på Rumänien och Bulgarien att de får ta krafttag för att reda ut sina sociala problem och att den stigmatisering som pågår mot främst Romer i deras respektive länder måste upphöra.
Detta kan göras med ekonomiska sanktioner genom att minska EU bidragen till de länder som inte sköter sin socialpolitik då deras problem "spiller över" till andra EU länder.

Ett tiggeriförbud skulle göra så du och jag slipper se tiggare men deras situation skulle inte förbättras ett dugg.

Kanske är det så att uppdrag gransking och deras norska motsvarighet har råkat hitta rötäggen i korgen när de gjort sina granskande reportage, det kan man ju aldrig veta säkert.
Jag är dock mycket mer benägen att tro på faktiska reportage där man med egna ögon får se hur det hela är uppbyggt, och vilka kriminella handlingar "familjer och släkten" i tiggerikretsarna håller på med.
Med facit från min egen dotter som från tid till annan Jobbat i en större matvarubutik kan jag dessutom med säkerhet säga att det inte rör sig om några hundralappar/dag som tiggarna drar in.
Bara på pantning kan vissa av dem dra in över 1000 kr/dag.
Härmoveckan stod jag själv utanför en mindre ICA-butik och väntade på en kompis som stod i kön bakom mig och som jag ville tala med, på de  kanske 3 minuter jag fick vänta så var det tre personer som la ned sedlar (vilken valör vet jag inte), men om vi utgår från att det var 20-lappar så är ju 60 kr på 3 minuter ingen dålig intäkt för att vara utanför en byabutik?
Hur mycket de tjänar på tiggeriet är dock mer eller mindre irrelevant, problemet är ju att de lurar med personer på "jobb" under vidriga förhållanden, med liten eller helt utebliven lön, och att de som håller i trådarna inte bara sköter tiggeri utan även i viss utsträckning tillhandahåller med prostituerade och narkotika.
Det finns ju en anledning att "bossarna" som de kallas kan bygga miljonvillor i sina hemländer på löpande band?
Inte sällan dessutom på mark som de inte ens äger utan "stjäl" för att bygga på, även detta enligt de granskande reportage som gjorts. Skiten sträcker sig med allra största sannolikhet ändå upp till polis och myndigheterna i hemländerna.
Några gånger har jag sett den lokala bossen men pengaväskan komma och banka in intäkterna som tiggaren vid min ICA-butik tagit in, det är så att man blir illamående, man ser på hela dem att de är "bossar" med huvudet högt, fina kläder och kör fina bilar.
Så sent som för någon månad sedan visade de ett ingripande i Luleå där den prostituerade var Rumänska, och hon gjorde ju inget olagligt, men killarna som filmades gjorde det... Nu verkade även dessa vara av utländsk härkomst utifrån deras brytning, men det gör ju inte saken bättre på något sätt.
En liten fotnot är att polisen tog av henne de 300 kr (eller hur mycket det nu var hon fått betalt).
Det visade sig senare att de var tvungna att lämna tillbaks pengarna till henne eftersom hon inte gjort något olagligt.
Visst är Sverige fantastiskt?
Prostituerade får uppmuntra till brott, men inte polisen, var är vi på väg?

15
Politik / SV: Recept för ett rättvist och solidariskt Sverige?
« skrivet: maj 14, 2018, 07:57 »
2. Bidragsberoende immigranter som söker sig till Sverige för att få ett bättre liv och som itne har som mål att bli en del i samhället och försörja sig själva.

Detta är ju en gammal högermyt som tagits upp av SD och omformats till en självklar sanning.

Om du någon gång sett ett nyhetsinslag från tex. Aleppo; Raqqa, Kobane så vet du vad de flyr från.
Att de sedan har svårt att få jobb och hamnar i ett bidragsberoende är ett problem som måste lösas, men att gå in i diskussionen med vinkeln att de kommit hit med inställningen att bli bidragstagare hjälper ingen.
det är lätt att sparka på någon som redan ligger ner men det är extremt ovärdigt.

För att komma in i ett samhälle är det A och O att lära sig språket, det måste läggas mycket mer resurser att lära sig Svenska och först efter det utbilda/fortbilda sig inom ett yrke.

Jag talar alltså inte primärt om de som flyr kriget i Syrien, utan alla som kommer från andra länder, som t.ex. Afghanistan, Uzbekistan och Arabländer som inte ligger i krig, men även från vissa Afrikanska länder.
Att arbetslösheten är så stor som den är inom vissa grupper av invandrare kan omöjligt ha att göra med enbart smygrasism, utan det finns självklart en andel som helt enkelt aldrig haft en tanke på att ta ett jobb i detta land så länge de inte blir tvingade.
Sen kanske det finns de som tror att alla flyktingar har det målet, det tror absolut inte jag, men tillräckligt många för att det skall skapa ett samhällsproblem. (Trångboddhet, segregation, problem för barnen att göra ett bra jobb i skolan, mm, mm.)
Dessutom är det inte ovanligt att föräldrarnas leverne överförs till barnen när de blir äldre.
Till stora delar ligger väl dessutom "problemen" inom gruppen äldre anhöriga som invandrar som ett resultat av en individ som fått in foten för familjen i Sverige.

Sidor: [1] 2 3 ... 13