Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av boek skrivet juli 20, 2017, 15:03 »
Politiska dimridåer – medvetna och systematiska

Claudia de Longueville skriver: ”… Det duger inte med ministrar, som inte kan stå på egna ben, som är helt beroende av sin stab. Varför representeras stackars Svea rike av ett sådant veritabelt dynggäng? En sopsamling, som ständigt springer offside och excellerar i snedsparkar och de mest fantastiska självmål. Den mest miserabla skock, som landet någonsin ställt på benen. Det svenska regeringslaget är inte bara det mest inkompetenta genom tiderna utan formellt även det mest lågutbildade någonsin.
En statsminister, som inte ens fixade flumstudenten och sedan inte orkade slutföra en AMS-kurs i svetsning.
En utrikesminister, som saknar postgymnasial utbildning.
En inrikesminister vars universitetsutbildning består av en termins studier i kriminologi, som resulterade i ett obefintligt antal högskolepoäng.
Ännu snabbare avvecklade han sin militära skolning.
Goddagspilten Ygeman kommenterar sin värnpliktsutbildning så här: "Jag ryckte in, men ryckte snabbt ut. Efter fem dagar begärde jag vapenfri tjänst.
I grunden är jag nog ganska pacifistiskt lagd."
Anna Johansson, som långt om länge lyckades traggla sig fram till flumstudenten på Komvux.
Shekarabi, bidragsfuskare och så kallad juristdoktorand eller snarare bluffdoktorand.
Wikström, gödkyckling som hafsat runt och studerat språk och litet av varje, men aldrig varit i närheten av någon examen.
Sven-Erik Bucht, vars postgymnasiala meriter består av hela 10 poäng i Företagsekonomi.
Annika Strandhäll, som under två år lallat runt på Göteborgs Universitet och läst psykologi.
Allt resulterande i noll högskolepoäng.
Helene Hellmark Knutsson.
Den lågutbildade ministern för högre utbildning och forskning, som på fyra års "studier" lyckades fixa 60 poäng.
Motsvarande en tredjedel av en grundexamen.
Etcetera, etcetera.
Hela regeringsbyken är sannerligen en sällsynt selektion.
Ett urval baserat på, Gud vet vad, och som på alla plan befordrats långt över sin kompetensnivå. En hoprafsad samling med en vimmelkantig lagkapten, som förhoppningsvis snart får rött kort."


Anders Bengtsson skriver: ”Det är dags att lägga in en skilsmässoansökan...befria svenska, hårt arbetande, skattebetalande, plikttrogna, medborgare från detta inkompetenta, snörvlande, korrupta gäng [politikerna, min anm]...de kan ta med sig sina importerade bidragsbedragare med anhang, och skapa sin egen "humanistiska stormakt" någonstans långt, långt, härifrån.
Inför minimikrav för person som skall inneha rikets högsta tjänst. Samtliga ministrar skall ha högskoleutbildning adekvat för det område de är tillsatta att leda.
Försvarsministern skall ha gjort värnplikten, ej vara vapenvägrare. GD för polisen skall ha erfarenhet av polisarbete.
Sjukvårdsministern skall vara över 33 år, samt ha företaget sig mer än harvat igenom några SSUkurser.
Utrikesministern skall efter besök utomlands, där hon lyckats reta gallfeber både på araber och judar, inte behöva anlita konungen och ett dussin diplomater för att ta tillbaka vad hon hasplade ur sig.
Statsministern skall vara saklig och kunna åka på möten i landet och "tala med folk", utan att dessa måste lämna in små frågelappar i förväg. Han eller hon, inga hens kommer ifråga, skall behärska minst två internationella språk, samt multiplikationstabellen. Gamla gratisåkande politiska rävar typ Mona Sahlin, skall bort från arenan..
Där någonstans kan vi starta om…"


https://ledarsidorna.se/2017/07/politiska-dimridaer-medvetna-och-systematiska/

Vad mer behöver sägas?
 
2
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av boek skrivet juli 04, 2017, 09:07 »
Sverigebilden. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson intervjuad i Deutsche Welle

”Se och hör den här intervjun som Michel Friedman, Deutsche Welle, har gjort med Sveriges justitie- och migrationsminister, Morgan Johansson den 28 juni 2017. Var och en kan själv titta och bilda sig en egen uppfattning om vad som frågas och svaras.”

http://meritwager.nu/allmant/sverigebilden-justitie-och-migrationsminister-morgan-johansson-intervjuad-i-deutsche-welle/

Bra intervju och ganska avslöjande. Undrar när Löfven ska reagera över att Morgan sprider en felaktig Sverigebild? Alla intervjuer med Morgan Johansson bör i fortsättningen hållas på engelska.
3
Politik / SV: Donald Trump
« Senaste inlägg av boek skrivet juni 30, 2017, 20:40 »
Visst kan en person vara både kommunist och terrorist likväl som en nazist kan vara både och. Men en person som bekänner sig till en terroristorganisation är en terrorist oavsett politisk åskådning. Det trodde jag framgick i mitt tidigare inlägg.

Enligt Säpo så har över 150 IS-terrorister återkommit till Sverige och de lever fritt i samhället, utan att åtalas. Dessa personer utgör, enligt Säpo, ett stort säkerhetshot mot Sverige. Men inget görs för att säkerställa landets säkerhet gentemot dessa terrorister, trots att Säpo vet vilka de är.

Bara det faktum att en person anslutit sig till en terroristorganisation ska vara straffbart. Därför ska dessa återvändare ställas inför rätta och låsas in. 
4
Politik / SV: Donald Trump
« Senaste inlägg av Cougar skrivet juni 30, 2017, 18:59 »
Så du kan inte vara kommunist OCH terrorist? eller Nazist OCH terrorist?
Du kan vara det ena eller andra eller både och.

Bevisläget är svårare därför att de som stridit för IS givetvis inte skyltar med det öppet, de springer inte omkring i Sverige med IS logga och en Kalasjnikov runt halsen och eftersom brotten har utförts långt från Sveriges gräns så försvårar det också bevisningen och inhämtandet av vittnen.
5
Politik / SV: Globaliseringens nackdelar och brister.
« Senaste inlägg av boek skrivet juni 30, 2017, 18:18 »
Kompetensregnet över Sverige. Sedan kan man ju fundera på varför det behövs fler enkla jobb…

Med den syriska flyktingvågen har Sverige fått den största akademiska tillströmningen hittills. Mer än var tredje syrier som anländer har en högre utbildning med sig i bagaget, visar en granskning som SVT Nyheter gjort.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/var-tredje-syrisk-flykting-hogutbildad

Bland de asylsökande finns det nu alltfler högutbildade, inte minst i den stora gruppen flyktingar från Syrien.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/snabbspar-till-jobb-for-syriska-lakare-i-uddevalla

Aldrig tidigare har så många välutbildade flytt till Sverige, enligt en granskning som SVT Nyheter gjort. In i landet strömmar färdigutbildade ingenjörer, läkare och ekonomer.
https://www.svt.se/nyheter/tusentals-valutbildade-flyr-till-sverige

Invandrare har lyft kunskapsnivån – i hela Sörmland [Oj, oj det var inte dåligt. Frågan är hur kunskapsnivån då såg ut tidigare?] min anmärkning
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/invandrare-kunskapslyft-for-sormland

Det regnar kompetens över Sverige just nu. Studieår, doktorsavhandlingar och tunga examina.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/syrier-kommer-med-efterfragade-yrken

Så sent som i september 2016 sade Stefan Löfven, statsminister följande: ”Här har vi en stor del människor som kommer med hög utbildning. De är läkare, de är ingenjörer, de är sjuksköterskor, de är dataexperter. Det är klart att de kan etablera sig snabbare. Sedan har du några med yrkeskunskaper. Det kan vara svetsare, det kan vara bilmekaniker. Det kan också gå hyggligt snabbt. Sedan har du några stycken som har väldigt låg utbildning, kanske ingen alls. De behöver en längre väg.”

Således lever statsministern fortfarande i tron att kompetensregnet fortgår över landet. ”Några få har låg utbildning, några få…” Är karln felinformerad eller begriper människan inte bättre?

Hur ser det ut i dag, i verkligheten alltså?

Komvux för svårt för många nyanlända. Skolverket får regeringens uppdrag att se över om kurser kan anpassas för att bättre svara mot behovet och för att den föreslagna utbildningsplikten för nyanlända ska vara meningsfull.
https://www.svd.se/komvux-for-svart-for-manga-nyanlanda

Sysselsättningsgraden bland utrikesfödda är lägre än bland inrikesfödda och andelen arbetslösa är tre gånger högre bland utrikesfödda.
https://www.migrationsinfo.se/arbetsmarknad/sysselsattning/

Kompetensregn, eller blev det bara regn kvar..?

Då ska vi ha i minnet att vara sysselsatt innebär inte att man lever på sin arbetsinkomst. Det räcker t.ex. med att vara sysselsatt en timme i veckan för att kvala in i gruppen sysselsatt och inte betraktas som arbetslös. Intressant vore att se statistiken över de som arbetar och lever på sin lön utan bidrag. Men den vill troligen ingen redovisa, för då skulle ju det uppdagas hur verkligheten verkligen ser ut.

DN skriver 31/5-2014: Sandviken tjänar över 500 miljoner kronor årligen på utomlandsfödda personer som bor i kommunen.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/tjanar-over-en-halv-miljard-pa-invandringen/

P4 Gävleborg skriver 28/6-2017: Två Gävleborgskommuner har störst underskott i Sverige. Sandviken och Söderhamn ligger i topp bland kommuner som förväntas gå mest back under 2017.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=6728295

Nå, sanningen kommer förr eller senare fram...
6
Politik / SV: Donald Trump
« Senaste inlägg av boek skrivet juni 30, 2017, 15:56 »
Märker ord? En spade är en spade och inget annat. Aluminiumrör blir järnrör, terrorister blir krigare, en terrorattack utförd med lastbil blir lastbilsattack osv. Hur svårt är det att kalla saker och ting för dess rätta namn?

Hur kan du få det till att den verksamhet som IS sysslar med ska kallas krig? Det är inte krig utan islamistisk terror, inget annat. En terror som spridits runt om i Europa dessutom.

Vilka fler bevis behövs? Har man anslutit sig till en terroristorganisation så är man att betrakta som en terrorist och ska självfallet behandlas som en terrorist. Man ska absolut inte få byta namn, få bostad ordnad och få skyddad identitet, som sker i Sverige. Vad sänder detta för signaler? Det betyder ju också att den svenska regeringen och myndigheterna indirekt stöder terrorverksamhet.

Om en person ansluter sig till en kommunistisk rörelse är personen då inte att betrakta som kommunist? Om en person ansluter sig till en nazistisk rörelse är personen då inte att betrakta som nazist? Hur svårt är bevisläget?

7
Politik / SV: Donald Trump
« Senaste inlägg av Cougar skrivet juni 30, 2017, 11:51 »
Upplysningsvis: IS är ingen krigarorganisation det är en terroristorganisation – inget annat.

Ansluter man sig till en terroristorganisation då är man att betrakta som terrorist – punkt. Vari ligger problematiken att döma de som återvänder till Sverige? De ska naturligtvis dömas som de landsförrädare och terrorister som de bevisligen är och för all framtid fråntas sitt svenska medborgarskap.

Det är ju fullständigt huvudlöst att låta dessa terrorister gå fritt på våra gator utan åtgärd medan media river upp både himmel och jord över en ringa misshandel. Detta betyder inte att folk inte ska dömas för misshandel om än den är att betrakta som ringa, men proportionerna är ju fullständigt groteska. Terrorister går fria medan ringa misshandel får media att gå i taket för att det är en känd person från ett hatat parti som är inblandad.

Puh, det blir lite löjligt när du ideligen märker ord.
upplysningsvis så är ordet "krigare" inte en titel, det är ett substantiv och betyder "person som deltar i krig" och är absolut inte fel att använda i detta sammanhang.

Visst, jag håller med att man ska straffas hårt om man ansluter till IS, men det jag sa var att bevisbördan är mycket tyngre än att lagföra i ett slagsmål i en krogkö med många vittnen, håller du inte med?

Och jag skulle inte påstå att någon "river upp himmel och jord" över Kents ringa misshandel, men det rapporteras om det, på precis samma sätt som det gjordes om Monas affär, och på precis på samma sätt som om vilken offentlig person som helst skulle gjort samma sak
8
Politik / SV: Donald Trump
« Senaste inlägg av boek skrivet juni 30, 2017, 11:06 »
Merit Wager skriver:
”Åk till Sverige, där kan man ganska lätt ljuga sig till uppehållstillstånd. De är så korkade där så att de till och med tror att en 35-åring är ett barn. Massor av främst kvinnor gör allt de kan för att vuxna och halvvuxna män utan asyl- eller skyddsskäl ska få stanna i landet! Dessutom straffas man knappt för något man gör eftersom de ser oss som offer och tycker synd om oss. Har man till exempel anslutit sig till en terrororganisation och tar sig till Sverige så spelar det ingen roll vilka bestialiska dåd man utfört; de tycker synd om en och utvisar en inte för att man riskerar att bli utsatt för ”grym och omänsklig behandling”. Vilka tomtar! Och man stanna där resten av livet om man en gång satt sina fötter på deras mark. Med uppehållstillstånd eller utan. Och nu kräver en massa svenskar också att tiotusentals pojkar och män utan skäl att stanna och bli försörjda i landet ska ges ”amnesti”!

Så det är till Sverige ni ska ta er! Absolut inte till de övriga nordiska länderna för där är det helt annorlunda, där går det inte att ljuga och bedra och där går det inte att stanna kvar hela livet, begå brott utan att bestraffas och komma från en terrororganisation och få bostad, pengar och skyddad identitet.”

http://meritwager.nu/allmant/vi-ska-ha-ordning-och-reda-i-asylsystemet-orden-ar-en-kuliss-bakom-vilken-det-finns-en-okontrollerad-verklighet/
9
Politik / SV: Donald Trump
« Senaste inlägg av boek skrivet juni 30, 2017, 10:30 »
Upplysningsvis: IS är ingen krigarorganisation det är en terroristorganisation – inget annat.

Ansluter man sig till en terroristorganisation då är man att betrakta som terrorist – punkt. Vari ligger problematiken att döma de som återvänder till Sverige? De ska naturligtvis dömas som de landsförrädare och terrorister som de bevisligen är och för all framtid fråntas sitt svenska medborgarskap.

Det är ju fullständigt huvudlöst att låta dessa terrorister gå fritt på våra gator utan åtgärd medan media river upp både himmel och jord över en ringa misshandel. Detta betyder inte att folk inte ska dömas för misshandel om än den är att betrakta som ringa, men proportionerna är ju fullständigt groteska. Terrorister går fria medan ringa misshandel får media att gå i taket för att det är en känd person från ett hatat parti som är inblandad.
10
Politik / SV: Donald Trump
« Senaste inlägg av Cougar skrivet juni 30, 2017, 07:34 »
vad menar du, ska vi låta en ringa misshandel gå utan åtgärd därför att det finns andra som har gjort värre brott?
Utveckla gärna det resonemanget, för det skulle ju i så fall betyda att bara de allra grövsta brottslingarna skulle kunna dömas.

Bevisläget för en återvändande IS krigare är ju något mer problematiskt än en fyllskalle i en krogkö med gott om vittnen+video.

kommer du ihåg när Mona Sahlin skrev på ett intyg att hennes livvakt tjänade mer än han gjorde?
det gör du säkert för det behandlades i Exponerat och Nya tider ungefär som om hon sprängt riksbanken, i alla fall, menar du att det brottet skulle ha fått lika stor uppmärksamhet om det vore Olle Svensson från Svedala som gjort samma sak?
Knappast, och Mona Sahlin är ju inte SD politiker... vad annars har dom gemensamt? just det, KÄNDISAR
 
Sidor: [1] 2 3 ... 10