Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av boek skrivet augusti 19, 2017, 22:10 »
Den fiktive svenske statsministerns sommartal till nationen 2017

https://ledarsidorna.se/2017/08/den-fiktive-svenske-statsministerns-sommartal-till-nationen-2017/

Så ska en slipsten dras. Ack ja om detta vore verkligt i dag...
2
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av boek skrivet augusti 13, 2017, 13:45 »
Ensamkommande flyktingbarn

I Dagens Nyheter intervjuas barnpsykologen Marie Hessle.
 
Hon säger: ”De här barnen förses med en flygbiljett och en historia. De reser alltid på vuxnas initiativ och ofta med ett bestämt uppdrag. Alla har svåra upplevelser bakom sig, och de flesta får också- stanna i Sverige. Men den historia de berättar är ofta tillrättalagd. Varken namn, ålder, ursprungsland eller uppgifter om föräldrar eller syskon kanske stämmer.

Just nu säger många barn att de kommer från Somalia. De säger att de har suttit i fängelse och lyckats fly eller också har deras pappa blivit skjuten utanför huset. Familjen är skingrad och de vet inte var mamma eller syskonen tagit vägen. I fickan har de en adress till en ”släkting” i Sverige. Men bakgrunden är oftast betydligt mer komplicerad än så och ibland stämmer uppgifterna inte alls med verkligheten.”


Forskaren Reza Eyrumlu skriver i tidskriften ”Invandrare & Minoriteter”.

”Barn och ungdomar som anländer ensamma till Sverige och söker asyl här vet i regel med sig att de måste försöka få uppehållstillstånd i landet för att därmed kunna hjälpa sina föräldrar att få komma efter hit. Den som spelar den viktigaste rollen i dessa barns och ungdomars dagliga kontakter är en människosmugglare: den information som han ger dem skall hjälpa föräldrarna att få komma till Sverige.

Barnen blir därigenom ofta tvungna att vittna falskt inför svenska myndigheter och att dölja sina känslor för sig själva. De gör vad som helst för att fullfölja sin enda plikt mot de sina i hemlandet i en situation där de växer, studerar, upplever och känner behov av olika sociala kontakter. Deras sociala behov under den långa väntetiden i Sverige kommer på detta sätt delvis i konflikt med plikten mot föräldrarna och släkten. Därigenom lever de under starkt tryck från flera håll.”


Dessa citat kunde mycket väl vara från i år men det första citatet är daterat september 1992 och det andra citatet är daterat 1990!!! Det var sanning då och lika sant i dag.
https://affes.wordpress.com/
3
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av boek skrivet augusti 13, 2017, 11:39 »
Julia Caesar skriver om ockupanterna i Stockholm.

"Mitt i centrala Stockholm, på Medborgarplatsen på Södermalm, utspelar sig just nu en iscensättning av vad som inom scenkonsten brukar kallas théâtre de l’absurde, absurd teater.

”Ockupanterna” skulle kunna vara ett lämpligt namn på den pjäs som uppförs på Medborgarplatsen. I de självpåtagna huvudrollerna ser vi något hundratal vuxna män, invandrare från Afghanistan och Iran (cirka 2,5 miljoner afghaner bor i Iran) som uppenbart är beredda att bryta mot svensk lag för att ta det de vill ha av Sverige och svenskarna.

…det vi ser på Medborgarplatsen är inget annat än den yttersta spetsen på den politiska absurditet, den galaföreställning i lögn och taskspeleri som i Sverige sedan många år går under beteckningen ”ensamkommande barn”.

De sittstrejkande männen representerar det största bedrägeriet någonsin i svensk asylpolitik, närmast ofattbart i sin omfattning – asylbluffen där tiotusentals vuxna utomeuropeiska män sätter lögnen i system och utger sig för att vara barn. Det är ett bedrägeri som dels kostar skattebetalarna tiotals miljarder varje år, dels är en skymf mot samma skattebetalare genom den uppenbara lögn som stöds och backas upp av hela etablissemanget.

Filmer och uttalanden från demonstrationen visar att de afghanska männen beter sig som ockupanter – vilket är exakt vad de är. De är ivägskickade av sina familjer och klaner hemma i Afghanistan och Iran för först fixa uppehållstillstånd åt sig själva och sedan ta hit sina anhöriga eller skicka hem pengar. De har passerat ett tiotal länder för att ta sig till just Sverige och ta för sig av den välfärd som svenskar och välintegrerade invandrare har arbetat ihop.

De deltar i en mångmiljardsvindel vars slutsumma ingen någonsin kommer att våga räkna ut, eftersom ingen vill ta ansvar för svindeln. Notan dumpas som vanligt på skattebetalarna.

Det demonstranterna ägnar sig åt på Medborgarplatsen är ren utpressning. Målet är att i strid med lagen bita sig fast i Sverige och förse sig med så många förmåner som ”naiva” svenska myndigheter är villiga att betala ut.

En månads ockupation, utförd av en grupp utlänningar som vill tilltvinga sig förmåner genom lagbrott, är en grov provokation mot allmänheten.

En annan uppseendeväckande omständighet i afghanernas månadslånga demonstration är att Polisen inte ingriper eller ens gör några ID-kontroller av demonstranterna, som i många fall har fått flera avslag på sina asylansökningar och skulle ha utvisats för länge sedan. ”Förvånad svensk” upptäcker att birollerna i pjäsen ”Ockupanterna” spelas av en polismyndighet som är förlamad av politisk korrekthet.

Ytterligare en uppseendeväckande omständighet är att representanter för den röd-grön-rosa majoriteten i Stockholms stadshus vill exponera sin världsomfattande godhet och bedömer det som politiskt lönsamt att visa upp sig tillsammans med afghanerna och stödja deras krav på att gå emot politiska beslut som – häng med här nu! – politikerna själva har fattat."

Läs hela texten här:
http://snaphanen.dk/2017/08/13/sondagskronika-ockupanterna/#more-189464

4
Politik / SV: Donald Trump
« Senaste inlägg av Cougar skrivet augusti 07, 2017, 14:58 »


 nämn den partitopp som inte skulle få nyhetsrubriker om han örfilade upp någon i en krogkö tex., eller slogs med järnrör på fyllan, eller skriver på facebook att man ska ställa sig på Öresundsbron med en kulspruta när Syriska flyktingar kommer, mm.mm.

ville bara belysa detta inlägg i sken av att herr Borg visade ballen för festdeltagare på en privat fest.
Det var knappt NÅGON som skrev om det va?
5
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av boek skrivet juli 28, 2017, 10:24 »
”En aspekt av TSgate som knappt belysts alls är det ironiska i att en svensk myndighet anser sig nödgade att förlägga delar av sin verksamhet utomlands av kostnadsskäl. Det innebär ju ett totalt självmål och underkännande av regeringens ekonomiska politik. Hur förväntar de sig att svenska företag ska kunna klara sig då? Vad är det som gör att det är så kostsamt att bedriva verksamhet i Sverige? När svenska företag förlägger verksamhet utomlands så brukar det bli ett ramaskri, både från regeringen och från media.
Ytterligare en aspekt är att det uppenbarligen inte gjorts någon miljökonsekvensbeskrivning, något som annars brukar poängteras och hållas högt. De tyckte alltså att det är bättre att driva servrarna med brunkolsel och dylikt än med ren svensk vatten- eller kärnkraft.
Sverige är fantastiskt.”

Martin Kirchberg på Facebook.
http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/07/27/11464218-vilket-sjalvmal/

Vi minns när Findus 2016 meddelade att de flyttar sin verksamhet till Tyskland. Då blev det oerhörda protester från LO. Inte en ärta ska flytta till Tyskland, dundrade LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson.
6
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av boek skrivet juli 20, 2017, 15:03 »
Politiska dimridåer – medvetna och systematiska

Claudia de Longueville skriver: ”… Det duger inte med ministrar, som inte kan stå på egna ben, som är helt beroende av sin stab. Varför representeras stackars Svea rike av ett sådant veritabelt dynggäng? En sopsamling, som ständigt springer offside och excellerar i snedsparkar och de mest fantastiska självmål. Den mest miserabla skock, som landet någonsin ställt på benen. Det svenska regeringslaget är inte bara det mest inkompetenta genom tiderna utan formellt även det mest lågutbildade någonsin.
En statsminister, som inte ens fixade flumstudenten och sedan inte orkade slutföra en AMS-kurs i svetsning.
En utrikesminister, som saknar postgymnasial utbildning.
En inrikesminister vars universitetsutbildning består av en termins studier i kriminologi, som resulterade i ett obefintligt antal högskolepoäng.
Ännu snabbare avvecklade han sin militära skolning.
Goddagspilten Ygeman kommenterar sin värnpliktsutbildning så här: "Jag ryckte in, men ryckte snabbt ut. Efter fem dagar begärde jag vapenfri tjänst.
I grunden är jag nog ganska pacifistiskt lagd."
Anna Johansson, som långt om länge lyckades traggla sig fram till flumstudenten på Komvux.
Shekarabi, bidragsfuskare och så kallad juristdoktorand eller snarare bluffdoktorand.
Wikström, gödkyckling som hafsat runt och studerat språk och litet av varje, men aldrig varit i närheten av någon examen.
Sven-Erik Bucht, vars postgymnasiala meriter består av hela 10 poäng i Företagsekonomi.
Annika Strandhäll, som under två år lallat runt på Göteborgs Universitet och läst psykologi.
Allt resulterande i noll högskolepoäng.
Helene Hellmark Knutsson.
Den lågutbildade ministern för högre utbildning och forskning, som på fyra års "studier" lyckades fixa 60 poäng.
Motsvarande en tredjedel av en grundexamen.
Etcetera, etcetera.
Hela regeringsbyken är sannerligen en sällsynt selektion.
Ett urval baserat på, Gud vet vad, och som på alla plan befordrats långt över sin kompetensnivå. En hoprafsad samling med en vimmelkantig lagkapten, som förhoppningsvis snart får rött kort."


Anders Bengtsson skriver: ”Det är dags att lägga in en skilsmässoansökan...befria svenska, hårt arbetande, skattebetalande, plikttrogna, medborgare från detta inkompetenta, snörvlande, korrupta gäng [politikerna, min anm]...de kan ta med sig sina importerade bidragsbedragare med anhang, och skapa sin egen "humanistiska stormakt" någonstans långt, långt, härifrån.
Inför minimikrav för person som skall inneha rikets högsta tjänst. Samtliga ministrar skall ha högskoleutbildning adekvat för det område de är tillsatta att leda.
Försvarsministern skall ha gjort värnplikten, ej vara vapenvägrare. GD för polisen skall ha erfarenhet av polisarbete.
Sjukvårdsministern skall vara över 33 år, samt ha företaget sig mer än harvat igenom några SSUkurser.
Utrikesministern skall efter besök utomlands, där hon lyckats reta gallfeber både på araber och judar, inte behöva anlita konungen och ett dussin diplomater för att ta tillbaka vad hon hasplade ur sig.
Statsministern skall vara saklig och kunna åka på möten i landet och "tala med folk", utan att dessa måste lämna in små frågelappar i förväg. Han eller hon, inga hens kommer ifråga, skall behärska minst två internationella språk, samt multiplikationstabellen. Gamla gratisåkande politiska rävar typ Mona Sahlin, skall bort från arenan..
Där någonstans kan vi starta om…"


https://ledarsidorna.se/2017/07/politiska-dimridaer-medvetna-och-systematiska/

Vad mer behöver sägas?
 
7
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av boek skrivet juli 04, 2017, 09:07 »
Sverigebilden. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson intervjuad i Deutsche Welle

”Se och hör den här intervjun som Michel Friedman, Deutsche Welle, har gjort med Sveriges justitie- och migrationsminister, Morgan Johansson den 28 juni 2017. Var och en kan själv titta och bilda sig en egen uppfattning om vad som frågas och svaras.”

http://meritwager.nu/allmant/sverigebilden-justitie-och-migrationsminister-morgan-johansson-intervjuad-i-deutsche-welle/

Bra intervju och ganska avslöjande. Undrar när Löfven ska reagera över att Morgan sprider en felaktig Sverigebild? Alla intervjuer med Morgan Johansson bör i fortsättningen hållas på engelska.
8
Politik / SV: Donald Trump
« Senaste inlägg av boek skrivet juni 30, 2017, 20:40 »
Visst kan en person vara både kommunist och terrorist likväl som en nazist kan vara både och. Men en person som bekänner sig till en terroristorganisation är en terrorist oavsett politisk åskådning. Det trodde jag framgick i mitt tidigare inlägg.

Enligt Säpo så har över 150 IS-terrorister återkommit till Sverige och de lever fritt i samhället, utan att åtalas. Dessa personer utgör, enligt Säpo, ett stort säkerhetshot mot Sverige. Men inget görs för att säkerställa landets säkerhet gentemot dessa terrorister, trots att Säpo vet vilka de är.

Bara det faktum att en person anslutit sig till en terroristorganisation ska vara straffbart. Därför ska dessa återvändare ställas inför rätta och låsas in. 
9
Politik / SV: Donald Trump
« Senaste inlägg av Cougar skrivet juni 30, 2017, 18:59 »
Så du kan inte vara kommunist OCH terrorist? eller Nazist OCH terrorist?
Du kan vara det ena eller andra eller både och.

Bevisläget är svårare därför att de som stridit för IS givetvis inte skyltar med det öppet, de springer inte omkring i Sverige med IS logga och en Kalasjnikov runt halsen och eftersom brotten har utförts långt från Sveriges gräns så försvårar det också bevisningen och inhämtandet av vittnen.
10
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av boek skrivet juni 30, 2017, 18:18 »
Kompetensregnet över Sverige. Sedan kan man ju fundera på varför det behövs fler enkla jobb…

Med den syriska flyktingvågen har Sverige fått den största akademiska tillströmningen hittills. Mer än var tredje syrier som anländer har en högre utbildning med sig i bagaget, visar en granskning som SVT Nyheter gjort.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/var-tredje-syrisk-flykting-hogutbildad

Bland de asylsökande finns det nu alltfler högutbildade, inte minst i den stora gruppen flyktingar från Syrien.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/snabbspar-till-jobb-for-syriska-lakare-i-uddevalla

Aldrig tidigare har så många välutbildade flytt till Sverige, enligt en granskning som SVT Nyheter gjort. In i landet strömmar färdigutbildade ingenjörer, läkare och ekonomer.
https://www.svt.se/nyheter/tusentals-valutbildade-flyr-till-sverige

Invandrare har lyft kunskapsnivån – i hela Sörmland [Oj, oj det var inte dåligt. Frågan är hur kunskapsnivån då såg ut tidigare?] min anmärkning
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/invandrare-kunskapslyft-for-sormland

Det regnar kompetens över Sverige just nu. Studieår, doktorsavhandlingar och tunga examina.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/syrier-kommer-med-efterfragade-yrken

Så sent som i september 2016 sade Stefan Löfven, statsminister följande: ”Här har vi en stor del människor som kommer med hög utbildning. De är läkare, de är ingenjörer, de är sjuksköterskor, de är dataexperter. Det är klart att de kan etablera sig snabbare. Sedan har du några med yrkeskunskaper. Det kan vara svetsare, det kan vara bilmekaniker. Det kan också gå hyggligt snabbt. Sedan har du några stycken som har väldigt låg utbildning, kanske ingen alls. De behöver en längre väg.”

Således lever statsministern fortfarande i tron att kompetensregnet fortgår över landet. ”Några få har låg utbildning, några få…” Är karln felinformerad eller begriper människan inte bättre?

Hur ser det ut i dag, i verkligheten alltså?

Komvux för svårt för många nyanlända. Skolverket får regeringens uppdrag att se över om kurser kan anpassas för att bättre svara mot behovet och för att den föreslagna utbildningsplikten för nyanlända ska vara meningsfull.
https://www.svd.se/komvux-for-svart-for-manga-nyanlanda

Sysselsättningsgraden bland utrikesfödda är lägre än bland inrikesfödda och andelen arbetslösa är tre gånger högre bland utrikesfödda.
https://www.migrationsinfo.se/arbetsmarknad/sysselsattning/

Kompetensregn, eller blev det bara regn kvar..?

Då ska vi ha i minnet att vara sysselsatt innebär inte att man lever på sin arbetsinkomst. Det räcker t.ex. med att vara sysselsatt en timme i veckan för att kvala in i gruppen sysselsatt och inte betraktas som arbetslös. Intressant vore att se statistiken över de som arbetar och lever på sin lön utan bidrag. Men den vill troligen ingen redovisa, för då skulle ju det uppdagas hur verkligheten verkligen ser ut.

DN skriver 31/5-2014: Sandviken tjänar över 500 miljoner kronor årligen på utomlandsfödda personer som bor i kommunen.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/tjanar-over-en-halv-miljard-pa-invandringen/

P4 Gävleborg skriver 28/6-2017: Två Gävleborgskommuner har störst underskott i Sverige. Sandviken och Söderhamn ligger i topp bland kommuner som förväntas gå mest back under 2017.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=6728295

Nå, sanningen kommer förr eller senare fram...
Sidor: [1] 2 3 ... 10