Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Testar ett inlägg med åäö 180122
2
Off-Topic / test
« Senaste inlägg av Rickard skrivet januari 13, 2018, 09:09 »
test
3
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / SV: 80000 rikare
« Senaste inlägg av Rickard skrivet januari 12, 2018, 09:54 »
Enquest + 67% på 3 månader.  :)
Leovegas upp 8,64% idag "as we speek"
4
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / SV: 80000 rikare
« Senaste inlägg av Rickard skrivet januari 09, 2018, 10:43 »
Fortsätter stiga.   :)
Enquest är loket sedan ett antal dagar, har nog stigit med minst 25% på ett par veckor.
G4S har stigit bra de senaste dagarna också, vad nu det kan bero på.
5
Aktier, Fonder och Ränteplaceringar / 80000 rikare
« Senaste inlägg av Rickard skrivet januari 05, 2018, 08:21 »
I veckan har mina aktier i tjänstepension, IPS och ISK stigit  med 80 000 kr.
Nice.  :)
Synd bara att de fallit med lika mycket under hösten, men nu är man i alla fall tillbaks på all-time-high.
Jag har satsat mer pengar i CTT (se bild över utvecklingen nedan) och köpt en post i Global Gaming som jag tror kan bli en riktig vinnare de närmaste åren.
Tror CTT går en strålande framtid till mötes.
Har även ökat lite i LeoVegas.
Har även köpt Axfood (relativt stabila i nedgång och med hög utdelning) och ökat mitt ägande i G4S och SAAB.
Har sålt det mesta av mina bankaktier nu när bilförsäljningen börjar gå ned, och det blir allt svårare att tjäna pengar på bostadsbubblan - tidiga tecken på en nedgång.
Samma med de konsultföretag som jag haft, de är de som får stryk först om/när nedgången kommer. (ATEA och SJR in Scandinavia)
Har ökat min andel i depån och minskat på aktierna.
Nu har jag 70% aktier, 15% fonder (mest avanza Zero) och 15% i depån.
6
Politik / Yttrandefrihet inskränks, åsiktsregistrering och repressalier även i Sverige?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet januari 04, 2018, 09:30 »
http://www.gp.se/ledare/det-fria-ordet-%C3%A4r-hotat-%C3%A4ven-i-sverige-1.5006055

Jag har läst artikeln och min slutsats är att man får en massa spekualtioner och påståenden om människor och grupper av människor som baserar sig på hörsägen, rykten, amatörmässigt framtagen statistik o.s.v. - inte sällan pekar dessa "nyheter" på att gruppen invandrare (som inte alls är homogen) står för en stor del av den brottslighet som vi i allmänhet anser vara grov, typ bedrägerier, våldtäkter, rån, mord, inbrott o.s.v..
En stor andel av fällda brottslingar tillhör gruppen utrikes födda, eller med en förälder som är utrikes född (enligt amatörer som försöker utreda detta).
Detta i sin tur skapar motsättnignar mellan grupper, motsättningar där de olika grupperna pekar på varann och säger att "den där statistiken eller uppfattningen stöds inte av någon verifierad statistik" just för att vi saknar just detta som grund för en saklig diskussion där det finns några som helst möjligheter att komma till konsensus.

Statens sätt att försöka mörka fakta genom att upphöra med statistikinsamling rörande brott och straff baserad på nationell tillhörighet tror jag är en stor anledning till att SD och andra mörka krafter har fått luft under vingarna.
JAG tror att den strategi som staten idag har är direkt skadlig för utvecklingen i samhället, och nu ser man dessutom signaler på att  man skall börja jaga och straffa de som framför "icke verifierade uppgifter" som kanske pekar ut vissa grupper som varande ett samhällsproblem.
Så, istället för att utreda och ta fram statistik över vilka som begår de allvarliga brotten i samhället och dra upp strategier och handlingsplaner för att förhindra att detta eskalerar ännu mer så skall man istället försöka tysta de som vågar tala öppet om vad de ser, eller får fram i sina egna privata utredningar. (T.ex. poliser, advokater, domare, privatutredare, författare och journalister).
Jag tycker att utvecklingen är extremt olycklig, och om den går vidare enligt artikeln som det länkas till ovan så är jag rädd för att SD med flera kommer att få än fler anhängare.
Tvärt emot vad vårt samhälle behöver.
Vi måste undersöka, samla in statistik, låta alla ta del av fakta och sedan gemensamt försöka stoppa de värsta avarterna i samhället.
Och det gäller allt från grova brott till utnyttjande av allmänna försäkringssystem.
Fortkörning och efterlevande av hjälmlag för cyklister känns inte som ett område som Polisen direkt behöver prioritera upp i dagens läge om jag säger så.  ::)
7
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av Rickard skrivet januari 03, 2018, 07:32 »
Finns gott om finländare i Luleå, många av dem pratar bara Finska.
Jag kan inte påminna mig att skitsnacket alls var på samma sätt, eller tidningsrubrikerna för den delen.
Visst kan "Svenskarna" vara lite irriterade på att finnarna har egna grupper på jobbet som bara pratar finska, men så vitt jag vet har denna folkgrupp aldrig bidragit till några större sociala oroligheter även om de hållit sig för sig själva.
Rent allmänt kan man väl säga att de flesta som invandrar till Sverige för jobb, eller p.g.a. kärlek har integrerats rätt bra, de problem vi sett på senare tid beror enligt mig till stor del på internet och att folk i hela världen fått upp ögonen för vilka öppna dörrar vi haft in i vår välfärdsstat.
Det attraherar till viss del ett klientel som inte är önskvärda i någon nation, jag tror att länderna de flyr ifrån tycker det är bra att bli av med dem, och det är väl också därför vi i viss mån har problem att få "skicka hem" de som blir utvisade, de är helt enkelt inte önskvärda ens i sina hemländer.
Och ja, jag pratar om individer, inte folkgrupper, även om det är helt klart att problemen är större inom vissa folkgrupper, som regel beroende på kultur, tradition och religion - inte ras.
Inte ens om det fanns raser.

Angående Rosling så står det väl helt klart att han var beredd att offra sitt eget liv för att hjälpa andra, oavsett var problemen fanns.
Men när han var tvungen att prioritera, vilket man alltid måste göra i viss mån, så prioriterade han hjälp i närområdet.
Sen kan man alltid vara politiskt korrekt och arbeta för att vi skall satsa ännu mer pengar än vad vi gör på stöd till de som har det svårt.
Det finns ingen motsättning därvidlag.
Det enda som är helt säkert är att pengarna är begränsade och att vi måste prioritera, Sverige har prioriterat invandring framför u-landsbistånd och stöd till UNHCR - många tycker att det är fel prioritering.
Rosling var en av dessa.
Så tolkar i alla fall jag hans tal som vi diskuterar nu.
Exakt vad han tyckte visste bara han själv.
8
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av Cougar skrivet december 23, 2017, 10:53 »
...eller så ser man saker för vad dom är.
Titta lite på youtube på intervjuer med Rosling så framgår det rätt så fort var han står.
tex hans arbete med Refugee Air som jobbade för att flyga hit flyktingar direkt från oroshärdar, eller hans arbete för att dela budgetposter så det blev en budget för migration och en för bistånd ( utan att för den skull sänka migrationsbudgeten)

Visst ligger det närmare hjärtat att hjälpa människor i närområdet, det är en mänsklig egenskap att om man har mer gemensamt med den utsatta så är man mer benägen att hjälpa.
men tänk på den finska invandringen på 60 och 70 talet, det kom ca 700.000 finnar och den integrationen gick inte helt smärtfritt trots att de är ett "brödrafolk"
Fortfarande finns det finnar i Sverige som bott här nästan hela sitt liv som knappt pratar Svenska.
Jag vet inte hur det var norrut, men här var det ungefär samma skitsnack om finnar som det är om muslimer nu.
9
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av Rickard skrivet december 22, 2017, 15:55 »
Ja, man ser väl vad man vill se.

Jag har som sagt sett Roslings tal ett antal gånger och jag kan inte se att han på något sätt stöttar strategin att ta emot en massa flyktingar i Sverige, tvärt om - han tyckte att prioriteten borde ligga på att hjälpa på plats, och sedan la han naturligtvis till det politiskt korrekta att han var för att hjälpa även här, om det fanns pengar.
På intet sätt menade han så vitt jag kan se att det långsiktigt skulle vara bättre för vare sig flyktingarna eller oss att de kommer hit.
Jag menar dessutom att de allra flesta nog vill tillbaks till sitt hemland om de bara kan överleva orostiderna - även om det är i ett flyktingläger nära hemlandet.
Jag tror dessutom att folket i grannländerna är beredda att ge mycket mera stöd än vad vi är beredda att göra.

Jämför t.ex. om det skulle bli krig i Norge eller Sverige, jag är helt säker på att det skulle vara helt annorlunda då jämför med nu - vi skulle nog många av oss "öppna våra hjärtan" på ett helt annat sätt när flyktingarna har samma kultur som vi själva.
Mycket av integrationsproblemen, som jag ser det har inte alls med "ras" (finns ju bara en) att göra, utan är nästan helt beroende på de olika kulturerna och religionerna som tydligt inte går så bra ihop.
Med tiden löser sig dessa akuta problem, men bara om vi har en begränsad invandring, det går inte hålla på som vi gjorde när det kom som flest, det vore helt ohållbart.

Jag är fullständigt medveten om att den radda med olagligheter som jag radade upp har mer med utsatta människor att göra än med var man fötts, men samtidigt vet vi ju att ju fler invandrare vi tar emot desto fler och större blir utanförskapsområdena, där grogrunden för dessa avarter finns.

Anledningen att SD finns är att de gamla partierna inte hade förmågan att inse att våra regler var alldeles för slappa, och att det bara var en tidsfråga innan den "invasion" vi sett skulle komma.
Det om något är olyckligt då det gör att hela demokratin sätts på spel då det blir svårt att bilda majoriteter.
10
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av Cougar skrivet december 22, 2017, 09:39 »
Det är ganska stor skillnad på att "hjälpa på plats" för att kunna hjälpa så många som möjligt och att "hjälpa på plats för att slippa få hit packet"

Att utan omsvep skriva att "extremism, våldtäkter, kvinnoförtryck, hederskultur, barngifte, tvångsgifte, narkotika, gängkriminalitet och liknande" alla är symptom på en för vidlyftig invandring är ju i sig rasistiskt.
Förutom Barngifte och tvångsgifte som kan tillskrivas en liten procent av invandrarna så är vi ju rätt duktiga på de övriga punkterna själva.

Det är ju delvis därför som meetoo rörelsen fick så mycket spe från SD svansen då det visade sig att det var många vanliga Svenskar som stod för en hel del av förtrycket, det passade inte alls in i "verkligheten" dom vill skapa
Sidor: [1] 2 3 ... 10