Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Politik / SV: Donald Trump
« Senaste inlägg av Cougar skrivet november 18, 2017, 09:44 »
Ja, han är duktig att ta åt sig äran för allt positivt som händer i alla fall..
Titta på Obamas sista sex månader som president och kolla på hur många nya jobb som skapades, ca en miljon, alltså samma som Trump.
kolla på konjunkturutvecklingen under Obamas sista sex månader, starkt uppåt, den har visserligen inte dalat under Trump men den beror knappast på honom heller.
Faktum är att Trump inte fick sin budget godkänd av senaten fören 19okt så vi har knappast sett verkningen av Trumps ekonomi än.

Att han rivit upp många av Obamas bestämmelser kan väl inte slentrianmässigt läggas på Trumps plussida  :o

Trumps nya budget kommer definitivt att gynna de allra rikaste, "trickle down" metoden Trump använder som argument för att alla ska gynnas av att de rikaste får skattelättnader har ju historiskt aldrig fungerat särskilt bra.

2
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av boek skrivet november 16, 2017, 17:43 »
Jan Bengtsson skriver insiktsfullt på Ledarsidorna.se

"Vi accepterar alla som inte begår våld. Jag accepterar även vissa muslimer. Mitt tidigare uttalande var mera ett dystert konstaterande att islam inte går att reformera och att muslimerna, när de blir många, börjar vägra att integrera sig utan sluter sig samman till sina egna enklaver inom landet. Och i områdena med en stor muslimsk majoritet så börjar muslimer med konservativa värderingar ta över området och tvinga mer liberala muslimer att bära slöja och sluta bete sig västerländskt.

Jag tycker att västerlänningar är alldeles för ignoranta om islam och alldeles för veka. Och i ledningen för vänstern så sitter det intellektuellt oärliga typer som förmodligen vet om att de hycklar, men dom skiter i sanning och rätt, för det enda viktiga är att deras typ av vänsterpolitik får dominera synen på politiken. Man håller inte alla ideologier till samma måttstock. Nazism och islam är bara ett exempel.

Om en vi tänker oss att en person på gatan inte säger "Allahu Akbar!", utan gör Hitlerhälsningen istället och sen börjar hugga ner folk med en kniv. Kommer vi då höra i media att nazisten inte följde riktig nazism utan bara en förvrängd extrem tolkning av Nationalsocialismen?

Kommer vi att höra folk i media säga att inte alla nazister begår våldshandlingar?

Och om sen våldsdådet följs av ytterligare ett nazistiskt våldsdåd riktat mot judar, kommer vi då att höra att våld riktat mot judar inte har något med nazism att göra? Trots att det nu står i nazismens heliga bok Mein Kampf att Judar är dåliga människor, och trots att judar utrotades i Hitlertyskland.

Och om sen ytterligare ett nazistiskt terrordåd sker vid en nattklubb i Orlando och 49 bögar dör.

Kommer folk i media att säga att de fredliga moderata nazisterna är de verkliga offren, då de nu kommer att bli föremål för nazifobi?

Kommer vicepresidenten i landet säga att "vi måste lära oss leva med terrorismen", kommer borgmästaren säga att "terrorism är en del av livet med att bo i en storstad"?

Kommer premiärministern att säga "when you kill your enemies, they win"?

Och skulle någon anti-nazist som lever i ett område bebott av tyska nazister gå ut och varna för nazisternas fördomsfulla hållning mot bögar och judar, skulle media då brännmärka personen som nån som vill skapa hat och splittring i samhället?

Och skulle vi höra folk i media relativisera det nazistiska våldet som begåtts av tyska invandrare och höra dem säga att fler människor faktiskt dör i bilolyckor än i terrordåd, och att andra länder minsann också har krigat och jämnat städer med marken, så vilka är egentligen vi att döma andra?

Kommer folk att föreslå mera nazister inom polisen för att förbättra relationerna med den nazistiska minoriteten i landet och för att få en poliskår som bättre speglar mångfalden i det svenska samhället?"


https://ledarsidorna.se/2017/11/sveriges-unga-muslimer-vann-mot-staten/
3
Politik / SV: Donald Trump
« Senaste inlägg av boek skrivet november 16, 2017, 10:24 »
Få amerikanska presidenter före Trump har blivit så smutskastade som han, både i hemlandet och i utlandet. Svensk media har så gott som varje dag nedvärderat Trump och syftet har varit att rikta fokus från de inhemska problemen.

Nu har över ett år gått sedan Trump valdes till president och Trump har, enligt media, lagt USA i ruiner. Medias bild av verkligheten synes något förvanskad, milt uttryckt. Faktum är att över 1 miljon arbeten har skapats. Börsen har gått upp och tiotusentals federala bestämmelser från Obama har skrotats. Vidare har Trump sett till att ansvariga myndigheter inom immigration fått utökade resurser, även tullväsendet har fått mer resurser. Bidragen till de s.k. fristäderna har dragits tillbaka och deportation har underlättats. Den förda politiken har lett till att den illegala immigrationen från söder minskat till ungefär samma nivå som för 45 år sedan. Ett stort plus är också att Trump valde att dra sig ur den vansinniga och fullständigt meningslösa Parisöverenskommelsen. Trump framstår i dag alltmer som en man som står för sina löften och detta är verkligen högst ovanligt inom det politiska skrået.
4
Politik / SV: Vad fan får jag för pengarna?
« Senaste inlägg av Cougar skrivet november 09, 2017, 16:50 »
Jo, men periodiseringsfonderna får ju bara sparas i fem år sedan skattas dom ut om man inte går med förlust något år.
enda sättet att spara i företaget som det är nu är att köpa en fastighet, men det kräver ju en rejäl sudd pengar.
jag har de senaste åren köpt maskiner utan nämnvärd värdeminskning som jag använder i verksamheten men som är lätta att sälja vid eventuell pengabrist. funkar så länge det inte blir lågkonjunktur, då lär de vara svåra att avyttra
5
Politik / SV: Vad fan får jag för pengarna?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet november 09, 2017, 11:34 »
Det finns ju möjlighet att periodiersera upp till 35% (eller var det 30?) av vinsten i en fond.
Men det vet du säkert.
Och det riskerar ju innebära MER skatt än om man skattar ut det direkt.

Innan man startade företag trodde man verkligen inte att man skulle behöva skatta för vinster som man inte plockar ut ur företaget.
 Rent krasst är det ju i princip stöld det staten håller på med.
Det gör att företagarna får svårare att låta företaget växa, det minskar den buffert man sparar i företaget, vilket i sin tur leder till mindre risktagande och färre innovationer.
Synd.
6
Politik / SV: Vad fan får jag för pengarna?
« Senaste inlägg av Cougar skrivet november 08, 2017, 12:03 »
Kan mycket väl ha varit ledningsbyte men jag har tyckt mig se ett mönster.

Det är det jag menar med google och facebook mm. de anställer visserligen rätt mycket folk och betalar på så sätt in en hel del skatt men de pröjsar inte en svensk ettöring i företagsskatt.

När jag jobbade på Ericsson var det likadant med fakturabetalningarna, jag fick jobbet av Ericsson EKA men fakturan blev betald i Euro av Emerson UK via bank i Tyskland till mitt eurokonto..
Märkligt upplägg men jag kan bara anta att det var skattetekniskt gynnsamt för Ericsson på något sätt.

Som egenföretagare har jag börjat lobba för att utöka möjligheten till att spara oskattade reserver i företaget, jag tycker det är rimligt att kunna spara lika mycket som man tar ut i lön under ett år +sociala, så man klarar företaget ett år om något händer.
Det kommer inte att kosta särskilt mycket för staten heller då skatten förr eller senare skulle komma in, men det skulle öka tryggheten för egenföretagare drastiskt.
Detta skulle bara gälla småföretag såklart.
7
Politik / SV: Vad fan får jag för pengarna?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet november 08, 2017, 08:23 »
Tror du inte att det har mer med VD att göra?
Nya kvastar sopar bäst...
Annars har ju storföretagen alltid varit sossarnas favoriter.

Det har och har funnits möjligheter för småföretag att vinna förmåner, men dessa täpps igen fortare än kvickt, ta t.ex. en bil på firman, för mig skulle det vara dyrare än om jag köper privat.
Möjligen om jag köper plugin eller ren elbil, men då är de så dyra att det blir svårt att få ekonomi på det ändå.

Men visst förstår man att storfräsarna ser sig om efter lagliga lösningar för att undvika skatt.
Det enda som kan stoppa det vore väl om vi konsumenter införde köpstopp för alla varor där det framkom att de skattade i skattepraradis istället för där de bedriver verksamheten.
Det skulle kanske kosta oss lite kortsiktigt, men på lång sikt skulle det väl antagligen gå på ett ut.

Jag får t.ex. mina annonsintäkter från google från en bank i Indien, men när jag anger exportinkomsterna på den månadsvisa momsdeklarationen så skall deras irländska organisationsnummer anges.
Det var t.o.m så att skattemyndigheten inte hade deras orgnummer i sin databas, så när jag började deklarera detta så var jag troligen först i Sverige med att göra det...
När man väljer hur man vill få pengarna utbetalade kan man välja check, eller insättning på konto.

Jag gissar att de flesta begär check, och aldrig deklarerar inkomsterna.
Det skulle ge mig ca 30 000 kr mer i plånboken varje år om jag gjorde det också...
8
Politik / SV: Vad fan får jag för pengarna?
« Senaste inlägg av Cougar skrivet november 08, 2017, 07:03 »
Som egenföretagare är det ingen större mening med att skatteplanera eftersom de % man kan tjäna med laglig skatteplanering inte resulterar i några större belopp.
Däremot ett företag som Ericsson med en omsättning på över 60 miljarder, där sprakar det till i kassakistan om man kan undvika 5-6% i skatt.
Är landet sossestyrt verkar stora bolag vara bäst.
Är landet högerstyrt delas bolaget genast upp till mindre delar.
Jag vet inte logiken med detta, bara en observation under mina år på Ericsson.
Tvärt om menar jag, skrev fel.
Högerstyrt, stora bolag
Vänsterstyrt, mindre bolag
9
Politik / SV: Vad fan får jag för pengarna?
« Senaste inlägg av Cougar skrivet november 08, 2017, 06:51 »
Som egenföretagare är det ingen större mening med att skatteplanera eftersom de % man kan tjäna med laglig skatteplanering inte resulterar i några större belopp.
Däremot ett företag som Ericsson med en omsättning på över 60 miljarder, där sprakar det till i kassakistan om man kan undvika 5-6% i skatt.
Är landet sossestyrt verkar stora bolag vara bäst.
Är landet högerstyrt delas bolaget genast upp till mindre delar.
Jag vet inte logiken med detta, bara en observation under mina år på Ericsson.
10
Politik / SV: Vad fan får jag för pengarna?
« Senaste inlägg av Rickard skrivet november 08, 2017, 05:42 »
Det skiljer sig nog rätt mycket mellan verksamheterna.
När man som jag har 99% av försäljningen online så blir det ju papper på alla affärer, jag ser i alla fall väldigt små möjligheter till någon "skatteplanering" om du med det menar rent fiffel.
Jag klagar inte på min lön, 36900 /mån, men jag betalar nog in en miljon/år i skatt på ett ungefär.
Moms 20%, arbetsgivaravgifter 32%, inkomstskatt 33% och skatt på aktieutdelning 20% (som redan är beskattad med bolagsskatt).
En av få saker som är fördelaktigt är att man kan sätta av upp till 35 % av företagets totala lönekostnader i tjänstepension.
Dessutom är aktieutdelningen skattegynnad i förhållande till lön över brytpunkten, bara ca 42% skatt (22% bolagsskatt + 20% på aktieutdelningen).
De flesta småföretagare som jag har dock inte råd att sätta av just nåt i tjänstepension, eller ta aktieutdelning, eller ens ta ut så pass hög lön, så jag är ju väldigt gynnad av dessa två plus i kanten som finns för företag som går bra.

Glömde förresten att företagen betalar sjuklön sedan länge, så första veckan betalas ju av företagen oavsett om man är ägare eller anställd, skatten sänktes i samband med den omläggningen, så jag som företagare är nog redan kompenserad i viss mån för att jag "aldrig är sjuk", alltså med lägre bolagsskatt än det var tidigare.

Ber om ursäkt för att jag gnällde på det.   :-X
Sidor: [1] 2 3 ... 10