Swden Politik

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - karlmb

Sidor: [1]
1
Politik / SV: Vilket parti skulle du rösta på?
« skrivet: oktober 21, 2013, 22:45 »
Att förbjuda Kusinsex (morallagar) tror jag aldrig kommer att ske, speciellt inte med tanke på det jag tidigare skrev, att vi nuförtiden inte har några lagar som stipulerar med vem man får vara ihop och skaffa barn med.
Utom då med direkta familjemedlemmar.
Även det skulle man vill i frihetens namn kunna ifrågasätta, om nu alla vuxna människor är lika mycket värda och får göra sina fria val när det gäller med vem de har sex och skaffar barn.

Nåja, frågan har trots allt diskuterats i skenet av att alla andra länder i princip gör en annan bedömning.
Detta är knappast en HBT-fråga som är minerad...

2
Politik / SV: Vilket parti skulle du rösta på?
« skrivet: oktober 17, 2013, 21:39 »
Citera
Jag tycker man skall säga som det är.
I små byar på landsbygden var det mycket inavel förr, vilket fortfarande avspeglar sig till viss del, jag är från en sån by, och förnekar inte det, även om inte just jag har några större men av eventuell historisk inavel, så vitt jag vet.
Att tysta ned denna typ av sanningar ser jag ingen större anledning till, och detsamma gäller andra kulturella avvikelser som kan tänkas finnas bland olika befolkningsgrupper.

Som du kanske kommer ihåg så har jag aldrig sagt att detta inte är ett problem.
Men om "man säger som det är", så får man ju faktiskt säga hela bilden också, i detta fall att det är Sveriges lag som är åt h-e, inte att folk i glesbygd (ELLER NGN ANNAN) följer och praktiserar vad lagen tillåter.
Var ser jag SDs motion mot kusinsex?
Nej, det är väl bättre att problemet finns kvar så man har något mer att hacka på gällande  dem som kanske idag står för majoriteten av fallen än att tvingas erkänna att svensk lag är utdaterad.

3
Politik / SV: Vilket parti skulle du rösta på?
« skrivet: oktober 17, 2013, 21:33 »

Citera
Och hur vill du ändra på det? vill du att det ska bli ok att hota och förfölja vissa grupper

Precis...vi väntar nog förgäves på ett svar här..

4
Politik / SV: Vilket parti skulle du rösta på?
« skrivet: oktober 16, 2013, 13:19 »
Vi kan låta det stå kvar som talande exempel..
Han skrev invandrare som grupp, alltså straffbart lika mkt som om han skrivit muslimer, eller ingenjörer.

Gällande regler så är din hållning typisk. Ni vill aldrig diskutera detaljer, hur det går till i andra länder vet ni heller inte.
Men bestämda åsikter kan ni ha ändå..
Om du åtminstone kunde läsa på lite om hur det fungerar här hemma så hade du inte skrivit att det räcker med att elda sitt pass och säga att man är iransk bög, så enkelt är det helt enkelt inte.
Och då skulle det inte ta åratal att ge folk asyl. Nej, visst måste man kolla folks uppgifter, och gärna använda DNA-analys och liknande för att utreda släktskap osv, och visst tusan ska kriminella utvisas, frågan är ju bara hur ett sådant regelverk ska se ut.
Detta är något som borde diskuteras, men som i princip aldrig görs.
Lika lite som hur vi ska få andra länder att ta en större andel av de som behöver hjälp.
Vilket visar att invandrarskeptiska, eller hur jag nu ska kalla er, är populister, och inte problemlösare.

5
Politik / SV: Vilket parti skulle du rösta på?
« skrivet: oktober 16, 2013, 11:03 »
Om du nappade "med flit" så skulle du väl inte fortsatt att påstå att jag skrivit något olagligt, samtidigt som Tågråttans uppkast skulle vara helt lagligt. Nej, kom med en bättre efterkonstruktion.
Det går inte att debattera hur länge som helst om man aldrig någon gång tar till sig motståndarens argument som giltiga.
Du menar fortfarande att Tågråttans inlägg var lagligt, så inget har hänt och kommer inte att hända här.
Snus är snus om än i gyllene dosor. Vill du att jag anmäler det?

Så till reglerna.
OK, du brukar som många andra skriva "vi tar för många", varför ska vi ta så många när andra inte gör något?
Detta samtidigt som du säger dig acceptera FNs syn.
Så hur vill du då ändra regelverket? Det hela är ju populism så länge du inte inte anger exakt hur du vill ändra.
Som att man skulle säga att det är för kallt inne, men inte hur mkt man vill öka på termostaten.
Detta är en medveten strategi, för när det kommer till dessa detaljer, då har ni lite kött på benen, och har inga konkreta förslag på lösningar.
Du vill ha färre säger du, hur då? I en rättsstat så kan man inte säga bara färre, man måste skriva om regelverket så att det blir färre.
Om FNs syn är OK, vad vill du då ändra? Ska vi ha en slags kvot som slår igen efter säg mars när "årets" kvot är fylld?
Eller vill du med andra medel tvinga t.ex. Finland att ta ett större ansvar för den FN-konvention man faktiskt skrivit under en gång? Hur ska det ske?
Med våld?

Jag är som sagt inte mot regeländringar, även jag kan tycka att vi tar emot fler flyktingar än vad samhället kanske klarar att ta hand om på ett bra sätt, men då ska lösningarna diskuteras öppet och det finnas en koppling till konsekvenser och verkliga kostnader samtidigt som godtycke utesluts.
Tågråttans inlägg var inte direkt ett exempel på det.

6
Politik / SV: Vilket parti skulle du rösta på?
« skrivet: oktober 16, 2013, 09:40 »
Ett trollande?
Att jag som retoriskt knep tar på mig rollen som rasist, det är trollande enligt dig?
Defintition på troll enligt wikipedia http://sv.wikipedia.org/wiki/Internettroll (haha du får väl ta bort länken...)
Citera
Inläggen som trollen skriver är vanligtvis provokativa, märkliga, irrelevanta och oseriösa. Trollens beteende och metoder kan till exempel vara att låtsas ha extrema åsikter av olika slag, att använda sig av tydligt ologiska argument och/eller otrevliga diskussionstekniker, såsom härskartekniker. Målet är att få övriga att tro att trollet menar allvar och känna sig tvungna att skriva svar. Troll är oftast anonyma eller använder sig av en påhittad identitet, och använder sig av separata användarkonton just för detta syfte. Det finns även vissa trollforum där det organiseras gemensamma troll-attacker där flera personer riktar in sig på ett utvalt mål och skriver en stor mängd troll-inlägg.
Trollen deltar ofta i ett otal diskussioner samtidigt där de skapar ilska och vanmakt och skadar den goda stämningen bland övriga användare, som hugger på de krokar trollen lägger ut. Om trollen inte ignoreras eller blockeras kan de lyckas ta död på diskussioner eller hela forum.
Termen troll används i vissa fall även i bredare bemärkelse och inkluderar då även människor som skriver hatfulla kommentarer och diskussionsinlägg, ofta med rasistiska, sexistiska eller homofoba motiv.
Att du fortfarande inte ser den retoriska poängen är desto värre.
Du vill helt enkelt inte se att du inte följer logikens lager i fallet invandring. Var och en kan ju dra sina slutsatser om vem som trollat det aktuella fallet.

Gällande debatten generellt om invandring så är det väl jag som öppnat för en sådan. Jag skrivit vid ett flertal tillfällen att det finns massor av saker som inte fungerar bra, att man kan diskutera de regler vi har osv.
Inte ett enda svar har jag sett gällande de öppningarna.
Så vilka regler/ antal /villkor vill du diskutera Rickard?

7
Politik / SV: Vilket parti skulle du rösta på?
« skrivet: oktober 15, 2013, 10:41 »
Du kan inte läsa innantill att mitt påstående om folk från landsbygden var en medveten provokation, som ni dessutom missade?
Dessutom kan jag enligt Tågråttans logik ändå gå fri eftersom jag själv bor på landet och därför inte kan ha några förutfattade meningar om folk som bor där...
Det blir ju dessutom bara löjligt när ni försöker hävda att det var svenska och nordiska invandrare Tågråttan syftade på.
Det är väl inte dessa grupper som pysslar med tonårsgiften osv som han fortsatte med?
Lägg av eller kom med några vettiga argument.

8
Politik / SV: Vilket parti skulle du rösta på?
« skrivet: oktober 14, 2013, 15:56 »
Citera
Den juridiska anledningen till att det inte är rasistiskt att bli äcklad av detta som tågråttan skrev torde vara det faktum att invandrare i stor utsträckning är Svenskar/Nordbor, och att själva begreppet invandrare alltså inte betyder att Tågråttan utpekar någon särskild befolkningsgrupp.

OK, vi börjar med vad Tågråttan faktiskt skrev: http://www.varmepumpsforum.com/vpforum/index.php?topic=51529.msg544714#msg544714
Citera
Jag är också chockad över hur äckliga invandrarna är som knullar sin kusin eller kanske rent av sin syster, sen sitter dom och gråter över att dom fick ett utvecklingsstört barn, ingen hade talat om för dom att risken är skyhög över att få ett utvecklingsstört barn.. Den ungen belastar sen den svenska ekonomin katastrofalt mycket hela livet..

Så Tågråttan har inte pekat ut ngn speciell befolkningsgrupp?
Men det gjorde då jag när jag nämnde folk på landsbygden?
Jag kan avslöja att jag medvetet valde att antyda att kusin-sex är vanligare på landsbygden än i storstäderna, just för att se hur ni reagerar.
Reaktionen blev den förväntade:
För er är det tydligen helt klart att jag uttryckt mig rasistiskt, men inte någon som pratar om fallet invandrare.

Vi går tillbaka till definitionen av rasism enligt SLAO:http://www.svenskaakademien.se/svenska_spraket/svenska_akademiens_ordlista/saol_pa_natet/ordlista
"En åskådning som hävdar att olika människoraser har olika värde o. bör ha olika ställning i samhället."

Wikipedia anger lite mer: http://sv.wikipedia.org/wiki/Rasism
Man citerar bl.a. FNs beskrivning:
Citera
FN:s konvention om avskaffande av alla former av rasdiskriminering definierar rasdiskriminering som:
”   ...varje skillnad, undantag, inskränkning eller företräde på grund av ras, hudfärg, härstamning eller nationellt eller etniskt ursprung, som har till syfte eller verkan att omintetgöra eller inskränka erkännandet, åtnjutandet eller utövandet, på lika villkor, av mänskliga rättigheter och grundläggande friheter på politiska, ekonomiska, sociala, kulturella eller andra områden av det offentliga livet.

Alltså att man gör t.ex. skillnad på härstamning eller nationellt ursprung.

DÅ frågar jag mig, mitt utpekande av folk i glesbygd är då straffbart, samtidigt som Tågråttans är helt OK enligt begreppet rasism som det beskrivs av FN?

9
Politik / SV: Vilket parti skulle du rösta på?
« skrivet: oktober 12, 2013, 21:32 »
Det kan man ju tycka om man är på den sidan.
Dvs köra primadonnagrejen så snart någon tycker det man skrivit är rasistiskt, och kräva ursäkt.
Som du säger själv, ta då tag i argumenten istället och förklara varför det inte är rasistiskt.
Jag behöver bara ta ett enda exempel, detta är Rickard i andra tråden:
http://www.varmepumpsforum.com/vpforum/index.php?topic=51529.msg548463#msg548463
Citera
När det gäller exemplet som du tar upp så ser jag det inte som rasistiskt att vara emot kusingifte, eller att anse att det är fel, inte ens att äcklas över hur invandrare knullar sina kusiner kan jag se är rasistiskt. http://sv.wikipedia.org/wiki/Inavel
Visst var uttrycket i inlägget på en låg nivå, men att det skulle vara rasistiskt kan jag alltså inte se, det är för övrigt inte olagligt att gifta sig med en kusin, däremot är olika typer av handikapp vanligt i dessa kulturer, så i sak ser jag inget fel i inlägget.
Det enda man kan tolka som rasistiskt i det inlägget är "invandrare", men rent faktiskt så är ju den större delen av invandrarna i Sverige Svenskar som flyttar hem, eller andra nordbor, så att tvärt påstå att det är rasistiskt att tala om invandrare är inte heller helt enkelt, hade det stått Araber eller Muslimer så hade det varit en annan sak.
Jag hade kunnat radera inlägget, men då i så fall för att det var otrevligt och kränkande, inte för att det är rasistiskt.
Men visst, man kan lätt tolka det som rasistiskt, frågan är bara om det är det i juridisk mening.
Skulle jag radera det inlägget så skulle jag göra som "alla andra", tysta debatten, och inskränka yttrandefriheten, även om den inte i juridisk mening är olaglig.

Tågråttans utfall var något av det mest rasistiska jag läst på länge, det riktigt osade av hat faktiskt.
När jag påpekade att det faktiskt var den svenska lagen som till skillnad mot de allra flesta länder, som tillåter just kusingifte, ja vad fick råttan, eller någon annan som håller med honom, ur sig då?

Ingenting.

Det är för mig mycket logiskt att den som står för en regel är den som ska anklagas om man anser att den är felaktig.
Inte de som följer regeln.
Och när man skriver som råttan om denna regel, ja då äcklas han, men enbart för att det är invandrare som hänger sig åt att "utnyttja" regeln.
Han kan helt enkelt inte tänka sig att någon annan än en invandrare skulle komma på den vansinniga iden att gifta sig och få barn med en kusin.
Men det händer faktiskt. Av någon anledning historiskt så har vi kvar denna möjlighet i Sverige från gamla tider. Jag är helt övertygad om att det också finns svenska kusiner som knullar och får barn. Särskilt i glesbefolkade delar av landet.

Är Tågråttan då beredd att stå upp för sin åsikt och åka till nåt BB för att tala om hur fel de gjort som just fått ett missbildat barn?
Kanske kan man tro, om det är en simpel invandrare då förstås.
Men om det var ett svenskt par hemma på gatan?
Det är nog dags att de som tycker Tågråttans utfall och efterkommande tystnad är OK, talar klarspråk nu.
Var det verkligen inte rasistiskt att skriva som han gjorde?
Vad är då rasism egentligen?
http://sv.wikipedia.org/wiki/Rasism
Citera
Liknande men inte fullt ut rasistiska synsätt kallas ofta för främlingsfientlighet.[2] Huruvida människoraser existerar är ett kontroversiellt område och det har inom västvärlden under samtiden avfärdats på grunder av mellanfolklig genetisk likhet. Ordet rasism kan i sådana fall användas i överförd mening, t ex avseende hudfärg, kultur, art eller härstamning. Skillnaden behöver alltså inte avse just ras, det avgörande är principen att bedöma individer efter vilka de är och inte efter vad de gör.
Eller är det då bara lite främlingsfientlighet kanske?

Sidor: [1]