Diskussionsforum

Diskussionsforum => Politik => Ämnet startat av: Cougar skrivet januari 04, 2016, 06:56

Titel: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 04, 2016, 06:56
Har hängt en del på andra forum och diskuterat politik och det är för det mesta bra stämning och trevligt ända tills man nämner SD...
då brakar det till och hela den hatiska SD svansen svarar med full kraft, aldrig på det man frågar, utan i mer ordalag som konstaterar att jag är ett "PK mongo" eller "vänster" som inte förstår SDs storhet utan att ifrågasätta...
Det känns lite som Jimmie är upphöjd till gud utan brister och alla som inte köper hans trosinriktning är fördömda till evig eld.

jag skulle veta om inte de som röstar på SD är ens liiiite oroade över utsagor som det där med möjligheten att utvisa människor som uppför sig "osvenskt" , vem bestämmer vad som är Svenskt och vad kan man bli utvisad för? för detta gäller ju inte enbart invandrare utan det står i SDs principprogram att "även svenskfödda kan bli utvisade om de uppvisar osvenskt beteende"
För mig är ett sådant uttalande väldigt olustigt, särskilt när man vet partiets Nazistiska bakrund.

Nästa stora orosmoln är att de vill kunna tillsätta polischefer mm efter eget tycke, de vill kunna styra över pressfriheten mm. vad tycker ni om det?

Det är ju rätt dött här inne, men det skulle vara kul att få en SD försvarares syn på dessa frågor till att börja med..
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Rickard skrivet januari 04, 2016, 08:45
SD är väl i princip det enda som är lönt att diskutera idag, alla andra verkar ju ha soim sin enda uppgift att motarbeta dem, en mycket dålig strategi om du frågar mig.

När det gäller pressfriheten har jag itne sett några skarpa förslag från SD om detta, det jag hittar är en artikel där deras motioner togs upp, jag förutsätter att de inte vann gehör på kongressen, för i så fall hade det väl framgått i artikeln.
http://blogg.vk.se/andersforss/2015/10/05/sd-har-en-farlig-syn-pa-media-yttrandefrihet-och-tryckfrihetslagstiftnigen/

På ett sätt har de rätt, de som motionerat, det kan ju ingen ha undgått hur Sveriges snabbast växande parti öppet har motarbetats, med rykten, lögner och förtal i media.
Samtidigt blir det ju mer eller mindre omöjligt att åsiktsregistrera journalister, lika lite som någon t.ex. kan sätta en politisk stämpel på mig (som anser mig vara helt opolitisk, när det kommer till partipolitik i alla fall).
Att en stor andel journalister är miljöpartister eller vänsterpartister är naturligtvis ett problem för (bland annat) SD, då man måste anse att dessa två partier är deras 2 största kritiker.
Att försöka lagstifta bort denna typ av snedfördelning inom media i Sverige anser jag vara omöjligt, om inte SD får egen majoritet och flippar ur totalt.

När det gäller "osvenskt beteende", så kommer du att bli tvungna att definiera detta om de skall formulera en lag, och det lär ju bli svårt.
Det jag tror att de menar är nog sånt som det redan idag kommer lagar emot, t.ex. att resa "hem" för att kriga med terrorister, för att sedan kunna komma hit igen utan risk för straff.
Eller att man i generationer håller fast vid hederskulturen och förtrycker, hotar och dödar flickor/kvinnor som inte finner sig i den medeltida kvinnosynen som finns i rätt många länder varifrån en stor del av flyktingarna kommer.

Många av "nidbilderna" mot SD kommer från Medias sätt att tolka och framställa olika saker både i partiprogrammet, och på vilket sätt de lyfter fram enskilda medlemmars åsikter i media.
Läser man partiprogrammet, så finns rätt mycket bra där, men även vissa dåliga saker, precis som i alla partiers partiprogram, jag tycker personligen inte att det finns särskilt mycket att reagera på i deras partiprogram, det jag har störst problem med är väl att de så klart tar ställning för kärnkraft som framtidens energilösning, det oroar mig.
Dels för att det är dyrt, och dels för att vi fortfarande inte vet vad vi skall göra med allt avfall.

Det riktigt stora problemet är väl att en hel del av de som är aktiva i SD kommer ur en rörelse som är rasistisk/nasistisk, och att man kan anta att de i sitt partiprogram helt enkelt mörkar detta.
Rasister/nasister finns dock i alla partier vilket vi fick lära oss, om inte annat, i partistuge-avsnittet av uppdrag grsnkning för ett antal år sedan, så frågan är om ens detta faktum är något man egentligen behöver oroa sig över.
Egentligen är det ju tvärt om, bara SD har idag en uttalad strategi för hur de skall hantera medlemmar som uttrycker sig på ett olämpligt sätt, eller har en olämplig syn på ras.

Allt är naturligtvis ett spel för galleriet, och det gäller alla partier, vi vanliga dödliga har itne en aning om vad Stefan Löven eller andra partitoppar har för åsikt när det gäller folk från andra kulturer, jag tror vi alla skulle kunna bli rätt överraskade om vi fick veta vad våra partiledare egentligen tycker om det Svenska experimentet med mångkultur som tar över det nationella arvet, vilket lär ske inom en inte allt för avlägsen framtid.
Jag själv är dåligt insatt i det, men det finns väl forskare som räknat ut att "Svenskar" kommer att vara i minoritet redan inom något tiotal år, huruvida det är ett problem eller ej har jag ingen aning om, men det har som jag uppfattat det aldrig tidigare provats i något annat land.

Nu håller ju i princip diskussionen om SD på att vara mer eller mindre onödig, Sossarna och deras vapendragare har snart gått längre än vad SD någonsin kunnat drömma om när det gäller på vilket sätt de agerar mot flyktingarna, vill man vara lite analyserande kan man väl därför säga att SD (och 30% av Svenska folket) redan för ett antal år sedan insåg vart vår politik var på väg att föra oss.

Om jag inte missminner mig så var ju redan Göran Persson skeptisk till utvecklingen med slopade gränskontroller och större frihet för arbete och kapitalets rörlighet.
På något sätt så tror jag nog att Göran Persson hade rätt redan då det bekom sig, han såg nog också detta komma.
Kanske insåg han det omöjliga i situationen, och valde därför att gå istället för att vara den som tog ansvar för en uppstramning av migrations och flyktingpolitiken.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 04, 2016, 20:34
USA är väl ifs ett ganska bra exempel på ett land med enorm invandring, och med det menar jag absolut inte att dom inte har problem, men man kan inte säga att dom har en homogen befolkning.

SDs nolltolerans mot rasism är ju skrattretande, vissa blir uteslutna för minsta lilla men andra kan vräka ur sig vilka rasistiska åsikter som helst och ändå sitta säkert, tänker då närmast på Björn Söder (Judar och Samer kan aldrig bli Svenskar) och Ekeroth som ju varje vecka vräker ur sig lögner och halvsanningar ned rasistisk verkan.

SD har ju under åren modifierat partiprogrammet och filat av de vassaste hörnen.
tex för något år sedan ville dom förbjuda adoption från utomeuropeiska länder, det har försvunnit i nuvarande program.

Kärnkraften ser jag också som ett problem, eller egentligen hela SDs miljöprogram... eller ska man kanske säga bristen på miljöprogram. SDs miljöarkitekt motsätter sig ju att jordens temperaturhöjning är verklig och då behöver man ju heller inte verka för att åtgärda problemet.
Antagligen så är det en strategi då dom utsatt MP som huvudfiende och kan då inte ha något eget miljöprogram för då skulle de på något sätt få lov att erkänna att MP har något slags berättigande...
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 05, 2016, 15:11
Hittade citatet som stör mig i SDs principprogram:
På samma sätt som den som är född in i en annan nation senare i livet kan  bli en del av den svenska nationen menar vi också att man även som infödd  svensk kan upphöra att vara en del av den svenska nationen genom att byta  lojalitet, språk, identitet eller kultur.

Vem ska bestämma vad som är Svensk kultur? Vad är svenskt språk, är tex samiska ett Svenskt språk?
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 05, 2016, 15:26
Vet ej vad som avses i den meningen men för mig så skulle det kunna betyda att om tex du valde att bli medlem i IS som den där Göteborgaren som konverterade och hoppade medi det. Då upphör ditt medborgarskap och du är ej välkommen tillbaka.
Vad är det som är svenskt ?   Ja för mig är det väl rätt så självklart. Samer är det definitivt. Även min pizzabagare/kebbabgubbe.  Men minareterna i Fittja är det inte. 

Min tur att fråga.

Varför tycker du att en IS krigare skall kunna komma tillbaka hem och få vård osv ?

Hur är det rättvist att min skatt går till andra nationers medborgare ?

Tycker du att det är OK  att etniska svenskar kommer bli en minoritet som Rikard relaterade till ?

Hur är det OK att folk som Birro eller Sandelin blir ruinerade ( sparkade osv ) för att de anser något annat än S,M,MP osv ?

Och självklart är alla människor lika värda, men det betyder inte att ALLA har rätt till den välfärd som vi byggt upp via skatter.  Jag har ej rätt att ta ut pengar på ditt konto,, varför vill du att andra skall kunna plocka ut från vårt gemensamma ??
Vilket parti är ett alternativ för mig som vill behålla mina egna pengar, förutom SD ?  Visa mig det så är jag med dig direkt.  Men det finns ju inget alternativ eller hur  :-\
 
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 05, 2016, 15:36
Finns det idioter i SD ?

Hell Yeah.   Jag gillar inte Jimmie pga att han var sjukskriven.
Jag har inte råd att va sjukskriven för en löjlig utbrändhet. Bara politiker kan vara det  >:(

Men hur är det bättre med Toblerone, Gudruns taxi för väskan, Marjasin, svartjobbande Moderata ministrar  mm mm ?

Rötägg finns överallt. :( 
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 05, 2016, 16:31
Vet ej vad som avses i den meningen men för mig så skulle det kunna betyda att om tex du valde att bli medlem i IS som den där Göteborgaren som konverterade och hoppade medi det. Då upphör ditt medborgarskap och du är ej välkommen tillbaka.
Vad är det som är svenskt ?   Ja för mig är det väl rätt så självklart. Samer är det definitivt. Även min pizzabagare/kebbabgubbe.  Men minareterna i Fittja är det inte. 

Min tur att fråga.

Varför tycker du att en IS krigare skall kunna komma tillbaka hem och få vård osv ?

Hur är det rättvist att min skatt går till andra nationers medborgare ?

Tycker du att det är OK  att etniska svenskar kommer bli en minoritet som Rikard relaterade till ?

Hur är det OK att folk som Birro eller Sandelin blir ruinerade ( sparkade osv ) för att de anser något annat än S,M,MP osv ?

Och självklart är alla människor lika värda, men det betyder inte att ALLA har rätt till den välfärd som vi byggt upp via skatter.  Jag har ej rätt att ta ut pengar på ditt konto,, varför vill du att andra skall kunna plocka ut från vårt gemensamma ??
Vilket parti är ett alternativ för mig som vill behålla mina egna pengar, förutom SD ?  Visa mig det så är jag med dig direkt.  Men det finns ju inget alternativ eller hur  :-\
att samer tillhör det svenska samhället är ju din åsikt, inte SDs.
SD vill ju dra in hemspråksundervisning för samerna och begränsa deras rätt till rennäring.

JAG vill inte vårda några IS krigare...

jag accepterar att en viss procent av min skatt går till att hjälpa folk på flykt, jag har inga problem med det.

Etniska Svenskar är redan en minoritet, de kallas Samer...resten av oss är en rätt föränderlig mix av olika etniciteter

Ang. Birro och Sandelin så har jag ingen åsikt, jag har inte alls följt med i vad de har gjort  eller sagt eller blivit utsatta för..

SDs budget har ju inte kunnat visa några större skattesänkningar trots att de slopat invandring och i stort sett allt miljöarbete, att återinföra allmän värnplikt och fördubbla poliskåren mm är inga billiga saker.
Jag kan inte se hur du skulle få mer pengar i plånboken av att SD regerar.

ett urträde ur EU skulle också antagligen slå spiken i kistan för de kvarvarande exportbolagen i Sverige som exporterar till Europa då exporttullar till Europa säkerligen skulle införas mot oss,  många företag skulle fly. 
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 05, 2016, 17:46
Så du röstar på kommunisterna för att ngn SD tomte inte gillar Samer  ???

En viss del av din skatt.   Vi ligger på över 90% i faktiska skatter och så ser vi att de gamla får dålig mat och alla andra dåliga saker vi ser samtidigt som 572 kr person på det dyraste stället för mat till nyanlända.  Hur kan man rösta för det ?

Du röstar automatiskt för det om du INTE röstar SD eftersom alla dem andra tycker det ska vara på det sättet.

Marcus Birro skrev kritiskt om invandringen,, sparkad från expresseon o TV4 uppdrag.  Sandelin fick sjuka mängder hat då han sa att han tyckte det var lite knasigt detta. 

Jag kan inte se hur jag skulle få mindre pengar kvar om vi slapp betala de 250 miljarder som en del anser invandringen kosta varje år.  Varför finns det inga exakta siffror om det ?  Jo för vi ska inte veta det.

Vad säger om dessa sjuka grejar  http://www.arbetarbladet.se/gastrikland/gavle/kvinna-blev-antastad-filmade-handelsen

Eller om den situation som sanandaji berättar om https://www.facebook.com/tino.sanandaji?fref=ts

Helt otroligt alltså.

Andra aspekter,  MRSA recistenta virus ökar i Malmö, pga invandring säger sydsvenska.
Snart har vi vaccinerat oss i onödan då alla dessa gamla sjukdomar kommer tillbaka.
Om jag vill ha jobb på lekis så tar kommunen ut mitt polisregister för att kolla om jag är pedofil. HUR skall dem kolla upp nyanlända ?

Läser du VVS forum ?   Hur kan det va rätt att jag får 75% av lönen betald av staten om jag anställer en nyanländ och inte om jag anställer Rikards nyutexaminerade grabb ??   Hur främjar detta integration ?  Eller betyder det ordet att jag skall underkasta mig enbart ?
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 05, 2016, 17:51
Det är ju helt omöjligt att vi skall kunna rädda hela världen. Skall vi ta in alla som har det dåligt i Indien och Kina eller Brasilien också ?

Då har vi snart ett par miljarder munnar att mätta  :-[
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 05, 2016, 18:09
Dagens skörd
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153598856208283&set=o.183231151687626&type=3&comment_id=10153599292508283

Visst det är inte flyktingarnas fel att det ser ut så här.  Men vi har bara en viss mängd pengar, you do the match liksom.

Tyvärr så kan inte folk göra den slutsatsen så de ger istället såna som mig epitetet NAZIST  :o   Makalöst asså

En sådan här person kan ju inte få vara finansminister.

http://cornucopia.cornubot.se/2015/12/magdalena-andersson-kallar-50-000-i.html
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 05, 2016, 20:59
Så du röstar på kommunisterna för att ngn SD tomte inte gillar Samer  ???

En viss del av din skatt.   Vi ligger på över 90% i faktiska skatter och så ser vi att de gamla får dålig mat och alla andra dåliga saker vi ser samtidigt som 572 kr person på det dyraste stället för mat till nyanlända.  Hur kan man rösta för det ?

Du röstar automatiskt för det om du INTE röstar SD eftersom alla dem andra tycker det ska vara på det sättet.

Marcus Birro skrev kritiskt om invandringen,, sparkad från expresseon o TV4 uppdrag.  Sandelin fick sjuka mängder hat då han sa att han tyckte det var lite knasigt detta. 

Jag kan inte se hur jag skulle få mindre pengar kvar om vi slapp betala de 250 miljarder som en del anser invandringen kosta varje år.  Varför finns det inga exakta siffror om det ?  Jo för vi ska inte veta det.

Vad säger om dessa sjuka grejar  http://www.arbetarbladet.se/gastrikland/gavle/kvinna-blev-antastad-filmade-handelsen

Eller om den situation som sanandaji berättar om https://www.facebook.com/tino.sanandaji?fref=ts

Helt otroligt alltså.

Andra aspekter,  MRSA recistenta virus ökar i Malmö, pga invandring säger sydsvenska.
Snart har vi vaccinerat oss i onödan då alla dessa gamla sjukdomar kommer tillbaka.
Om jag vill ha jobb på lekis så tar kommunen ut mitt polisregister för att kolla om jag är pedofil. HUR skall dem kolla upp nyanlända ?

Läser du VVS forum ?   Hur kan det va rätt att jag får 75% av lönen betald av staten om jag anställer en nyanländ och inte om jag anställer Rikards nyutexaminerade grabb ??   Hur främjar detta integration ?  Eller betyder det ordet att jag skall underkasta mig enbart ?
va? röstar jag på kommunisterna? det kan jag ta mig fan inte minnas att jag någonsin gjort..

Att påstå att man röstar för allt skit som sker i Sverige om man inte röstar på SD är ju helt idiotiskt.

En viss del av skatten går till invandringen ja, jag vet att Sverige är hårt skattat men prova att få cancer i USA tex ....

Det finns inga exakt siffror på hur mycket invandringen kostar därför att det är omöjligt att ta fram, du kan bara ta fram exakta siffror på vad den initiella asylhanteringen kostar men sedan, när de fått asyl och börjar arbeta så kommer det in skattepengar som också ska läggas i vågskålen (den delen som alltid SD "glömmer" att redovisa du vet)

Du får visst anställningsstöd för Rickards grabb på samma sätt som om du skulle anställa en nysvensk, och det är väl precis det som ÄR integration
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 05, 2016, 22:45
Om du har en plåbok som det brukar försvinna en viss mängd pengar från och plötsligt ökar det. Ja då vet du ganska exakt hur mkt tappat är eller hur.

Sedan köper jag att vi inte prickar exakt men rätt så noga kommer vi.

Hur är detta samma sak

Snabbspår för nyanlända. Många nyanlända har utbildning där det råder brist på arbetskraft på den svenska arbetsmarknaden, bland annat VVS-branschen. De här personernas kunskap och färdigheter behöver tas tillvara effektivare, menar regeringen som tillsammans med arbetsmarknadens parter, Arbetsförmedlingen och andra berörda myndigheter fört samtal om att skapa snabbspår in på arbetsmarknaden. VVS Företagen välkomnar snabbspåren. Arbetsmarknadens parter kan ansöka om pengar för ”främjande- och utvecklingsinsatser som syftar till att påskynda nyanländas etablering på arbetsmarknaden”. Medel kan exempelvis användas till översättning av valideringsmodeller till andra språk än svenska.

Denna text kommer från arbetsförmedlingen
Du får jobb - arbetsgivaren får ekonomisk hjälp
Var det högst tre år sedan som du fick uppehållstillstånd? Har du varit borta från arbetslivet länge på grund av arbetslöshet eller att du varit sjuk? Då får den arbetsgivare som anställer dig ekonomiskt stöd, så kallat nystartsjobb. Stödet innebär att den arbetsgivare som anställer dig får ekonomisk hjälp som motsvarar dubbel arbetsgivaravgift (i max tre år). Arbetsgivaren får normalt stödet lika länge som du varit arbetslös och för tillsvidare-, prov- eller visstidsanställning.

Detta nyttjar en isolerar kollega flitigt och han har 5 st Eritreaner som isolerar åt honom.

Men du får det till att allt är likvärdigt alltså ?  Jag är nog trög då för det ser jag inte alls :o

Jag ber om ursäkt om jag generalliserar lite för mkt,, att du blir sossrna liksom,, jag tar på mig SD rollen i denna diskussion   är du med..  Jag fattar att du inte tycker exakt som dem i alla grejer liksom jag inte gillar SD i allt,,, detta är grova generalliseringar   OK  ;)

Jag hävdar att om man inte röstar på SD så blir det defacto så att man är för allt det som händer nu pga att man inte valde att stoppa idiotin.  För du måste ju hålla med om att gränsen är nådd, Sverige har gjort sitt och behöver inte känna att vi inte hjälpte till.  Ingen tjänar väl på att vi ruinerar oss och att folket blir polarieserat i 2 läger.  Så blir det ju nu,, vi blir osams till höger och vänster.

OK släpp in folk, men vi borde ju ta det lilla lugna. Att släppa in ett Malmö om året det går ju inte. 
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 06, 2016, 13:52
Detta tycker jag inte heller hör hemma i den svenska kulturen, men jag kan ju ha fel

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22047374.ab

Sedan är svenska media helt makalös när dem säger grupper om 20-30 män, när NewYork Times och BBC säger 1000 nordafrikaner och araber.

Vad anser du om det sätt svensk media mörkar ( för det är ju så det ser ut ) allt på ?
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 06, 2016, 19:38
Om du har en plåbok som det brukar försvinna en viss mängd pengar från och plötsligt ökar det. Ja då vet du ganska exakt hur mkt tappat är eller hur.


Japp, om du ska översätta samhällsekonomin till din ekonomi skulle det bli ungefär såhär:
-Du har olika inkomster varje månad
-du har olika utgifter varje månad
-Alla familjemedlemmar turas om att ha ansvar för plånboken
Berätta nu hur mycket det blir över.

Det kommer aldrig att bli helt rättvist på personnivå med fördelningen av hjälpinsatser av utsatta grupper, vissa får mer andra får mindre men de enorma skillnader som SD utmålar finns inte.
De utgifter som uppkommer i samband med att få ut folk i arbetslivet kommer ju i vilket fall som helst att ganska snabbt återbetala sig.

SD utger sig för att vara ett socialkonservativt parti men ändå röstar dom med moderaterna i de flesta frågor, de säger att de verkar för att höja pensionerna men röstar emot det i riksdagen.
De utger sig för att vara det parti som vill ge mest i bistånd för att hjälpa folk på plats, men i verkligheten sänker dom biståndet i sin budget.
SD vet att det de skriver i sitt principprogram, budget och partiprogram är av mindre vikt därför att deras väljare läser inte det iaf, de förlitar sig helt på informationen de får från avpixlat, SDkuriren och facebook där de kan köra med helt öppna kort och aldrig behöver stå till svars för något eftersom de officiellt inte har någon koppling till det som skrivs.

att gränsen är nådd nu är väl alla ense om och regeringen handlar därefter, men SD har ju påstått att en samhällskollaps har varit nära sedan 1988 när de fortfarande struttade omkring i nazistuniformer och hailade på gatorna.

SD enda lösning på alla problem är att avskaffa invandringen, men det är inte så enkelt, politik är mycket mer än så och jag ser verkligen inte hur SD ska politiskt reda ut allt skit som händer i Sverige.
dom har inget utom flyktingpolitik.

OK nu har du kallat mig kommunist och kört hela muslimofobgrejen och jag har kört Nazistgrejen, kan vi snacka politik nu?
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 07, 2016, 17:50
Tycker du att det är rätt eller fel att man kan kom som ny till Sverige och få samma eller mer i pension/bidrag än dem som bott här hela livet ?

Jag tycker att om man är ny så får man inte ett öre på minst 10 år och du måste då betala in skatt för att "komma ikapp" .   

Vad anser du här ?

Hur långt bort tror du en kollaps är ?   Jag vet inte hur länge vi kan låna för att ge bort, det funkar ju inte så jättebra.   
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 08, 2016, 07:03
mer kan de aldrig få, de behandlas enligt samma princip som etniska svenskar.
Har dom inte jobbat här så får de bara folkpension och blir lika fattiga som alla andra pensionärer.
Och så måste det vara, vi kan ju inte ta hit folk och inte erbjuda de någon ersättning i tio år...vad ska dom göra då? leva på gatan och panta burkar.
Tanken är väl att de som är arbetsföra ska komma i arbete så fort som möjligt och då hjälper dom ju också till att betala för de äldre som kommer.

Vad händer med en människa som lever i ett samhälle där den materiella rikedomen runt honom är stor och hon själv inte har någon inkomst? det krävs nog inte mycket för att den mest hederlige börjar tänka på brottslighet som sin enda möjlighet och överleva.

oooh, vi är låååångt från en samhällskollaps, ett samhälle i fred KAN i stort sett inte kollapsa, kolla på Grekland eller Island som har varit väldigt illa ute men ändå inte kollapsat. Kolla på Detroit som gick i konkurs...står ändå kvar vad jag vet.

Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 08, 2016, 08:57
Du läste kanske inte de lnlägg som raderades i andra forumet ? Orkar inte leta efter dem igen,, men en ensam mamma med 3 barn får ut runt 22 skattefritt,  vi har en retroaktiv föräldrapenning.Min kompis i Stockholm fick det tom på sin nya Thailändsak frus barn som han hade innan  :o :o
Migranter( olagliga tiggare) dem får tankvård för 50 spänn. 

Det känns som dem får mer då än våra pensionärer.   Jag hjälper gärna folk men det betyder INTE att jag vill försämra mitt eget vilket vi ju kommer att göra då vi får mindre och mindre pengar kvar och lånar mer och mer.

Givetvis vore det bästa om allt fungerade som Malena Ernman vill, jag tycker som henne såklart. Men jag är inte så blåögd att jag tror att världen ser ut på det sättet. 
Just nu kommer det 2000 i veckan TROTS dem "hårda" kontrollerna och det blir 100000 drygt om året. 2 st nya Skövde VARJE år att försörja då det ju inte finns några jobb att hitta , vi har ju redan 400-500000 arbetslösa.
VVS branschen var så glad då det fanns mkt kompetens att hitta hos nyanlända. Tror du dessa har stor erfarenhet av VVS, normflödes dimensionerade avlopp, värmepumpar,pelletspannor ???    Det tar ju minst 5 år innan dem kan tillföra något alls där.

Igen, jag vill inte dessa människor något illa och jag vill gärna hjälpa dem, på samma sätt som jag inte kan hjälpa alla hemlösa hundar ( jag hade bara råd att ta in 2 och dem har jag här nu ) vilket gör mig väldigt ledsen,,, så MÅSTE jag blunda för att alla andra far illa.  Jag har inte råd att hjälpa alla och det är den bistra sanningen. Tar vi emot alla så slutar det med att vi alla får det lika illa,  eller hur.

Hur känner du inför medias bevakning av allt ?   Borde inte etnicitet skrivas ut på alla brottslingar ?
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 08, 2016, 10:50


Hur känner du inför medias bevakning av allt ?   Borde inte etnicitet skrivas ut på alla brottslingar ?

Jag förstår absolut inte vad det skulle tillföra. ska vi i så fall skriva ut klasstillhörighet också?
Eller kanske om man sörlänning eller skåning..
Eller kristen, hindu eller muslim
Eller andra, tredje eller fjärdegenerationens invandrare, när är man svensk?

För det är ju det som är den största skillnaden på brottslighet, klass.
Det är alltid den lägsta klassen i ett samhälle som utgör merparten av brottsligheten, du kan backa bandet flera hundra år och kolla upp det, det stämmer i alla tider.
Vilka hamnar i botten av klassamhället i sverige, jo arbetslösa invandrare... trots myten att alla får mer i socialbidrag än vad en polis tjänar.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 08, 2016, 12:31
Ser du inte skillnad på skåning och somalier  :o   Jag menar så här.  På tex finlandsbåten med gruppvåldtäkten så stod det att det var män och det stämmer ju.  Det var somaliska män som tom hade somaliskt medborgarskap.

Idioten som mördade i spåret i sthlm ( som var etniskt svensk ) han var det bild på överallt, samma med Trollhätte idioten.
Tog flera månader innan det stod att det var asylsökande på Ikea och du ser inget dåligt med det ?

Varför skall tidningarna och TV mörka nyheter ?  trodde dem skulle rapportera inte påverka. OM det nu är så att en större % enhet av de som kommer it är brottslingar än de som redan bor i landet så borde ju vi som bor här få veta det så vi kan välja att rösta på ngt som förändrar det.  Eller

Varför skall vi inte få veta det som händer ?  Om det är så att arbetslösa invandrare hamnar längst ned på stegen, då kanske vi inte kan ta in ännu fler innan vi löst den situationen ?

I den situationen med bomben i Grimsta i Vällingby så är det Irakisk asylsökande som bombat http://nyheteridag.se/tiotal-skadade-i-bombdad-nara-forskola-i-stockholm-misstankt-vill-ha-put-i-sverige/

Är det ingenting som folk borde veta ?   Och OM man flyr för livet så borde man ju inte begå ngn form av brott i det land som tagit emot dig och räddat ditt liv.  Men det är konstigt att det så ofta sker ändå och ännu konstigare att du väljer att bkunda för det pga politisk korrekthet.   
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 08, 2016, 16:53


Är det ingenting som folk borde veta ?   Och OM man flyr för livet så borde man ju inte begå ngn form av brott i det land som tagit emot dig och räddat ditt liv.  Men det är konstigt att det så ofta sker ändå och ännu konstigare att du väljer att bkunda för det pga politisk korrekthet.

därför att det är helt vanliga människor som flyr, det finns både idioter och hederligt folk. om du var en idiot i ditt förra land så kommer du ju inte att sluta vara en idiot om du måste fly till ett nytt land.

problemet med att hänga ut etnicitet på brottsverkare är att det blir hetsjakt eftersom folk dömer hela folkgruppen snarare än bara förbrytaren, till skillnad när en svensk begår ett brott,då är det alltid en individ som begår brottet.

Kolla när Peter Mangs härjade i Malmö, eftersom det bara var invandrare som blev skjutna så antog polisen och alla tidningar direkt att det var uppgörelser mellan befolkningsgrupper eller gäng fast det mestadels var vanliga skötsamma medborgare med försörjning och ordnade förhållanden som blev skjutna.
Samhället har ju kommit dit att man misstänkliggör människor pga av hudfärg och det är väl inget som behöver spädas på.

Nu försöker ju tom SD politiker hävda att det flyktingarna själva som står för alla bränder på flyktingboenden, det är ju helt absurt eftersom de inteens används än, men det spelar ingen roll för upprepar man en lögn tillräckligt många gånger så blir det till sanning i folks medvetande till slut
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 09, 2016, 10:23
Ser du någon av den uppsjö med filmer som finns på de "vanliga hederliga människorna " när de "flyr" genom Europa och förstör allt i sin väg ?  De saboterar lasbilar,hem osv. Köln !!   är det hederligt folk ?

Kan vi enas om att kvinnosynen i Arab/Afrikanska länder är helt fel ?   Om så, läs vidare.

Naiviteteten hos PK folket att tro att vi kan få dessa nyanlända män att adoptera vårt synsätt ( kvinnor är givetvis lika mkt värda som män ,annat är ju befängt ) när de anländer hit är ju helt otrolig.
Givetvis kommer dem fortsatt ha det synsätt som funnits i deras länder i 1000 tals år.

Hur många av gruppvåldtäckterna tror du utförs av etniska svenskar ? Nu menar jag inte Somalier som har fått svenskt medborgarskap. Jag tror inte det är det stora flertalet.
Om ett bankrån utförs, skall vi då spana efter män om media skriver att det är män som rånat ?  Eller skall vi spana efter Asiatiska män om det nu var tex 2 Filipinska män som utförde rånet ?   När jag hör man så letar jag efter en vit man, kanke är jag då Nazist när jag gör det men så är det, kanske blir det så eftersom jag är det själv, vad vet jag ?

Asylbränderna. 1/3 del av dem har startat inomhus av asylsökande. Resten är ouppklarat, lika fel som det är av mig att förutsätta att flyktingarna bränt upp det själva för att dem inte ville bo där ( du vet hoppar inte av bussar osv ) lika fel är det av dig att tro att Nazistiska grupper startat bränderna.  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=493&artikel=6322079
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 09, 2016, 17:18
du vet ju lika väl som jag att om tusen människor går genom en stad och tre av dom krossar rutor på sin väg så vart vänds kamerorna?

Hur som helst, jag har nog fått svar på min ursprungliga fråga: NEJ! det går inte att prata om SDs partiprogram för det är bara flyktingpolitiken som är lösningen på alla problem i Sverige enligt dom.
Dom har inget mer......
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet januari 09, 2016, 17:57
Sanningen är ju att den förda flyktingpolitiken genomsyrar och påverkar hela samhället och dess funktioner. Har man inte insett detta så har man mycket kvar att lära.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet januari 09, 2016, 18:53
Som sagt detta påverkar hela samhället och inte minst kvinnor. Är det ett sådant samhälle vi eftersträvar?

"Vidrig kvinnosyn ska inte sopas under mattan” - Opinion
http://unvis.it/www.svt.se/opinion/article5762210.svt

DN ursäktar massofredande
http://erixon.com/blogg/2016/01/dn-ursaktar-massofredande/

Lotta Edholm: Skamligt att införa separata bubbelpooler för kvinnor och män
http://unvis.it/www.expressen.se/debatt/skamligt-att-infora-separata-bubbelpooler/
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 10, 2016, 08:50
Om man inte inser att detta är den enskilt största och viktigaste frågan i samhället idag, ja då vet jag inte vad man ska säga.
Alla andra frågor hamnar givetvis i skymundan pga det.

När vi växte upp hände knappt någonting och nu är det ena efter det andra och nu skall vi ha separat bad. Är ju helt sjukt. Kan man inte anpassa sig är man givetvis inte välkommen, hur svår är det ?

Anser du att vi skall anpassa oss efter nyanlända eller dem efter oss Cougar ?

Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 10, 2016, 09:46

Anser du att vi skall anpassa oss efter nyanlända eller dem efter oss Cougar ?

jag anser självklart att dom ska anpassa sig efter våra lagar, men jag har inga problem med att dom är muslimer, hinduer, budhister mm.

jag är för integration, ser inte nödvändigheten med assimilering.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 10, 2016, 10:04
Men du vet,, dem anpassar sig inte   det fattar du väl :o
Som jag ser det så innebär integration att sånt som hedersmord (Fadime o Pela har du väl inte glömt ) separerade bad, moskeer allt sånt försvinner för varför skall vi behöva ta tag i hedersmord ? 

Dem flyr ju för livet, då sköter man sig väl ?   
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet januari 10, 2016, 12:20
Citat:
Tyskland/Köln: Tusen nordafrikanska män antastar ett hundratal kvinnor på ett sätt som chockerar hela världen och polischefen avgår.

Sverige/Kalmar/Växjö: Samma sak sker om än i något mindre skala. Inte EN politiker reser sig upp för kvinnorna och mot vansinnet. Ingen från tokvänstern, ingen från tokhögern och ingen från den ständigt tigande gruppen av ryggradslösa simmare i mittensmörjan.

Man kan ju bli anklagad för att varav rasist. Så fuck kvinnorna. Fuck kvinnofrid. Fuck deras rättigheter. Låt dem bli gruppvåldtagna och sönderslagna. Låt män med en tusen år gammal kvinnosyn komma hit och tafsa på dem.
Hellre det än att vi blir kallade rasister. För det är ju det värsta som kan hända, eller hur?

Det värsta som kan hända är, att den kvinnokamp som gått alldeles för långsamt fram under de senaste hundra åren, nu avstannar för att ett knippe ryggradslösa politiker inte vågar sätta ner foten mot män som föraktar kvinnor, ser dem som horor och potentiella tafsningsobjekt.

Det är precis vad som sker nu och vad som framgent kommer att ske i än större utsträckning. Politikernas svar: Skilda badtider för män och kvinnor (=segregation) istället för att porta de svin som inte låter kvinnor vara ifred i bassängen.

Jag kan inte minnas när jag senast skämdes för att vara svensk.

Men nu gör jag det.”

http://www.ohrlund.se/blogg/?p=2657
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 10, 2016, 14:41
Ja inte går det åt rätt håll med saker o ting , den saken är säker.

Hur PK folket få till att MÄN oavsett kultur/etnisk tillhörighet är lika benägna till att begå dessa handlingar är en gåta.

Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 11, 2016, 12:10
dom menar bara att statistik är ett rätt så trubbigt redskap som man inte alltid ska dra så väldigt stora växlar på, rent statistiskt så döms män 3,5 gånger oftare för brott än kvinnor.
Rent statistiskt döms 6 gånger fler lågutbildade än högutbildade.
Rent statistiskt så är SDs partitopp lika brottsbelastade som invandrare med båda föräldrarna födda utomlands....

Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 11, 2016, 12:34
...Hur som helst är jag intresserad av hur SD tänker styra landet om de kommer till makten.
Det är inte lätt att veta eftersom det står en sak i partiprogrammet och dom förmedlar en annan sak i sociala medier och uttalanden.
Eller tror ni att Sverige är ett självspelande piano bara invandringen stoppas?

Om vi tar det här med pressfrihet som SD ju vill dra in på, åsiktsregistrera reportrar mm., är det bra i en demokrati?
Eller politiskt tillsatta polischefer, är det bra?

Är det någon som vill kommentera politiken, eller är ni bara intresserade av att trasha invandringen?
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet januari 11, 2016, 17:15
Alla partier, utan undantag, har ju något som inte är bra eller något som man inte kan instämma i, samtidigt som de har något som faller en på läppen.
Åsiktsregistrering ställer jag inte upp på och politiskt tillsatta polischefer har vi redan i dag, i alla fall snudd på och det ställer jag inte heller upp på.
Pressfrihet bör bevaras.
Man får väga plus och minus och därefter se vad som överväger och vad man som väljare prioriterar.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 11, 2016, 19:20
precis, att hitta ett parti som i sin helhet överensstämmer med ens egna värderingar kommer ju aldrig att inträffa om man inte startar ett eget parti, man väljer det som stämmer bäst...

Det som stör mig mest med SD partiprogram är att de just monterar ner demokratin och självbestämmanderätten för invånare, och vet man då att partitoppen kommer från Nazistiska rötter så blir dom automatiskt ovalbara för mig..

Ta de förra punkterna i Sds åtgärdsprogram för Sverige och lägg till: -"På samma sätt som den som är född in i en annan nation senare i livet kan  bli en del av den svenska nationen menar vi också att man även som infödd  svensk kan upphöra att vara en del av den svenska nationen genom att byta  lojalitet, språk, identitet eller kultur."

Dom monterar ner Demokratin för att sedan själva välja vilka som får existera i landet..

Alltså:
-åsiktsregistrering.
-ingen fri press.
-polischefer som är politiskt tillsatta
- möjlighet att godtyckligt utvisa vem som helst.

Ja, vi har ett nytt Sovjet.....Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 11, 2016, 21:09
Du måste ju skämta.

Tycker du det ser fint ut i landet idag ?

Hur kommer det sig att vi måste ha rättegångar mot folk från is  i Göteborg. ..hur kan vi känna till taharrush?   

Att vi måste lägga energi o pengar på sånt är makalöst.

O sen står idioten löven o gnäller på polisen..    är inte han deras boss eller. Är det inte han som släpar in problemen ?

Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 11, 2016, 21:16
Har du läst partiprogrammet och tolkat det på något annat sätt så berätta gärna hur du ser det då.
Du tror inte det kan bli värre i Sverige än det är nu..... Det tror jag, jag tror det blir värre med SD vid rodret
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 11, 2016, 21:22
Helt omöjligt att det blir det.   Men vi kommer aldrig få veta det.  Om SD skulle få 51 procent  så skulle dem ändå bara få max 1 mandatperiod   o på den tiden går det inte att fixa det sossarna fuckat upp  på 100 år.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 11, 2016, 21:31
Nu klumpar dem ihop oss män...som skyldiga till köln o Stockholm festivalen  tafsandet.

Inte nog med att jag måste betala skiten...nu likställs jag med våldtäckts araber .   Är ju konstigt att inte 2000 svenska män tidigare anmälts av 516 kvinnor på samma gång..

Läs om Lara Logan på cbs 60 minutes    hon råkade ju ut för detta på tahrir torget för några år sen.   Sånt har aldrig hänt här nånsin   tills nu.

Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 11, 2016, 21:36
Ditt parti har dessutom byggt upp det rättssystem vi har.    Och dem har satt de sjukt låga straff vi har idag.

Jag vill definitivt ha mkt hårdare straff.  Hagamannen skulle inte finnas kvar om jag bestämde. 
Är du för de löjligt låga straffen vi har idag ?
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 11, 2016, 21:44
Mitt parti? Jag har inget parti...

Jag ser gärna att strafftiden tuffas till men jag är inte för dödsstraff.

Jag har fortfarande inte fått någon respons hur du ställer dig till de fyra punkterna i SDs politik jag staplade upp, ser du inga problem med dom?
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 11, 2016, 21:55
Både och.   

Idag har ju tex aftonbladet o dem  tydliga agendor emot SD.    Då är dem ju inte objektiva.

Reportrar skall bara rapportera o inte lägga nån värdering i det. Oavsett vad dem rapporterar.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 11, 2016, 21:57
Det där med att man kan bli av med medborgarskap är jag helt o hållet för såklart.

Vill du att IS snubbar kan komma hem  :o
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 11, 2016, 21:58
Nu bubblar det mellan muslimer o kristna i Indien säger dem.

Då så   bara o öppna upp för en miljard från det hållet då.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet januari 12, 2016, 00:10
Här är ett axplock av SD:s partiprogram som jag tycker har plustecknet framför sig:

Skattesänkningar för småföretagare
Obligatorisk arbetslöshetsförsäkring
Förstärkt välfärd med bibehållen frihet
Stoppa massinvandringen
Fokus på gemenskap och nej till mångkulturalism
Gästarbetarsystem inom specialist- och bristyrken
Använd temporära uppehållstillstånd istället för permanenta
Försörjningskrav för att ta in anhöriga
Ett generöst återvandringsbidrag
Bygg ut, modernisera och satsa på kärnkraften – en ren och säker energikälla
Låt energipolitiken präglas av rationalitet – inte önsketänkande
Behåll Vattenfall i statlig ägo
Orörda nationalälvar bör förbli orörda
Satsa på forskning kring biogas och nya energikällor
En folkomröstning om EU-medlemskapet
Nej till Turkiet i EU
Fortsatt nej till EMU
Ett återupprättat gränsskydd genom omförhandling av Schengen-avtalet
Ökat bistånd till FN:s flyktingorgan UNHCR
Biståndsbudgeten ska inte användas för att bekosta invandring till Sverige
Kraftig begränsning av invandringen till Sverige
Stegvis höja anslagen till försvaret – rejält
Minskat fokus på internationella insatser
Återupprättad försvarsförmåga: Hela Sverige ska försvaras
Återinförd värnplikt
Trygga framtiden för svensk vapenindustri
Kraftigt skärpta straff för grov och upprepad brottslighet
Avskaffa mängdrabatten för flerfaldigt dömda brottslingar
Krossa den grova, organiserade kriminaliteten genom särskilt åtgärdspaket (SMOK)
Garantera brottsoffers skadeståndsersättningar
Utvecklad kärnkraft
Bred satsning på Sverige som matland. Mer närodlat och ekologiskt, färre långa transporter
Stoppa föroreningen av Östersjön
Rätt till heltid för personal inom offentlig sektor – Fler händer i vården
Stärkt högkostnadsskydd för vård och mediciner
Ingen patientavgift för personer över 85 år
Riktade statliga anslag för att åtgärda bristen på vårdplatser
Ökad satsning på kunskaper i svenska språket
Handlingsplan för ordning, reda och studiero i klassrummen
Höja lärarnas befogenheter och yrkesstatus
Återförstatligande och skärpta krav på friskolor
Sänk pensionärernas skatt till samma nivå som löntagare. Fullt finansierat i vår budget.
Höj garantipensionerna med minst 10 %. Det motsvarar ungefär 800 kronor i månaden.
En stor satsning för god och näringsrik mat med hög kvalitet i äldreomsorgen.
Många fler anställda inom vård och äldrevård inom ramen för Fler händer i vården.

Vill du ha fler positiva vibbar Cougar? :)
Eller tycker du att detta är helt bort i skogen fel?
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 12, 2016, 07:02
...och där kommer nästa grej in, hur ska det betalas?
bara att återinföra allmän värnplikt kostar lika mycket som hela flyktingmottagandet.
 och hur ska resten betalas, med sänkta skatter?

Folkomrösta om utträde ur EU låter ju demokratiskt och bra, i tidigare principprogram har det stått "Gå ur EU" så man får väl anta att det är dit SD strävar, och i så fall kommer vi nog att förlora resten av de stora exportbolagen  Sverige.

Ökade bistånd, här blir man ju lite konfunderad då de i partiprogrammet skriver att dom vill höja men i budgeten sänker det....

Bygga ut kärnkraften är inte det mest kostnadseffektiva, rena eller säkra valet. bara för man gräver ner avfallet är det inte borta.

stoppa föroreningen av Östersjön, visst, hur tänker dom sig det? det finns ju i stort sett inget skrivet om NÅGOT miljöarbete.
det är ju bra om man kan utveckla sina förslag med ett åtgärdsprogram
Det är ju lite som att önska sig fred på jorden

Det är lätt att säga hur man vill ha det, men det är vägen dit som kräver uppoffringar som retar upp folk.

Trots att det finns hål på ca 95 miljarder kr i budgeten så visst låter mycket av det bra, och tror man på att dom klarar av att leva upp till dessa löften och kan bortse från den bruna historian och bortse från att vi kommer att få leva i DDR så är det bara att rösta på dom.


Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 12, 2016, 08:50
Dagens axplock.   15 årige Arminas från Litauen knivmördad på skola av 14 årige ahmad från Syrien.
Knivbeväpnad man har barrikaderat sig i Rinkeby
Sedan så skrivs att vi ska lyssna på tjejerna och inte rasisterna.   Detta för att det riskerar att bli en enkelspårig debatt om sexvåldet.

Det är alltså såna som jag som är roten till det onda i pk världen... :o   det enda jag vill är ha slut på all skit och det vill inte pk .  Varför inte är obegripligt.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 12, 2016, 08:56
EU är inget annat än en vacker tanke.  Det går ju inget vidare med det eller tycker du det ?

Kärnkraft är kalas.   Vad tänkte du o romson stoppa dit istället ?   Miljarder fina snurror överallt eller ?

Stoppa föroreningen i Östersjön är väl bra...Dem vill alltså sträva mot det.  Vill du inte kämpa för det eller ?  Det borde ju egentligen sossarna löst. Länderna på andra sidan borde sossarna fått mig sig hur lätt som helst eftersom vi betalar för hälften av deras medborgare .
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 12, 2016, 16:52
EU är inget annat än en vacker tanke.  Det går ju inget vidare med det eller tycker du det ?

Kärnkraft är kalas.   Vad tänkte du o romson stoppa dit istället ?   Miljarder fina snurror överallt eller ?

Stoppa föroreningen i Östersjön är väl bra...Dem vill alltså sträva mot det.  Vill du inte kämpa för det eller ?  Det borde ju egentligen sossarna löst. Länderna på andra sidan borde sossarna fått mig sig hur lätt som helst eftersom vi betalar för hälften av deras medborgare .
EU är mycket mer än en vacker tanke i nuläget, alla import och exportavtal är baserade på att vi är medlemmar och måste förhandlas på nytt om vi går ur, typ som i Norge...
Jag röstade nej i valet om EU men nu när vi redan är med så tror jag inte det är möjligt att gå ur utan att ekonomin i Sverige drabbas.

Förnybar energi kommer i många former, vindsnurror är ett.

Alla partier vill väl stoppa föroreningarna i Östersjön, det var inte det jag menade och det vet du. Det är liiiite segt att du hela tiden gör allt för att "missförstå" och spela dum.
Jag menar givetvis att om man vill stoppa miljöförstöringen så är det ju bra om man har en plan för det, någon slags vision för hur det ska gå till inte bara skriva "att vi vill"
-Jag vill veta HUR ska dom göra.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 12, 2016, 16:55
Dagens axplock.   15 årige Arminas från Litauen knivmördad på skola av 14 årige ahmad från Syrien.
Knivbeväpnad man har barrikaderat sig i Rinkeby
Sedan så skrivs att vi ska lyssna på tjejerna och inte rasisterna.   Detta för att det riskerar att bli en enkelspårig debatt om sexvåldet.

Det är alltså såna som jag som är roten till det onda i pk världen... :o   det enda jag vill är ha slut på all skit och det vill inte pk .  Varför inte är obegripligt.
OK du kan släppa hela den här  "trasha invandrar" grejen nu, vi har fattat var du står , det räcker!
Jag tänkte kanske att partiprogrammet skulle ventileras i denna tråd, vill du berätta för alla hur farliga muslimerna är an du skapa en egen tråd.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 12, 2016, 17:16
Du menar lite som hur sossar o MP säger, det fiins ingen gräns för hur många som kan komma hit utan att berätta hur vi skall lösa det ?

Eller att dem lägger ned kärnkraft utan att berätta hur vi ersätter, att dem säger- vi höjer inte beensinskatten och sedan PANG 2ggr .

Det har du inga problem med eftersom, det vet vi eftersom du inte röstar på SD så ger du ju din röst nått av de andra alternativen som ljuger dagligen.
 
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 12, 2016, 18:55
Jag har problem med politiker i största allmänhet, de friserar sanningen, överdriver, ljuger och bryter löften hela tiden. Jag tycker bara det är naivt att tro att SD skulle vara något bättre.
Dom lovar ju till och med saker som dom inte ens kan hålla i budgeten, hur ska dom då kunna hålla alla vallöften?
Nä, jag vidhåller att SD blitt så framgångsrika pga att de flesta av deras sektmedlemmar läser inte partiprogrammet eller budgeten utan hämtar sin info från avpixlat och politiskt inkorrekt mm.
De slipper de kritiskt granskande väljarna som de andra partierna måste dras med.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 12, 2016, 19:08
Du tänker alltså...Bättre att det är som det är  :o

Som jag ser det så kan det ju inte bli sämre hur man än försöker.   

Men vi är ense i att politiker suger allihop
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 13, 2016, 07:07
Det är absolut inte bra som det är, men det kan bli mycket sämre...

Hittade fler konstigheter i SDs budget: vill förbättra vården med "fler händer i vården", rycka upp skolan, garantera vårdplatser mm. Samtidigt sparar man in 160 miljarder på offentlig sektor i budgeten.
Ju mer man tittar ju mer säker blir man att han som la budgeten är en sågverksarbetare som räknat på fingrarna... Det går inte ihop.

Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 13, 2016, 07:34
Lite som att en svetsare räknat ut att vi tjänar 900 miljarder på att ta in 10000 människor dom kommer från våldtäcktskulturer om dagen.

Är ju synd att vi inte vet exakt vad invandringen kostar oss då de partier du förespråkar mörkar den siffran liksom de ger polisen order att inte säga etnicitet på gärningsman. Detta görs ju enligt utsago för att inte gynna SD.

Är detta en bättre utveckling menar du ?

Idag lånar vi hur mkt som helst och ger bort till andra.   Varför måste kunna hålla sin budget
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 13, 2016, 17:34
Lite som att en svetsare räknat ut att vi tjänar 900 miljarder på att ta in 10000 människor dom kommer från våldtäcktskulturer om dagen.

Är ju synd att vi inte vet exakt vad invandringen kostar oss då de partier du förespråkar mörkar den siffran liksom de ger polisen order att inte säga etnicitet på gärningsman. Detta görs ju enligt utsago för att inte gynna SD.

Är detta en bättre utveckling menar du ?

Idag lånar vi hur mkt som helst och ger bort till andra.   Varför måste kunna hålla sin budget

Till skillnad från Jimmie då som inte har haft ett hederligt arbete i hela sitt liv  ;D

Här kan du läsa lite om SDs egna våldtäktskultur, men det är väl en heeeelt annan sak..eller?

Några ytterligare exempel på kvinnosynen och sexövergreppen inom Sverigedemokraterna:
SD-politiker döms för våldtäkt mot barn
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20889848.ab

SD-politiker inför rätta
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…

SD-politiker misstänks för våldtäkt
http://www.expressen.se/…/sd-politiker-misstanks-for-valdt…/

SD-politiker om gruppvåldtäkten: Sossekärrings högsta dröm
http://www.dn.se/…/sd-politiker-om-gruppvaldtakten-sosseka…/

Hotas med våldtäkt efter låt om Åkesson – SD-politiker hejar på hoten
https://www.interasistmen.se/…/hotas-med-valdtakt-efter-la…/

SD-politiker gillade våldtäktshot
http://www.metro.se/…/sd-politiker-gil…/EVHnib!Tjx10tKaLlgU/

Fullmäktigeledamot dömd för ofredande
http://www.gp.se/…/1.2644545-fullmaktigeledamot-domd-for-of…

SD-sympatisör sexofredade elva politiker
http://www.sydsvenskan.se/…/sd-sympatisor-sex-ofredade-elv…/

SD-politiker tafsade på kvinnas bröst i badhuset
http://nyheter24.se/…/736627-sd-politiker-tafsade-kvinnas-b…

SD-politiker – sluta anmäl skitsaker som sexuellt ofredande, du är bara lättkränkt
https://www.interasistmen.se/…/sd-politiker-sluta-anmal-sk…/

Politiker åtalas för olaga förföljelse
http://vlt.se/…/1.1721234-politiker-atalas-for-olaga-forfoljelse

Kan du döma en hel religion med 1.5 miljarder utövare till våldtäktsmän på grundval av din fakta så borde, enligt din retorik, samma gälla för SD anhängare...
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 13, 2016, 17:53
Japp det är en helt annan sak och det borde du inse.   Hagamannen är en annan sak   charles manson oxå.

Du kanske inte är medveten om det men i dessa länder, där vi hämtar hit så många vi bara orkar ifrån, så är inte kvinnor likvärdig med männen och dem tex stenas om de blir våldtagna som du säkert vet.

Idioter är en annan sak   Vi kan ju säga så här   87% av alla brottslingar i sverige borde inte vara SD  ;) ;)

Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 13, 2016, 18:24
Självklart, det borde jag förstått.
När svenskar begår brott är det alltid enskilda galningar men när utlänningar begår brott så skuldbeläggs en hel grupp.
 Det är ju klassisk nationalistretorik.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet januari 13, 2016, 18:26
Ja du Cougar, de politiker inom samtliga partier som haft ett hederligt arbete kan man säkert räkna på fingrarna. Den absolut övervägande delen är politikerbroilers, som saknat och saknar all kontakt med verkligheten.
Väljarna är bara intressanta vart fjärde år.

SD:s våldtäktskultur skiljer sig inte nämnvärt från de övriga partierna politiker.
Det finns rötägg i samtliga partier, så det tjänar föga att visa en lista på SD-politiker när du inte redovisar de övriga partiernas rötägg.

Men det är klart, vill man kraftigt vinkla informationen så gör man precis så som du gör. Precis på samma sätt som media vinklar och döljer det man inte är bekväm med.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 13, 2016, 18:37
Det är jag helt medveten om, jag vill bara peka på det löjliga att hela tiden ge exempel på sånt som händer i samhället och skylla på en viss grupp...skit händer och det finns idioter överallt, men att på allvar gå på SDs propaganda om den livsfarliga muslimer är ju bara löjligt.
Med det inte sagt att det inte finns livsfarliga muslimer likväl som det finns livsfarliga nationalister.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 13, 2016, 19:41
Gruppvåldtäkt i Norge nu   3 årig pojke är offret och det inträffar på ett asylboende.

Inte fan flyr dem inte.
Hur tror du vi ska kunna omvända dem ?

Det handlar inte om farliga muslimer.  Det handlar om att jag vill inte jobba för såna.   Hur du kan försvara det...ofattbart
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 15, 2016, 07:14
Japp det är en helt annan sak och det borde du inse.   Hagamannen är en annan sak   charles manson oxå.

Du kanske inte är medveten om det men i dessa länder, där vi hämtar hit så många vi bara orkar ifrån, så är inte kvinnor likvärdig med männen och dem tex stenas om de blir våldtagna som du säkert vet.

Du kanske inte är medveten om att de flesta som flyr från dessa länder flyr just ifrån den kulturen, de i maktställning som utövar dessa grymheter har ju ingen anledning att fly...Idioter är en annan sak   Vi kan ju säga så här   87% av alla brottslingar i sverige borde inte vara SD  ;) ;)


inte statistiskt, statistiskt är mest lågutbildade män som röstar på SD, män är tre gånger mer brottsbelastade än kvinnor, lågutbildade är sex gånger mer brottsbelastade än högutbildade..... just saying.

så all den här tuffare straff politiken kommer statistiskt sett mest att drabba SDs egna väljare  8)

Ge siffrorna till Tino så kan han trolla runt dom så det blir tvärtom  :D han är ju duktig på att vrida statistik
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 15, 2016, 07:26
Ja du , vi säger så. Fortsätt du att leva i din bubbla och förstöra hela landet.  Ni har ju gjort ett fint jobb med det hitills.

Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 15, 2016, 11:12
...du verkar ha glömt vilka som byggde landet och vilka som skapat det välstånd vi lever i idag. Inte är det SD i alla fall.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet januari 15, 2016, 12:20
Om det låg någon liten uns av sanning i Cougars påstående att de flesta som flyr från dessa länder flyr från kulturen så borde de som ankommer Sverige bestå till största delen av kvinnor, vilket inte är fallet. Sanningen är att de som ankommer landet består till 80% av män och företrädesvis unga män.

De flyr inte från sin kultur eftersom de tar den med sig hit och även praktiserar den här i landet. Det finns en anledning och en orsak till att invandrare från muslimska länder är starkt överrepresenterade när det gäller gängvåldtäkter och även enskilda sådana. Jag påstår inte att alla är likadana, men i förhållande till det antal som ankommit landet så är överrepresentationen stor.

Tino redovisar endast statistik, som för övrigt finns tillgänglig för den som så önskar.
Han sysslar inte med tyckande eller tro utan fakta. Men somliga vill inte ta till sig fakta som strider mot den egna tron. Därför gör man allt för att inte vilja se och höra sådant som kan upplevas besvärande för det egna jaget.

Det är inte utan anledning som Sverige begåvats med 55 no-gozoner och att antalet utanförskapsområden växer där kriminella gäng tagit över.
Det är inte utan anledning att antalet bilbränder eskalerat, att stenkastning mot polis, ambulanspersonal och räddningstjänsten förekommer i allt större utsträckning.

Det finns starka skäl till att fler och fler människor i landet känner stark oro inför framtiden och vad allt detta kommer att leda till. Häri ligger mycket av varför sympatierna för SD i snart sagt varje opinionsundersökning fortsätter att öka.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 15, 2016, 14:59
2014 invandrade 58000 kvinnor och 70000 män, hur blir det 80% män?

Visst finns det en liten klick som praktiserar sharia i Sverige precis som det finns Svenskar som förnekar förintelsen, jag säger det igen, det finns idioter överallt.

Det är skillnad på att redovisa statistik förutsättningslöst eller göra det med en agenda, Tino har definitivt en agenda.
tex Våldäktstatistiken, när Sverige hamnade näst längst ner på listan i hela världen, Tino vet mycket väl att det beror på att nästan alla andra länder bara har penetrerande sex som riktmärke för våldtäkt men i Sverige kan du bli dömd för våldtäkt om du tafsar på någon (säger inte att det fel att det är så, konstaterar bara faktum)
eller statistiken för utomlandsfödda i Svenska fängelser, Tina vet att hälften av dom intagna invandrarna är Skandinaver men väljer att inte redovisa det för det passar inte in i hans agenda.

OK kan du visa en källa på dessa 55 no-go zoner, för rikskriminalen har ju själva dementerat att det finns en sådan lista.

Stark oro uppkommer ju lätt när befolkningen mer och mer börjar tro på SDs skrämselpropaganda
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet januari 15, 2016, 15:25
Stark oro uppkommer ju lätt när befolkningen mer och mer börjar tro på SDs skrämselpropaganda

Så du är av den absoluta uppfattningen att det är därför som SD ökar?
Du tror inte att det beror på att vanligt folk ser vad som händer i samhället?
Du tror inte att det beror på att media och polis mörkar det som händer och sker och folk upptäcker själva att medias och myndigheters uppgifter inte stämmer överens med verkligheten, den verklighet som medborgarna bor i?
Har vi alltid haft stenkastning på polis, räddningstjänst, ambulans i alla tider?
Oräkneliga bilbränder är väl också något som vi alltid haft?

Nä, samhället och samhällsklimatet håller på att förändras, tyvärr i fel riktning och allt fler upptäcker det, vilket är en smula positivt i all bedrövelse.

Av de ensamkommande barn som flydde till Sverige förra året var 80 procent pojkar och av alla flyktingar totalt var ungefär 70 procent män. - See more at: http://m.gp.se/nyheter/kronika/1.2830086-joakim-lamotte-var-ar-flyktingkvinnorna-#sthash.poyEQ15V.dpuf

Tänk så rätt han har Tino.
Verklighetsförfalskning är inte humanism
http://www.tino.us/2015/09/verklighetsforfalskning-ar-inte-humanism/
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet januari 15, 2016, 16:08
Flyktingar? Långt därifrån.

Människor som hävdat asyl- eller skyddsskäl mot sitt hemland reser tillbaka utan att svenska staten gör annat än ser till att skattebetalarna fortsätter att försörja dem.

https://meritwager.wordpress.com/2016/01/15/manniskor-som-havdat-asyl-eller-skyddsskal-mot-sitt-hemland-reser-tillbaka-utan-att-svenska-staten-gor-annat-an-ser-till-att-skattebetalarna-fortsatter-att-forsorja-dem/

Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet januari 15, 2016, 16:15
OK kan du visa en källa på dessa 55 no-go zoner, för rikskriminalen har ju själva dementerat att det finns en sådan lista.
Klart att det finns en lista, men rikskrim mörkar  ju detta precis som media mörkar det som inte passar in i agendan. Är det inte dags att du inser att verkligheten inte är som du tror...

En nationell översikt av kriminella nätverk med stor påverkan i lokalsamhället

https://polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/Rapporter-utredningar/01%20Polisen%20nationellt/Ovriga%20rapporter-utredningar/Kriminella%20natverk%20med%20stor%20paverkan%20i%20lokalsamhallet%20Sekretesspr%2014.pdf
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 15, 2016, 18:29
Stämmer inte verkligheten med bilden man vill få fram så kan man alltid skylla på mörkläggning..... Foliehatt på.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet januari 15, 2016, 19:31
Du har uppenbarligen inte läst PDF:n som jag länkade till. Där framgår med all önskvärd tydlighet att det rör sig om 55 områden, samt vilka städer och i vilka områden dessa zoner finns. Ett gott råd - läs den.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 15, 2016, 22:22
Visst har jag läst den, jag ser bara inte hur du får "extra utsatta och segregerade områden" till no-go zoner, det är ju en viss skillnad.
No-go zon är en militär term som används på områden med stor fientlig aktivitet.
Att likna Tex Rinkeby med Mogadishu eller Basra blir ju löjligt och är ett klumpigt försök att likställa invandrartäta förorter med krigsdrabbade städer i ruiner.
Jag säger absolut inte att det inte finns problem där, precis som det alltid har gjort i utsatta områden, men att likställa det med en krigszon är ju bara ännu ett steg i nationalisternas skrämselpropaganda
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet januari 15, 2016, 22:53
Det är sant att polisen, i alla fall officiellt, inte använder uttrycket no go zoner.
Dock är det en tydligt beskrivning av områden där de kriminella styr och där polisen svårligen kan fullgöra sina uppgifter. Det är också sådana områden som allmänheten bör hålla sig ifrån för att inte riskera att råka illa ut.

Även polisförbundet region Stockholm använder uttrycket no go zoner.
http://blaljus.nu/nyhetsartikel/55-no-go-zoner

Poliser på fältet använder också detta uttryck för dessa områden.
– Om vi jagar en bil så kan den köra till vissa adresser i Tensta dit en ensam polisbil inte kan följa efter – för då blir det stenkastning eller upplopp. Det är no-go-areas. Vi når inte dit, fortsätter han.
Orden är polisen Jacob Ekströms. Han talar om Rinkeby och Tensta.
http://fof.se/tidning/2015/5/artikel/darfor-okar-de-kriminella-gangens-makt
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 16, 2016, 09:43
Detta gäller ett antal specifika adresser fördelat över Sverige, inte hela stadsdelar. många av dom kring mc gängs klubblokaler och i starkt segregerade områden i Tensta, Rinkeby Rosengård mm.
Att sedan blanda ihop dessa uttalanden med listan på de 55 "mest segregerade och utsatta områdena"  är en medveten strategi från nationalisternas sida för att väcka opinion.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 16, 2016, 10:21
Och det bevisar väl det vi säger  :o   Utveckligen som ni hejar fram är inte direkt fördelaktig.

Det enda sossar vill är att sko sig själva med lägenheter o andra saker.  Sånt har ni PK inte några problem med, men om SD säger nått-- N A Z I S T!!

Har du varit på stationen i GBG på sistone ? Man tror man är i Istanbul, gäng med ensamkommande som flyter omkring överallt och minst 100 romska tiggare.  Så var det inte när vi var på skolresa i GBG för 25 år sen.   Här har ni verkligen lyckats fint alltså.

Du menar alltså att det är SD:s strategi att fixa till dessa områden ? eller tillhör du bara gänget som vill mörka allt för folket eftersom det annars kan - gynna SD   :o 

Om sanningen skulle gynna det ena eller andra så betyder det bara att läget är inte så gull i gull som man kanske trodde för då skulle det ju förbli på det sättet. Men rösta du vikdare på dina idoler Wallström , svetsarn, romson, batra   de kommer nog fixa till allt  ::) ::)
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 16, 2016, 17:40
Det enda det bevisar är att integration är svårt och jag har aldrig påstår att det inte finns problem där.
Så sossar är de enda som vill sko sig? Vad jag vet så tjänar väl Åkesson mer än de flesta. Plockar ut 1,2 miljoner om året...
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 17, 2016, 11:21
1,2 mille för att bli sveriges mest hatade man är sjukt lite.

Sossarna har byggt upp systemet där wallström tjänade 36 mille i EU o får en pension på en mille därifrån plus sin lön io sen skall hon ha en lgh oxå  .
Så vitt jag vet har inte Löven kastat ut henne än vilket ju är helt sjukt.

Integration struntar ni PK i, ni vill enbart ha total underkastelse från svensk sida.  Överdriver jag när jag säger det ?   Lite kanske man fan inte mkt och det vet du oxå innerst inne.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 17, 2016, 13:13

Integration struntar ni PK i, ni vill enbart ha total underkastelse från svensk sida.  Överdriver jag när jag säger det ?   Lite kanske man fan inte mkt och det vet du oxå innerst inne.
Integrationen är ett jätteproblem och det är där som regeringen släppt bollen och på så sätt vallat för SDs framgångar.
Jag vågar påstå att om den frågan skötts bättre från dag ett så hade SD fortfarande varit och nosat på 4% spärren.

Att Svenskarna vill ha underkastelse är ett sådant idiotiskt uttalande att jag inte ens ids kommentera.

Du lider av att det flyter omkring ensamkommande på GBGs station (hur du nu kan veta att de är ensamkommande) och du lider av att se Romska tiggare. Stackars dig, vilket helvete du måste ha, det kan ju inte alls stå i proportion till deras situation.
Men det är ju faktisk valfritt för dig, om du är avundsjuk på deras situation så kan du ju också bo i tält och tigga på dagarna, du har ju det valet, det har inte dom...

Och nej, det ser inte ut nu som det gjorde för 25 år sedan och det kommer inte att se ut som nu om 25 år heller, det kallas utveckling.

Att jag kallar SDs politik för Naizistisk beror på att den är det, avdammad och putsad i kanterna men fortfarande exkluderande och toppstyrd utan demokratisk struktur.
Att de förbjöd nazistuniformer och slutade använda hakkorsflaggor på partimöten 1995 och tog bort de värsta "vit makt" retoriken ur partiprogrammet ändrar ingenting, så länge partitoppen är kvar kommer den nazistiska mentaliteten återspegla alla frågor de tar i.

Nationalisterna har alltid varnat för att Sverige är ett land i fritt fall och en systemkollaps är nära, lite som de religiösa mupparna som hela tiden hävdar att jordens undergång är nära anstående men hela tiden får lov att ändra datum för jorden finns kvar...
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 17, 2016, 14:16
Men hur ska man annars tolka allt då ?   

Hur jag vet att dem på stationen är ensamkommande ?   ja inte vet jag   men jag ser 12 st 20 åringar i en klump som går runt och trakasserar folk, jag tycker inte det är direkt jättebra.

Personligen lider jag inte av någonting, jag är ju 40 drygt o har mitt på det torra eller vad man skall säga. Men hur kan du anse det vara ett bra system där vi får jobba o jobba och sedan ges det bara bort. 31,12 % arbetsgivar avgift, 33% ink skatt 25% moms  det blir 89;12 % skatt direkt.  Sedan har vi Romsons idiotier som ger mig extra skatt på drivmedel och el och så moms på den skatten. När jag sedan betalat av mitt hus ( om jag har tur att jag kan klara av det ) så skall jag skatt på min lilla vinst trots att jag betalt huset med skattade pengar. 

Så vad tror du   95% är den faktiska skatten vi pröjsar typ, o sen ser vi dagligen gamla som får skit mat eller måste betala mat för hela dagen om de skull ätit ute istället för sin middag , dem måste betala för hela dagen eller så får dem inget alls.  Här skall vi spara in så mkt vi kan och på trängslets asyl boende så kostade käket 572 spänn om dan per person,, inga problem där har vi H U R mkt deg som helst.

Deras situation som du tycker det är MITT ansvar att ta hand om,,, jag har inte krigat i deras länder,    DU kan väl ta hand om dem eftersom du så gärna vill det,,  betala in alla stålar du har   det har jag inga problem med men  sluta tvinga mig att göra det.     

Om 25 år så ,,, ja fy fan hur det kommer se ut om det fortsätter i denna takt..   etniska svenskar är ju då minoritet det vet vi. Då kan tex ett muslimparti lagstifta bort oss allihop.   

Och det har DU röstat för.   Du borde skämmas.
Vad jag vet så är sossarna dem som haft mest med nassarna att göra bla drivit läger här i sverige , plus baltutlämningar, ras institut o sånt,     men det är inte samma sak eller hur ?

Integration betyder för mig att man tex inte kan ta in hur många som helst hur fort som helst.  Landet måste kunna fungera och människor skall få jobb osv osv.   Om det tex är så att SD växer så det knakar så kanske det betyder att folk inte riktigt är integrerade (svenskarna alltså dem känner sig inte bekväma ) och då borde man ju bromsa och låta allt sätta sig lite.
DITT parti tänker - vill dem inte ha mer asylsökande ?   OK    då tripplar vi inströmmningen och kallar alla som inte gillar det NAZISTER.

Hur i h-e kan du rösta för det ??????   

 
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet januari 17, 2016, 14:22
Om du Cougar kallar SD:s politik för allt som slutar på -ist så förmodar jag att du även anser regeringens nuvarande flyktingpolitik också är något som slutar på -ist. Detta eftersom det för bara några månader sedan var helt omöjligt och främlingsfientligt att begränsa invandringen. Sedan hände något, regeringen gjorde en 180-graderssväng och nu plötsligt var det ingen som ansåg att begränsad invandring var främlingsfientligt. Regeringen ville dessutom gå längre än SD och stänga bron!
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet januari 17, 2016, 15:55
Cougar skriver: ” Och nej, det ser inte ut nu som det gjorde för 25 år sedan och det kommer inte att se ut som nu om 25 år heller, det kallas utveckling.”

Ja om man importerar en kultur som baseras på Koranen och Haditherna, så kommer definitivt inte landet att se ut som idag. En kultur där kvinnan är mindre värd än skorna hon har på fötterna. En kultur som befrämjar kusinäktenskap, äktenskap med minderåriga och månggifte. En kultur som anser stening till döds vara ett lämpligt straff. En kultur där halshuggning och avhuggna händer ses som ok. En kultur där homosexuella lämpligen kastas ner från tak. En kultur där skilda badtider för kvinnor och män anses främja likställdhet mellan könen. En kultur som vägrar acceptera den västerländska och som vill leva kvar i medeltiden trots att vi nu skriver 2016.

Allt detta kallar Cougar utveckling.

Jag skulle snarare kalla det för avveckling av det västerländska. Denna medeltida kultur är inget som för landet och befolkningen framåt. Denna kultur är inget som ökar jämställdheten mellan kvinnor och män. Denna kultur leder bara åt ett håll och det är inte ökad frihet eller något som utvecklar och för mänskligheten framåt.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 17, 2016, 16:05
Om det fanns en knapp för kvalitet som på ett annat forum  ;)   Då skulle jag tryckt på den nu boek.   :)
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 17, 2016, 17:03
Cougar skriver: ” Och nej, det ser inte ut nu som det gjorde för 25 år sedan och det kommer inte att se ut som nu om 25 år heller, det kallas utveckling.”

Ja om man importerar en kultur som baseras på Koranen och Haditherna, så kommer definitivt inte landet att se ut som idag. En kultur där kvinnan är mindre värd än skorna hon har på fötterna. En kultur som befrämjar kusinäktenskap, äktenskap med minderåriga och månggifte. En kultur som anser stening till döds vara ett lämpligt straff. En kultur där halshuggning och avhuggna händer ses som ok. En kultur där homosexuella lämpligen kastas ner från tak. En kultur där skilda badtider för kvinnor och män anses främja likställdhet mellan könen. En kultur som vägrar acceptera den västerländska och som vill leva kvar i medeltiden trots att vi nu skriver 2016.

Allt detta kallar Cougar utveckling.

Jag skulle snarare kalla det för avveckling av det västerländska. Denna medeltida kultur är inget som för landet och befolkningen framåt. Denna kultur är inget som ökar jämställdheten mellan kvinnor och män. Denna kultur leder bara åt ett håll och det är inte ökad frihet eller något som utvecklar och för mänskligheten framåt.
Ah pratar du muslimer nu? Det såg obehagligt likvärdigt SDs partiprogram..
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 17, 2016, 17:13
Om du Cougar kallar SD:s politik för allt som slutar på -ist så förmodar jag att du även anser regeringens nuvarande flyktingpolitik också är något som slutar på -ist. Detta eftersom det för bara några månader sedan var helt omöjligt och främlingsfientligt att begränsa invandringen. Sedan hände något, regeringen gjorde en 180-graderssväng och nu plötsligt var det ingen som ansåg att begränsad invandring var främlingsfientligt. Regeringen ville dessutom gå längre än SD och stänga bron!
Menar du att det är definitionen på Nazism?  Att stoppa invandringen?  Du kan vara för att stoppa all invandring så länge du gör det av tex ekonomiska skäl. Men om du som SD propagerar lögner och överdrifter, misstänkligör tiggare svartmåla människor utifrån sin religion/ras/sexuella läggning, då är det något annat. All retorik som SD använder sig av kan du hitta i skrift från 30-talets Tyskland, från tiggare till muslimer ( du får ju byta muslimer mot judar förstås)  det är ganska skrämmande att de flesta av oss är så historielösa så det kan ske igen.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 17, 2016, 19:06
Svartmåla tiggare ?    Inget svartmåleri här, de är här olagligt och det skall väl inte vi betala för. Allra helst som Rumänien får 40 miljarder av EU ( som ju vi pröjsar in en del till ) för att ta hand om problemet.

Svartmåla pga av religion/hudfärg.  Det gör dem så bra själva genom att gruppvåldta, stena kvinnor för att de blivit våldtagna, kasta ut homosexuella från tak, knivmörda folk på Ikea för att få stanna i Sverige trots att dem blivit utvisade 2 ggr och har uppehållstillstånd i Italien  mm mm mm  du borde ju vara medveten om dessa problem kan man tycka eller blundar du för allting.

Du kan ju inte på fullt allvar tro att alla dem som inte anser invandringen ( i den utsträckning den nu pågår ) fördelaktig är monster som vill utplåna alla so inte kommer från detta land  :o  Jag kan ju bara tala för mig själv men jag har j---t svårt att se att de som röstar SD idag är för att skapa ett nytt Nazi Tyskland med läger och grejer som du tror. 
De som hållit på med sånt är sossarna  http://politikfakta.se/2013/04/tage-erlander-var-hogsta-chef-for-14-svenska-koncentrationslager/
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet januari 17, 2016, 19:25
Cougar, jag har inte skrivit att invandringen ska stoppas. Arbetskraftsinvandring är något positivt, men den flyktingpolitik som bedrivits har inte varit till gagn varken för flyktingarna eller landet.
Man måste hålla isär invandrare och flyktingar, det är inte samma sak.
Tiggare har jag överhuvudtaget inte nämnt i mina texter och var har jag i mina inlägg svartmålat människor utifrån religion/ras eller sexuell läggning? Ingenstans vad jag kan se. Det minsta man kan begära är att du inte beskyller mig för något som jag inte har skrivit!
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 18, 2016, 07:08
Svartmåla tiggare ?    Inget svartmåleri här, de är här olagligt och det skall väl inte vi betala för. Allra helst som Rumänien får 40 miljarder av EU ( som ju vi pröjsar in en del till ) för att ta hand om problemet.


några rubriker från avpixlat och fria tider: : "tiggare tjänar 6-8000kr om dagen" "organiserade tiggare bor på hotell på helgen" "romsk tiggare fast med 116.000kr i fickan" "tiggare äger flera lyxbilar" osv. osv. är inte det att svartmåla?
för övrigt är dom inte här olagligt, men jag håller med om att Rumänska staten skulle ta sitt ansvar men det faktum att dom inte gör det är ju knappast tiggarnas fel.


Svartmåla pga av religion/hudfärg.  Det gör dem så bra själva genom att gruppvåldta, stena kvinnor för att de blivit våldtagna, kasta ut homosexuella från tak, knivmörda folk på Ikea för att få stanna i Sverige trots att dem blivit utvisade 2 ggr och har uppehållstillstånd i Italien  mm mm mm  du borde ju vara medveten om dessa problem kan man tycka eller blundar du för allting.

Och här har vi ju problematiken på svart och vitt. du klumpar ihop dom med religion/hudfärg och skuldbelägger en hel grupp när varje dåd är utfört av individer.
Jag ÄR medveten om dessa problem och att etniska Svenskar som grupp aldrig behöver ta något skuldansvar när liknande brott begås av andra etniska Svenskar.
Peter Mangs, ensam dåre.
Lasermannen, ensam dåre
Clark olofsson, kriminell dåre
Hagamannen, ensam dåre

DET är ett problem och det är något SD lobbat för länge med 30-talets propagandamaskin i ryggen.

Du kan ju inte på fullt allvar tro att alla dem som inte anser invandringen ( i den utsträckning den nu pågår ) fördelaktig är monster som vill utplåna alla so inte kommer från detta land  :o  Jag kan ju bara tala för mig själv men jag har j---t svårt att se att de som röstar SD idag är för att skapa ett nytt Nazi Tyskland med läger och grejer som du tror. 
De som hållit på med sånt är sossarna  http://politikfakta.se/2013/04/tage-erlander-var-hogsta-chef-for-14-svenska-koncentrationslager/
Nej, det tror inte jag heller. men däremot tror jag att de flesta är jävligt dåligt pålästa var SD egentligen står för det framgår inte tydligt av partiprogram (lite bättre av principprogrammet) jag tror de flesta (som du ) köper det Jimmie säger som om han skulle vara någon helgonfigur som kan lösa det ingen annan kan.
HAN ska återupprätta välfärden och sänka skatterna (trolla, trycka pengar, ingen vet hur)
han ska börja återförstatliga stora Svenska företag (mein kampf-style)
statligt styrda polischefer
stark militär
kulturkonservativ

Har man läst Hitlers partiprogram så  kan man ganska väl gissa var SD står i olika frågor, det är bara att byta ut Judar mot muslimer, och "gen" mot "arv, kultur" så har vi det.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 18, 2016, 07:28
Cougar, jag har inte skrivit att invandringen ska stoppas. Arbetskraftsinvandring är något positivt, men den flyktingpolitik som bedrivits har inte varit till gagn varken för flyktingarna eller landet.
Man måste hålla isär invandrare och flyktingar, det är inte samma sak.
Tiggare har jag överhuvudtaget inte nämnt i mina texter och var har jag i mina inlägg svartmålat människor utifrån religion/ras eller sexuell läggning? Ingenstans vad jag kan se. Det minsta man kan begära är att du inte beskyller mig för något som jag inte har skrivit!
Jag utryckte mig lite slarvigt där, jag menade SDs ståndpunkt inte din.

Om SD hade kört hela det här racet rent politiskt utan en massa propagandaspridning och smutskastning av muslimer och Romer så hade jag kunnat ta dom på allvar.
Nu tar jag dom på lika stort allvar som när dom gick genom Eskilstuna med nazistflaggor och skrek "ut med packet" mm. då stod dom iaf för vilka dom var.

När dom beslutade att de skulle sluta med uniformer och tona ner nazi-köret så beslutade dom också att de skulle alliera sig med Israel i kampen mot muslimerna (innan -95 var de starkt antisemitiska) och det skulle tjäna som syfte att folk "inte längre kan tro att vi är Nazister om vi allierar oss med Judar".

Jag skrattade högt åt det då, "hur kan dom tro att folk är så historielösa att dom går på den enkla" sa jag. men....jag har satt det skrattet i halsen.

även om, nu på senare tid så har det sluppit ut lite antisemitism från SD, och särskilt då Björn Söder som verkar ha lite svårt att ta till sig de "nya" rönen då han kommenterar nedvärderande om Judar då och då.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 19, 2016, 22:19
Vad är ditt råd då  :)
Skall vi fortsätta på den inslagna vägen? Är det det bästa för landets utveckling?
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 21, 2016, 13:34
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3408033/Muslim-cleric-says-Cologne-sex-attacks-victims-fault-wore-PERFUME.html


Hur skall vi ställa oss till detta Cougar ?     Jag vill ju inte vara en Nazist som du skriver så mkt om. Om jag röstar SD så kommer ju Hitler återuppstå verkar det ju som  :o   Men samtidigt gillar jag inte det jag läser på Dailymail,,,,  så , hur skall man tänka här ?
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 22, 2016, 15:55
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3408033/Muslim-cleric-says-Cologne-sex-attacks-victims-fault-wore-PERFUME.html


Hur skall vi ställa oss till detta Cougar ?     Jag vill ju inte vara en Nazist som du skriver så mkt om. Om jag röstar SD så kommer ju Hitler återuppstå verkar det ju som  :o   Men samtidigt gillar jag inte det jag läser på Dailymail,,,,  så , hur skall man tänka här ?
Hur man ska tänka här?
Jo man ska tänka att Dailymail har hittat en idiot som har dom här sjuka åsikterna och använder honom som slagträ mot hela den muslimska världen.
Vem har utsett honom som talesperson för ALLA muslimer?
Du sätter ju fingret på det jag nämnde förut att så fort en muslim begår ett brott så är det hela den muslimska världen som får stå skott för det.
Det är ju lika rimligt som om Livets ord-Ulf Ekman representerar hela den svenska befolkningen bara för han också är kristen
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Oraklet skrivet januari 22, 2016, 16:06
Ja såklart att det är så. Din ledare Lövén står ju i Bryssel o säger att det alltid varit problem med kvinnoförtryck i Sverige och att det vi ser nu inte har ngt med invandringen att göra  :o

När du var liten , hur många gruppvåldtäckter på färjor o dyl hörde du talas om då ?  Men det såklart,,  internet fanns ju inte då så det är ju förklaringen :o

Tycker du på fullt allvar alltså att den muslimska världen med sina medeltida värderingar är något att sträva efter  :o    Jag tycker inte att kvinnor är mindre värda än mig och blir chockad över att du tycker det  :( :o
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet januari 22, 2016, 17:40
Nej, det är inte alla muslimer som har samma åsikt som personen i tidningsartikeln. Det finns alldeles säkert en handfull som har en annan åsikt i frågan.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 22, 2016, 18:00
Jag tycker tycker absolut inte kvinnor är mer värda än mig, och jag vill absolut inte importera några medeltidsvärderingar till sverige (det är ju lite av den anledningen som jag INTE skulle lägga min röst på SD) SDs plötsliga värn om kvinnor är ju lite skrattretande i skenet av den pågående rättegången mot en av SD partitoppar som försökte "belöna" en partikamrat (som sprungit runt på stan och kallat random tjejjer för "hora" och "babbelover") med Oskattade medel.
Hur är det med kvinnosysnen där?
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet januari 22, 2016, 18:29
Cougar, du beskyller Oraklet för att dra alla muslimer över en kam.
Sedan beskyller du helt ogenerat hela SD-partiet för att ha samma kvinnosyn som en av partitopparna. Kasta sten i glashus...
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 22, 2016, 18:33
Precis min poäng att visa ironin i hela resonemanget.....
Kul att någon äntligen plockade upp det  :D
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 22, 2016, 18:50
....lite som ironin med att ständigt trasha "gammelmedia" och att dom "mörkar"  mm. Men det hindrar inte att det länkas till artiklar när det skrivs om saker som passar in i ens agenda så är dom världens mest pålitliga.

Mycket underhållande....
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet januari 22, 2016, 22:05
(http://)
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 22, 2016, 23:07
True that!
Källkritik i alla lägen...
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet januari 23, 2016, 08:59
Nej, det är inte alla muslimer som har samma åsikt som personen i tidningsartikeln. Det finns alldeles säkert en handfull som har en annan åsikt i frågan.
Jag känner personligen en handfull människor som är muslimer och ingen av dom är för våldtäkter eller kvinnoförtryck. Märkligt att just jag skulle känna just den klicken människor...

Som sagt det finns ca 1,5 miljarder muslimer i världen och bara en bråkdel av dom tolkar Koranen som IS eller alshabab.

Precis på samma sätt som kkk inte tolkar bibeln på samma sätt som byprästen där jag bor.

Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet januari 23, 2016, 10:57
En bråkdel skriver du, hm...

"...52 procent anser att det är viktigare att följa religiösa lagar än lagarna i Sverige."

Fundamentalism and out-group hostility
Muslim immigrants and Christian natives in Western Europe

https://www.wzb.eu/sites/default/files/u6/koopmans_englisch_ed.pdf
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Rickard skrivet mars 07, 2016, 08:29
All religion borde förbjudas, men det går ju inte...
Tyvärr.
Däremot borde man kunna förbjuda alla statliga och kommunala bidrag till den typen av verksamheter.
Religion skall självklart inte heller få påverka lagstiftningen.

Dessutom borde Sveriges regering, och public service, i mycket större utsträckning klargöra att Sverige är sekulariserat, och varför det är ett sekulariserat land.
De politiska "kristna" grupperingarna borde avvecklas helt, t.ex. Socialdemokratiska broderskapsrörelsen som på senare tid bytt namn till "Socialdemokrater för tro och solidaritet" i ett försök att attrahera religiösa från olika trosriktningar.
Det hade varit bättre om de lagt ned hela påhittet.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: jernet skrivet augusti 02, 2016, 21:46
Nej, det är inte alla muslimer som har samma åsikt som personen i tidningsartikeln. Det finns alldeles säkert en handfull som har en annan åsikt i frågan.
Jag känner personligen en handfull människor som är muslimer och ingen av dom är för våldtäkter eller kvinnoförtryck. Märkligt att just jag skulle känna just den klicken människor...

Som sagt det finns ca 1,5 miljarder muslimer i världen och bara en bråkdel av dom tolkar Koranen som IS eller alshabab.

Precis på samma sätt som kkk inte tolkar bibeln på samma sätt som byprästen där jag bor.

Jag har bott och arbetat i Israel i 3 år. Jag VET vad muslimer går för. Skratta gott framför dig med sitt bredaste leende för att senare sätta kniven i din rygg. Alla jävla muslimer drar jag över en kam. PUNKT! Vad tror du skulle hända om IS fick makt över Sverige ( inte otänkbart ) Jo alla muslimer kommer hålla med, och då få du se hur dom tolkar koranen.....
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Mada skrivet oktober 22, 2016, 13:33
Jag saknar det gamla S och M. Idag är dom rasister... Bara SD som pratar öppet om olika problem. Ett tag tyckte jag om BF (Borgerlig Framtid). Där bråkar de internt. Kd har varit favorit med.

Nu är det bara att avvakta till 2018.

Byter de AKB mot någon annan som väljer att prata med SD, kommer jag rösta M. Inte annars.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet oktober 31, 2016, 07:00

Jag har bott och arbetat i Israel i 3 år. Jag VET vad muslimer går för. Skratta gott framför dig med sitt bredaste leende för att senare sätta kniven i din rygg. Alla jävla muslimer drar jag över en kam. PUNKT! Vad tror du skulle hända om IS fick makt över Sverige ( inte otänkbart ) Jo alla muslimer kommer hålla med, och då få du se hur dom tolkar koranen.....

Jag har också arbetat i Israel och jag är medveten om strömningarna och propagandan mot muslimer där, det är lätt att dras med..
jag har även jobbat på andra sidan gränsen där Israeliskt stridsflyg "tränar" på nätterna och bryter ljudgränsen över byar och på så sätt skrämmer ihjäl alla djur, eller "råkar" tappa missiler över byns enda brunn mm.mm.
Med din logik så skulle alla judar vara svin...
eftersom jag är en normalt tänkande människa så inser jag att det inte går att göra sådana generaliseringar.

Sedan att göra kopplingar mellan alla muslimer och IS är ju inte särskilt rättvist, de allra flesta muslimer är mer rädda för IS än vad vi är, därmed inte sagt att den ökande radikaliseringen i världen inte är ett problem.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet oktober 31, 2016, 07:10
Jag saknar det gamla S och M. Idag är dom rasister... Bara SD som pratar öppet om olika problem. Ett tag tyckte jag om BF (Borgerlig Framtid). Där bråkar de internt. Kd har varit favorit med.

Nu är det bara att avvakta till 2018.

Byter de AKB mot någon annan som väljer att prata med SD, kommer jag rösta M. Inte annars.
Jag håller med om att det var lättare förr när det fanns tydliga skillnader mellan blocken.
Att det bara är SD som pratar öppet om problemen håller jag däremot inte med om, de flesta som säger så hänger inte själva med i debatten.
skillnaden är att med SD vet man inte riktigt vart dom står (förutom i invandringsfrågan) dom säger det ena en dag för att helt byta åsikt nästa, de byter helt ogenerat åsikt vartefter opinionsvindarna blåser.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Rickard skrivet oktober 31, 2016, 13:18
Det man säkert kan säga är väl trots allt att det skulle finnas XX antal miljarder mer till skattesänkningar eller välfärd om man minskade ned ordentligt på invandringen.
Det går liksom inte trolla bort de kostnader som detta innebär, både kortsiktigt och långsiktigt.
Vår historiska invandring har ju främst rört sig om arbetskraftsinvandring, och den har ju fungerat bra, men som det varit de senaste åren - så kan vi ju inte ha det långsiktigt.
Inte om vi tänker oss ett sekulariserat Sverige även på sikt.

Som jag ser det är det religionen och den totalt annorlunda kvinnosynen som är de två största problemen.
Sånt tar det generationer att nöta bort, om det alls går.
Risken finns att det blir vi som får ändra oss, eller flytta, om man skulle bedriva en politik som t.ex Vänstern och Centern förespråkar, med fri invandring.

Det här med invandring skulle vara en ickefråga om man beslutade sig för att ha kvar de nuvarande reglerna med gränskontroller, provisoriska uppehållstillstånd, och stopp på anhöriginvandring.
Anhöriginvandring skulle kunna vara OK, men bara om man kan försörja de som kommer.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet oktober 31, 2016, 16:56
Nej, en helt fri invandring kommer ju inte att fungera så länge det finns så oändligt stora skillnader i rikedomar som det gör i världen idag.
sedan kan man ju alltid resonera om vi är moraliskt förpliktade att hjälpa till nu när vi själva blev hjälpta av tex arbetskraftsinvandring när vi behövde det, mycket av den välfärd vi åtnjuter idag är uppbyggd av den industri som importerade arbetskraft utifrån.
Sedan kan man ju tycka att tex Storbritanien och Frankrike har en ännu större skyldighet att hjälpa till då dom i stort sett plundrat hela Afrika på naturtillgångar med väldigt liten återbetalning.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Rickard skrivet november 01, 2016, 18:49
Visst, men det är ju inte så att vi kan välja vilka vi tar in, de som kommit och jobbat har väl varit Italinenare och Jugoslaver.
Kulturellt rätt lika "oss" som vuxit upp i den Svenska kulturen.
Inte för att vi är annat är utlänningar allihop om man backar några hundra år.
Tror jag har rötter från både holländare "valloner" och tatarer, kanske är jag delvis turk, har mycket hår på ryggen i alla fall.  ;)
Både Frankrike och Storbritannien har och har haft generösa regler när det gäller invandring från sina tidigare kolonier.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet november 02, 2016, 06:35
Vad tror du skulle hända om IS fick makt över Sverige ( inte otänkbart ) Jo alla muslimer kommer hålla med, och då få du se hur dom tolkar koranen.....
Är det verkligen så?
Vilka är det främst som strider mot IS idag?
Jo, Turkiska armen, Irakiska armen och Peshmerga, alla muslimer.
 USA, Ryssland England och Frankrike bistår med flygunderstöd mm. Men dom som drar det tyngsta lasset på marken är muslimer.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet november 04, 2016, 13:21
...skillnaden är att med SD vet man inte riktigt vart dom står (förutom i invandringsfrågan) dom säger det ena en dag för att helt byta åsikt nästa, de byter helt ogenerat åsikt vartefter opinionsvindarna blåser.
Haha, har du glömt hur det lät när Stefan Löfven stod och höll tal på medborgarplatsen i Stockholm september 2015? "Men vänner, att ta emot flyktingar kan aldrig vara en uppgift för enskilda personer, eller enskilda organisationer. Det är en nationell uppgift. Och som en nation ska vi ta oss an den. Nu måste vi återigen bestämma vilket Europa vi ska vara. Mitt Europa tar emot människor som flyr från krig, solidariskt och gemensamt. Mitt Europa bygger inte murar, vi hjälps åt när nöden är stor. "

Redan i november 2015 så hade Löfven och regeringen gjort en helomvändning, då lät det så här i stället, "Svensk lagstiftning kommer att anpassas till EU:s miniminivå. Det är med det uttryckliga målet att få fler människor att söka asyl i andra EU-länder än Sverige. Syftet med åtgärderna som presenteras är att skapa ett andrum för svenskt flyktingmottagande. Det kräver att vi kraftigt får ner antalet personer som söker asyl och beviljas uppehållstillstånd i Sverige och i stället får dem att söka i andra länder. Det här är en ohållbar situation."

Regeringen säger en sak den ena månaden och nästa så har de helt ogenerat bytt åsikt totalt. En sådan regering inger inget förtroende, den skapar bara osäkerhet och splittring i landet. Detsamma gäller för den s.k. oppositionen bestående av alliansen.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet november 05, 2016, 13:43
...skillnaden är att med SD vet man inte riktigt vart dom står (förutom i invandringsfrågan) dom säger det ena en dag för att helt byta åsikt nästa, de byter helt ogenerat åsikt vartefter opinionsvindarna blåser.
Haha, har du glömt hur det lät när Stefan Löfven stod och höll tal på medborgarplatsen i Stockholm september 2015? "Men vänner, att ta emot flyktingar kan aldrig vara en uppgift för enskilda personer, eller enskilda organisationer. Det är en nationell uppgift. Och som en nation ska vi ta oss an den. Nu måste vi återigen bestämma vilket Europa vi ska vara. Mitt Europa tar emot människor som flyr från krig, solidariskt och gemensamt. Mitt Europa bygger inte murar, vi hjälps åt när nöden är stor. "

Redan i november 2015 så hade Löfven och regeringen gjort en helomvändning, då lät det så här i stället, "Svensk lagstiftning kommer att anpassas till EU:s miniminivå. Det är med det uttryckliga målet att få fler människor att söka asyl i andra EU-länder än Sverige. Syftet med åtgärderna som presenteras är att skapa ett andrum för svenskt flyktingmottagande. Det kräver att vi kraftigt får ner antalet personer som söker asyl och beviljas uppehållstillstånd i Sverige och i stället får dem att söka i andra länder. Det här är en ohållbar situation."

Regeringen säger en sak den ena månaden och nästa så har de helt ogenerat bytt åsikt totalt. En sådan regering inger inget förtroende, den skapar bara osäkerhet och splittring i landet. Detsamma gäller för den s.k. oppositionen bestående av alliansen.
jag håller med om att det var en fruktansvärt klantig kovändning, eller åtminstone kursändring, med två så motsatta uttalanden så kort inpå varandra.
Även om jag förstår varför det blev så.
Europa och Sverige är inte samma sak, och i ett försök att försöka förmå resten av Europa att ta samma ansvar som sverige så försökte Löfven driva frågan (med lite hybris)

Det jag menar med SD's ideliga kursändringar är att de ideligen propagerar MOT sitt eget partiprogram, den enda av SD's partitoppar som inte går ut med motsägelsefulla tweets och blogginlägg är jimmie som antagligen inte håller i sina konton själv ..

Ekeroth, Söder, Fågelklou mm.  kommer ideligen med Rent rasistiska och odemokratiska upprop på sina twitterkonton och dom är ändå rätt högt uppsatta i SD
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet november 06, 2016, 13:33
Ge mig några exempel på rent rasistiska och odemokratiska upprop så ska jag bedöma om så är fallet.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet november 06, 2016, 15:50
Redan 1967 höjdes ett varnande finger angående invandringen.
I SOU 1967:18 sid 174 kan man läsa följande:

”Om inte invandringen i större utsträckning än hittills skett anpassas efter samhällets möjligheter att bereda invandrarna bostäder, utbildning och social omvårdnad av den karaktär, som är specifik för att utlänningen skall kunna växa in i det svenska samhället, föreligger risk för att de sociala problem och anpassningssvårigheter, som knappheten på bostäder, utbildningsmöjligheter och social omvårdnad redan nu gett upphov till bland invandrarna, allvarligt förvärras.”

”Det är också en allmänt omfattad åsikt att vårt land av solidaritetsskäl bör bistå hjälpbehövande i andra länder. Det är emellertid långt ifrån säkert att detta bistånd bör lämnas på så sätt att de hjälpbehövande tillåts fritt invandra i landet. En sådan ordning innebär ju att vi överlämnar åt invandrarna att själva bestämma vilka som skall ha hjälpen och begränsar våra möjligheter att utforma biståndsverksamheten så att hjälpen blir så effektiv som möjligt och kommer dem till godo som är mest i behov därav.”

Sedan ställer sig regeringen upp och säger att vi varit naiva. Att de är inkompetenta det vet vi, men att de dessutom inte kan läsa är väl om möjligt en ännu större nyhet?
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet november 07, 2016, 07:33
Ge mig några exempel på rent rasistiska och odemokratiska upprop så ska jag bedöma om så är fallet.

"När vi tar makten ska all media tas bort och bytas ut mot något sunt."
"fria val, pressfrihet, frihetsindex osv. Är alla mått på grad av liberalmarxism"
"vår långsiktiga ambition är att på sikt få bort dom andra partierna"
"asylsökande ska inte kunna röra sig fritt och demonstrera"
"om kvinnor bara var lite mer självbevarande hade våldtäkter undvikits"
"män har bättre åsikter än kvinnor"
"HBTQ personer är ett okristet dödligt hot"
"att de (homosexuella) deltar i TV är osunt och bryter ner familjevärden"
"judar och samer kan aldrig bli Svenskar"
"de genetiska avarterna blir tydliga någonstans söder om alperna, personer från dessa områden kan aldrig göras rumsrena"
"ALLA muslimer är potentiella våldtäktsmän, enda sättet att bota dom är att blåsa ut deras hjärnor och dansa på deras gravar"
"kan ingen ställa sig på Öresundsbron med en kulspruta"
"80-90% av tiggarna du ser på gatorna bor antagligen bättre än du och jag"

Och då har jag inte tagit med några uttalanden från Wall, han är ju uppenbart galen.
Och inte heller Fågelklous alter ego "afghan", han vill ju inte kännas vid det.
Det finns metervis med fler såklart, men dessa kan jag plocka fram direkt.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet november 07, 2016, 23:12
Det mesta kan väl närmast betraktas som rent struntprat och lösa antaganden som inte har någon reell förankring i partiet. Dock så har vi fortfarande (hur länge till?) åsiktsfrihet i landet.

“The word ‘racism’ is like ketchup. It can be put on practically anything – and demanding evidence makes you a ‘racist.”– Thomas Sowell

Vem minns inte Ines Uusmanns uttalande angående Internet då hon var kommunikationsminister i den dåvarande S-regeringen 1996;

"Jag vågar inte ha någon alldeles bestämd uppfattning men jag tror inte att folk i längden kommer att vilja ägna så mycket tid, som det faktiskt tar, åt att surfa på nätet. [...] Att sitta och surfa på nätet tar en himla massa tid. Vad är det bra för? [...] Det kanske är så att det är något som vuxit upp nu. Alla pratar om internet men kanske är det övergående och sedan blir inriktningen mer specificerad.”

Det finns ju ”knäppskallar” i alla partier men media har varit och är osedvanligt enträgna att informera om just SD:s snedsteg. Detta ingår i en komplott som är riktad mot just SD för att i möjligaste mån få folk i gemen att inte stödja eller rösta på detta parti. Verkligheten har dock visat att dessa smutskastningar haft föga effekt. Faktum är de haft motsatt effekt och det är precis därför som SD fortsatt att växa. Allt fler svenskar inser att media förvanskar sanningen och som en protest mot detta så stödjer man SD. Vill man ha en fortsatt, för landet destruktiv invandring, så ska man förstås inte rösta på SD utan på något av de andra partierna.

Svensk media kan och bör man vara kritisk till eftersom de tenderar att vinkla det mesta i en ensidig riktning och att de allt som oftast mörkar sanningen.

Janne Josefsson har sagt detta:

”Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle.”

Birger Schlaug:

”Lögnen kan få dystra politiska konsekvenser. Under många år fanns en outtalad överenskommelse mellan journalister, politiker och tyckare att inte säga sanningen om det framväxande mångkulturella samhället. Vi – jodå, jag tillhörde lögnarna – förnekade problemen, fast vi alla såg dem. Vi satt i teve och förnekade att det vid sidan av det positiva och nödvändiga också fanns svårigheter och problem.”

Att asylsökare inte ska ha rätten att demonstrera anser Kent Ekeroth. Därvidlag så får jag faktiskt hålla med honom. ”Det är inte självklart att de ska få göra vad de vill på gator och torg, problemet som det ser ut i dag är att vi inte kan kontrollera de som söker asyl, det är en säkerhetsfråga och vi måste kunna identifiera alla asylsökande, säger Ekeroth.”

Att alla muslimer är potentiella våldtäktsmän är måhända en sanning med modifikation. Dock så förhåller det sig så, att med den ökande invandringen av muslimer så har de facto våldtäkterna rakat i höjden. Detta är fakta som ingen kan förneka eller försöka dölja. Ändå har PK-isterna försökt dölja detta med att anmälningsbenägenheten ökat. Sanningen är faktiskt den motsatta – den har minskat. Detta innebär att de faktiska våldtäkterna är avsevärt fler än de som anmälts.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet november 08, 2016, 07:27
Men pressfriheten innebär ju att du faktiskt kan hämta din information från andra platser än "gammelmedia" .
Anser du på riktigt att det inte är problematiskt att flera högt uppsatta Inom SD vill inskränka på den rätten?

Du tycker SD blir specialbevakade av media? Hårt ansatta? Jag skulle vilja säga TVÄRTOM.
Vilket annat parti skulle komma undan med det som hänt runt SD de senaste åren utan att få medias ögon på sig och ändå öka i opinionen?
Ta bara järnrörs-skandalen, vilka andra politiker skulle överleva en sådan skandal?
Vilka andra skulle ens kunna ta upp frågan om fria val verkligen är det bästa för sverige utan att det skulle bli en folkstorm utan like?
När det finns andra som fått ge upp sin potentiella stadsministerpost för att hon köpte en Toblerone på firmakortet.

ALLA politiker granskas hårt av media, SD har ingen "extrabevakning" däremot kommer dom undan mycket skit pga att det blivit så mycket runt dom så nyhetsribban har höjts när det gäller SD.

När man hör Söder sitta raljera om "genetisk essens snarare än miljö" när det gäller brottsbelastade invandrare, så vill man ju bara spy. Det är som hämtat från en journalfilm från 40-talet.


Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet november 08, 2016, 12:56
Självklart ska vi bevara pressfriheten och något annat har jag inte skrivit. Det finns som sagt knäppskallar i alla partier. Men jag efterlyser att media någon gång kan presentera en betydligt mer nyanserad bild av vad som händer och sker än vad som är fallet nu.

Den som inte inser att SD är utsatt för ett kompakt nedsmutsande, förlöjligande och hackande från media har uppenbarligen inte följt media i Sverige. Även inom andra områden så särbehandlas SD och dess medlemmar eller sympatisörer. Medlem i SD får inte vara med i facket, SD-sympatisörer får sparken, SD får inte hyra lokaler o.s.v. Därmed inte sagt att media även granskar andra partier, men jag vill hävda att detta inte görs i samma utsträckning som med SD. Speciellt MP har ju under många år i princip inte granskats alls, men media har där bättrat sig något.

”Järnrörsskandalen” som inte innehöll några järnrör utan aluminiumrör. Denna skandal blåstes upp av media till ofattbara proportioner. Dock blev förundersökning angående denna skandal nerlagd. Visst kan jag tycka att det var ett högst olämpligt uppträdande av de som höll i aluminiumrören. Absolut.

Nå hur har det sett ut i de andra partierna då?

Vänsterpartisten Simon Fors, ville giljotinera Fredrik Reinfeldt och skjuta andra moderater tillsammans med Per Gudmundsson. Torbjörn Johansson från Mönsterås åtalas för tre fall av misshandel. Sasa Sacipovic, döms till 6 månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning. Håkan Bruman döms för sexuellt ofredande mot minderåriga. Lilly Näslund, nämndeman i Stockholm, döms för upplopp och skriker ”Döda de rika” under en demonstration i Stockholm. Daniel Kihl döms för ett dubbelmord på en 33-årig kvinna och en 16-årig flicka. Awara Ibrahim, Kristianstad, döms till fem års fängelse för upprepade våldtäkter mot en yngre man.

Miljöpartisten Daniel Jesus Arrospide Alata dömdes till 14 års fängelse för försök till mord, grov mordbrand, grovt rån, stämpling till mened samt falsk tillvitelse. Per Garthon har vid upprepade tillfällen visat att bilkörning och sprit inte är någon bra kombination. Sedan hade vi miljöpartister som inte ville hälsa genom att ta i hand. Nawzad Ahmed miljöpartist från Umeå döms för våldtäkt. Mehmet Kaplan jämför muslimska jihadister med frivilliga i det finska vinterkriget. Marcel Wisselqvist grips för sexuellt utnyttjande av handikappad. Michael Leventis från Höganäs åtalas för våldtäkt av 11-årig flicka.

Moderaten Victor Bravo Vicuna häktades vid Stockholms tingsrätt misstänkt för grovt rån och olaga tvång. Han hade tagit sig till Stockholms universitet där han hotat en professor med pistol och sedan rånat honom. En moderat politiker i Landskrona utnyttjade asylsökande som arbetare på sin gård under slavliknande förhållanden. Gunnar Axén polisanmäls för sexuellt ofredande. Jörgen Johansson döms till villkorlig dom för att ha jagat polis med motorsåg. Göran Fahlgren döms till 2 års fängelse för våldtäkt. Victor Hugo Bravo Vicuña, döms till sluten psykiatrisk vård, efter att ha rånat och hotat sin f.d. chef. Sven-Ove Littorin anklagas för sexköp och avgår senare under året. Johan Steenhoff Eriksen, med politiska uppdrag i Södermalms stadsdelsnämnd, åtalas för grovt barnpornografibrott. Henrik Glivesson, kommunpolitiker i Ronneby, döms till 18 månaders fängelse för misshandel av sin gravida sambo. Han tvingas också betala 50 000 i skadestånd. Joacim Bennes från Växjö kallar tiggare för parasiter.

Liberale Landskronapolitikern Philip Pedersen elchockade en 22-åring med elpistol och åtalades för misshandel. Åke Blomqvist, kommunalråd i Huddinge köper sex av minderårig och avgår. Azad Karim, kommunpolitiker i Västerås, döms till 2 månaders fängelse för olaga hot och vårdslöshet i trafik. Isak Bergdahl, styrelseledamot i LUF, polisanmäls för en Hitlerhälsning. Åke Blomqvist, kommunalråd i Huddinge köper sex av minderårig och avgår. Daniel Åhlander från Nyköping är en av huvudpersonerna i företaget ELMA som lurat till sig miljoner i assistansersättningar. Riksdagsledamoten Christer Winbäck vill ändra lagen och legalisera månggifte.

Socialdemokratiska politikern Per Svedberg var på socialdemokraternas julfest och sprang omkring i bara kalsongerna och skrek att han ville knulla samtidigt som han bankade på en kvinnlig kollegas dörr. Kvinnan fick panik och slog larm till en annan kollega som i sin tur ringde riksdagens vaktbolag. Socialdemokraten och statssekreteraren Erik Bromander har åkt på 27 resor sedan han tillträdde för 24 månader sedan. Ofta långt. Han har spenderat över 800 000 kronor på dessa resor. Dessutom så lät han arbetsgivaren betala omkostnader för privata resor och krävde i efterhand ut traktamente. Han fick sparken och som plåster på såren så kan han kvittera ut 2,3 miljoner i fallskärm! Yasin Mahi från Katrineholm anklagas för människosmuggling. Hans-Erik Palmqvist från Landskrona åtalas för rasism. Marcus Arnesson från Göteborg skickar hundratals hotbrev till människor i hela landet, flertalet under en moderat politikers namn. Mona Sahlin avslöjas med att ha skrivit falskt intyg. Stefan Carlsson från Kalmar avgår som Landshövding efter alkoholproblem och sextjänster.

Centerpartisten Ingrid Hermansson tyckte att långtidsarbetslösa, till exempel somalier, kan jobba med att hämta fikabröd till chefer. Magne Torbjörnsson från Lund skjuter sin far till döds. Sture Andersson från Burträsk döms till ett års fängelse för grov rattfylla. Sven Samuelsson, partiets ordförande i Vaggeryd, anklagas för sextrakasserier. Dayana Jadarian från Eskilstuna sprider antisemitisk propaganda på nätet. Thomas Lindberg från Uppvidinge ger sitt stöd till barnäktenskap. Riksdagsledamoten Abir Al-Sahlani utreds för bedrägeri.

Kristdemokraten Erling Wälivaara ansåg att homosexuella handlingar är lika fel som att kleptomaner stjäl och att pyromaner bränner ner hus och att detta var en nedtonad men accepterad åsikt inom KD. Kyrkoherden och kyrkopolitikern Alexander Radler avslöjas som STASI-agent. Martin Strandberg, grips av polis för narkotikabrott. Mattias Reinhard från Töreboda åtalas för att ha misshandlat sin fru i tre års tid. Mats Reimbertsson polisanmäls för olaga hot och rasistiska tillmälen. Ingrid Svensson från Falun åtalas för grovt bedrägeri.

- Den som är utan skuld kastar den första stenen.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet november 09, 2016, 06:49
Jo, att det finns idioter överallt är jag den förste att skriva under på.
Skillnaden är att SD har så många i riksdagshuset, som alltså skulle ha ministerposter om SD vann valet.
Sedan finns det ju myriader av idioter på kommunal nivå, där SD fick en tillströmning av nya medlemmar när NRP lade ner verksamheten tex.

Deras nazistiska bakgrund går aldrig att sudda ut, och det är skrämmande när tex. Mattias karlsson använder sig av uttryck som "det svenska livsrummet begränsas" ... vem fan använder ordet "livsrum" (ett av nazitysklands käpphästar "liebensraum" )
Kanske gör han det för att provocera eller har han möjligen förläst sig på "mein kampf"?Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet november 09, 2016, 09:42
Det råder begravningsstämning på SvT och TV4 efter att det amerikanska valet avgjorts och Trump står som segrare. Valet har gått precis i motsatt riktning som alla dessa experter och förståsigpåare sagt. Valet var ju i princip redan avgjort och det innan folket lagt sina röster. Trump har svartlistats och trampats ner i skiten av dessa fisförnäma vinklade medier, precis som SD behandlas här, men nu har pendeln slagit tillbaka. När ska dessa medier förstå att den bild de levererar inte stämmer överens med verkligheten? När ska de lära sig att rapportera om sanningen, den sanning som folket lever i? Bilden från media var densamma inför folkomröstningen i Storbritannien. Medierna, experterna och opinionsinstituten hade fel då och de hade fel nu. Att medierna lever i en bubbla och fjärmar sig från folket och verkligheten blir allt tydligare.

Nå det känns så skönt och befriande att medierna fått sig en rejäl knäpp på näsan och är chockade nere för räkning. Luften känns en aning lättare att andas nu. Stort tack till det amerikanska folket!
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet november 09, 2016, 11:08
Deras nazistiska bakgrund går aldrig att sudda ut...
Ja tror man att genom att ständigt ropa rasist eller dra fram den ena skandalen efter den andra är rätt medicin så är man fel ute. Det spelar ingen roll vad media skriver eller skriker. Om det får någon effekt så är det den helt motsatta. Gaphalsarna i media skriker allt högre rasist, fascist, nazist samtidigt som de håller jättehårt för öronen så att de ska slippa höra vad folket säger eftersom det kan rubba deras snedvridna världsbild. Varför inte som omväxling ta bort händerna från öronen, vara tyst en stund, hämta andan och lyssna på folket i stället.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Rickard skrivet november 09, 2016, 11:17
Håller i princip med, det har varit alldeles för lätt att kalla alla som vill ha en kontrollerad invandring för rasist.
Som jag ser det är det inte frågan om rasism, utan att vi i hela världen måste inse att det inte går blanda olika kulturer hur fort som helst utan att det skapar oro, i vissa fall kaos.
Utmaningen är att hitta ett sätt att kontrollera invandringen utan att bli allt för protektionistisk, för det vinner ingen på heller.

Att Trump vann valet kommer självklart inte att ändra speciellt mycket, vare sig i USA eller världen, men visst är det lite skönt att media och de politiska politruckerna fått sig en knäpp på näsan.

Ett stort problem med "folk" är att de tar till sig så mycket av vad media skriver.
Om man tänker själv så inser man att oroligheterna i världen beror på ett fåtal saker:

Fattigdom
Religion
Kulturella skillnader.

Blanda alla dessa i "de utvecklade länderna" för snabbt så blir det en explosiv utveckling av våld, kriminalitet och oroligheter.
Precis det vi ser i många västländer nu.

JAg tror att sossarna hade kunnat vinna många röster på att säga att de begränsningar som nu införts är tillfälliga, men att man på sikt skall ta fram långsiktigt hållbart regelverk för en mer kontrollerad invandring.
På EU-nivå måste de tänka om och göra rätt när det gäller den fria rörligheten om inte fler länder skall göra som Storbritannien, begära utträde.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet november 10, 2016, 07:13
Deras nazistiska bakgrund går aldrig att sudda ut...
Ja tror man att genom att ständigt ropa rasist eller dra fram den ena skandalen efter den andra är rätt medicin så är man fel ute. Det spelar ingen roll vad media skriver eller skriker. Om det får någon effekt så är det den helt motsatta. Gaphalsarna i media skriker allt högre rasist, fascist, nazist samtidigt som de håller jättehårt för öronen så att de ska slippa höra vad folket säger eftersom det kan rubba deras snedvridna världsbild. Varför inte som omväxling ta bort händerna från öronen, vara tyst en stund, hämta andan och lyssna på folket i stället.

Tack du, jag ÄR en del av folket, jag är en av de 87% som inte röstade på SD.
Och jag åberopar min rätt att kalla folk rasister som jag anser är det, när samtal övergår från saklig, politisk diskussion till smutskastning av grupper av utländsk härkomst eller påståenden om att personer födda i andra världsdelar har en medärvd genetisk kod som gör de mer våldsbenägna eller har andra (alltid negativa ) egenskaper.

SD har höjt ribban för vad som kallas rasism i samhället, jag har på riktigt, och på fullt allvar hört meningen " snart blir man väl kallad rasist bara för man hatar blattar" .

Jag anser att SD är ett rasistiskt parti, däremot vet jag att alla som röstar på SD inte är rasister.
På samma sätt som alla som röstar på andra partier givetvis inte är vänsterextremister.

Jag är lite som du Rikard, jag hatar religion, däremot försvarar jag rätten för var och en att utöva sin religion som dom vill och i fred.
Däremot så sätter jag stopp när det kommer till religion i politiken, politik ska baseras på samhälle inte på en 2000 år gammal bok.
Därför reagerar jag lika starkt på SD's " Sverige ska vila på en kristen grund,  med kristna värderingar och kristna seder och bruk" som jag skulle vända mig mot partier , muslimska eller buddhistiska eller vilka religioner som helst om dom blandar politik med religion.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Rickard skrivet november 10, 2016, 09:59
Att någon säger att de hatar blattar behöver inte betyda att de anses ha någon form av genetisk fallenhet för ofog.
Som jag ser det så är det ofta kombinationen av fattigdom, religion och kulturella skillnader som gör att folk lite slarvigt klumpar ihop dem i olika benämningar/grupperingar.
Det man hatar är grupper av fattiga personer i utanförskap, men annan religion och kultur än de egna.
Uttrycken blattare, zigenare, svarta kan tolkas som fördomsfulla, men behöver inte vara det, man vet först om/när man för en saklig diskussion vad olika personer tycker och tänker. Orden är beskrivande och har på sätt ett värde.
Det verkar vara mycket mer accepterat i USA, där INGEN reagerar på "latinos", "Coloured", "Mexican" och "Muslim".

När det gäller rasism så tror jag det är lika utbrett i alla partier, utom möjligen vänstern och miljöpartiet.
Kanske har SD bildats av rasister en gång i tiden, men idag tror jag det är ytterst få av dem som är rasister i ordets rätta mening, däremot så vill de göra något åt den samhällsomvandling som invandringen orsakat och orsakar.
Vissa anser utvecklingen vara positiv, andra inte.
Min bedömning är att en majoritet av folket tycker att det gått för långt, för fort, och att något måste göras.
Inga andra partier har velat lyssna, för har de öppnat munnen så har vänsterpartister och miljöpartister inom journalistiken slagit ned på dem med oerhörd kraft.
Den politiska snedvridningen inom journalistiken är som jag ser det ett stort problem.

Håller med om att uttrycket kristen grund borde strykas ur alla partiers program, däremot så kunde man uttrycka sig på något sätt om den moral, etik, omtanke om andra, jämställdhet och rättvisa som byggts upp i det Svenska samhället.
Mycket av det kommer naturligtvis från de kristna värderingarna som funnits, men man bör skippa det ordvalet om man vill vara seriös inom politiken.
Kristendomen har haft en enorm betydelse för vårt samhälle, men idag när allt fler inser/anser att det bara är ett maktmedel/påhitt bland andra kan man inte blanda religion och politik.
Politik måste bygga på humanism, vetenskap och beprövad grund.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: boek skrivet november 10, 2016, 15:19
Visst Cougar, du är i din fulla rätt att sätta en stämpel på kreti och pleti på allt som slutar på -ist om du känner att du mår bra av det och om du därmed anser att detta sandlådebeteende leder politiken framåt.

Min åsikt är att det finns bara en mänsklig ras, Homo sapiens, men det är en annan diskussion.

Religion är intressant och inget jag hatar. Jag är varken religiös eller tillhör något trossamfund och Svenska Kyrkan lämnade jag för många år sedan. Vi har ju religionsfrihet i landet och det innebär att var och en får tro på det man önskar, men det får aldrig gå så långt att religionen styr politiken.

Men just detta att religionen, och jag tänker då främst på Islam, får alltmer inflytande i landet är ett illavarslande tecken. Var och en är välkommen att bedriva sin religion privat, men den får aldrig påverka eller styra den förda politiken och detta innefattar alla religionsyttringar. Verklighetens Sverige, då det gäller Islams påverkan på samhället och politiken, går i helt fel riktning inser de flesta som följt med i mediebruset.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Rickard skrivet november 11, 2016, 07:58
Regeringen borde vara mycket mer aktiv när det gäller att driva public service på ett sekulariserat sätt.
Jag tycker mig se att det blir allt mer religiösa inslag i public service, både kristna serier, högmässor, och nu senast en serie om Muslimer.
Jag tycker absolut inte att public service skall syssla med sånt.
Jag blir faktiskt illa berörd av att skattepengar används för den där typen av hittepå.

Samma sak med de program om Spöken och hemsökta hus som sänds...
Nu går de ju tack och lov inte i public service så vitt jag kan påminna mig, men det är ju precis samma sak...
Humbug.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet mars 07, 2017, 06:58
BB i Sollefteå har lagt ner, redan har en förstagångföderska fått lov att föda i bilen.
En stor opinion har bildats mot nedläggningen.
Kent Ekeroth lägger upp en länk med ett tidningsklipp om nedläggningen på sin facebook sida med kommentaren "som man bäddar får man ligga" och menar att folket får skylla sig själva då dom inte i större utsträckning röstade på SD...

Problemet är att SD faktiskt hade vågmästarroll under omröstningen, resultatet av omröstningen blev sex röster för och sex röster mot, och SD valde att lägga ner sina röster.
De hade alltså chansen att rädda kvar BB i Sollefteå.

Problemet med detta är att dom kommer undan med det, SD svansen är inte intresserade av politik.
Dom kommer inte att ta reda på fakta om omröstningen, dom kommer att läsa på Ekeroths facebook-sida och ta det som en sanning, av kommentarerna så ser man tydligt att alla mer eller mindre hakar på i hatkampanjen mot de etablerade partierna som i sin outgrundliga ondska lägger ner BB.

Det är väl ändå höjden av populism, när man röstar bort ett BB men ändå försöker att vinna politiska poäng på det, smärtsamt.
 
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Rickard skrivet juni 13, 2017, 07:29
Själva beslutet kan ju ha grundats av ansvarstagande, de lade ned istället för att fortsätta driva verksamheten med förlust helt enkelt.
Ekeroth kan ha haft rätt i sin kritik, för om SD hade haft mer att säga till om så hade det funnits mer pengar till en rättvis sjukvård i hela Sverige.
Den typen av budgetförhandlingar finner man inte bara lokalt i sollefteå, utan finansieringen av vård skola och omsorg sköts ju på delvis andra sätt, och kanske på helt annat sätt om SD får bestämma...

Men det är ju bara spekulationer förstås, helt klart är att invandringen kostar pengar, och att vi skulle kunna haft kvar både sjukhus och BB-avdelningar om vi prioriterat annorlunda.
Huruvida SD är bästa parti att sköta dessa prioriteringar är dock en helt annan sak.
Jag vidhåller att de etablerade partierna måste börja ta dessa frågor på ett större allvar, de flyktingströmmar vi ser nu kommer knappast att avta, så vi måste som nation ha en mycket större och bredare diskussion om hur öppna våra gränser skall vara, hur vi hanterar de som fått avslag på asylansökan, hur vi ser till att illegala invandrare hittas och skickas hem, mm, mm.
Detta är frågor som ingen egentligen brytt sig om, men som också avspeglas i allt större och fler utanförskapsområden där många troligen inte ens har rätt att vistas i landet.
Ett liv under radarn och utanför alla välfärdssystem tvingar in folk i kriminalitet, vilket stör samhällsutvecklingen och ökar kostnaden för både övervakning, polisiära insatser, det ökar försäkringspremierna och skapar en otrygghet i samhället.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet juni 14, 2017, 07:31
Själva beslutet kan ju ha grundats av ansvarstagande, de lade ned istället för att fortsätta driva verksamheten med förlust helt enkelt.
Ekeroth kan ha haft rätt i sin kritik, för om SD hade haft mer att säga till om så hade det funnits mer pengar till en rättvis sjukvård i hela Sverige.
Den typen av budgetförhandlingar finner man inte bara lokalt i sollefteå, utan finansieringen av vård skola och omsorg sköts ju på delvis andra sätt, och kanske på helt annat sätt om SD får bestämma...

Men det är ju bara spekulationer förstås, helt klart är att invandringen kostar pengar, och att vi skulle kunna haft kvar både sjukhus och BB-avdelningar om vi prioriterat annorlunda.
Huruvida SD är bästa parti att sköta dessa prioriteringar är dock en helt annan sak.

Det är ju en vacker tanke men om så var fallet så skulle väl SD i sin egen budget satt undan pengar till det, tycker du inte?
Eftersom de i sin budget inte har någon post för invandring så borde det ju finnas gott om pengar för att behålla ett BB.
Men de tycker det är viktigare med en rejäl skattesänkning för de som tjänar mer än 100 000 kr/mån tex.


Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Rickard skrivet juni 14, 2017, 07:40
Partiet centralt kan ju inte lägga en budget "som om" landstinget vore statligt?
SD i berörda landsting kan itne byta ut skattesänkningar mot ett BB som blir kvar, jag tror du blandar lite äpplen och päron nu.
För att SD skall kunna få igenom sin politik så krävs det ju en del övergripande förändringar, dels kommer det ta lång tid innan de stora besparingar som minskad invandring kostar ger resultat, och sedan måste dessa medel omfördelas till de verksamheter som de prioriterar, som skola, vård och omsorgen av äldre.
Men visst, om det hade varit duktiga politiker i SD i det lokala partiet så kunde de säkert ha lagt fram ett eget förslag.

Jag har aldrig påstått att SD:s politiker är duktiga, eller direkt pålästa, och det är en av flera anledningar till att jag inte röstar på dem.

Det är synd att de kommit fram som de gjort, bara för att de etablerade partierna inte tar problemen med den mer eller mindre oreglerade invandringen på allvar.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet juni 14, 2017, 17:05
alla partier lägger skuggbudgetar för att "bevisa" att deras politik är genomförbar, även på kommunal nivå.
vill man se till att tex ett BB i en viss ort ska finnas kvar så lägger man med det i budgeten, tycker man annat är viktigare så budgeterar man för det.
Jag lägger ingen värdering i om det är rimligt att ha kvar ett BB där eller inte, det jag vänder mig emot är att försöka dra politiska poäng på en nedläggning man själv var med och skapade.
SD är vågmästare på många orter och måste faktiskt börja ta ansvar för politiken nu inte bara skrika att alla andra gör fel, dom är en del av etablissemanget.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Rickard skrivet juni 15, 2017, 08:01
Ja, och det är ju för att de i många kommuner har surgubbar från gatan som politiker det inte funkar så bra som det borde.
Det är väl känt, speciellt i mindre kommuner som den vi diskuterar nu.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet november 27, 2017, 13:18
Martin strid..
Ännu en "surgubbe från gatan" men den här gången lyckades han slinka in som talare i SDs direktsända landsdagar.
"Muslimer är inte 100% människor" vräker han ur sig till en samlad SD trupp som inte reagerar eller säger emot, först dagen efter när media tar upp det så agerar dom.
OK att Martin kan avpolletteras som en knäppgök från gatan men avsaknaden av respons från den samlade partitoppen säger en hel del om människosynen i partiet.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Rickard skrivet november 28, 2017, 08:32
Dom kanske förstod vad han menade egentligen?
Och att han var urusel talare.

Troligen menade han att en fundamentalistisk muslim är så långt från de samhällsmedborgare vi behöver, och en ateist/humanist/agnostiker/eller sekulariserad "troende" är vad som eftersträvas.
Och att det finns en skala däremellan där folk är mer eller mindre skadliga för samhället.

Vi accepterar religionsfrihet i detta land, och jag tror bestämt att även SD gör det, så exakt hur de tänkt bemöta "hotet" som de ser från islam har jag svårt att se.
De som inte anser att det finns ett hot från islam kan man ju å andra sidan fundera över.
Du skulle aldrig få Löven att erkänna det t.ex....
Men att Ryssarna är ett hot det är det ingen som hymlar med.
Visst är det märkligt hur det kan bli?

Personligen skulle jag vilja sekularisera Sverige mycket mer än vi gjort.
Inte så att jag vill förbjuda folk att ha en åsikt eller tro på något, men det måste verkligen vara vattentäta skott mellan politiken, beskattningen, bidrag i olika former - och religion.

I Piteå har vi nu t.ex. Kommunen och kyrkan som tillsammans driver natthärbärge.
Man må ha vilken uppfattning man vill om att upplåta sovplatser åt tiggarna, men att politiken och kyrkan samarbetar i detta gör att jag har stora problem att rösta på den nu sittande majoritet i nästa val.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet november 29, 2017, 11:34
..eller också råkade han säga vad han tyckte och ingen reagerade därför att alla höll med.

att SD skulle vara för religionsfrihet håller jag inte med om, i deras principprogram står det att "Sverige ska vila på en Kristen grund" och att "andra religioner KAN accepteras men att inga andra än stadskyrkan ska få status"

Hotet kommer ju inte från Islam, det kommer från Islamistiska extremister.
Ingen säger ju att hotet i USA kommer från kristna trots att tusentals skjutningar och terrordåd utförs av Kristen höger där
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Rickard skrivet november 30, 2017, 15:51
Jag påstår att hotet från USA beror på att de är sjukligt Kristna.
Så du är nog inte helt uppdaterad.
Alla krig och allt elände har med religion att göra.
Antingen är det religiösa som skall omvända världen, eller icke religiösa som slåss mot religionen.

Vill vi få fred i världen så måste folket utbildas och religionen på sikt utrotas.
Inte med krig, utan med kunskap och humanism.
(Om det nu går, i USA finns ju t.o.m kristna vetenskapsmän, hur nu det går ihop)  ;D

Jag tror inte att alla på SD:s kongress ser Muslimer som ickemänniskor, är det inte märkligt att ens skriva på det sättet cougar, eller tror du verkligen på det själv?
Det rimliga är att de flesta är sekulariserade, och de som är religiösa är kristna.
Att kristna ser ett hot i att det blir allt fler muslimer i landet ser jag som historiskt relevant - det har alltid stridits mellan olika religioner - så på det sättet är det inget konstigt med det.
Då tycker jag det är mer konstigt att Svenska Kyrkan bjuder in muslimer med öppen famn.
Helt sjukt faktiskt, som att de inte läst på när det gäller målet för islam.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet december 01, 2017, 07:22
största hotet i USA kommer nog från galningen med aktiveringskoderna..

Jag pratar ju inte om vad DU tycker utan mer den allmänna hållningen i frågan.
Ta tex händelsen där en nazist med berått mod körde ihjäl en demonstrant i USA, tänk dig samma incident med en muslim vid ratten. hur skulle det rapporteras då? på samma sätt eller skulle muslimerna som helhet få sig en känga?
jag tror vi vet svaret på den frågan, jag kan inte dra mig till minnes att det någonstans rapporterades om vilken religion nazisten hade.

Jag tror inte alla på SD's landsdagar ser Muslimer som ickemänniskor, men jag tror att människosynen hos de närvarande har trubbats av såpass att de låter de flesta rasistiska uttalanden passera utan vidare.

att kyrkan tar emot Muslimer ser jag inte som konstigare än att de tar emot katoliker eller Baptister.
vad är målet för Islam?

Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Rickard skrivet december 01, 2017, 07:47
Den allmänna hållningen i frågan är väl att stora delar av den västerländska världen som har att bedöma USA också är Kristna och kan acceptera USA:s extremsim.
Jag glömmer aldrig när bush talade och sa att Gud hade sagt till honom att anfalla Irak.
https://www.theguardian.com/world/2005/oct/07/iraq.usa

Det har varit liknande uttalanden i de flesta väpnade konflikter som USA agerat i de senaste åren.
Om man inte då anser att religionen är en avgörande faktor i de flesta av krigen så menar jag att västvärldens befolkning är precis lika blind som SD:arna på sin kongress. 

Den där nazisten utpekades väl som nazist?
Och alla nazister i sin helhet fick lida för vad en av dem gjort?
Faktum är att är man med i en "ism" eller "ist" så får man nog acceptera att det som går över gränsen svärtar ned hela gruppen.

Målet för islam är väl som många andra religioners mål, att omvända de som inte är troende, till sin egen tro.
Grunden till många av de krig och det förtryck vi sett och ser.
Ser vi till den grupp som är islamister så har de ju ett uttalat mål att ta över hela världen, liknande det som Hitler hade, men med helt motsatt drivkraft och med terror som verktyg som komplement till det konventionella kriget.
Läser man på lite mer så kan man se att "jihad" inom islam ses som OK i extremt pressade situationer, och jag kan tänka mig att islamisterna ser en allt mer sekulariserad värld som ett skäl till jihad i formen av ett krig som skall utplåna alla som motsätter sig koranen.
Mot den bakgrunden agerar de rationellt, och i enlighet med sin religion, även om de flesta inte håller med så finns bevisligen tillräckligt många som gör det för att ställa till med oreda och elände i hela världen.

Religion är i grunden ett maktmedel som i alla tider använts av eliten/makten för att hålla resten av mänskligheten på mattan, det var så när Sverige kristnades, och det är så i många mindre utvecklade länder idag.
Våld, maktbegär, penningsbegär och kvinnoförtryck genomsyrar de flesta religioner historiskt, och på många håll än idag.
Ju  mer rättvist, socialt och jämställt religionerna utövas (som i Svenska kyrkan t.ex.) desto mer urvattnas bibelns budskap och religionen blir mer av ett kulturarv som man modifierar för att passa dagens samhälle.
Idag finns inte många Svenskar som öppet vågar ta ställning till att de tror på gud, och allt som står i bibeln - utan det blir  mer att diskuterande om det osannolika i att evolutionen skulle kunna skapa nåt så fantastiskt som människan.
Vetenskapliga bevis för guds, utomjordingars, eller någon annan typ av övermänsklighet verkar för de djupast troende vara helt ovidkommande.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet december 04, 2017, 07:10
Den allmänna hållningen i frågan är väl att stora delar av den västerländska världen som har att bedöma USA också är Kristna och kan acceptera USA:s extremsim.
Jag glömmer aldrig när bush talade och sa att Gud hade sagt till honom att anfalla Irak.
https://www.theguardian.com/world/2005/oct/07/iraq.usa

Det har varit liknande uttalanden i de flesta väpnade konflikter som USA agerat i de senaste åren.
Om man inte då anser att religionen är en avgörande faktor i de flesta av krigen så menar jag att västvärldens befolkning är precis lika blind som SD:arna på sin kongress. Att ledare använder religion i sin retorik får ju de flesta av oss sekulariserade Svenskar att skruva på sig av avsky, jag också.
Men jag anser inte att religionen är den utlösande faktorn i de flesta konflikter, däremot så används den som maktfaktor i konflikter.
krig handlar om till 99% om mark/råvaror/handel och makt, när kriget väl är igång försöker krigsherrarna på alla sätt hitta skillnader  som separerar de krigande sidorna på och då ligger religionen nära till handsDen där nazisten utpekades väl som nazist?
Och alla nazister i sin helhet fick lida för vad en av dem gjort?
Faktum är att är man med i en "ism" eller "ist" så får man nog acceptera att det som går över gränsen svärtar ned hela gruppen.

Precis, när det kommer till vita, kristna kan vi direkt göra distinktioner som separerar "oss" från "dem"
När det kommer till IS så är ju dom Islams Nazister, vi borde kunna göra samma distinktion där men nä, istället så skuldbelägger vi en hel religion för vad dessa idioter gör


Jag har extremt svårt att förstå religion men de jag pratat med som är religiösa (både kristna och muslimer) inser samma sak som vi andra, att religion används som maktmedel och dom är noga med att ge akt för när det händer.
som en kompis sa till mig:
 " religionen jag utövar är till för mig, för att jag ska bli en god människa för andra.
 så fort någon annan vill få mig att göra något i religionens namn så är det ett maktmedel och inte religion längre"
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Rickard skrivet december 05, 2017, 11:04
OM det verkligen är som de religiösa du känner säger så kunde de väl istället vara humanister och läsa på om moral och etik.
Då behöver man inte stöjda de maktmissbrukare som använder religion för att ställa länder, folkgrupper och personer mot varandra.

Du har inte fel när du säger att "de vita" pekar ut alla muslimer som potentiella islamister "IS", men tyvärr tvingas vi ju inse att det är naivt att tro att de inte är oerhört överrepresenterade just för att de tillhör kollektivet muslimer.
När uppdrag granskning granskar muslimska ledare med hög svansföring som varande "sekulariserande" så ser vi att ytan som visas upp innehåller stora sprickor, i många fall är de fullständigt medvetna om de grupperingar som utgör ett hot, inte sällan är de aktiva i dessa, och framförallt så motarbetas de inte aktivt annat än "imaginärt" för media och regeringens integrationsexperter.
För mig som är ateist är det lätt att se, och det gör att jag ställer mig väldigt frågande till hur kristna kan välkomna islam som de gör.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Cougar skrivet december 06, 2017, 07:09
OM det verkligen är som de religiösa du känner säger så kunde de väl istället vara humanister och läsa på om moral och etik.
Då behöver man inte stöjda de maktmissbrukare som använder religion för att ställa länder, folkgrupper och personer mot varandra.

EN person, det var en person jag pratade med, han representerar såklart inte ALLA religiösa och det påstod jag inte heller.
Min poäng är att de allra flesta religiösa jag har pratat med i Sverige ÄR väl pålästa i etik och moral, de lever i ett sekulariserat samhälle och har fått lov att läsa på för att "försvara sig" mot människor som inte förstår sig på religion.
sedan finns det alltid följare som kommer att vara mer utsatta för kultbildning och radikalisering.
Jag ser tex samma tendenser i SD-svansen som jag gör hos radikaliserade jihadister.
Dålig utbildning är ju den bästa grogrunden för radikalisering...


Du har inte fel när du säger att "de vita" pekar ut alla muslimer som potentiella islamister "IS", men tyvärr tvingas vi ju inse att det är naivt att tro att de inte är oerhört överrepresenterade just för att de tillhör kollektivet muslimer.
När uppdrag granskning granskar muslimska ledare med hög svansföring som varande "sekulariserande" så ser vi att ytan som visas upp innehåller stora sprickor, i många fall är de fullständigt medvetna om de grupperingar som utgör ett hot, inte sällan är de aktiva i dessa, och framförallt så motarbetas de inte aktivt annat än "imaginärt" för media och regeringens integrationsexperter.
För mig som är ateist är det lätt att se, och det gör att jag ställer mig väldigt frågande till hur kristna kan välkomna islam som de gör.

Jo , det finns helt klart ett problem och det ska adresseras, men inte genom att misstänkliggöra 1,6 miljarder människor.
För övrigt så är ju vita män ganska överrepresenterade när det kommer till Nazism, känner du dig kollektivt ansvarig för deras handlingar?
Det är märkligt hur nära du har till generaliseringar när du själv nästan brände en säkring av indignation när du ansåg att #METOO rörelsen misstänkliggjorde "alla män"
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Rickard skrivet december 06, 2017, 17:12
Min reaktion på METOO var väl mer en reaktion på hur Svenska kvinnor anser sig utsatta av sexuella kränkningar när en full man stöter på dem (som väl oftast varit fallet).
Samma kvinnor som gladeligen ser fler invandrare - trots att antalet våldtäkter och grova sexuella övergrepp, inte sällan i grupp, har ökat lavinartat i samband med den ökade invandringen.
Här menar jag att kvinnorna silar mygg och sväljer elefanter.

När det gäller Svenska män så är det alltså egalt att peka ut "alla", men när det gäller invandrare så är det förbjudet, eller i vart fall tabu.
DET tycker jag är fel.

Att hänga ut folk publikt är dessutom väldigt fel.
De skall dömas om de gjort något olagligt som kan bevisas.
Finns det grupper som är överrepresenterade så skall de utbildas/informeras om vad som gäller.

I denna fråga ser jag även en utveckling som jag tror kommer att bli allt mer framträdande de närmaste årtiondena.
#METOO har gjort att män är rädda för att närma sig kvinnor på sina arbetsplatser, det kommer att bli färre män som vill utsätta sig för risken att bli utpekade som kränkande, så jag tror att vi i framtiden kommer att se allt fler kvinnor i ledande ställning, inte bara för att de är drivna och studerar vidare i större utsträckning, utan för att allt fler män inte vill riskera att bli utpekad som sexuellt antastande bara för att han innehar en viss befattning.
Kvinnor som jag känner i alla fall är dessutom mycket mer ambitiösa än män, så vi går mot en framtid där vi snart kommer att ha en betydande majoritet av ledarna i samhället som är kvinnor.
Troligen blir det bättre också.
Färre manliga svin till mutkolvar och skattesmitare som får något att säga till om.
Titel: SV: går det att prata om SDs partiprogram?
Skrivet av: Rickard skrivet december 06, 2017, 17:23
Citera
Jag ser tex samma tendenser i SD-svansen som jag gör hos radikaliserade jihadister.

Håller med.
Om man som individ ser att samhället som man känner det håller på att raseras så är det lätt att radikaliseras.
För SD:are och deras svans innebär t.ex. allt fler invandrare som skapar samhällen i samhället, där inte ens blåljuspersonal vågar gå in, och där det skapas egna lagar och "rättskipare" driver dem i en allt mer extremt riktning.
Samma sak gäller de islamister som radikaliseras, de ser att västvärlden allt mer sätter agendan för demokratiska humana lagar och rättsskipning, hur jämställdheten hotar deras maktsfär mm, mm och detta gör dem lättradikaliserade. Kombinera det med att den sekulariserade världen i viss mån förlöjligar de djupt troende bara genom att argumentera emot så finns en grogrund för extremism.

Det här är tyvärr ett resultat som jag tror är ofrånkomligt om man blandar olika kulturer i för snabb takt.
Speciellt om kulturerna skiljer sig väldigt mycket från varandra.
Det behöver alltså inte vara något fel på vare sig Svenskar eller invandrare - det här är det sätt vi människor fungerar på.
Tycker man att nyttan av en stor invandring överväger problemen som de skapar så argumenterar man för det.
Tycker man att skadorna på samhället blir orimligt stora så försöker man göra något åt situationen.

Det jag ser just nu politiskt indikerar att flera av de politiska partierna (M, SD, KD, L och S) anser att skadorna håller på att bli för stora, det gör att man arbetar för en mer begränsad invandring, skarpare lagar och regler, och att de regler som finns också skall efterföljas.
Mot dessa står C, MP och V som inte ser några problem med invandringen.

Jag vet inte vem som har rätt, men tycker att det är intressant att diskutera det som sker.
Är fortfarande kluven när det gäller vem jag skall rösta på.