Swden Politik

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Rickard

Sidor: [1] 2
1
Politik / Göran Perssons två stora klavertramp
« skrivet: januari 22, 2019, 08:56 »
1. Kommunaliseringen av skolan
Detta har inneburit en minskad kompetens bland beslutsfattarna, en sämre styrning, och ständig press på kostnaderna i form av löner, likvärdighet och skolnedläggningar då den kommunala budgeten alltid är för liten.

2. Utvidgningen av EU österut.
Här var Göran drivande, och jag anser att en stor del av den högervridning vi ser i västländerna beror på den fria rörligheten som gjort att vi idag har "problem" med mer eller mindre okontrollerad arbetskraftsinvandring, tiggeri, internationella stöldligor, trafficking, droger, vapen med mera. Jag tror dessutom att detta är själva grunden för att befolkningen i Storbritannien valde brexit.
Som jag ser det så riskerar denna utvidgning att spräcka hela EU på sikt, eller att det bildas ett A och ett B-lag med allt vad det kan innebära, t.ex. i form av risk för konflikter och i värsta fall krig.

2
Politik / Nya regeringen
« skrivet: januari 22, 2019, 08:37 »
Välkommen tillbaka Anders Ygeman.
En av de politiker som jag verkligen gillar, han har verkligen koll på läget och hanterar alltid inverjuer på ett bra sätt, kan resonera och ändra på sina svar när journalisterna "frågar om" istället för att sitta och repetera samma svar som en bandspelare.
Att våga uppträda på ett sånt sätt anser jag indikerar intelligens, och inger förtroende.
Jag hatar "mediatränade" som inte vågar tänka själva.

I övrigt tror jag faktiskt att det här kan vara början på en ny blockpolitik, det känns naturligare att sossarna söker stöd högerut än att de säker stöd hos Vänstern med tanke på att folk i allmänhet blivit mer "höger".

Åkesson har dessutom rätt, skall M och KD någonsin mer få makten så lär de behöva börja prata med SD och bilda en gemensam opposition.

Hur detta sedan utvecklar sig är jag osäker på.
OM EU och S, MP, C och L kan föra en ansvarsfull invandrings och integrationspolitik, och om polisen och SÄPO kan stoppa maffian och gängkriminaliteten så kan vi ha sett SD:s peak i detta val.
En ansvarfull politik från nu sittande regering i kombination med att M och KD tar ett klarare ställningstagande för en mer begränsad invandring (som jag tror att många väljare vill se) så kommer SD:s väljare åter att gå tillbaks till sina gamla partier, eller i vart fall välja något av de andra etablerade partierna som tar ställning i invandringsfrågan.

Som jag ser det befinner vi oss nu i en avgörande fas, uppskattningsvis ca 50% av befolkningen tycker att vår invandringspolitik har varit för slapphänt, det faktum att alla partier utom SD har haft beröringsskräck när det gäller dessa frågor har gett ett "fascistiskt" parti möjligheten av växa i Sverige då det för många (19% av väljarna) inte funnits något annat parti att rösta på.
De som tagit klivet över skammens gräns och röstat på SD är nog i de allra flesta fall inte fascister, men ser den stora invandringen som roten till många av de samhällsproblem vi idag ser.

Lösningen på SD:s ökade stöd ligger i att EU tar ett samlat grepp i frågan, och att något eller några av de etablerade partierna inser att de flesta i Sverige visst vill hjälpa, men kanske inte alltid genom att öppna gränserna för alla som det är synd om.
Inte ens Hans Rosling tyckte att det var en bra ide.
Jag har inte lösningarna, men någon form av numerär gräns för vad vi anser oss klara av kanske inte vore helt fel, för vi kan aldrig hjälpa alla som har behov.

Största risken för att den nu tillträdande regeringen inte skall kunna lyckas regera vidare efter nästa val är nog om MP, C, L och V lyckas manövrera över S i en icke ansvarstagande position när det gäller immigrationen, går de åt det hållet så ser jag en stor risk eller möjlighet (beroende på hur man ser på saken) att KD, M och SD kan vinna nästa val, om de formerar en gemensam opposition.
Fortsätter KD och M att vägra prata med SD så har vi nog en lång period av S, C och L - regering framför oss.
Jag tror att dessa tre partier gärna släpper MP "vänsterut" om de bara får tillräckligt stöd att bilda nästa regering utan dem.

Hel avgörande för utvecklingen framöver är vad M och KD väljer att göra när det gäller SD, DET kommer att forma politiken i Sverige under låg tid.
Jag bygger detta resonemang på följande saker:

1. Jag tror att S, C och L är tre partier som kan och bör samarbeta framöver.
2. OM M och KD INTE bildar opposition med SD så ligger de extremt långt ifrån någon möjlighet att åter få makt, alliansen borde vara död.
3. Jag tror att många tycker att V och MP är lite väl flummiga och extrema i sina åsikter både när det gäller invandring, skatter och miljö och skulle gärna se dem tillsammans längst ut till vänster i politiken.

3
Politik / Så har man röstat, förtidsröstat!
« skrivet: september 03, 2018, 16:34 »
Skönt att ha det gjort.
Blev tre olika partier i Landsting, Kommun och Riksdag - det ökar väl chanserna att man blir en vinnare. HEHE.
Hoppas Sossarna i Piteå får rejält med däng i alla fall, det är riktigt uselt här nu.

4
Man behöver itne vara särskilt bevandrad i affärer och företagande för att inse att det förslag som röstades ned för 14 dar sedan var idiotiskt, vinsttaket var satt så lågt att det var helt omöjligt att efterleva i praktiken, några få procent av insatt arbetande kapital är omöjligt att justera ett resultat till i praktiken.
Ren idioti om jag får säga vad jag tycker.
Att Sossarna nu i panik griper efter halmstrån för att få in väljare till partiet igen genom att göra valet i höst till en "folkomröstning" om vinster i välfärden är inget annat än ett rejält klavertramp.
Skälen:
1. Det har redan gått för långt med privatiseringarna i Sverige, allt för många är beroende av friskolor, sjukvård och omsorg som sköts av privata intressen, dessa kommer inte att rösta för förslag som kan påverka deras, eller deras anhörigas vardag negativt. Räknar man in alla Svenskar som själva - eller någon anhöring - påverkas så är det nog en stor del av Svenskarna som skulle kunna beröras negativt om staten reglerar detta så hårt att det inte går fortsätta.

2. Jag tror att stora delar av den borgerliga väljarskaran tycker att privata alternativ är bra, de kommer absolut inte att rösta på sossarna bara av den enkla anledningen.

3. Många som lever i segregerade områden väljer skolor med bättre förutsättningar (inte sällan privata) - de vill inte rösta på en kommunalisering i skolan igen.

Lägger man ihop alla som inte vill påverkas negativt av förändringarna (den omöjliga vinstbegränsningen som gör att många privata alternativ läggs ned), de som vill ha kvar priovata alternativ rent politiskt, och de som erbjuds en chans att bryta sitt utanförskap tack vare detta så blir det nog inte många kvar som vill rösta på sossarna.

Visst, det är lätt att i en gallupundersökning säga att man är emot vinster i välfärden, men det är nåt helt annat att reflektera över vad det skulle innebära om skolor med 400 000 elever plötsligt lades ner.
Skulle kommunerna snabbt kunna växla upp och ta över? Knappast.
Samma sak inom vård och omsorg.

Dessutom så uppfattar jag sossarna som "dåliga förlorare" i detta ärende.
OM de nu verkligen vill stoppa vinsterna i välfärden så får de väl i så fall:

1. Stoppa alla nya privata alternativ helt.

2. Köpa ut de som redan har startat, precis som regeringar får köpa ut de som driver kärnkraft när de bestämmer sig för att avveckla, man får helt enkelt försöka förhandla fram en lösning som är bra för båda parter, nåt som ger de som driver skolorna en bra förtjänst, men som ändå på lång sikt gynnar kommunerna och de som går i skolorna eller omfattas av vård och omsorg i privata bolag.
Här får man helt enkelt vara ödmjuk och inse att man historiskt gjorde ett misstag, och att staten är den som får betala notan för detta, de privata ägarna skall inte behöva gå i konkurs för att staten väljer att ändra förutsättningarna så det blir omöjligt att driva verksamheten vidare.
På det sätt som Sossarna lägger fram sitt förslag så påminner det starkt om kommunistiskt förstatligande av privat egendom. ILLA!

3. Som jag ser det finns inga skäl att köpa upp och lägga ned ideologiskt drivna skolor utan vinstintresse, som t.ex. vår friskola som startades för att kommunen valde att lägga ned vår byaskola, de kan få leva kvar tills de självdör p.g.a. sviktande ekonomi eller för att de inte kan uppfylla skolverkets krav, eller helt enkelt för att föräldrarna hellre väljer kommunens alternativ.

Sossarnas förslag är illa genomtänkt och kommer att kosta dem ytterligare några procent väljare, det är i alla fall min slutsats, detta förutsatt att fler tänker på samma sätt som jag.
Man KAN vara emot privatiseringarna, men man behöver inte tycka att de förslag som S saluför för att stoppa det hela är bra, eller ens genomförbara utan att det drabbar tredjepart på ett oproportionerligt sätt.

5
Politik / Hur kan partierna agera för att stoppa SD?
« skrivet: juni 11, 2018, 09:25 »
Som jag ser det finns det bara 2 möjliga lösningar om etablissemanget vill stoppa SD i kommande val.

1. S och M går ihop redan före valet och säger att de KOMMER att samarbeta för att stoppa SD från att få makt, de måste också klargöra hur de skall styra upp invandrings och immigrationsfrågan tillsammans. OM de väntar till efter valet med att samarbeta, eller låta folk förstå att de kommer att samarbeta så lämnar de spelplanen helt öppen för SD att ta stora väljarskaror som annars ser hur vare sig alliansen eller S, MP och V skall kunna enas om en invandrings och immigrationspolitik för framtiden.
Ingen tror väl att Centern, MP eller V kommer att gå med på "hårdare tag" eller större krav inom detta område, så dessa tre partier kommer att blockera de förändringar som jag tror att många inser är nödvändiga framöver när det gäller just denna del av politiken.

2. S och M går ihop efter valet, för att försöka stoppa att SD för någon makt.
Då det enligt mig kommer att göra SD till största parti, och både S och M till partier med mindre än 20% av väljarnas stöd så innebär det att S och M måste bilda en bred koalitionsregering med i princip alla partier utom kanske C, V och MP.
Frågan är dock om S, M, L, och KD tillsammans blir tillräckligt stora för att få egen majoritet, vilket innebär att övriga partier (C, MP och V) tillsammans med SD kan stoppa förslag som den breda koalitionen lägger fram...

OM S och M redan innan valet går ut med att de kommer att bilda regering tillsammans så tror jag att de tillsammans kan få egen majoritet i riksdagen, och Sverige skulle bli väldigt lätt att regera, visst skulle de få kompromissa lite när det gåller deras hjärtefrågor, men knappast mer än de tvingas göra med sina nuvarande "stödpartier".

6
Politik / Valkompassen
« skrivet: maj 30, 2018, 07:32 »
På Metros hemsida (bland annat) kan man hitta "Valkompassen", ett hjälpmedel för att se vilka partier som stämmer bäst in på ens egen uppfattning rörande 25 "viktiga" frågor.
Jag har gjort testen, och lite beroende på hur man tänker när man svarar så får man lite olika resultat.
Jag gjorde testet 4 gånger och fick 4 olika partier som toppade min lista.
Man kan ju svara på alla frågor som om de inte hängde ihop, och med det menar jag då att man hela tiden svarar att man vill göra sånt som kostar mer, ger kortare arbetstid, ingen höjd pensionsålder o.s.v. - även om man fattar att man inte kan få allt.
Eller så försöker man svara på frågorna på ett sätt som är rimligt sett till att det skall vara möjligt att åstadkomma med en budget i balans.
Eller så svarar man tvärsäkert på alla frågor.
Eller så svarar man mer tvekande där man inte är tvärsäker.

För mig kom S, L, M och SD upp som segrare, lite beroende på hur jag tänkte när jag fyllde i svaren.
Det styrker mig i min uppfattning om att det bästa för Sverige vore om M och S kunde samarbeta efter valet, möjligen också med L som regeringsmedlem, och SD som förhandlingspartner om inget annat parti ställer upp.

Jag vet ju att detta är en utopi, men jag är själv övertygad om att S och M ligger väldigt nära varandra politiskt, och att det mest är gamla låsningar som gör att de inte kommer att kunna samarbeta.

Hade varit lite kul med en omröstning lagd till detta ämne, men när så få är aktiva så skulle det:
1. Resultatet som testet visar skulle av många översättas till en sanning om vilken partitillhörighet de som svarat har (även om det bara är resultatet av frågeformuläret)
2. Troligen locka till sig skaror av SD-anhängare som på ett strukturerat sätt använder denna typ av omröstningar för att visa på det "stora stödet" för SD

Att de partier som kommer högt i mina olika svar kommer upp tror jag beror på att det är dessa partier som insett att en stor del av de problem vi nu ser i samhället har att göra med en mer eller mindre oreglerad invandring, och att det på sikt inte är hållbart om man vill bibehålla eller förbättra välfärden och livskvalitén i Sverige.
För mig är det en avgörande fråga och det glädjer mig att så pass många partier nu vaknat upp och insett att de varit naiva som inte tidigare insett hur Internet på senare tid har påverkat flödet av immigranter i världen till några få länder med små krav och generösa regler.
Inget land i världen klarar av hur stor immigration som helst per capita, alla länder måste agera på något sätt - det behöver därför inte vara främlingsfientligt eller rasistiskt, det är rationellt när man ser hur en för stor immigration innebär stora problem i samhället.
Nu har vi erfarenhet av vad vi inte klarat av, det borde gå resonera sig fram till hur många vi faktiskt klarar av att integrera och försöka hålla oss till det antalet.
Problem med immigration kommer alltid att finnas, men samtidigt får man inte heller stirra sig blind på dessa, Sverige behöver ett inflöde av folk utifrån om vi skall klara framtidens utmaningar (fortsatt tillväxt, arbetskraft inom välfärdssektorn i takt med stigande ålder, mm, mm) - så immigration är både nödvändigt och önskvärt så länge vi klarar av att hantera utmaningarna.

Mina resultat visar på ett visst mått av egoism, att jag inte är villig att få det sämre för att folk från andra länder skall få det bättre, men framförallt så är resultatet ett bevis på att jag verkligen ogillar hur aningslösa och naiva våra politiker varit under allt för lång tid.
Valstugedebatten som togs upp och exponerades av uppdrag granskning var ett talande exempel på hur många politiker som sett de problem vi ställer oss själva inför med de regler och rutiner vi haft - och det var målande hur falska de var.
De känner till problemen och orsakerna sedan länge, men har inte gjort något åt det - av rädsla för att bli stämplade som rasister.

Socialdemokraterna har tagit ett stort ansvar under innevarande mandatperiod, och måste ha fått riskera regeringskris och ett eget parti som splittras - för att få en majoritet av partierna med sig på de förändringar som gjorts när det gäller flyktingmottagandet, det skall de ha en eloge för, problemet för S är att de har samarbetspartier på sin sida av blockpolitiken som är rätt radikala när det gäller asylrätten och huruvida vi skall ha en reglerad invandring eller ej.
Varken MP eller V har ju några som helst intressen eller vilja till att på rationella grunder införa någon form av reglering av hur många immigranter som vårt samhälle klarar av att integrera på ett ansvarsfullt sätt.

Det enda möjliga alternativet som jag ser är att S helt enkelt svär sig trogna till Alliansen, och att SD, MP och V får stå utanför - om vi skall kunna få en stark regering efter nästa val.
Skall Centern kunna vara med i en sådan allians så får de nog svälja sina uppfattningar om invandringen, men de har ju slaktat många heliga kor på sistone, så det är nog inget problem.
Höstens val blir oavsett intressant, det kommer att bli svårt att få till någon vettig majoritet, om inte något av blocken accepterar att samarbeta med SD, eller hoppa över blockgränserna.
Det bästa kanske vore en samlingsregering där man bara utesluter de två extremare partierna SD och V?
De politiska skillnaderna mellan övriga partier är så små att de borde kunna komma överens om det allra mesta om de har inställningen att ett givande och ett tagande är kravet för att det skall fungera.

7
Politik / Recept för ett rättvist och solidariskt Sverige?
« skrivet: maj 10, 2018, 08:20 »
Denna typ av diskussion utmynnar ofta i ett gäng mer eller mindre rasistiska inlägg, jag hoppas att vi kan föra diskussionen på en saklig och respektfull nivå där vi diskuterar problemen, OCH vad som kan göras för att komma tillrätta med dem.
Nedanstående problem anser jag beror på naiva politiker som inte tillräckligt tidigt och tydligt sett vad som var på väg att hända, det har i sin tur gett grogrund för SD och än mer extrema politiska partier att bildas och frodas, något som jag anser vara negativt för Sverige, dels för att det inte speglar vilka människor vi i grunden är (Solidariska, jämställda, goda världsmedborgare med stor empati för både våra egna svaga, men även för svaga och utsatta runt om i världen) men även för att det bildat låsningar i politiken som har gjort, och kommer att göra det svårt att bedriva en effektiv demokratisk politik i Sverige under lång tid då vi har ett parti som gjort sig mer eller mindre omöjliga i Riksdagen (SD).
INGEN vinner på att ha ett parti som är helt oresonliga i riksdagen.

Jag har noterat ett antal problem som vi har idag (ingen inbördes rangordning):

1. Tiggeriet, det är inte bara otrevligt och förnedrande, det står ju också allt mer klart att det rör sig om organiserad människohandel, "maffia", prostitution och narkotikahandel.

2. Bidragsberoende immigranter som söker sig till Sverige för att få ett bättre liv och som itne har som mål att bli en del i samhället och försörja sig själva.

3. Män bland olika kulturella folkgrupper som inte respekterar sina egna kvinnor, och än mindre våra, leder till kvinnoförtryck, sexuella trakasserier och våldtäkter i en omfattning som vi inte skådat i detta land under modern tid i alla fall.

4. Det stora antalet utvisade som fortfarande vistas i landet även efter att de fått utvisningsbeslut. Det förstår alla att det är en grogrund för alla former av kriminella handlingar, bara för att lista några så hittar vi här t.ex.: Svartjobb, stölder, bedrägerier, import och försäljning av alkohol, droger och vapen, bidragsutnyttjande i den omfattning det är möjligt. Det håller även "Maffian" som hyr ut bostäder till skyhöga priser under armarna.

Lösningarna då?

Ja, det finns ju ett antal lösningar som det talats om länge nu, och sen har jag några som jag tycker är lite nytänkande som jag tror skulle ha bra effekt.

1. Man får kvalificera sig för att ta del av det Svenska trygghetssystemet, med det menar jag att det är rimligt att man kan för föräldrapenning för 1 barn upp till 12 månaders ålder som nysvensk. Det är INTE rimligt att man kan få retroaktivt för flera barn som redan är gamla nog att gå i förskola. Tuffare krav på nysvenskar helt enkelt - i åtminstone 5 år, det skulle öka chanserna för kvinnorna att bli en del av samhället (få jobb/utbildning) vilket jag tror är extremt viktigt för att bryta segregationen.

2. Tiggeriet bör förbjudas. Exakt hur det skall gå till vet jag inte men jag har en ide.
På större shoppingytor (Willys, IKEA, ICA, COOP o.s.v) så måste man ansöka och få tillstånd av ledningen för att få tigga, och då räknar jag in både rädda barnen, de som säljer bingolotter och de som tigger för sin maffiaboss i samma kategori av tiggare. Ägaren/ledningen skall alltså få bestämma - och Polisen skall avhysa och straffa de som tigger utan tillstånd. En ny straffskala som innebär utvisning vid upprepade lagbrott av EU-migranter skulle nog ha en bra effekt. Man skulle här även kunna tänka sig att ge kommunerna långtgående makt att avhysa och bestraffa de som begår brott, t.ex. kunde  man administrera register som lämnades över till polisen när det fanns bevis nog för utvisning av ickesvenskar som inte respekterar lagen.
I centralare delar av städer kunde man dela upp "gatuutrymmet" i fyrkanter utanför varje butik där varje fyrkant tillhörde den näringsidkare eller fastighetsägare som påverkades mest av tiggeriet.
Kommunen skulle ha ett register, och "lapplisorna" och "väktare" kunde avhysa och registrera de som inte följer reglerna.

3. Mäns syn på kvinnor, här är det ju uppenbart att alla män som kommer till Sverige skall gå en obligatorisk kurs i jämställdhet, kvinnors rätt i samhället, och vilka sexuella kulturella spelregler som finns i Sverige, utbildningen skall vara obligatorisk och det skall finnas ett strikt kunskapskrav som måste uppfyllas för att man skall kunna få uppehållstillstånd i Sverige.
Utbildningen är lika viktig för kvinnor, så de skall veta vilka rättigheter de har.
Våldtäkt skall innebära obligatorisk utvisning om det sker de första 5-10 åren som en nysvensk finns i landet. (kanske redan är så, vet inte)

4. Nu till ett par saker som jag tror är rätt nya. Jag anser att varje beslut om uppehållstillstånd eller utvisning i en asylprocess skall ges på immigrationsverket - om beslutet innebär utvisning skall personen/personerna i fråga omedelbart hållas i förvar till dess att transport till hemlandet kan ordnas.
Inte bara skulle en regel som denna göra att risken för terrordåd minskade, det skulle även minska risken för andra våldsbrott som desperata människor begår efter att ha fått beslutet, om inte annat så för att få hamna i fängelse p.g.a. mord eller dråp, vilket vi sett ett flertal exampel på de senaste åren.
Nu hävdas ju från vissa håll att vi inte har plats för fler i förvar, men visst är det märkligt att det gick skaka fram hur många asylboenden som helst?
Det är alltså inte alls omöjligt, men det kostar - frågan är vad som kostar mer, att släppa ut dem vind för våg, eller att på ett säkert sätt se till att de lämnar landet. JAg vet i alla fall vad jag tror.
Detta skulle dessutom få bort en massa oro och sökande efter lösningar hos de som fått ett utvisningsbeslut, vi skulle på ett strukturerat, säkert och respektfullt sätt kunna hjälpa dem hem. Har vi råd så tycker jag dessutom att de skall kunna få en hemreseersättning så att de kan återanpassa sig i sitt eget samhälle.

5. Ännu en ny ide, Jag anser att polisen skall införa "aktivitetsveckor" liknande de som de har i trafiken då de kollar hastighet, körkort och nykterhet, men nu med fokus på ID/Passkontroll - både generella som drabbar alla som vistas ute, men även specifika insatsveckor där polisens specialgrupper utifrån den kunskap som finns hos fastighetsägare, poliser, väktare, socialtjänst med fler VET var det finns bosättningar med folk som lever otillåtet i Sverige.
Jag skulle dessutom gärna se att Polisen fick en bonus på 1000 kr varje gång de kunde sätta en otillåten immigrant i förvar för transport till hemlandet.
Polisfacket kan bestämma reglerna kring denna typ av bonus.

Jag har identifierat ett antal problemområden och ett antal förslag till lösningar som INTE inskränker friheten bland vanligt folk oavsett nationalitet som vistas i detta land.
Förslaget till lösningar skall dels förhindra pågående brott (att vistas olovligt i landet) men även skicka signaler om att vi har ett samhälle som inte accepterar eller tål att bidrag överutnyttjas. Jämställdhetsfrågor och kunskapen om kvinnors rätt till sin sexualitet och frihet skall vara självklar bland alla som vistas i landet mer än tillfälligt.
Då vi vet att tiggeriet är en täckmantel för en mängd kriminella aktiviteter som begås så måste det försvinna, även om tiggeriet i sig kanske inte är ett stort problem.

Mycket av den personal som skulle krävas för dessa arbetsuppgifter kunde skötas av arbetslösa invandrare, som t.ex. väktare, vårdare, städpersonal, i kök o.s.v. på de förvar som under en tid behöver byggas upp i Sverige.

Jag tror att dessa begränsade men solklara gränsdragningar skulle stoppa tillflödet av det klientel av immigranter som skadar vårt land, det skulle dessutom möjliggöra ett mycket bättre omhändertagande av de som kommer hit och får uppehållstillstånd.
De värsta avarterna av "flyktingar" skulle nog aldrig ens tänka tanken på att åka till Sverige med vetskapen om utbildningskraven både i Svenska språket, jämställdhet och sexualitet, och att godkända prov krävs för att få uppehållstillstånd.
Många andra som kommer hit bara för att leva utanför samhället skulle inte heller ta risken - om de vet att det finns en aktiv Polis som får bonus för att hitta dem och sätta dem i förvar inför hemtransporten.

Jag tycker dessutom personligen att gränskontroller borde återinföras, inte minst på tunga transporter då vi vet att det förs UT mycket stöldgods den vägen.
Samma sak här, det finns arbetslösa som behöver jobb, och för samhället måste det vara en god affär att minska på smugglingen in i och ut ur landet.
Det förhindrar dessutom att redan utvisade får svårt att ta sig in i landet igen.

Mer kameraövervakning med ansiktsigenkänning vore också bra för att kunna förhindra att folk som inte har något här att göra vistas här.
Inte minst kunde det vara en bra "gränskontroll light" på de ställen där man inte stoppar alla som vill in i landet.

Utöver att lagar och regler som ligger i linje med vad jag beskriver ovan skulle minska inflödet av "oönskat klientel" skulle det återupprätta förtroendet för våra samhällsinstitutioner, det skulle öka attraktiviteten för jobb inom skola, vård, omsorg, socialtjänst, Polis, tull o.s.v.
Det skulle också göra att vi även kunde vara fortsatt generösa med hjälp till krigsdrabbade som behöver skydd, och kanske uppehållstillstånd i vårt land.
Jag tror även att det skulle öka på respekten för Sverige som nation inom gruppen immigranter som nog idag har en rätt usel syn på, och lågt förtroende för, "det Svenska systemet".
Jag tror helt enkelt att tydliga och tuffa regler och handlingar skulle göra det bättre för alla, gammelsvenskar, nysvenskar, asylsökanden och krigsdrabbade.

8
Köpte för snart ett år sedan in mig i ett nytt bolag som är onoterat, börsintroduktion detta eller nästa år om allt går enligt planerna.
Affärsiden är att ta fram fotbollsspel för mobiltelefoner, första spelet, där Neymar är med som affischnamn finns att provspela med särskild länk till google play.
Har nu fått utlåtanden från två yngre killar som testat och säger att det är väldigt bra gjort.
Plattformen går använda för att ta fram andra liknande spel, hockey, handboll o.s.v. vilket finns i pipeline.
Min förhoppning är någonstans mellan 400 och 2000% utveckling på investerade medel inom ett par år från idag.
Den som lever får se!
https://twitter.com/likeabossdev

9
Politik / Solna-domen sharia
« skrivet: mars 06, 2018, 07:02 »
Årets rättsliga skandal?
Håller Muslimerna medvetet på att infiltrera de politiska partierna för att införa sharialagar i det Svenska rättsväsendet, eller är de politiska partierna så kåta på att locka väljare från de nya folkgrupperna att de tar in folk i sina partier helt utan bakgrundskontroll?
Och är det verkligen så illa att tre politiskt utsedda ledamöter kan döma, eller var det en domare och två lekmän?

10
Politik / KD + Bert Karlsson?
« skrivet: februari 19, 2018, 14:58 »
Vad tror ni om Bert och KD, kan det bli nåt?
Personligen så tror jag att KD har misslyckats med sin partiledare, det hjälper nog dessutom föga att ta in en vilde som Bert i soppan för att det skall lyfta, snarare så är risken hög att det blir än värre.
Möjligen då om KD också tänkt strama upp sin flyktingpolitik och släpper Bert lös med sina enkla lösningar för hur man skall se till att styra upp den verksamheten på ett bra sätt, han sitter nog inne med en hel del inside info som ytterst få känner till.

11
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / Läge att köpa SAAB
« skrivet: februari 16, 2018, 12:11 »
Tvärt emot vad jag skrivit för bara 5 minuter sedan så köpte jag mer aktier istället för att sälja.
SAAB ned över 8% idag p.g.a. ett luddigt uttalande om tillväxten som jag tror är svammel och kommer att övertrumfas av den faktiska utvecklingen.
Jag ser inget som kan hindra att SAAB:s omsättning inom några år ligger minst 20% högre än idag, och med större vinstmarginaler.
Förhoppningsvis börjar dom dela ut lite större andel av vinsten också, men det tror jag knappast.

12
Politik / Vänsterpartiets makt på väg att försvinna?
« skrivet: februari 09, 2018, 09:15 »
Nu är det stämma för vänsterpartiet, såg på nyheterna att de har fått bra genomslag i förhandlingarna med sittande regering, och det har man ju även kunnat se på den förda politiken.
Om Löven får som han vill efter valet så kommer vi att ha ett nytt ledarskap med ett mittenalternativ efter valet, detta baserat på spekulationerna om att SD kommer fortsätta växa och att inget av blocken kommer att kunna få egen majoritet.
Det är ju ingen drömsituation för Löven att välja mellan Vänstern och något borgerligt parti när det gäller samarbetspartners, men SD är ju helt uteslutet, så det finns liksom inga andra val än V eller något av de borgerliga partierna.
Som politiken utvecklat sig på senare tid så ser jag bara två möjliga alternativ på högerkanten som skulle kunna passa och det är L och M, speciellt M ligger ju väldigt nära S i många stora frågor, det är ju i princip bara när det gäller skattefrågor som de skiljer sig år, och jag har en känsla av att det finns rätt många bland väljarna som hellre ser sänkt skatt med M som förhandlingsmotståndare än höjd skatt med V som partner?
Liberalerna skulle också kunna funka, men de är ju så små att det kanske inte räcker.
KD, mmm, skulle kunna gå om de fick lite kred för satsningar på äldreomsorg och barnfamiljernas väl och ve.
Centern är helt utelsutet, som jag ser det är Centern det parti som på riksplanet avviker mest från klassisk Svensk politik med sina avvikande uppfattningar om mer eller mindre fri invandring och att vi skall skrota LAS och sänka lönerna för att försöka konkurrera med låga löner istället för med hög kompetens - som hittills visat sig vara en framgångsrik strategi för Sverige.

Personligen tror jag mer på att M tvingar övriga partier i alliansen att ta stöd från SD för att bilda regering än att något av de fyra i alliansen skulle hoppa över till S + MP.
Om jag har rätt så KOMMER det att bli regeringsskifte efter valet i höst, och det är jag nog rätt säker på.
Frågan är bara hur SD resonerar, nöjer de sig med att få vara med och rösta genom de förslag de gillar, eller kommer de att sätta käppar i hjulen på alla budgetar om de inte får sin vilja igenom på alla för dem viktiga punkter?
Med M.s nya inställning till invandring och integration så verkar ju M och SD ligga vädligt nära varann, frågan är om de kan få med C i gänget, eller om C i protest hoppar över till S + MP för att få större gehör för en generös invandringspolitik?

13
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / Tips rörande Global Gaming 555
« skrivet: januari 31, 2018, 08:15 »
Har försökt läsa på om detta företag och kan inte se annat än att de är lågt värderade och bör kunna stiga med upp till ca 100% inom ett år om nuvarande utveckling fortsätter.
En omsättning som pekar på över 400 miljoner med över 30% i nettomarginal ger ett PE-värde långt under 10 trots att tillväxtpotentialen är enorm och bevisad, de växer med över 30% för varje nytt kvartal!
Jag har gått in med ca 10% av mitt kapital i detta bolag men funderar på ytterligare 10%.
Skulle kännas nice att få 100% utveckling på så pass stor andel av sparandet.  :)

Är det andra som har liknande tips, starta gärna nya trådar med aktiens namn i ämnesrubriken.

14
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / Kom igen nu!
« skrivet: januari 27, 2018, 20:09 »
Är det verkligen bara jag som tycker det är kul och intressant att förvalta pensionspengarna på ett aktivt sätt?
Har ni idéer på ämnen eller nya undertavlor som kan hjälpa igång debatten så kom gärna med dem.
Finns väldigt få bra forum för penningplaceringar och aktiehandel, så det borde gå få bra fart på nåt som verkligen fungerar.

15
Off-Topic / test
« skrivet: januari 13, 2018, 09:09 »
test

Sidor: [1] 2